Yurtdışından-nasıl Ürün Alıp Satabilirim??. Yardım - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Yurtdışından-nasıl Ürün Alıp Satabilirim??. Yardım


hales07
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
27/05/2013 :  03:34:15 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Merhabalar,ben yurtdışından-uzakdogudan falan ürün getirtip internetten satmak istiyorum.cogunluk bu işi yapanlar var.özellikle cinden giyim vs. getirtip facebookda satıyorlar ama nasıl????bana bu konuda acıklayıcı bir şekilde yardım edecek olanlar varsa cok sevinirim.COK ACİL...cünkü acilen ekgelire ihtiyacım var.lütfen bilenler varsa yardımcı olsun.şimdiden teşekkür ediyorum...

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Satış / Pazarlama
behnanoz
Üye

Toplam 138 yazı
14/06/2013 :  12:29:02 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Selam Hales07, öncelikle Çin'den giyim eşyası (tekstil) getirmek kolay değil, gümrük masrafı, çok fazla kota var.Bura da yasal yollardan bahsediyorum.Eğer yasal yollardan yapacaksanız, çok fazla gümrük ödemesi var.Yani anlayacağın o getiren kişiler eğer yasal yollardan malı gümrükten çekiyorsa, çok fazla da kota ödüyorlar.Yani çok az kar ediyorlar.

Eğer sende büyük düşünmüyorsan, işi yasal yollardan yapıp aynı o facebook takiler gibi az kazanıcaksın.O kadar ödeyeceğin gümrük masrafını çok iyi bir şekilde çıkarman lazım.Senin de malların üzerine yüksek oranda kar koyup satman grekiyor.

Yani o insanlar çok getirip sürümden kazanıyorlar, yada bavul ticareti yoluyla (yasal olmayan yol) yapıyorlar.
Bilgi paylastikca degerlenir!

http://www.yiwugo.com

Yerleşim : Çin / Shanghai  |  Meslek : Ticaret
kaptannn
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
14/06/2013 :  13:58:21  Alıntı
Bu iş öyle yurtdışından ne ithal ediyim tr.de facede vb satayım ile olmaz... ve asla o kadar basit değildir.

1- Öncelikle ne alıp satacağına karar vereceksin... Elektronikmi, tekstilmi, kişisel eşyamı vb.
2- Alacağın şeye karar verdikten sonra oturup bunu (çinde ise) hangi tedarikçilerden alacağını araştıracaksın - ki bu zor ve zaman alan bir süreçtir- günlerce yazıp çizmen, numune getirtmen, tedarikçinin kim olduğunu ne kadar güvenilir olduğunu araştırman, çeşitli kaynaklardan güvenilirlik konusunda teyit alman gerekir.
3- Ne alacağına ve kimden/kimlerden alacağına karar verdiysen bu ürünün gümrük mevzuatını araştırman gerek.... TR. geliş maliyetini çıkarman gerek... Eger ithalat işini yapmamışsan -ki burdan anlaşılan o- bunu şu aşamada kendi başına yapabilmen zor. Navlunu gümrük vergisini, kota yada gözetim yada anti damping vergisi vb. öğrenmen, gümrükleme masraflarını, gümrükçü masrafını ve kdv (eger varsa ötv vs diğer vergiler) bunları kalem kalem çıkarıp maliyetini noktasal olarak hesaplamalısın, bu okta önemlidir, eger bunu yapamassan zararına iş yapma ihtimalin çok olur.
4- Net maiyetini hesap ettikten sonra eger yapabiliyorsan tedarikçi firma ile pazarlık yapıp alış fiyatını biraz daha indirmeye çalışmalısın.
5- Malzemeyi sipariş ettin... Fakat her ne kadar karşı firma hakkında araştırma yaptıysanda tam olarak bilemessin.. ve firma sipariş ettiğin malzeme stogunda yoksa tedarik etmek yada üretmek için bir zaman isteyecektir. bu sürede en azından proforma bedelinin %30u kadar depozit ister.
6- Malzeme hazır olduğunda forwarding firmalarından araştırıp en uygun fiyatlı gemiyi ayarlamalısın... Bu konuda çevren yoksa ve güncel fiyatları bilmiyorsan ortalama 100 $ civarı fazla verirsin navluna. O nedenle iyi araştırmalı ve pazarlık etmelisin, birçok forwarding firması var, gerekirse direk line lardan fiyatlamada alablirsin
7- Gemiyi organize ettin, fakat yinede malın istediğin miktar yada kalitede yüklendiğinden nasıl emin olabilirsin... Bunun için ya bağımsız denetim firmasına malın kontrolunu yaptıracaksın yada bankada kredibiliten varsa (şirketin var ve gayri nakdi kredi yani akreditif açmaya kredisi var ise) akreditif açacaksın. Tabi akreditifli çalışacaksan bunu en başından belirlemeli tedarikçi firma ile proforma vb anlaşmanı bu şekilde yapmalısın.. Her iki metdodda senin toplam maliyetini 500 $ ila 1000 $ arası kadar arttıracaktır. Fakat ilk kez çalışıyorsan güven oluşana kadar ya bunu yapacaksın yada alacağım tüm partiyi riske ediceksin, burada iyi düşünüp taşınıp karar vermelisin.
8- Bütün bunları yaptın, yüklemede oldu ve gemi yola çıktı... Yaklaşık bir ay bekliyeceksin geminin tr ye gelmesini. Gemi gelmeden bir gümrük müşaviri ile anlaşıp vekalet vermen şirketinin evraklarını vs. gümrüğe kayıt ettirmen gerekiyor (tabi kendi şirketin üzerinden -eger varsa- yapacaksan, yok bir yakınının şirketi vs ise, eger daha önceden dış ticaret yapmamışsa yine aynı prosedürü yapacaksın) Malzeme limana yaklaştığında bankaya kalan bakiyeyi transfer edip evrakların orjinallerini alıp ümrük müşavirine ulaştırman ve hangi gemi acentası ile çalışıyorsan bildirmen gerekecektir. Gümrük müşaviri, masrafları (kdv, ötv gümrük vergisi gümrükleme masrafları vb) ortalama olarak hesap edip bu miktarı senden isteyecektir, yada kendin uğraşmak istersen sana kalem olarak bildirir vergileri sen kendin ilgili dairelere yatırırsın.
9- Malzemen eger kırmızı hat vb muayeneye takılmassa bir iki gün içinde çekersin, yok takılırsa ve muayeneye tabi bir mal ise, kimyahane vb gbi ilgili yerlere girer muyanesi yapılır tabi bütün bunlar maliyetini arttırıcı unsurlardır. Sonrasında bir sorun yoksa malzeme gümrüklenerek millileşmiş olarak gümrüklü sahadan çıkar.
10- Gümrükleme işlemi tamam ise malzemeyi gümrükten çıkarmak ve gideceği yere kadar nakletmek için birde nakliyesini ayarlaman gerekecektir. Artık deponamı alırsın yoksa direk sattığın yeremi teslim edersin... ama iç nakliyede önemli bir maliyet unsuru sayılır.
11- Evet ilk 10 maddede malı çinden nasıl bulup alacağını ve tr. ye getirip gümrükten çıkartıp satışa hazır hale getireceğini özetle yazdım. bu işin kolay kısmı :) Şimdik (eger tabki önceden mal pazarlayıp satmamış isen) işin zor kısmı seni bekler... Malzemeyi satmak.... Eger getirdiğin malzeme çok özel bir şey değilse zaten senden başka getiren birçok firma vardır... hem öyle bir konteyner değil alırken on konteyner alır ve yüklü aldığından pazarlık gücü nedeniyle sendende cok ucuza alır... Fiyatlama çok önemlidir, eger bu malı piyasa ortalamasından biraz fazla fiyatlarsan satarken zorlanırsın.. ama maliyetini iyi ayarlarsan ve dış tcaret işlerinde tecrübe kazanıp -işin kurdu olup- maliyetini çeşitli şekillerde biraz aşağı çekebilirsen, malını piyasa ortalamasının az altında fiyatlandırıp çok daha rahat satma imkanın olur.
12- Malın çindeki tedarikçisini buldun, sipariş verdin, kontrolünü yaptrdın, akreditifini açtın gemiye yüklettin, gümrükten çıkardın ve buradaki pazarını müşterisinide bulsun vede sattın.. Tr.de maalesef her malzeme peşin alıcı bulmuyor, bazı malzemeleri koyugunuz fiyattan satabilmek için vadeli çalışmaaya(çek vs) bir nevi mecbur kalıyorsunuz. İşte esas iş burda başlıyor... Bütün yukarıda yazdığım maddeleri başarıyla hallettin, malınıda sattın... fakat vadeli sattysan ve sattığın firmayıda çok iyi bilmiyorsan senin için risklerin en büyüğü başlıyor demektir... Tahsilat riski... yukarıdaki maddelerin hepsini başarı ile yap, fakat sattığının tahsilatını yapamassan işte seni bitireek bir neden....

Elimden geldiği kadarı ile maddeler halinde ve özet olarak anlatmaya çalıştım dışardan mal alıp burada satmak , para kazanmak ve hatta hepimizin hayali olan çok çok para kazanıp zengin olmanın; nasıl olabiliyor yada olamıyabiliyor olduğunu... Değindiğim nokta; bu işler öyle konuyu açan arkadaşın; evde canım sıkılıyor, bu zamanda iğneden ipliğe herşey çinden ithal edilip tr.de kapış kapış satılıyor, bende bişiler getirip satayım bari, hadi bana bir fikir verin ne alıp satayım gibi çay - kahve sohbetine konu olacak söylemler gibi asla kolay değildir. Bu işlerde başarı çok araştırmak, çok iyi gözlem yapabilmek, konuyu iyi bilmek ---gerek alacagın malzemenin tedarikçilerini, gerek dış ticareti nasıl yapacağını gerekse tr.deki alıcı pazarını --- çıraklık yapmadan ustalıga zıplamamak- biraz cesaret ve şans ile birlikte gelir. Tabi en başta ortaya konacak min. maddi bir sermaye olmalıdır. Bedava peynirde ancak fare kapanında olur unutmayalım !


Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İthalat / İhracat
behnanoz
Üye

Toplam 138 yazı
14/06/2013 :  18:20:25 Yazarın websitesine git Website   Alıntı


@Kaptannn kardeş maddeler halinde güzel özetlemiş.Bu maddeler esas alınarak yola çıkılırsa pek problem çıkmaz.Bana göre en önemli aşamalar;

1-Mal alımı için meblanın yeterli olması
2- Yurt dışında ki tedarikçinin güvenli olup olmadığı
3- Gümrük
4- İyi ve güvenilir müşteriler bulmak, buna bağlı olarak ödemelerin sorunsuz olması (peşin ödeme) ki gerçi tahtakale piyasasını ele alırsak, müşterilerin çoğu çek ve ya vadeli ödeme yapıyor.
Bilgi paylastikca degerlenir!

http://www.yiwugo.com

Yerleşim : Çin / Shanghai  |  Meslek : Ticaret
aytrademanchest
er

Yeni Üye

Toplam 1 yazı
17/06/2013 :  13:19:39  Alıntı
Merhaba

Ingilterede kucuk bir girisimciyim, ingiltereden her tur urunu tedarigi saglayabilirim, ister tek isterseniz toptan

saygilar

Ali

Yerleşim : İngiltere / Londra  |  Meslek : İthalat / İhracat
lefantasia
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
29/01/2014 :  02:18:47 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
merhaba ben 4 yıldır ürün getirtiyorm ve her konuda size yardımcı olabilirim ummiye.guven@hotmail.com mail atarsanız elimden geleni yapmak isterim

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Reklam
Mccivaner
Yeni Üye

Toplam 7 yazı
29/01/2014 :  03:25:31 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - turk149
ben ithalat işi ile uğraşıyorum benimle irtibata geçersen ithal etiğim ürünlerin bölge bayiliğini bulunduğun il için verebilirim telefon numaram
0532 387 70 47
0536 299 20 99
0537 774 14 42


giyim üzerine mi?
Civaner Group 2001
konjamedikal@gmail.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İthalat / İhracat
onurcls
Yeni Üye

Toplam 22 yazı
29/01/2014 :  07:26:06  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kaptannn
Bu iş öyle yurtdışından ne ithal ediyim tr.de facede vb satayım ile olmaz... ve asla o kadar basit değildir.

1- Öncelikle ne alıp satacağına karar vereceksin... Elektronikmi, tekstilmi, kişisel eşyamı vb.
2- Alacağın şeye karar verdikten sonra oturup bunu (çinde ise) hangi tedarikçilerden alacağını araştıracaksın - ki bu zor ve zaman alan bir süreçtir- günlerce yazıp çizmen, numune getirtmen, tedarikçinin kim olduğunu ne kadar güvenilir olduğunu araştırman, çeşitli kaynaklardan güvenilirlik konusunda teyit alman gerekir.
3- Ne alacağına ve kimden/kimlerden alacağına karar verdiysen bu ürünün gümrük mevzuatını araştırman gerek.... TR. geliş maliyetini çıkarman gerek... Eger ithalat işini yapmamışsan -ki burdan anlaşılan o- bunu şu aşamada kendi başına yapabilmen zor. Navlunu gümrük vergisini, kota yada gözetim yada anti damping vergisi vb. öğrenmen, gümrükleme masraflarını, gümrükçü masrafını ve kdv (eger varsa ötv vs diğer vergiler) bunları kalem kalem çıkarıp maliyetini noktasal olarak hesaplamalısın, bu okta önemlidir, eger bunu yapamassan zararına iş yapma ihtimalin çok olur.
4- Net maiyetini hesap ettikten sonra eger yapabiliyorsan tedarikçi firma ile pazarlık yapıp alış fiyatını biraz daha indirmeye çalışmalısın.
5- Malzemeyi sipariş ettin... Fakat her ne kadar karşı firma hakkında araştırma yaptıysanda tam olarak bilemessin.. ve firma sipariş ettiğin malzeme stogunda yoksa tedarik etmek yada üretmek için bir zaman isteyecektir. bu sürede en azından proforma bedelinin %30u kadar depozit ister.
6- Malzeme hazır olduğunda forwarding firmalarından araştırıp en uygun fiyatlı gemiyi ayarlamalısın... Bu konuda çevren yoksa ve güncel fiyatları bilmiyorsan ortalama 100 $ civarı fazla verirsin navluna. O nedenle iyi araştırmalı ve pazarlık etmelisin, birçok forwarding firması var, gerekirse direk line lardan fiyatlamada alablirsin
7- Gemiyi organize ettin, fakat yinede malın istediğin miktar yada kalitede yüklendiğinden nasıl emin olabilirsin... Bunun için ya bağımsız denetim firmasına malın kontrolunu yaptıracaksın yada bankada kredibiliten varsa (şirketin var ve gayri nakdi kredi yani akreditif açmaya kredisi var ise) akreditif açacaksın. Tabi akreditifli çalışacaksan bunu en başından belirlemeli tedarikçi firma ile proforma vb anlaşmanı bu şekilde yapmalısın.. Her iki metdodda senin toplam maliyetini 500 $ ila 1000 $ arası kadar arttıracaktır. Fakat ilk kez çalışıyorsan güven oluşana kadar ya bunu yapacaksın yada alacağım tüm partiyi riske ediceksin, burada iyi düşünüp taşınıp karar vermelisin.
8- Bütün bunları yaptın, yüklemede oldu ve gemi yola çıktı... Yaklaşık bir ay bekliyeceksin geminin tr ye gelmesini. Gemi gelmeden bir gümrük müşaviri ile anlaşıp vekalet vermen şirketinin evraklarını vs. gümrüğe kayıt ettirmen gerekiyor (tabi kendi şirketin üzerinden -eger varsa- yapacaksan, yok bir yakınının şirketi vs ise, eger daha önceden dış ticaret yapmamışsa yine aynı prosedürü yapacaksın) Malzeme limana yaklaştığında bankaya kalan bakiyeyi transfer edip evrakların orjinallerini alıp ümrük müşavirine ulaştırman ve hangi gemi acentası ile çalışıyorsan bildirmen gerekecektir. Gümrük müşaviri, masrafları (kdv, ötv gümrük vergisi gümrükleme masrafları vb) ortalama olarak hesap edip bu miktarı senden isteyecektir, yada kendin uğraşmak istersen sana kalem olarak bildirir vergileri sen kendin ilgili dairelere yatırırsın.
9- Malzemen eger kırmızı hat vb muayeneye takılmassa bir iki gün içinde çekersin, yok takılırsa ve muayeneye tabi bir mal ise, kimyahane vb gbi ilgili yerlere girer muyanesi yapılır tabi bütün bunlar maliyetini arttırıcı unsurlardır. Sonrasında bir sorun yoksa malzeme gümrüklenerek millileşmiş olarak gümrüklü sahadan çıkar.
10- Gümrükleme işlemi tamam ise malzemeyi gümrükten çıkarmak ve gideceği yere kadar nakletmek için birde nakliyesini ayarlaman gerekecektir. Artık deponamı alırsın yoksa direk sattığın yeremi teslim edersin... ama iç nakliyede önemli bir maliyet unsuru sayılır.
11- Evet ilk 10 maddede malı çinden nasıl bulup alacağını ve tr. ye getirip gümrükten çıkartıp satışa hazır hale getireceğini özetle yazdım. bu işin kolay kısmı :) Şimdik (eger tabki önceden mal pazarlayıp satmamış isen) işin zor kısmı seni bekler... Malzemeyi satmak.... Eger getirdiğin malzeme çok özel bir şey değilse zaten senden başka getiren birçok firma vardır... hem öyle bir konteyner değil alırken on konteyner alır ve yüklü aldığından pazarlık gücü nedeniyle sendende cok ucuza alır... Fiyatlama çok önemlidir, eger bu malı piyasa ortalamasından biraz fazla fiyatlarsan satarken zorlanırsın.. ama maliyetini iyi ayarlarsan ve dış tcaret işlerinde tecrübe kazanıp -işin kurdu olup- maliyetini çeşitli şekillerde biraz aşağı çekebilirsen, malını piyasa ortalamasının az altında fiyatlandırıp çok daha rahat satma imkanın olur.
12- Malın çindeki tedarikçisini buldun, sipariş verdin, kontrolünü yaptrdın, akreditifini açtın gemiye yüklettin, gümrükten çıkardın ve buradaki pazarını müşterisinide bulsun vede sattın.. Tr.de maalesef her malzeme peşin alıcı bulmuyor, bazı malzemeleri koyugunuz fiyattan satabilmek için vadeli çalışmaaya(çek vs) bir nevi mecbur kalıyorsunuz. İşte esas iş burda başlıyor... Bütün yukarıda yazdığım maddeleri başarıyla hallettin, malınıda sattın... fakat vadeli sattysan ve sattığın firmayıda çok iyi bilmiyorsan senin için risklerin en büyüğü başlıyor demektir... Tahsilat riski... yukarıdaki maddelerin hepsini başarı ile yap, fakat sattığının tahsilatını yapamassan işte seni bitireek bir neden....

Elimden geldiği kadarı ile maddeler halinde ve özet olarak anlatmaya çalıştım dışardan mal alıp burada satmak , para kazanmak ve hatta hepimizin hayali olan çok çok para kazanıp zengin olmanın; nasıl olabiliyor yada olamıyabiliyor olduğunu... Değindiğim nokta; bu işler öyle konuyu açan arkadaşın; evde canım sıkılıyor, bu zamanda iğneden ipliğe herşey çinden ithal edilip tr.de kapış kapış satılıyor, bende bişiler getirip satayım bari, hadi bana bir fikir verin ne alıp satayım gibi çay - kahve sohbetine konu olacak söylemler gibi asla kolay değildir. Bu işlerde başarı çok araştırmak, çok iyi gözlem yapabilmek, konuyu iyi bilmek ---gerek alacagın malzemenin tedarikçilerini, gerek dış ticareti nasıl yapacağını gerekse tr.deki alıcı pazarını --- çıraklık yapmadan ustalıga zıplamamak- biraz cesaret ve şans ile birlikte gelir. Tabi en başta ortaya konacak min. maddi bir sermaye olmalıdır. Bedava peynirde ancak fare kapanında olur unutmayalım !

Bravo. Tüm aşamaları detayları ile anlatmışsınız. Ben çinden kendi işim ile ilgili ilk getirdiğim malda çok büyük problemler yaşamıştım. Malı çok iyi tanımama rağmen enteresan ve benim anlayamadığım şekilde farklı bir mal gelmişti. malın itü de analizini yaptırana kadar gerçekten hiçbir şey anlamamıştım. Uzatmayayım, bu mal beni bir sene geri atmıştı. Yani uzak doğudan mal getirmek ve burada satmak, hele hele hiç tanımadığın bir malı getirmek ve satmak müthiş zor.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İmalat
freelancer51
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
27/01/2018 :  18:44:35  Alıntı
Küçük bir hatırlatma !
Amerika'dan ürün getirtmek için, ürün aldığınız firma değilde kargo şirketlerini kullanırsanız genellikle daha az masraf çıkar. Viabox'ı tavsiye edebilirim. Hem 1 gün içerisinde gönderim yaptıkları için diğerlerinden (myus.com, fishisfast, borderlinx, shipito, ws1 v.b) çok daha hızlı hem de hesap kullanım ücreti, kayıt ücreti, işletim ücreti v.b gizli saklı herhangi bir ücret yok.

Yerleşim : Türkiye / Adana  |  Meslek : Ticaret
Arman38
Yeni Üye

Toplam 22 yazı
07/05/2018 :  15:30:29  Alıntı
almanyadan her türlü ürünü tedarik edebiliriz iletisim kurabiliriz..tskler

Yerleşim : ALMANYA / Münih  |  Meslek : Bankacılık-Finans
trader3440
Yeni Üye

Toplam 8 yazı
23/05/2018 :  14:54:08  Alıntı
merhaba Arman38 sizinle tanışmak istiyorum trader3440@hotmail.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Ticaret
ruby87
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
10/09/2018 :  10:36:47  Alıntı
merhaba. ben Almanyadan temizlik ürünleri ve yumuşatıcı tedarik edip istanbulda satmak istiyorum. bana nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Yerleşim : Türkiye / İstanbul Asya
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

5.55 saniye.
12:40:00, 28 Mart 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım