Üniversitede İşletme Okumak? - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Üniversitede İşletme Okumak?


Bay_r
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
19/05/2014 :  14:55:41 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Merhabalar herkes ben Recep 18 yaşındayım Kocaeli'nde yaşıyorum . 2 tane lokantamız var birinde ben diğerinde abim duruyor babamda çoğunlukla abimin lokantasında . Ama bu mesleği hiç sevmiyorum . Hiç tatilim yok ve çalışma saatlerim ağır ve iyi de bir ciro oranımız var . Önümüzdeki sene Üniversite sınavlarına giricem bu yüzden eylül ayında dershanem başlıcak . Benim bulunduğum 2. dükkanı ise devir edicez okulum yüzünden . Meslek arayışlarına ise şimdiden başladım .

Aylık 2-3 bin tl bana yeterli gelmicek kendime güvenim var ve her zaman eğitime açık birisiyim . Diyorum ki üniversitede işletme bölümü okuyayım , ondan sonra belirlediğim bir sektörde kendi şirketimi kurayım . Birsürü binlerce sektör var , tekstil , bal üretimi , falan filan sizde iyi bilirsiniz . Babam bana gereken desteği verir 150 bin tl lazımsa verir bende 50 bin katsam 200 bin tl ile iş kurabilirim . Şu anda Almanca kursuna gidiyorum üniversiteyi Almanyadada okuyabilirim . Ve duruma göre hayatımıda orda devam ettirebilirim . Yani ALMANYA-TR ithalat-ihraacat yapabilirm.

Özelliklerim ise her zaman eğitime açığım , yenilikçiyim ve disiplinliyim bu özelliklerime çok güveniyorum .

Şimdi sormak istediğim , tavsiye eder misin bu mesleği yoksa başka mesleklere mi yönelmemi tavsiye edersiniz , benim amacım ilerleyen yıllarda ailemle birlikte vakit geçirmek , gezmek şu anda dükkanda 13-14 saat çalışıyorum . Şirket sahibi olduğum zaman günde kaç saat çalışabilirim ?

Beni dinlediğiniz için teşekkürler , cevaplarınızı bekliyorum . İyi günler .

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : Öğrenci
guvenli27
Yeni Üye

Toplam 6 yazı
21/05/2014 :  12:03:40  Alıntı
(Zengin Baba Yoksul Baba ) yazar:Robert T. Kiyosaki
adlı kitabı okumanı tavsiye ederim.

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Diğer
Fomino
Yeni Üye

Toplam 21 yazı
21/05/2014 :  14:04:58 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Okulla işletmenin bir alakası yok ben işletme mezunları gördüm master yapıpta baltaya sap olmayan senin bilgi birikim bakar inavasyonuna bakar eğer tavsiyem okumak yerine gidip yurt dışında kalıp ordaki işleyişi gözlem yapabilirsin yani üniverstede hoca sana birşey anlatmaz kitaptaki şeyi anlatır öyle hayal edilen gibi değildir üniversteler kendiniz çabalamadıktan sonra boşa 4 yıl gider tabi sana okuma demiyorum tabikide üniverste okumak iyi birşey fakat bunu işletmeyle bağlaştırma.

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Öğrenci
blackops
Üye

Toplam 711 yazı
21/05/2014 :  17:11:05  Alıntı


işletmenin şirket kurmanın adı söylemi havalı gelmesi Fomino arkadasında dediği gibi nice mastır yapıp bi cacık olmayan insanlar var.

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim : Türkiye / De  |  Meslek : Diğer
Fransiz
Yeni Üye

Toplam 28 yazı
21/05/2014 :  19:48:24  Alıntı
Isletme hikaye.Biraz pazarlama biraz ekonomi biraz muhasebe biraz finans, biraz istatistik...falan filan derken hiç bir konuya tam hakim olamazsin.Dort yil muhasebe oku, en iyi isletme mezunlariyla dalga geçersin...

Yerleşim : Fransa / Lyon  |  Meslek : Muhasebe
ksswat
Yeni Üye

Toplam 31 yazı
21/05/2014 :  22:54:49  Alıntı
nice işletme mezunu insanlar var senin şu anda yapıyor olduğun işi yapabilmek için hayaller kuranlar. İşletme yada başka bir bölüm ne okuduğunun çokta önemi yok. Yabancı dilini geliştir, hatta mümkünse birkaç yıl yurt dışında yaşa. Bilgisayarı işine yarayacak kadar bil. Girişken ol. Fırsatları araştır. Yurt dışında olup türkiye'de olmayan bir iş fikri bulur yada en kötü bir firmanın türkiye distribütorlugunu alırsın sermayen varsa.

Yerleşim : Türkiye / Kayseri  |  Meslek : Tekstil
Bay_r
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
22/05/2014 :  20:59:17  Alıntı
Herkese ayrı ayrı teşekkürler bilgilendirmeler için :) . Öncelikle ayda 100lerce milyar kazanmak istemiyorum yani gözüm öyle yükseklerde falan değil , internette araştırdım gerek büyük gerekse küçük yani etrafımdaki şirketlerin kurucularının %60a yakını işletme bölümü mezunu bazıları ekonomi mezunu inşaat üzerine çalışanlar inşaat bölümü mezunu . Gerek Almanyada gerek TRde en çok tercih edilen bölüm işletme bu bence büyük bir dezavantaj o yüzden ekonomi veya finans bölümleri daha ilgi çekici duruyor . Üniversite bölüm seçiminde daha vaktim olduğu için pek detaylı araştırmalar yapmıyorum ama şimdiden sizin görüşlerinizi almak istiyorum .

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : Öğrenci
meleti
Üye

Toplam 300 yazı
25/05/2014 :  20:40:43  Alıntı
isletmeyi bitirirsen her isi yaparsin, ekonomi, finans ve diger bolumleri bitirirsen sadece o isi yaparsin.isletme mezunu olarak herseyden biraz biraz biliyorsun ama okulu bitirince hicbir dalda direk uzmanligin olmuyor.kendin bankaya girersen isletme mezunu olarak, bankaci olursun, muhasebeciye girersen ,muhasebeci vs.nereye cekersen oraya gidecek bir diploma, ekonomi, finans oyle degil.ekonomi, finans bitirirsen daha yuksek maas alirsin tabi bogazici isletmeden mezun oldugunu varsaymiyorum, siradan universitelerden yani.kendi isini yapacaksan isletme oku bence, maasli calisirim en az bir 5-10 yil sonrasi allah kerim diyorsan ekonomi.finans,muhendislik ya da ne ilgini cekiyorsa onu okumani tavsiye ederim.

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Serbest meslek
masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
25/05/2014 :  23:22:01  Alıntı
ben çocukken hep sorarlardı:'büyüyünce ne olacaksın' diye. bende onceleri doktor olacağım derdim. sonra şaşalı meslekleri tanıdıkça sırasıyla pilot, astronot, bilgisayar mühendisi falan dedim. şimdi büyüdüm. ne herşey çocukluktaki gibi tozpembeymiş, nede insanlar hayalindeki mesleklere kavuşabiliyormuş. türk astronot yokmuş onu anladım, pilot olmak zormuş onu anladım. ailenin gazıyla söylediğim herşeyin teker teker bana girdiğini gördüm. ilerde çoluk çocuğa kavuştuğumda da onları ilk öğüdüm, 'evladım, sen once bir baltaya sap olda gerisi gelir zaten.' olacak. çocuğuma böyle demeliyim ki, boşa hayal kurmasın, herşeyi bu kadar basit sanmasın. en önemliside hayal kırıklıklarıyla dolu bir hayat yaşamasın.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."


ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem


Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....


Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Satış / Pazarlama
ioaydemir
Üye

Toplam 401 yazı
27/05/2014 :  10:39:38  Alıntı
İşletme okumaktansa mühendislik oku. Sektörünü belirle. Mezun olunca işletme yüksek yaparsın. 1 senede 4 senelik işletme eğitimini alırsın. Ek olarak ihracat, gümrük, vs eğitimlere katılırsın.
İstemi Ozan Aydemir

Yerleşim : Türkiye / Tekirdağ  |  Meslek : İthalat / İhracat
masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
25/12/2014 :  01:58:09  Alıntı
İşletme bölümü hemen hemen her üniversitede bulunan bir bölümdür. en büyük özelliği spesifik bir uzmanlık alanından cok değişik alanlardan ders alınması sonucu herşeyden biraz anlamanız sonucu hiç bir şeyi tam bilmemenizdir. hoş sadece üniversitdeki teorik eğitimle herhangi bir konuya tam hakim olunabilir mi o ayrı...
İşletme mezunu olarak "işletmecilik" bir meslek olmadığı için okuyanlara şahsen tavsiye etmem. İşletilecek organizasyonun ürettiği ürün veya hizmete göre doktor, mühendis veya muhasebeciden işletmeci olabilir. ancak yönetim becerisi ne iki ne dört yıllık okulda kazandırılamaz.
Bu nedenle yapılacak en iyi şey bir meslek sahibi olurken biraz finans, biraz iş hukuku bilgisi edinmektir.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."


ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem


Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....


Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Satış / Pazarlama
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

5.55 saniye.
20:33:36, 28 Mart 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım