08/12/2013 : 16:23:12
Vergilendirilmemiş kazanç her zaman kara paradır. Küçük tutarlardan söz ediyorsan 50-70 bin gibi vergisini öde emin ol daha rahat edersin. Türkiye'de ticaret konusunu ve yükümlülükleri düzenleyen kanunlarda ciddi boşluk olduğunu biliyoruz. Yarın ne kanun çıkacağı belli değil, elde ettiğin gelirle bir taşınmaz alayım dersin Maliye parayı nereden buldun der, şuan pek üzerine düşülmüyor, ancak araç alım satımı gibi işlere getirilen düzenlemeler ileride taşınmaz hukukununda değişeceğini gösteriyor.
İnternet üzerinden iş yaptığın belli, internet üzerinden yapılan hiç bir işte vergi kaçırma gibi bir lüksümüz yok, çünkü bütün kayıtlar her seferinde birden fazla sistem tarafından tutuluyor, benim sana tavsiyem bir şirket kurman ve konuyu muhasebe şirketine bırakmam, gider gösterilerek vergi yükün azaltılabilir, ama kuruş vergi ödemeyeceğim diyorsan ilerde mutlaka bir problemle karşılaşırsın.
Şöyle düşün; Para aklama diye bir sektör var nedir bu? Kaynağı belli olmayan bir parası var adamın milyon dolarlar seviyesinde, ama o parayla iş yapamıyor Türkiye'de maliye soracak çünkü kaynağını, adam gidiyor bir otobüs firması alıyor, boş koltuklara bilet kesiyor, yapılmamış seferleri yapılmış gösteriyor ve vergisini ödüyor. Yapılmış bir iş kazanılmış bir para yok ama adam iş yapılmış para kazanılmış gibi gösteriyor, sadece bir örnek bu binlerce çeşit aklama yöntemi var. Sözüm şudur ki millet para aklamaya çalışırken sen paranı kayıt dışı yapmaya uğraşma ileride başın ağırır.