Plastik Geri Dönüşüm İşi İçin Yardım - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Plastik Geri Dönüşüm İşi İçin Yardım


anil1bodur
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
14/01/2017 :  16:02:59 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Merhaba arkadaşlar plastik geri dönüşüm işine girmeyi düşünüyorum.
Sermaye ve çevre bakımından yeterli seviyedeyim
ayrıca kendi mesleğim icabı reklam medya ve tanıtım olanaklarına ulaşımım çok kolay.
Cidden bilen birisi bu işin olurunu,gereksinimlerini,hangi makineleri almam gerektiği gibi konularda yardımcı olursa çok sevinirim
işin kağıt kısmı evrak ve izinlerle ilgili gereklilikleri firmalar devlet eli ile aylık 600 ile 1200 tl arasında bir danışmanlık ile çözüyorlar
yardımları bekliyorum
anil1bodur

Yerleşim : Türkiye / Karşıyaka  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
kaancet
Yeni Üye

Toplam 10 yazı
16/01/2017 :  16:13:51  Alıntı
Öncelikle hayırlı olmasını dilerim ama arkadaşın da belirttiği gibi bu stabil olmayan ekonomide ki kırılganlığın yüksek olduğu bir dönemdeyiz.Nacizane tavsiyem biraz daha
beklemeniz yönünde olur.Ben size kendi tecrübemi paylaşmak isterim.Geri dönüşümde nano teknolojiyle sulama borularından,atık su boruları hatta yalıtım sistemlerine kadar katma değerli ve ihraca yönelik PVC ve Plastik sanayi hammadde ithalatının büyük bir kısmını düşerebileceğimiz bir yenilikle gittik.Ayrıca bu ürün Avrupa Birliği tarafından onaylanmış bir proje.Bu ürünü anlatmamın sebebi televizyonlarda iş-ekonomi dergilerinde bağıra bağıra aranılan ithal bağımlılığını kısalım çağrılarına tam anlamıyla uyan ve teşvik programına gözü kapalı katılabilecek bir proje olmasıdır.

1)Bu girişimde öncelikle makina safhasından geçmiş bulundum tabiki projelere uygun makinayı uygun bir şekilde planladık.Bu hat için makina eksruder - havuz -(tabiiki konveyörler)-kırıcı paketleme vs. üretim bandı idi. Verimli kullanmak adına ürün yelpazenizde 2-3 ürünü yapabilcek makinayla başlamak daha mantıklı kararımız bu yönde oldu ve sunumu o şekilde hazırladık.
2)Ürünümüz patente tabi olduğu için öncelikle referans eşliğinde TUBITAK la toplantı yaptık.Bu safhada ürünü merak içinde dinlediler ve ilgilerini çekti fikri olarak sözlü bir şekilde onayladılar.Ben makinacımla beraber gittim bu bence teşviklerde önemli bir hareket oldu.Daha sonra sözleşme imzalayıp ürünüzü ***ürdük.Bir prototiple inceleme için 350 bin TL.para istediler(bu bir teşvik programı içerinde...)İşletmenin yüzde 5 (%5) kar ortağı (kar...) ve süreç 24 ay sürüyor. Bu aşamada bunları kabul ederseniz(ben etmedim üretime geçmek için sipariş alırsın ve zaman veremessin ,zararla ve kurumsal,etik olmayan bir başlangıç en kötüsü diye düşündüm.)En son projeyi bağımsız bir üniversite profesörü onaylıyor.(detaylı olmuyormuş,yani eşiyle kavga edip gelse projeyi okumadan red etse.Bir daha BAŞVURAMIYORSUN.)
Ayrıca ürünü tam inceleyemedikleri gerekçesiyle ürünün geri veriyolar ve tescillenmiyor.(Daha sonra FETO vs. bir sürü ihraç oldu zaten.Başkalarına peşkeş çekilen kaç proje vardır allah bilir.)
3)Bunun sonrasında en verimli görüşme Kalkınma ajansında oldu .Çok samimi ve yardımcı bir beyfendi ile gelişmeler gösterdik.Ayrıca onaylandığı takdirde ön ödeme alabiliyorsun.Bunun kalkınma ajansları tarafından senelik açılan teşvik paketinin içinde olması gerekli.(projenin veye girişimin.Yalıtım konulu teşvik gibi.)
4)İşin gelişiminde mimara parkurları çizdirip fabrika açık ve kapalı saha herşeyiyle projeye sunuyorsun.Makina ithal paraçalarını belirtiyosun ve Cebinden harcıyosun.Fabrika yapımından makina alımına kadar . Daha sonrasında gerekli kontroller ve 5 yıllık satılamaz kaydi ile tahahhüt ediyorsun ve ödemeleri zannedersem hakediş gibi birşey deniyordu yanlış yönlendirmiyim o şekilde ödemeler alıyorsun.

Öncelikle Ülkemizde Avrupa bankaları gibi projeye finansman veya iş ortalıklığı gibi opsiyonlar Bizim gelişmiş tefeci bankalarımızda tabiki yok.Devlet anlaşmalarıda yok
televizyondakiler gibi.Mecburen çok zor bir süreç başlıyor.Dolayısı ile capitalin cebinde her an her masrafı kendin yapacakmış gibi hazırlanıp daha sonrasında devlet kurumları ile paralel çalışmayı düşünmek lazım.

Benim başlangıç fiyatım talepleri karşılamak adına 5 Milyon Türk lirası kadardı,Ve kendi başını kendin kaşıdığın bir dönem olarak hatırlıyorum.

En ekonomik görünümde ,Granül piyasası gelişmiş vaziyette en başta dışardan alım yapılabilir kolaylıkta ve doymuş bir vaziyette. Size tavsiyem araç lastikleri olur.
İçerisindeki diğer geri dönüşebilir maddeler ile ekstra bir planlama yapılabilir.Ayrıca çok miktarda atık toz pislik olan bir iştir.

Umarım yardımcı olabilirim.Biraz uzun tuttum teşvik konusunda kolay düşüncelerin var ise anlatmak istedim.Ayrıca teşvik dosyası hazırlayanlara para kaptırma.
Ciddi düşünürsen ben bazı arkadaşlarıma yönlendirebilirim.

İyi çalışmalar


Yerleşim : Türkiye / Istanbul  |  Meslek : Ticaret
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

1.83 saniye.
23:27:16, 19 Nisan 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım