Üye Toplam 129 yazı |
|
ceyfer Yeni Üye Toplam 58 yazı | 11/12/2009 : 09:16:08 Alıntı
Eğer bu konuda deneyim sahibi değilseniz, oldukça zor bir işin altına girdiğinizi söyleyebilirim. Sanırım yerinde üretim yapacaksınız. Hazır bir mutfağınız varsa bu işinizi kolaylaştırabilir. Yeni bir mutfak kuracaksanız ki öyle görünüyor, çünkü Kredi kullanacağınızdan bahsetmişsiniz. Bu durumda hesaplarıınızı çok iyi yapmanızı öneririm. Anlaştığınız menü ne şekilde onu bilmiyorum.Ayrıca sanırım tek öğün yemek vereceksiniz. hesaplarınızı yaparken günlük yemek menüsü, mutfak giderleri, personel giderleri, vergiler, kira vs.gibi maliyetleri çok iyi yapmanız gerekiyor. Oldukça riskli bir iştir. Denetimler oldukça sık olur. Bu konuda personelin rutin sağlık kontrolünden kıyafetine kadar herşey denetim altındadır. Bu durumda eğer bu işe kesin karar verdiyseniz keseinlikle bu işi bilen profosyonel birinden destek alın, hatta işin başına böyle birini getirin. Siz mümkün olduğunca işi geriden takip edin. Bu sayade hem işi öğrenmiş hemde çalışan kişileri daha iyi kontrol etmiş olursunuz. şimdiden hayırlı olması dileklerimle, Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Diğer |
zeynep ferda Üye Toplam 129 yazı | 11/12/2009 : 17:04:53 Alıntı
mmm... Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Öğretmen |
metinmetin Üye Toplam 390 yazı | 11/12/2009 : 23:05:55 Alıntı
Bu 300 esnaf burada yemek yiyormu ve devreden neden devrediyor.Şu an kaçtan veriyor yemeği ve gelen gideni nasıl.Ortalama sattığı kaç tabldot ve ciro ne.Buranın dışındaki yerlerede buradan yemek gönderme imkanı varmı yada paket servis falan. 2.kısımda yemeği siz değil ahçı satar yada aşcı.O yüzden iyi bir ustanız ve iyi bir satınalmacınız yoksa yada bu işlerden anlamıyor adam alır çalıştırırız ne var bunda diyorsanız kalırsınız.Daha önceki dönemlerde Sofrada ve Divanda Üretim müdürlüğü yaptım.En ufacık durumda(kıl,tüy,bozuk yemek vb)anında esnafın arasında yayılır ve batarsınız.Çünkü bir dünya borçla gireceksiniz ve esnaf lokantaları-yemekhaneleri hesaplı olur.Hızlı ve tatlı para kazanamassınız ama açda kalmazsınız.İyi düşünüp girin derim.Esnaflık-ticaret güzel işdir ama hesabını bilmeden girenlerin bolca battığı bir mezarlık haline gelmesi üzücü. metinmetin Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Emlakçı |
zeynep ferda Üye Toplam 129 yazı | 12/12/2009 : 13:30:56 Alıntı
mmm... Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Öğretmen |
seckin33 Yeni Üye Toplam 23 yazı | Merhaba Yemekcilik sektörü o kadar zahmetli olmasının yanında iş tecrübenizin olması çok önemli bir konu bununla birlikte çalışanlarınızın en az üç kişisi kendi akrabanız olması önemli bir konudur. Birde yemeklerden anlamanız gerekmekte ve yeri zamanı geldiği zaman kolları sıvayıp yemekleri yapabilmeniz gerekmektedir. Başkalarına güvenerek sakın bu işe girmeyin. Yerleşim : Türkiye / Mersin | Meslek : İletişimci |
zeynep ferda Üye Toplam 129 yazı | 14/12/2009 : 17:08:51 Alıntı
bu hep düşündüğüm işlerden birisiydi. bu konu hakkında yazılanlar belkide haklı olarak bana yanlış bir sektör düşündüğümü hissettirdi. bununla birlikte en az 3 akrabayı anlayamadım. acaba kazancı paylaşmamak, artırmak adınamı??? mmm... Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Öğretmen |
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2024 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |