Yönetme Sanatı - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Yönetme Sanatı


Devrim Ersöz
Yeni Üye

Toplam 34 yazı
29/04/2004 :  10:15:39 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Yönetimin bir sanat olduğu bilinciyle hareket ederseniz yaptığınız işten keyif alırsınız. Çalışanlarınız da sizinle beraber olmaktan mutlu olurlar.

Çalıştıkları yerlerde mutsuz insanlar işlerini kötü yaparlar; işe gelmemeyi, bahane uydurmayı, yalan konuşmayı alışkanlık haline getirirler; İşlerini habersiz terk ederler.

Etkin yönetici:

İş bilgisi ve iş ahlakı verir, neyin motive ettiğini anla**** mutlu eder, değer verir.
Çalışanın para kazanmasını teşvik eder.
İyi çalışma koşullarını öğretir
Varsa terfi olanaklarını tanımlar ve göz önüne koyar.

İyi motive edilmiş bir kadro şirketinizi ve sizi başarıya ***ürecektir.

EKİBİNİZİ NASIL ORGANİZE EDERSİNİZ?

Ekibiniz bir spor takımı gibidir. Onları dikkatle seçmeli, doğru olan yerlere yerleştirmelisiniz.
Kimin kime bağlı olduğunu gösterin.
Organizasyon şeması yapın.
Kötü liderlik, zayıf bir takım ruhu yaratır, İyi bir örgüt olamaz.
Ekibinizi titizlikle seçin, kadroları şişirmeyin.

BECERİLERİN NASIL İNCELENMELİ?

Ne, ne zaman, nasıl, kim, hangi gibi sözcüklerle başlayan kişinin kendini anlatımına açık sorular sorarak onun başarı ve başarısızlıklarından güçlü ve zayıf yanlarından ve karşılaştığı güçlüklerden söz etmesini sağlayın.
Konuyu netleştirmek için sadece EVET ve HAYIR yanıtı gerektiren kendi içinde kapalı sorular sorun.
Kişinin sözlerini dikkatle dinleyin.
Bilgi almak amacıyla yönlendirici ve düşündürücü sorular sorun.
Yeni sorularınızı onun suskunluk anlarından yararlanarak sorun.Ve konuşmanın % 40’ ından fazlasını siz yapmamaya çalışın.
Fikirlerinizi her zaman somut örneklerle destekleyin.
Sorunları birbiri ardında tartışmaktan kaçının.

İHTİYAÇ DUYULAN BİLGİ NASIL TOPLANMALI?

Bilginizi güncelleştirmek için etkili haber sahip olmalısınız.
Kendi alanınızdaki ilerlemeleri, izlenimlerinizi, yapılacak planları güncelleştirmenizi sağlayacak yeterli bilgi toplayın.
Piyasa eğitimleri ya da rakiplerin faaliyetleri hakkında bilgi almak için ticari derneklerinizden ve diğer dış kaynaklardan yararlanın.
Topladığınız bilgileri yöneticinize iletin.
Kadronuzdan zaman zaman bilgi isteyin.
Yazışmalarınızı kontrol altında tutun.
Dosyalamaları güncel olarak yapın.
Yazışma ve raporları imzalatmadan önce dikkatlice okuyun.
Elde ettiğiniz bilgileri,grafik ve şemalar üzerinde gösterin.
Her şeyi bilemezsiniz ama hızlı ve başarılı hareket edebilmek için gerekli bilgilere mutlaka sahip olmanız gerekir.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Yöneticilik
uyertug
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
20/05/2004 :  13:34:13  Alıntı
Sevgili Devrim
Bilgilerini bizimle paylaştığın için teşekkürler. Hakikaten yaratıcı ve araştırmacı olduğun yazılardan da ortaya çıkıyor. Bu konuda söylenecek hiçbir şey yok. Yalnız sağlığına dikkat et o herieyden daha önemli daha yola yeni çıktık.

Sevgiler

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Danışmanlık
ilteriş
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
11/10/2004 :  13:26:11  Alıntı
merhaba devrim..
yazdıkların bildik tanıdık aşina şeyler..sakin ol kızma..haksızmıyım...bu yazdıklarını herhangi bir işletmenin veya örgütün enlt kademesinde çalışan bir elemana ''lider nasıldır olmalıdır''diye sorsan belki kelimesi kellimesine değil ama bunlara yakın şeyler söyle...
nedenmi?çünki kendi durumunu kendisinden daha iyi kmse bilemez de ondan.kendisi için en güzel olanı o bilir..peki liderin farkı ne diye soracaksın..lider çalışanlarıyla empatiyi aşıp çalışanların ekonomik sosyal pisikolojik hallerinin kendi karakterindeki aksinde(yansıması da denilebilir)veya tecellisinde çalaışanlarından daha mükemmell ve uygulanabilir çözümler ve olanaklar sunmalıdır..
işin aslı ne biliyormusun devdim (bey/bayan)lider insan liderliği anlatmaz.lideri başkaları anlatır.bu tarih boyunca hep böyle süregelmiştir.szlerimi bitiremedim.çıkmam gerek. LİDERLER ZAMANIN VE MEKANIN GEBE OLDUĞU İNSANLARDIR..
ATALAY

Yerleşim : Türkiye / trabzon  |  Meslek : Mühendis
Devrim Ersöz
Yeni Üye

Toplam 34 yazı
12/10/2004 :  17:05:00  Alıntı


Sevgili İlteriş (isminizi net bilmediğim için nick name ile hitap ettim).

Liderlik üzerine yazılacak ve söylenecek gerçekten çok çok şey var. Ben de bunların çok az bir kısmını özetlemeye çalıştım. Yorumunuzda "lider çalışanlarıyla empatiyi aşıp çalışanların ekonomik sosyal psikolojik hallerinin kendi karakterindeki aksinde(yansıması da denilebilir)veya tecellisinde çalışanlarından daha mükemmel ve uygulanabilir çözümler ve olanaklar sunmalıdır.."" demişsin. Bu cümle çok net değil ama anladığım kadarıyla yorum yapmam gerekirse; belirli ekiplere lider olduğum zamanlarda liderlik ettiğim kişilerin sosyal, psikolojik ve ekonomik hallerini algılayabilme şansım oldu. Gerçek bir örnekle, sigortacılık sektöründe 10 yılımın 3'ünü direkt satışta ve sahada, 7'sini yönetim kademesinde geçirmiş biri olarak lideri olduğum kişilerin yaşadığı ekonomik ve psikolojik tüm iyi ve kötü olayları ben de yaşamış biri olarak çalıştım onlarla. Hatta çoğu zaman sektörümüzün doğası gereği astlarımızın ekonomik kazanımları yöneticilerinden fazla olur. Onun için empatiyi aşıp onların karakterinde düşünüp uygulama ve çözüm geliştirebilme şansını bulduğumu düşünüyorum. (en azından beni tanıyanlar, ya da liderlik ettiğim kişiler bunu böyle ifade ediyor ve benimle paylaşıyor.)Bence yazımı bir daha okuyunuz, ben foruma yazı yazmış olmak için yazanlardan değilim. Diğer yazılarımı da okursanız çoğunun eğitim ve öneri amaçlı olduğunu görebilirsiniz.


Sağlıcakla kalmanızı dilerim.



Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Yöneticilik
iturkmen
Üye

Toplam 406 yazı
29/03/2005 :  14:06:50  Alıntı
devrimin yazdıklarının hepsi doğru ancak çoğu kitapta-araştırmada -yazılarda soyut bir dil var yani gerçekte uygulanabilir şeyler ütopik bir dille anlatılmış rakamlarla şişirilmiş -güzel kelime yığınlarından oluşuyor yani hedefe ***ürmüyor sadece hedefi detaylı analizlerle irdeliyor.Sevgili devrimin açtığı konuyu ben piyasanın içinde olarak şöyle detaylandırırsam daha detaylı bir bilgi olur.
EKİNİZİ NASIL ORGANİZE EDECEKSİNİZ.
PAZARLAMA-SATIŞ ÇABALARINA GÖRE ORGANİZE.FİRMA HADEF VE VİZYONUNA GÖRE ORGANİZE.
ŞİRKET POLİTİKASI VE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNE GÖRE ORGANİZE.
MÜŞTERİ-MAL-REKABET-PERSONEL DURUMUNA GÖRE ORGANİZE.
AST-ÜST İLİŞKİSİ VE HİYERARŞİYE GÖRE ORGANİZE.
GÜNDELİK İŞ AKIŞINA UYGUN İŞYERİ ORGANİZESİ.
GÖRDÜĞÜN GİBİ BİR SÜRÜ BAŞLIK ÇIKIYOR......
ANCAK İSTERSENİZ SIRF BU BAŞLIK ALTINDAN GİDEREK EN İYİ İŞ YERİ NASIL OLMALI-EN VERİMLİ PAZARLAMA PLANI NE ŞEKİLDE OLMALI-VERİMLİLİK -ETKİN ORGANİZASYON NASIL OLMALI SORULARININ DA CEVAPLARINI BULABİLİRİZ.





Yerleşim : Türkiye / Kayseri  |  Meslek : Satış / Pazarlama
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

2.95 saniye.
19:48:57, 19 Mayıs 2024, Pazar

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım