Hafif Köpük Beton - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Hafif Köpük Beton


akgunhas
Yeni Üye

Toplam 13 yazı
25/04/2016 :  16:05:00 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


MOBİL OLARAK MAKİNE EKİPMANI KURUP HAFİF KÖPÜK BETON İŞİNE GİRMEK İSTİYORUM. OLUMLU YADA OLUMSUZ YÖNLERİ HAKKINDA BİLGİSİ YADA YAŞANMIŞ TECRÜBESİ OLAN ARKADAŞLARDAN YARDIM RİCA EDERİM.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
Peker03
Üye

Toplam 129 yazı
06/05/2016 :  14:53:43  Alıntı
KÖPÜK BETON ÜRETİMİ GİRİŞ

KÖPÜK BETON NEDİR: Köpük ajanının su ile karıştırılarak bir solusyonun hazırlanması ve bu solusyonun köpük üretim makinesinde hava basıncı altında patlatma Nozulunda geçirilerek köpürtülmesi, bu köpüğün çimento şerbeti ile karıştırılması ile oluşan köpüklü bir betondur.
Köpüklü betonun kuruduktan sonra betonun bünyesinde kapalı hücrelerin oluşması neticesinde Hafif, gözenekli bir yapının meydana gelmesidir.

KÖPÜK BETON STANDARDI TSE K 314 Kapsamında yayınlanmıştır
Bu kriter, birim hacim kütlesi #8805; 300 kg/m3 ila #8804; 1800 kg/m3 olan binalarda kullanılacak yerinde döküm köpük betondan mamul, taşıyıcı olmayan iç ve dış duvar elemanlarının imalatını, muayene ve deneylerini kapsar. Bu kriter mamulün yerinde döküm faaliyetlerini de kapsar.

ISI YALITIMI: Köpük Beton ile üretilmiş blok veya panel duvarlar; bünyelerindeki özel hava boşlukları sayesinde çok iyi yalıtım özelliği gösterir. Bu nedenle ilave yalıtım malzemesine ihtiyaç göstermez

YANGINA Dayanım: 1100 Kg/m3 dansitedeki,150 mm kalınlığındaki Hücreli Hafif Beton Duvar yaklaşık 5 saat yangın etkisine mukavimdir
SES YALITIMI: Beton Yapısındaki özel hava boşlukları Beton'a çok iyi bir ses absorpsiyonu özelliği kazandırır. Ara duvar ve kat taban betonu olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.
MALZEME TASSARUFU: Hücreli Hafif beton ve blokların hafif liği nedeniyle binaların statik yükleri azalmakta; Böylece kullanılan beton ve demir miktarlarında dikkate değer azalma yapılabilmekte, böylece hem bina yapımında hem de işçilik maliyetlerinde tasarruf sağlanmaktadır. Hafif Beton çimento, kum, su ve özel köpük kullanılarak üretildiği için akıcı bir betondur. Kalıplara uygulanmada vibratörlere ihtiyaç duyulmaz.
HIZLI ve KOLAY Uygulama: Hücreli Hafif Beton akıcı dır, kolaylıkla döküm yapılır. Hafif'tir, taşınması kolay, nakliyesi kolay, işçiliği kolay, blok ebatları büyük. Bu nedenle kısa zaman ve az işçilikle geniş yüzeylerin kaplanması mümkün olur…
«Hafif Beton» veya «Hücreli Beton» olarak adlandırılır. Muhteviyatındaki boşluk miktarına bağlı olarak, yoğunluğu değişkenlik gösterir. Düşük yoğunluklu hücreli beton, yüksek yalıtım ve düşük mukavemet değerleri verirken, Yüksek yoğunluklu hücreli beton, daha düşük yalıtım ve yüksek mukavemet değerleri verir.
Hücreli betonun özellikleri; boşluk oluşum şekline, dağılımına ve düzenliliğine bağlıdır. Isı iletim katsayısı (l), esas olarak yoğunluğa bağlıdır. Bağlayıcının tipi, sertleşme koşulları ve diğer faktörler (l) üzerinde ihmal edilebilir bir etkiye sahiptir.
Yoğunluğu 300-1600 kg/m3 arasında değişir.
En önemli özelliği, ısı ve ses izolasyonu sağlayan hava boşluklu yapının kapalı hücreli olması nedeniyle aynı zamanda su izolasyonu da sağlamasıdır. Su emme değerleri son derece düşüktür.
Hücreli beton yangın dayanımı son derece yüksek bir üründür.
Hücreli betonun ömrü, normal betonla aynıdır.
KOLAY İŞLEM: Kolay işlemin büyük önemi bulunmaktadır. Gözenekli beton bloklarda basit aletlerle çalışılır; testereyle kolayca kesilir, çiviyle veya burguyla kolayca delinir.
ENERJİ TASARRUFU: Hücreli betonun iyi ısı yalıtım özelikleri kurulan binayı kış mevsiminde sıcak ve yaz aylarında ise serin korumaktadır. Bu da ısıtma ve havanın soğutulması için enerji giderlerini% 40 düşürür.
BİYOLOJİK DAYANIKLILIK: Hücreli beton çürüyüp yaşlanmıyor. Kullanılan hammaddenin ekolojik saf olması Hücreli betonlu ürünlerin insan ve hayvan sağlığını tamamiyle zararlı olmadığını garanti eder.
FARKLI YOGUNLUKLARA GORE KULLANIM YERLERI: Hücreli Hafif beton; yoğunluğuna bağlı olarak; blok, prekast panel, mevcut karkasa yerinde dökme duvar, taşıyıcı karkas oluşturarak yerinde dökme duvar, şap, sıva, süs elemanları imalatlarında kullanılabilir.
300 kg/m3 -600 kg/m3 yoğunluklu: ISI ve SES yalıtımı (Tavan ve yer döşeme)
600-900 kg/m3 yoğunluklu: Blok ve panel üretimi
900-1200 kg/m3 yoğunluklu: Dış ve ara duvar, blok ve panel
1200-1600 kg/m3 yoğunluklu: Taşıyıcı özellikli duvar, blok ve panel
KÖPÜK BETON ÖNEMİ: Hafif Beton ailesinin en önemli bir grubudur.
Bünyesindeki petek şeklindeki ve kapalı hava boşluklarının sağladığı avantajlardan dolayı inşaat sektörünün her aşamasında büyük ölçeklerde kullanılmaktadır.
21. YY ‘ın, inşaat malzemesi olan Hücreli beton (KÖPÜK BETON) Dünya'nın her yerinde,her kıtada basarı ile uygulanmaktadır.
HAFİF ve ISI Yalıtımı özelliği nedeniyle DEPREM kuşağında bulunan ve hava kirliliğiyle mücadele edilen ülkemizde yaygın olarak tüm inşaatlarda kullanılması önemli faydalar sağlayacaktır.
ÇİMENTO-KUM-SU ve KÖPÜK’ ün, farklı oranlarda karıştırılarak; 300 kg/m3 -1600 kg/m3 yoğunluklarında KOLAY, PRATIK ve her inşaat mahallinde üretilebilmesi; HÜCRELİ HAFİF BETON' un yaygın kullanımını sağlamıştır.
Yusuf

Yerleşim : Hollanda / Utrecht  |  Meslek : İthalat / İhracat
akgunhas
Yeni Üye

Toplam 13 yazı
06/05/2016 :  23:33:07  Alıntı
Sn. alfa16 bey... tebesümünü olumlu bulduğun şeklinde yorumluyorum. Yoksa yanılıyormuyum ?? Ayrıca tecrübelerinden yararlanmak isterim.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
akgunhas
Yeni Üye

Toplam 13 yazı
06/05/2016 :  23:40:13  Alıntı


Sn. Peker03 bey.. Verdiğiniz teknik bilgiler için teşekürler. Konuyla ilgili olduğunuz anlaşılıyor, ticari olarak da sektörde'misiniz ?
Ayrıca sektördeki arkadaşların konuya katılmalarını rica ederim..

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
akgunhas
Yeni Üye

Toplam 13 yazı
22/05/2016 :  09:02:34  Alıntı
güncel

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
akgunhas
Yeni Üye

Toplam 13 yazı
06/06/2016 :  22:50:21  Alıntı
güncel....

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

3.28 saniye.
00:05:43, 29 Mart 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım