Yeni Üye Toplam 70 yazı |
|
lasillas Üye Toplam 131 yazı | 07/06/2015 : 13:23:45 Alıntı
her zaman için öğrencilerin cebindeki para miktarının az olduğunu düşünmelisiniz. Ancak ! Günde tek öğün doyurucu yemek olarak 10 tl ile 30 tl arası harcama yapan öğrenciler ve diğer görevliler var. bunların tercih ettiği üniversite içlerindeki alış veriş ve cafe şeklindeki yerlerdir. bu yerlerde öncelikle sabah kahvaltılarını genelde evlerinde yaptıklarını düşünürseniz, diğer zamanlarda arkadaşları ile kurdukları ortamlarda bulunmak isterler. bu zaman zarfları içerisinde karınlarınıda doyururlar. genelde spagetti, pizza, tavuk ürünleri ile ilgili noodl'lar, özel sosslar ile hazırlanmış yiyecekler gibi. bunun için kira oranı risk teşkil eden işletme kurulumlarında çalışacak personel sayısını da göz ardı edemeyeceğiniz için, yüksek gider elde edeceğiniz bir görünüm doğacaktır. bu nu da bir iki ürün çeşiti satışı yapıp riske gireceğinize her öğrenci ve diğer görevlilerede hitap edecek şekilde , özellikle değişik soslar ile hazırlanmış yiyecek çeşitliliği sağlamanız menefeatinize olacaktır ve kazanç elde edeceksinizdir. böyle işletmelerde de börek çeşitliliğini de deneyebilirsiniz. yalnızca tek ürün pizza ve ya kır pidesi gibi olmaz. üniversitenin açık olduğu dönem ve faliyetleri iyi kestirmeniz gerekir. Ama çok ürün çeşitliliğinde bunu düşünmenize gerek yoktur. her zaman yiyecek birşeyler dükkanınızda vardır . ortam ve atmosferi ona göre ayarlarsanız öğrenci alıştığı yerden kolaylıkla vazgeçmez. tercihim ; aylık kira ve 4 personel gideri ile diğer giderler 12 -15 .bin tl arası olur aylık bazda bu parayı kazanmak için günde 2500tl cüro yapmanız gerekir.yani (10 tl'den 250 öğrenci gibi). okulun kapalı ve ya tatil günlerini hesaba katmalısınız . hiç bir okul cafe işletmesi 365 gün tam çalışmaz.En fazla 250 gün civarında çalışır. giderleri buna göre çıkartın. kazancınızı daha iyi bulursunuz. Cüroda Yüzde 20 ile 30 arası yıl sonu kazancını yakalayabilirseniz para kazandırır.Yıllık giderin 140 bin ile 170 bin arası olur.her ürünü yüzde 20 ile 35 arası kar ile satabiliyor olmanız gerekir. Aylık giderin ne kadar çıkacağını bulursanız işletmenin 12 ay içindeki 250 gün üzerinden ne kadar cüro yaparsa 365 gün (12 ay) bölümünden şu kadar kar bana kalır diye pratik bir hesap ile yıl sonunda sermaye çoğaltması yapabilirim şeklinde düşünün.buna göre döner sermayesini belirleyin.gideri çıkartın.karı bulun. Ama en önemlisi kaç müşteriye satış yapabileceksiniz.yani müşteri başına kaç ürün ve kaç lira satış ortalaması yapmam gerekiyor diye çok ince hesap yapmalısınız. bunun için üniversitenin müşteri kitlesini çok iyi planlayıp kendinizi basit reklamlarla ve sunum taktiği ile öğrenci gruplarındaki söz sahibi olanları seçip ikna etmeniz gerekir. İyi planlama ile her iş başarılır.Detaylara her zaman önem verin. Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Gıda |
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2024 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |