Donmuş Borekmi Kendi Üretimimiz Mi - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Donmuş Borekmi Kendi Üretimimiz Mi


Hayaller
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
27/12/2017 :  12:30:20 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Arkadaşlar ilerleyen zamanda gündüzleri kahvaltı salonu gibi çalışıp kahvaltı bitince pastaneye dönüşen bir işletme hayalim var bunun için araştırmalar yapıyorum bu aşamada börek için bir soru sormak istiyorum donmuş halde size hazır verilen börekler var sizin hiç bir şekilde uretimhane masrafları yapmaniza gerek kalmıyor ustalık bilmeniz yada usta çalıştırmanız da gerekmiyor alıp dondurucuda stoklayip çıkarıp pişirip satiyosunuz birde başlangıçta borek ustalığını benim öğrenip ardından eşime öğretip ben gündüz çalışırken eşimin bir sonraki günün satilacak böreğini hazırlama şekliyle üretim var yani esimden destek alabilme şansım olur mu diye de hesaba kattım cunki yalnızım ben hem üretimle hem satış ve hizmet kısmı ile aynı anda ilgilenemem ya hazır alicam yada eşime ogreticem


Siz bunlardan hangisini tercih ederdiniz neye göre tercih yapardiniz toptan borek veren yerlerden fiyat alamadim henüz ama bizim evde üretimimiz daha ucuza mal olacaktır diye dusunuyorum bilmem doğru mu

İsin birde tatlı pasta ve kuru pasta bölümleri var borek simit poğaça ile 4 ana bölümden oluşuyor burada öğrenimi ve üretimi en kolay olan 2 bölümün uretimini kendimiz ustlenmemiz gerektiğine inanıyorum.


Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Diğer
Justorcun
Üye

Toplam 103 yazı
28/12/2017 :  09:14:15 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
ortak olduğumuz ve akrabamın işlettiği borek salonumuz var.
ustalığı olmasına ragmen kendisi imalat yapmıyor. bir ara imalatını yaptı, 7-8 borekciye de verdi ama kurtarmadığı için kapattı.
şu anda benim bildiğim kadarıyla kilosunu 8 Tl'den alıyor boreği.

yani dısarıdan alıp, pişirip satmak daha mantıklı diye düsünüyorum

Yerleşim : Türkiye / Istanbul  |  Meslek : Reklam
Hayaller
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
28/12/2017 :  12:41:01  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Justorcun
ortak olduğumuz ve akrabamın işlettiği borek salonumuz var.
ustalığı olmasına ragmen kendisi imalat yapmıyor. bir ara imalatını yaptı, 7-8 borekciye de verdi ama kurtarmadığı için kapattı.
şu anda benim bildiğim kadarıyla kilosunu 8 Tl'den alıyor boreği.

yani dısarıdan alıp, pişirip satmak daha mantıklı diye düsünüyorum


Hocam hangi şehirde bu işi yapıyorsunuz ve hangi tur börekleri kilosu kaç TL den alıyorsunuz ? Ben kendimiz uretirsek daha ucuza gelir diye tahmin etmiştim endüstriyel üretici daha ucuza mal edecek seviyeye gelmiş mi sektörde.


Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Diğer
perge.import
Üye

Toplam 244 yazı
28/12/2017 :  12:53:24  Alıntı


Endustriyel ureticilerin cogunun alt yapisi iyi ! ben Denizli'de (MAUN) bir ureticide 50metre uzunlugunda su boregi hatti gormustum. Hattin sonunda tepsileme islemi el emegi ama isin en yogun kismi makinelerle.

Donuk ve el yapimi arasinda secim sizin musteri portfoyunuz ile dogrudan alakali ! Surum bir yer ise fiyat icin rekabet sart ise donuk urun avantajli ama orta ve ust sinifa hizmet verecekseniz el yapimi ve degisik un ( glutensiz vb ) cesitleriyle hizmet vermelisiniz !

Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim : Fransa / Aubervilliers  |  Meslek : Satış / Pazarlama
Hayaller
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
28/12/2017 :  18:34:57  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - perge.import
Endustriyel ureticilerin cogunun alt yapisi iyi ! ben Denizli'de (MAUN) bir ureticide 50metre uzunlugunda su boregi hatti gormustum. Hattin sonunda tepsileme islemi el emegi ama isin en yogun kismi makinelerle.

Donuk ve el yapimi arasinda secim sizin musteri portfoyunuz ile dogrudan alakali ! Surum bir yer ise fiyat icin rekabet sart ise donuk urun avantajli ama orta ve ust sinifa hizmet verecekseniz el yapimi ve degisik un ( glutensiz vb ) cesitleriyle hizmet vermelisiniz !




Küçük bir şehirde düşünüyorum bu işi hocam haliyle küçük şehirlerde nüfusu 250 bin ve altı şehirler için konuşuyorum alt kesim orta kesim üst kesim aynı yerden alışveriş yapar çarşıda işlek bir yerde her tür müşteri olur lezzetli ve ucuz ürün pesindeyim bunun için sanırım donuk tercih etmem gerekecek

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Diğer
Justorcun
Üye

Toplam 103 yazı
29/12/2017 :  13:48:44 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Hayaller
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Justorcun
ortak olduğumuz ve akrabamın işlettiği borek salonumuz var.
ustalığı olmasına ragmen kendisi imalat yapmıyor. bir ara imalatını yaptı, 7-8 borekciye de verdi ama kurtarmadığı için kapattı.
şu anda benim bildiğim kadarıyla kilosunu 8 Tl'den alıyor boreği.

yani dısarıdan alıp, pişirip satmak daha mantıklı diye düsünüyorum


Hocam hangi şehirde bu işi yapıyorsunuz ve hangi tur börekleri kilosu kaç TL den alıyorsunuz ? Ben kendimiz uretirsek daha ucuza gelir diye tahmin etmiştim endüstriyel üretici daha ucuza mal edecek seviyeye gelmiş mi sektörde.




Istanbul Umraniye ve Küçükyalı'da 2 yerimiz var. iş ile ben ilgilenmiyorum takibini babam yapıyor ama pişmemiş boreğin kilosunu 8 Tl'den aldıklarını biliyorum. satış fiyatı da tabiki dükkanın olduğu yerin alım seviyesine gore değişiyor.
iyi bir tedarikçi bulursanız hem imalatı ile uğraşmamış olursunuz hem de aynı kalitede sürekli mal alırsınız. cünkü lezzete alışan insanlar aynı lezzeti bir daha bulamazlarsa farklı yerleri deniyorlar

Yerleşim : Türkiye / Istanbul  |  Meslek : Reklam
perge.import
Üye

Toplam 244 yazı
29/12/2017 :  13:50:28  Alıntı
o zaman Donuk urunlerle gir ama saglam bir tedarikci ile basla. Ayrica tedarikci seni hem egitsin hem de ekipman yonunden bilgilendirsin. Donuk hamur urunleri nazli urunler uygun sekilde pisiremezsen yazik olur emeginede paranada
Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim : Fransa / Aubervilliers  |  Meslek : Satış / Pazarlama
Hayaller
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
29/12/2017 :  14:54:33  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Justorcun
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Hayaller
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Justorcun
ortak olduğumuz ve akrabamın işlettiği borek salonumuz var.
ustalığı olmasına ragmen kendisi imalat yapmıyor. bir ara imalatını yaptı, 7-8 borekciye de verdi ama kurtarmadığı için kapattı.
şu anda benim bildiğim kadarıyla kilosunu 8 Tl'den alıyor boreği.

yani dısarıdan alıp, pişirip satmak daha mantıklı diye düsünüyorum


Hocam hangi şehirde bu işi yapıyorsunuz ve hangi tur börekleri kilosu kaç TL den alıyorsunuz ? Ben kendimiz uretirsek daha ucuza gelir diye tahmin etmiştim endüstriyel üretici daha ucuza mal edecek seviyeye gelmiş mi sektörde.




Istanbul Umraniye ve Küçükyalı'da 2 yerimiz var. iş ile ben ilgilenmiyorum takibini babam yapıyor ama pişmemiş boreğin kilosunu 8 Tl'den aldıklarını biliyorum. satış fiyatı da tabiki dükkanın olduğu yerin alım seviyesine gore değişiyor.
iyi bir tedarikçi bulursanız hem imalatı ile uğraşmamış olursunuz hem de aynı kalitede sürekli mal alırsınız. cünkü lezzete alışan insanlar aynı lezzeti bir daha bulamazlarsa farklı yerleri deniyorlar


Hocam hangi üreticiden alıyorlar hangi çeşit börekleri alıyorlar bunu merak ediyorum öğrenme şansımız var mı ? Ben bir üretici ile görüştüm bana çok ağır bir fiyat listesi gönderdiler açıkçası şöyle söyleyeyim rakiplerim kıymalı kol boreginin kilosunu 33 TL den satıyorlar bu fiyat üzerinden yüzde 25 kar marjı bıraktı herif bana yüzde 25 ile dükkan dönmez açıkçası tedarikçi bu işin en önemli noktası diye düşünüyorum ben yüzde 25 ihtimal Ankara'da yüzde 75 ihtimal küçük bir şehirde yapicam bu işi.

Simit ve poğaça turevlerindede maalesef 80 kuruş civarına maliyet çıkardılar ben kafe usulü 1.5 liradan 1.25 ten satamam hem rakiplerim 1 liradan satıyor hemde hedef kitlem gel otur ye müşterileri kadar gelip geçen müşterilere de paket satışı yapmam lazım 20 kuruş karla simit satılmaz diye düşünüyorum bir iki üreticinin daha önce bilgilerine rastlamıştım yaklaşık yüzde 40-50 kar marjı dan bahsetmislerdi benim bu ise en yüksek kar marjı ile başlamam lazım şuan fizibilite asamasindayim bulabilecegim fiyatların en iyisi yüzde 25 kar marjı olsa ben bu dükkanı açmam vallahi :)

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Diğer
Hayaller
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
29/12/2017 :  14:59:26  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - perge.import
o zaman Donuk urunlerle gir ama saglam bir tedarikci ile basla. Ayrica tedarikci seni hem egitsin hem de ekipman yonunden bilgilendirsin. Donuk hamur urunleri nazli urunler uygun sekilde pisiremezsen yazik olur emeginede paranada


Hocam bende donuk ürünlerle başlama pesindeyim şuan çok popüler bir üreticiden fiyat aldım ama maalesef bana çıkardığı kar marjı yüzde 25 civarlarında bu karla bu işletme yürümez farklı üreticilerden fiyat alma peşine girdim şuan hocam fikrinizde haklısınız sağlam bir tedarikçi ile ise başlamak çok onemli.

Benim şuan görebildiğim başarı için 3 kilit nokta var . Stratejik bir noktada dükkan yeri , en yüksek kar marjı sağlayan lezzetli ürünler üreten tedarikçi ve güzel bir dükkan dekorasyonu. Bu ucuyle baslayabilirsem güzel sonuçlar ortaya çıkabilir diye düşünüyorum

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Diğer
perge.import
Üye

Toplam 244 yazı
29/12/2017 :  19:31:03  Alıntı
http://maun.com.tr/?lang=tr

urunleri bayagi lezzetli bir konus derim. Fiyat icin kendine bir adet 50/60 m2 lik soguk oda yaparsan toptan alir fiyatini dusurursun.
Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim : Fransa / Aubervilliers  |  Meslek : Satış / Pazarlama
Hayaller
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
29/12/2017 :  20:34:36  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - perge.import
http://maun.com.tr/?lang=tr

urunleri bayagi lezzetli bir konus derim. Fiyat icin kendine bir adet 50/60 m2 lik soguk oda yaparsan toptan alir fiyatini dusurursun.


Hmm 50-60 metre kare soğuk oda yapma şansım yok maalesef uygun büyüklükte dolaplar düşünmüştüm genede bir kıyas edicem fiyata nasıl etki edeceğini . İlgin için teşekkür ederim hocam yol gösterenlerin çok olsun insaAllah . Siz dediğiniz büyüklükte soğuk oda kurarak mi sakliyosunuz ?

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Diğer
perge.import
Üye

Toplam 244 yazı
30/12/2017 :  11:47:59  Alıntı
benim urunler lojistik firmasinin deposunda duruyor buyuk sehirde olmanin avantaji. kucuk bir sehir de (ilce de ) yer acacaksaniz en az 10 plt urun koymalik yerin olsun. aylik alacagina 3 aylik urun al ucuz al !

kayserili fikrasindaki gibi 2 x 2 alirken 4 satarken 5 etmeli ;)
Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim : Fransa / Aubervilliers  |  Meslek : Satış / Pazarlama
Hayaller
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
30/12/2017 :  12:00:35  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - perge.import
benim urunler lojistik firmasinin deposunda duruyor buyuk sehirde olmanin avantaji. kucuk bir sehir de (ilce de ) yer acacaksaniz en az 10 plt urun koymalik yerin olsun. aylik alacagina 3 aylik urun al ucuz al !

kayserili fikrasindaki gibi 2 x 2 alirken 4 satarken 5 etmeli ;)


Hocam valla çok teşekkür ederim yardımların için ben öğrencilik yıllarından beri hep gıda sektöründe çalıştım müşterinin önünde garson olarakta çalıştım amatör olarak mutfakta da çalıştım kebapcidada çalıştım börekçi dede çalıştım pazarlama sektöründe de çalıştım müşteri ne ister nasıl memnun edilir az çok biliyorum ama işin yöneticilik kısmı bir nevi basketbolda ki oyun kurucu pozisyonunda oynamak gibi. Tedarik ve depolama sürecini kurup dükkan tadilatı işlerini yaptırmak felan zorlanacağım alanlar gibi görünüyor ürünle ilgili planlamalarimi yapayım dükkan dekor ve tesisat konularına gecicem.

Şimdi firindir soğuk depolama alanıdır aydinlatmalardir vs elektrik tesisatının elden geçmesi gerekecek hoş fırın doğalgazlı mi olmalı elektriklimi olmalı karar veremedim ama doğalgazlı da olsa gene tesisat işlemleri yapılacak su tesisatı da gene para yiyecek alanlardan.

Ben bulabilirsem benim düşündüğüm işletme tipine benzer bir işletmede kısa süre ise girip birde ise yöneticilik penceresinden bakıp birşeyler daha ogrenicem gibi duruyor ondan sonrada artık projeyi her alanında gerekli olgunluğa ulaştırıp startını vermek kalicak geriye.

Başlangıçta işletme sermayesini elimde bol bulundurabilmek için bazı şeylerden tasarruf etmek gerekiyor ama elektrik tesisatına çok para harcicam gibi görünüyor bu düşündürüyor beni biraz

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Diğer
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

6.24 saniye.
03:48:51, 29 Mart 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım