Közde Kanatçı. . . - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Közde Kanatçı. . .


slmrngl
Yeni Üye

Toplam 40 yazı
13/06/2017 :  14:56:38 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Merhaba, İstanbul Şişli'de plazalara yakın sayılacak bir yerde birkaç yüz kişinin çalıştığı bir bölgede 30-40 metrekare alanda küçük bir közde kanatçı açmayı düşünüyorum. 35 yaşındayım daha önce farklı sektörlerde iş tecrübelerim oldu. Gıda işletmesi ilk olacak. Tüm detaylarıyla yazıyorum. Kanat işini veya benzeri bir işi daha önce yapmış olan veya hala yapmakta olan sitedeki kullanıcıların tüm yorumlarına açığım. Hatta ne kadar yardımcı olunursa o kadar müteşekkir ve duacı olurum.

Düşündüğüm dükkanın şimdiki kiracısı 10.000 TL civarında bir devir(hava) parası karşılığı boş olarak dükkandan çıkacağını söylüyor. Memleketine dönüp bu işi orada devam ettirmek istediği için çıkacağını söylüyor dükkandan. Kendisi de 1 sene önce 15.000 TL devir ödeyerek dükkanı boş devraldığını söylüyor. Bu arada merak edenlere dükkan bayan bijuteri dükkanı. Birkaç yıl önce tantuni dükkanı olarak da tutulmuş. Bacası var dükkanın. Günlük cirosu söylediğine göre 600-800 TL. 600 TL altına düşmediğini söylüyor. Dükkan kirası 2.500 TL.

Ben kendim soslama ve şişe geçirme işlemini kendim yapabileceğimi düşünüyorum. Ayrıca yanımda 2 adet personel(1 tanesi bulaşık,temizlik vs. diğeri de dükkan içinde servis ve yakın çevreye sipariş dağıtımı) olacak şekilde bu dükkanı açmayı düşünüyorum. Ortalama 1700 TL maaşla 2 personelin bana ssk,vergi,yol vs. masrafı ayda toplam 5000 TL diyelim. Dükkan tam olarak plaza çalışanlarının olduğu bir bölgede olduğu için bütün tavuk değil de sadece kanat ve but porsiyon(lavaş,pilav,köz biber) ve kiloyla satmayı düşünüyorum. O bölgede gıda işi yapan büfe, restoran, kafe menü fiyatlarını da baz alarak 1 porsiyon but veya kanatı 12 TL'ye, meşrubatı da en pahalısı(cola) 3 TL olacak şekilde satmayı düşünüyorum. Dükkan biraz küçük olduğu için, içeriye biraz daha masa atabilmek adına ve daha az duman, yağ olsun diye dikey ve lav taşlı-doğalgaza bağlı bir makine almayı düşünüyorum. Bu makinelerin sıfırının en fazla 15.000 TL olduğunu öğrendim. Benim işimi görecek bir makine daha ucuz da olabilir. O dükkanın çevresinde bulunan 3 adet büfe ve restoranın sahipleriyle konuştum. 2 dükkanın cirolarını öğrendim. 1000-1200 TL civarlarında. Fakat sadece haftaiçi iş yapıyorlar. Çünkü plaza çalışanları haftasonu çalışmıyor. O bölgede aile hiç yok. Her bina işyeri. Yani tüm satış bu plaza çalışanlarına ve belki yoldan geçen çok az sayıda insana olacak. Dolayısıyla ciroyu 30 gün ile değil de 1 ay içinde olan 22 haftaiçi günle çarparak hesap etmek daha mantıklı diyor oradaki esnaf. Ben dükkanı pazar günü kapalı tutup, cumartesi günü de belki tam, belki yarım gün(öğleden sonra 15.00'a kadar) açmayı düşünüyorum. Yeni dükkan olacağım için bu dükkanların yarısı kadar günlük ciro yapsam diyorum yani 500-600 TL. 22 gün iş yapsam. Cumartesi açsam bile satacağım kilonun 3-5 kiloyu geçmeceğini farzedelim. O yüzden hesap ederken cumartesi hiç açmadığımı ve satış yapmadığımı düşünelim. Günlük(sadece haftaiçi) 600 TLx22 gün= 13.200 TL eder.

13200 TL toplam ciro
5000 TL personel gideri
2500 TL kira gideri
Doğalgaz, elektrik, su, telefon, internet, muhasebe vs. gideri 1000 TL
500 TL de öngöremediğim aylık gider desek
Kanat veya butun 1 porsiyonunun(kanat, lavaş, pilav, köz domates ve biber) bana gıda maliyeti tavuk fiyatlarının değişmesinden dolayı yılın 6 ayı 4 TL, diğer 6 ayı ise 6 TL olarak hesaplıyorum.


Sizce ben ciro, maliyetler, sabit masraflar gibi şeyleri çok kötümser mi hesaplıyorum. Bir porsiyon kanat 3 tane çiftli parça, bir porsiyon but 4 parça ve lavaş,pirinç,köz biber domates gibi garnitürlerden oluşuyor. Yazdığım tüm rakamlar içinde es geçtiğim veya abartarak hesapladığım şeyler var mı? Meşrubatı şimdilik bilerek eklemedim. Satılan porsiyon sayısının en az yarısı kadar da meşrubat satabileceğimi biliyorum. Yılın 6-7 ayı tavuğun(kanat,but) kilo alış fiyatı 7 TL, diğer 5-6 ayı(nisan-eylül arası) ise 14 TL'ye çıkıyor. Açmayı düşündüğüm bölgede çalışanların hepsinde sodexo, multinet var. %10 da oradan kesinti olacak kazancımdan bundan dolayı. Tüm bilgiler bunlar.

Şu anda çalışmıyorum. Ayda 5.000 TL veya biraz üzeri elde etmeyi planlıyorum. Bu rakamı yazma sebebim ben ve eşim zaten özel sektörde toplamda bu parayı kazanıyoruz. Kazanç konusunu Allah bilir, nasip ama biz tüm hesapları yapalım. Bu işi kesinlikle açacağım bu anlattığım yerde veya başka yerde. Yardımlarınızı bekliyorum yorumlarınızda. Anlattığım bölge için soruyorum özellikle. Şimdiden yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
bunny532
Yeni Üye

Toplam 8 yazı
14/06/2017 :  16:10:19  Alıntı
Her Bina İşyeri demişsin Abi Hiç aile'de yok demişsin Bijuteri 'De Günlük Cironun 600-700 tl gibiyse Bu gıda işinde Gerçekten temiz yaparak abi Parayı ***ürürsün , Bi Öğle Arası Göz gezdir Bakalım Çalışanlar Nereye gidiyor Nerelerde yiyor , Tutacağın Dükkan herkese söyleme bi bakmışın tutulmuş..



Ayrıca kesinlikle ama kesinlikle ( Açık Ayran koy )

İnternet Diyince Wifi Hizmeti Hiçte Kötü Olmaz Gayet iyi olur .

Paket Servisin'De Ki Yemeği Koyucağın Alüminyum Yemek kabın'ı kullan.. Geç soğur..



xlOxa'

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Elektrik / Elektronik
F_Bulut
Üye

Toplam 109 yazı
14/06/2017 :  20:23:13  Alıntı
Bijuteri ile Günlük Cironun 600-800 TL ciro yapıyorsa senin kanat işinden daha iyi Bijuteri olarak devam ettir

Yerleşim : Türkiye / Tekirdag
mescoer34
Yeni Üye

Toplam 36 yazı
14/06/2017 :  20:58:48  Alıntı


inşallaah.cc.hayırlı siyla basla rızg















rızg ı veren rabbimiz sizden gayret kolaylıklar dilrim
Marsa

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Tekstil
slmrngl
Yeni Üye

Toplam 40 yazı
15/06/2017 :  00:51:00  Alıntı
günceldir konu arkadaşlar... yorumları bekliyorum işi bilenlerden...

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
Oğuzhan DEMİRKO
L

Yeni Üye

Toplam 16 yazı
15/06/2017 :  13:59:33  Alıntı
Yazınızı ağızım açık okudum :) . Güzel fikirleri olan ve cana yakın bir girişimciye benziyorsunuz. Başarılı olmanızı en içten samimiyetimle dilerim. Burası bir forum size yardımcı olmam gerek boş yorum yapmak olmaz :) . Bildiğim şeyleri izninizle anlatmak istiyorum. Tavuk, et vb gıda işi yapanları herkes bilir tek bir kurumsal kimlik üzerine kuruludur. Kırmızı ve beyaz renkler sokak arası dönerci misali tasarımlar mesela "Bilmemne Döner "diyelim. Bu adamlar farkındaysanız hep aynı basit tasarımlar üzerinden gidiyor. Ama SR Döner, MCDonald's veya Carls Jr. gibi kuruluşların tasarımları kendi çizgilerinde ve müşteriler aynı tavuğu oradan almak istiyor. Neden? Nedeni basit dostlarım göze güzel görünüyor. Biz insanoğlu güzelliğe yönelen canlılarız, güzeli seçeriz ve hep onunla devam etmek isteriz. Size tasarım konusunda yardımcı olurum. Göze hitap eden bir tabelanız olur bir karakteriniz olur. Tavuk gibi bir karakter tasarlarım. Ketçap mayonez gibi ek ürünlerin üstüne baskı yaptırırız. Öyle bir logo yaparım ki size, gören müşteriler tavuk kanatlarının lezzetini üstündeki baharatın kokusunu ve sosun tadını hissederler. :D Kendime bu kadar güveniyorum.
Mobil oyun/uygulama ya ayırdığınız sermayenin maksimum 3-4 ayda kendini amorti ettiğini biliyor musunuz? Detaylı bilgi için 0542 802 24 59 veya koniks üzerinden mesaj gönderin!

Yerleşim : Türkiye / Ankara
Justorcun
Üye

Toplam 103 yazı
16/06/2017 :  13:41:52 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
oyle bir yerde istenmiş olan devir rakamı inanılmaz uyguna benziyor.
dediğiniz gibi cirolar yapılıyorsa zarar edeceğinizi düsünmüyorum.
ozellikle mecidiyekoy, şişli, zincirlikuyu taraflarında paket servis daha ağırlıklı oluyor diye biliyorum. o yuzden pakete onem verip etraftaki ilcelere de brosur dağıtabilir, ciroyu arttırabilirsiniz. cünkü inanılmaz potansiyeli olan bir bölge.

Yerleşim : Türkiye / Istanbul  |  Meslek : Reklam
tablom
Üye

Toplam 518 yazı
16/06/2017 :  15:11:57 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Herkesin yaptığı gibi büyük bir hesap hatası yapmışsınız.
1) Cirodan hesap yapmışsınız.
2) Masrafları düşmüşsünüz ama Stopaj gelir vergisi v.s. hesaplamamışsınız. Kendinizin SGK primini hesaplamamşısınız
3) Tavuk çiftliğniz yoksa tavuklar kanatlar, soslar biberler, lavaş v.s. mangal kömürüne vereceğiniz ödemeleri hesaplamamışsınız.

Günlük 600 TL ciro yapsan %50 kar koysan günlük kar marjı 300 TL eder bu da 22 günde 6.600 TL kar demek.
Dükkanın stopajla birlikte kira maliyeti 3.350 TL + 5.000 TL eleman masrafın var + 1500 Senin hesapladığın diğer giderler. + Kendi SGK primin ve muhasebe giderleri de en az 1000 TL Çıkan sonuç - 4.250 TL zarar.

Ayda 5000 TL kar yapmak istiyorsan günlük cironun 1500 TL'nin altına düşmemesi lazım. Ki servis elemanın olacak, motorlu olursa Allah korusun kazası, araç arızası, aldığın ürünün bir kısmının bozulması v.s. bu hesaba dahil değil.

Herkese tavsiyemdir sakın cirodan yola çıkarak hesap yapmayın batağa ***ürür.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Sanatçı
slmrngl
Yeni Üye

Toplam 40 yazı
16/06/2017 :  17:02:58  Alıntı
merhaba. özelden yazdım size oradan mesajıma bakar mısınız? tüm yorumlara önem veriyorum. siz işletme yapan birisiniz belli yazdıklarınızdan.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tablom
Herkesin yaptığı gibi büyük bir hesap hatası yapmışsınız.
1) Cirodan hesap yapmışsınız.
2) Masrafları düşmüşsünüz ama Stopaj gelir vergisi v.s. hesaplamamışsınız. Kendinizin SGK primini hesaplamamşısınız
3) Tavuk çiftliğniz yoksa tavuklar kanatlar, soslar biberler, lavaş v.s. mangal kömürüne vereceğiniz ödemeleri hesaplamamışsınız.

Günlük 600 TL ciro yapsan %50 kar koysan günlük kar marjı 300 TL eder bu da 22 günde 6.600 TL kar demek.
Dükkanın stopajla birlikte kira maliyeti 3.350 TL + 5.000 TL eleman masrafın var + 1500 Senin hesapladığın diğer giderler. + Kendi SGK primin ve muhasebe giderleri de en az 1000 TL Çıkan sonuç - 4.250 TL zarar.

Ayda 5000 TL kar yapmak istiyorsan günlük cironun 1500 TL'nin altına düşmemesi lazım. Ki servis elemanın olacak, motorlu olursa Allah korusun kazası, araç arızası, aldığın ürünün bir kısmının bozulması v.s. bu hesaba dahil değil.

Herkese tavsiyemdir sakın cirodan yola çıkarak hesap yapmayın batağa ***ürür.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
rusyadaticaret
Yeni Üye

Toplam 52 yazı
16/06/2017 :  17:25:05  Alıntı
katılıyorum . hesap yanlış yapılmış.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tablom
Herkesin yaptığı gibi büyük bir hesap hatası yapmışsınız.
1) Cirodan hesap yapmışsınız.
2) Masrafları düşmüşsünüz ama Stopaj gelir vergisi v.s. hesaplamamışsınız. Kendinizin SGK primini hesaplamamşısınız
3) Tavuk çiftliğniz yoksa tavuklar kanatlar, soslar biberler, lavaş v.s. mangal kömürüne vereceğiniz ödemeleri hesaplamamışsınız.

Günlük 600 TL ciro yapsan %50 kar koysan günlük kar marjı 300 TL eder bu da 22 günde 6.600 TL kar demek.
Dükkanın stopajla birlikte kira maliyeti 3.350 TL + 5.000 TL eleman masrafın var + 1500 Senin hesapladığın diğer giderler. + Kendi SGK primin ve muhasebe giderleri de en az 1000 TL Çıkan sonuç - 4.250 TL zarar.

Ayda 5000 TL kar yapmak istiyorsan günlük cironun 1500 TL'nin altına düşmemesi lazım. Ki servis elemanın olacak, motorlu olursa Allah korusun kazası, araç arızası, aldığın ürünün bir kısmının bozulması v.s. bu hesaba dahil değil.

Herkese tavsiyemdir sakın cirodan yola çıkarak hesap yapmayın batağa ***ürür.
Az olsun ama helalinden olsun! Haram kursaktan geçer amma sızısı kalıcı olur emer emer kanser olur!

Yerleşim : Rusya Federasyonu / Moskova  |  Meslek : İthalat / İhracat
cenkwolf
Yeni Üye

Toplam 8 yazı
16/06/2017 :  23:59:57  Alıntı
Ben kokoreç dükkanı öneririm. 1 KOKOREÇ ® 70 bin tl gibi bir yatırım ile dükkan a dan z ye yapılır sen hiç bir şeye karışmazsın. Açılışı yapar eğitimi verir teslim edilir. 1 top kokoreç 60 tl, bundan yaklaşık olarak 17 yarım ekmek çıkar ortalama yarım ekmek satışı 10 tl den 170 tl eder. 1 top da 110 tl. oturup iyi düşünün. Tavuk fiyatları aldı başını gitti. günde ortalama iyi bir dükkan 15 20 top kokoreç satar. buradan kiranı ekmek sarf malzemesi elektrik personel vs. hesaplayabilirsin.

http://www.1kokorec.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İletişim
akayosman@windo
wslive.com

Yeni Üye

Toplam 8 yazı
18/06/2017 :  13:34:03  Alıntı
arkadaşlar bu gıda işleri bitik hiç bulaşmayın ve en nankör sorunlu işlerdir canınız çok sıkılır kendinizi kümeste yolunacak tavuk gibi görün ben denedim 5 yıl tecrübelerim den dolayı konuşuyorum hiç bir iş yapmasanız daha iyi olur gelenin gideninin bitmez zabıta vesaire gibi işyapmak istersende 5385854303 beni ara seni tecrübelerim doğrultusunda başka işlere yönlendireyim

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Ulaşım / Taşımacılık
ripvanwinkle
Yeni Üye

Toplam 98 yazı
25/08/2017 :  16:12:26  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bunny532


Ayrıca kesinlikle ama kesinlikle ( Açık Ayran koy )



Esnafta bir içecekten para kazanma kültürü var ama kolaya vb hammallık yapıyorlar , açık içecekler bencede gerekli.Ölücülük değil piyasa daralıyor ve insanlar hesap yapmaya başladı.
12+3 tl içecek 15 tl x22 -- 330 tl göze çok geliyor.

Sizin ki ucuzcu değil ama ben ucuzcu bir gıda restoranı açsam mesela Şok markası crown cola satarım (75 kuruş)- 1.5 satılsa böylece toplam yemek maliyeti düşer.

Dışarıda yemek yemekten artık hiç keyif almıyorum çünkü vasat altı yemekler vasat üstü fiyatlarda.

Eğer güzel bir ürün çıkarır ve özenirseniz kesinlikle olacağına eminim.Birde tanıtımda gidip broşür bırakmayın tadım yaptırın.

Yerleşim : Türkiye
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

6.33 saniye.
11:59:19, 29 Mart 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım