Izgara Restoran - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Izgara Restoran


araştırmacı34
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
23/11/2014 :  21:47:18 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Merhaba arkadaşlar..İstanbul'da ufak bi ızgaracı düşünüyorum,bu işi yapanlardan ricam ızgarayı odun kömür ateşinde mi yoksa doğalgaz,elektrik vs.. mi kullanıyorsunuz,etleri nereden fabrikadan mı yoksa tesislerden mi temin ediyorsunuz..Etleri ızgaraya hazırlanmış şekilde mi alıyorsunuz,yoksa kendiniz kasap ayarlayıp restoranda mı yapıyorsunuz..Bu işle ilgili bilgisi olan varsa lütfen bana artıları ve eksileriyle anlatabilir misiniz..teşekkürler

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Öğretmen
kartalberker
Yeni Üye

Toplam 3 yazı
25/11/2014 :  16:12:28  Alıntı
mrb...en başta bu işi ypmayı düşündüğünüz mevkii öneemli. diğer detaylara gelince kömür ızgara her zaman tercih sebebidir müşteri tarafından.ızgara ustasının gerçekten bu işi iyi yapan biri olması,etin kasapdan alınması,ne tür ızgara çeşitleri satışın karar verilmesi ve açmayı düşündüğünüz mekanın baca sorunun olmaması ana temellerdir...eğer bu konuyla ilgili geniş bilgi edinmek isterseniz detaylı bilgi verebilir..saygılar...

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
mduran
Üye

Toplam 195 yazı
25/11/2014 :  17:06:45  Alıntı
merhaba kömür ızgarası tercih etmelisin et olayına gelince kendin işi bilmiyorsan iyi bir ızgaracı tutman lazım et deyip geçmeyin het etten ızgara olmaz hayvanın belirli bölgelerinden ızgaralık et çıkar kasaptan eti görerek almak en mantıklısı
TURŞUCU ŞEVO

Yerleşim : Türkiye / Muğla  |  Meslek : Gıda
araştırmacı34
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
25/11/2014 :  19:22:46  Alıntı


Beylikdüzü civarında düşünüyoruz..Etlerin kasaptan değilde çiftlikten alınması daha mantıklı değil mi sizce,daha uygun olur gibi geliyor..Usta olacak elbette bu iş için..Hem ızgara hemde kasap reyonuna..malzemelerin neler olduğu konusunda destek oluşanız sevinirim..2.el bulabilirsem alacağım..

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Öğretmen
araştırmacı34
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
25/11/2014 :  20:57:31  Alıntı
Ayrıca bu işyerini açmak için belediyeden kurs filan almak mı gerekiyor..Başka bi sitede böyle yazıyordu..Şimdiden teşekkürler..

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Öğretmen
leventbykcam
Üye

Toplam 109 yazı
25/11/2014 :  21:47:48  Alıntı
Hijyen belgesini kastediyorsun galiba

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : İthalat / İhracat
latiftek
Yeni Üye

Toplam 32 yazı
25/11/2014 :  23:22:02  Alıntı
Merhaba,
öncelikle tam yapmak istediğiniz nedir? Izgara derken kebap yada köfte tarzı mı, yoksa steak-burger mı düşünüyorsunuz? Ünlü bir Steak-Burgercide 2 sene genel koordinatör olarak çalıştım. Bilgim ve tecrubem dahilinde dilim döndüğü kadar cevap vermeye çalışayım. Fakat dediklerim mutlaka doğrudur diye algılamayın, bu tür işlerde her operasyonun farklı prosesleri olabilir. Buna yapmak istediğiniz işin içeriği, yatırım miktarı, işyerinizin metrekaresi v.b gibi unsurlar etkilidir.
Öncelikle biz en iyi verimi elleme meşe kömürü ile alıyorduk. Müşteri dönüşleri ve lezzette bunu kanıtlıyordu. Size bir tavsiyem, ete hiç birşey doğalgaz, elektrik v.b, kömür kadar lezzet vermez. Bu yüzden kömürden şaşmayın. Et tedariği işin kolay tarafı önemli olan iyi eti bulabilmek. Fakat siz köfte kebap tarzı bir yer açmayı düşünüyorsanız kıyma ile daha çok alakadar olacağınızdan, sıkıntınız daha az. Et tedarik eden büyük firmalar var, ayrıca yan et ürünleride üretip onlarıda pazarlıyorlar. Siz telefonla siparişi veriyorsunuz, ertesi gün plasiyerle soğuk havanıza eti indirirler. Fakat her zaman et tedariği konusunda farklı alternatifleriniz olsun. Et ürününü hazır alırsanız köfte gibi, karınızdan bir miktar düşecektir elbet. Bana sorarsanız en mantıklısı küçük bir soğuk hava deposu ve küçük bir et hazırlık bölümü yapın. Etinizi karkas halde sipariş edersiniz, siz yada elemanınız bunu kemiksiz yapar kıyma olarak kullanırsınız ayrıca içinde antirikotuda olur bir bütün fitil. Bunu ayrıca değerlendirirsiniz.
Diğer düşüncelerim riskli ama bir o kadar da önü açık bir sektör. Eliniz bıçak tutmuyorsa, yada profesyonel bir ızgaracılık geçmişiniz yoksa önce eğitim almadan bu işe girişmeyin. Ben mutfak sanatları akademisinde 4 aylık Profesyonel yiyecek-içecek işletmeciliği sertifika programına gitmiştim. Ne kadar faydalı olduğu tartışılır ama size en azından bir vizyon katar. Eliniz bıçak tutmuyor ve ızgaracılıktan anlamıyorsanız yani başkasının eline bakacaksanız işiniz zor. Küçük bir yer diye tarif ettiğiniz için bu yorumu yaptım. Siz herşeyi süper yaparsınız ama elemanınız servis sırasında ter kokarsa işiniz biter. Öte yandan türk insanı lezzetli bir şeyler yediğinde, arkadaşlarına " gelin yeni bir yer keşfettim sizi oraya ***üreyim" demeyide severler. Selamlar.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
latiftek
Yeni Üye

Toplam 32 yazı
25/11/2014 :  23:31:58  Alıntı
Baca en önemli faktörlerden biri, çıkacak dumanın eğer etrafta mesken varsa rahatsız etmemesi lazım. Şikayet durumunda yetkili merciler genellikle semt sakinlerinden yana olurlar ve canınızı iyice sıkabilirler. En başta yaptırırken bir miktar fazla ödemeyi göze alıp sulu sistem baca yaptırabilirsiniz. Bunlar dumanı önlediğini iddaa eden sistemlerdir ve direk çıkılan bacalara göre maliyetlidir. Fakat kendi görüşüm, bence bir işe yaramıyorlar. Ama bu sistemi yakın zamanda zorunlu kılacaklar.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
kartalberker
Yeni Üye

Toplam 3 yazı
26/11/2014 :  11:15:12  Alıntı
önecelikle işyeri açma ruhsatı,tarım ve gıda müdürlüğü işyeri belgesi size yeterli olacaktır..her hangi bir sertifika gereksinim duyulmaz...başta yazdığım gibi en önemlisi açmayı düşündüğünüz mekanın baca sorununun olması ÖNEMLİ..diğer gereçlere gelince..demirbaş dediğimiz masa,sandelye,servis takımı,tezgah buzdolabı,ızgara,ızgara üzeri davlunbaz gibi ana temeller vardır...isterseniz beylikdüzünde oturmaktayım bu konuyla ilgili size yüzyüze konuşarak yardımcı olabilirim...kolay gelsin.ismim barış berker cep 0 5454855432

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
araştırmacı34
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
26/11/2014 :  16:44:54  Alıntı
Arkadaşlar iyi niyetiniz ve yardımsever yaklaşımlarınız için çok teşekkür ederim..Araştırmalarımız devam ediyor,Barış kardeşim inşallah görüşmek nasip olur..Hepinize teşekkür ederim..Bu işi yapmayı becerebilirsem burada paylaşmak isterim..Hayırlı günler

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Öğretmen
arman
Yeni Üye

Toplam 38 yazı
05/12/2014 :  01:40:54  Alıntı
Şimdi biz de ızgara işini usta yapıyor ancak bildiğim kadarı ile mangalın seçilme kriteri daha çok kullanacağın ürün ne eti ve ne kadar yağlı olacak. Biz de yağ oranı yüksek olduğundan ömür mangalı çok fazla kullanışlı olmuyor. Doğalgaz mangallarından uzak dur derim. Hele ki volkan taşlı diye satılan modelleri var, bence rezalet.

Biz Bulgaristan'dan getirttiğimiz mangalları kullanıyoruz. Önceden 200 liralık elektrikli bir mangal kullanıyorduk ama termostatlı değildi, o yüzden usta ürünün içindeki ekmek miktarıyla sürekli oyna**** ayarlıyordu. Daha sonra 1000 liraya aynı ürünün termostatlı ve otamatik dereceli olanını aldık. Şu an çok memnunuz. Kömür mangalından çok daha işlevsel ve Türkiye'de satılan kötü elektrikli ızgaralar gibi değil, çok kuvvetli.


Yerleşim : Türkiye / Bs  |  Meslek : Esnaf
gurmemm
Yeni Üye

Toplam 10 yazı
01/01/2015 :  20:22:32  Alıntı
ben su an özel bi kolejde öğretmen olarak çalışıyorum senelerdir beylikdüzünde aynı şekilde ızgara uzerine bişeyler yapılabilir mi dıye düsünüp duruyorum ama bilgi birikimi cesaret ve sermaye gerekli....semt olarak inanılmaz gelişiyor,dükkan kiraları çok uçuk....

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Öğretmen
erm_123
Yeni Üye

Toplam 14 yazı
12/05/2017 :  00:27:48  Alıntı
Şarküteri katagorisin de alım yapcaksanız Trakya sucuklarının pazarlamasını yapmaktayız. Toptan fiyatımız 30 TL.
ELİMİZDE SOYA KAVURMASİDA BULANMAKTADİR KG FİYATİMİZ 30 TL.
e.r.m

Yerleşim : Türkiye / Kırlareli  |  Meslek : Gıda
Bceb
Yeni Üye

Toplam 46 yazı
02/02/2018 :  03:09:01  Alıntı
yurtdisina gonderiminiz olur mu?


Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - erm_123
Şarküteri katagorisin de alım yapcaksanız Trakya sucuklarının pazarlamasını yapmaktayız. Toptan fiyatımız 30 TL.
ELİMİZDE SOYA KAVURMASİDA BULANMAKTADİR KG FİYATİMİZ 30 TL.

Yerleşim : Meksika / Df  |  Meslek : Satış / Pazarlama
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

6.19 saniye.
02:04:27, 29 Mart 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım