Panel Radyatör Üretmek - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Panel Radyatör Üretmek


Adren
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
07/08/2008 :  18:09:45   Yazarın websitesini ziyaret et Website  Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Arkadaşlar bildiğimiz kalorifer peteği üretmek istiyorum,amacım üretimi doğuda herhangi bir ilde yapmak. benim sizlerden yardım istediğim konu böyle bir fabrikayı yada üretim tesisini kurmak için ne kadar sermaye gerektiği, işin riskleri ve olumsuz tarafları hakkında düşünceleriniz. bu işi doğuda kurmak istiyorum çünkü; doğuda olmazsa olmaz bir ürün ekmek gibi ve doğuda böyle bir üretim tesisi yok, doğuda şu anda inşaat sektörü yapsat şeklinde yürüyor ve çok iyi şu anda en iyi pazar inşaat kalite önemli değil yani iş görsün yeter diyo inşaat firmaları. benim düşüncem tabiki kalitesiz ürün üretmek değil. belirli bir seviyede üretim olacak ama bu sektörde çok büyük firmalar var rekabet etmek imkansız sadece belirli bir kesime satış yapılabilir. şimdi sizde değerli yorumlarınızla beni aydınlatırsanız ve akıl verirseniz sevinirim hepinize teşekkür ederim.

Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Muhasebe
canerkus
Üye

Toplam 281 yazı
07/08/2008 :  20:28:54  Alıntı
Konu hakkında çok bilgim yok ama işin içine demire şekil verme yani döküm girdiği zaman bahsettiğiniz iş için oldukça yüklü sermaye gerekecektir diye düşünüyorum.

Yerleşim : Türkiye / Konya  |  Meslek : Diğer
yigitgoktug
Üye

Toplam 126 yazı
07/08/2008 :  23:45:40  Alıntı
son donemlerde duydugum en akli basinda is fikri.. is zaten boyle olmali.. uretim olmali.. ihtiyaclara hitap etmeli.. sistemi kurmak zor ama kuruldugunda da daimi olabilecek bir konu.. birde elektrikli tugla isitici konulari var.. yurt disinda bir kac yerde gordum ..duvarda alci siva oncesinde (ic duvarlara) monte ediliyor. elektirik hatti kaliteli olmali. duvar isitilarak evin isinmasi saglaniyor. yer kaplamiyor gdiaridan gorunmuyor.. isi derecesi cok yuksek tutulmamali.. duvarda sararma olmamasi icin.. gelecegin isinma sistemi bu bence.. radyotorlerin yaninda bunuda dusunun
yada radyotorleri cok sik ve ince yapmanin yollarina bakin
saygilarimla

Yerleşim : Ukrayna / Kiev  |  Meslek : Diğer
Adren
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
08/08/2008 :  09:28:49 Yazarın websitesine git Website   Alıntı


saolun yorumlarınız için. maliyeti zannetiğin kadar çok değil ama bende ne kadar olduğunu bilmiyorum tam olarak, başka bir avantaj 5 kişilik ekiple üretim yapılabiliyo.

Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Muhasebe
Adren
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
08/08/2008 :  09:31:53 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
sayın yiğit göktuğ dediğiniz tuğla konusunuda araştırmak lazım bilgi alabileceğim web sitesi varmı.

Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Muhasebe
yigitgoktug
Üye

Toplam 126 yazı
09/08/2008 :  04:12:24  Alıntı
sayin adren:
ben kievde yasiyorum.ve burada uzak koylerde evlere dogal gaz gelmemis. isinma sorununu elektrik ile cozuyorlar.bizim milletin cokca atip tuttugu gibi bu ulke fakir bir ulke degil. bir cok insan sosyalizmden kalma donemdeki evlerini restore ettiriyor ve bu restorasyon esnasinda bu tarz malzemeklerden faydalaniyorlar. son olarak burada foxmart adinda bir magazada gordum. daha once de gordum ama yaziyi yazdiktan sonra magazaya gittigimde gorunce aklimda kaldi. isterseniz foxmart adresini google dan aratin belki urune ulasabilirisiniz.(ben denemedim) ama aklimda olsun tekrar gidersem urunun etiketine bakip imal eden firmanin varsa e-mail adresi yada web adresini almaya calisayim. daha sonra da burada yazarim
saygilarimla..

Yerleşim : Ukrayna / Kiev  |  Meslek : Diğer
canerkus
Üye

Toplam 281 yazı
09/08/2008 :  11:26:23  Alıntı
yiğit beyin bahsettiği cinsten farklı ve uygulanabilir ısıtma sistemleride mutlaka rağbet görecektir. Yada mevcut radyatörleri daha da geliştirmek için çalışmak gerekir. Ortaya yeni bir şeyler koyan üreticiler hep pastadan büyük dilimi alır. Bence var olan standart bir ürünü aynen üretip düşük kar marjı ile satmak yerine yeni şeyler araştırılabilir. Yine de ne olursa olsun üretmek güzel şey . Bugün radyatör olur
, yarın kombi üretirsiniz . Derken bir bakmışsınız yanınızda binlerce kişi çalışıyor. Olmayacak şey değil.

Yerleşim : Türkiye / Konya  |  Meslek : Diğer
tekniker_bursa
Yeni Üye

Toplam 19 yazı
09/08/2008 :  13:07:39  Alıntı
sanırım bu iş için kesme ve sıvama presi,prese uygun kalıp,kaynak(işin şekline göre otomatik veya manuel)makinası,sızdırmazlık testi,elektrostatik boya,ambalaj işlemleri gerekiyor.Bu tesisin hepsini bir seferde kurabilirsiniz.Yada Bursa gibi yan sanayisi gelişmiş şehirlerimizin herhangi birinde başlayabilirsiniz.
Yan sanayilerdeki maksat üretimin tümünü tek bünyede yapmak için makina yatırımına girmektense fason olarak farklı yan sanayilerde ürettirip montaj vepaketleme yaparsınız.İş kapasitesi artarsa da makina yatırımına girersiniz diye düşünüyorum.

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Elektrik / Elektronik
Adren
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
09/08/2008 :  16:16:28 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
caner bey; yiğit beyin bahsettiği konu gerçekten çok güzel yeni bir ürünle pazara girmek gerçekten büyük katkılar sağlar ama bu ürünü pazarlayabilmek çok önemli ve baya masraflı olacaktır, bizim sermayemizle böyle bir girişimde bulunamayız. belki üretimini yaparız ama sonrası önemli onu tanıtmak tanıtabilmek. bu iş tutarsa büyük firmalar sermayesi sağlam olan firmalar girer bu işe ve pazarın büyük bir kısmını alırlar.



sayın tekniker bey verdiğiniz bilgiler gerçekten çok güzel baya yardımcı oldunuz verdiğiniz bilgilerle. Ama başta yazdığım gibi üretimi kendimiz yapmak istiyoruz sizin dediğiniz gibi girilerse bu işe yani tdarikçi firmaların olduğu ilde başlamak gibi eminim çok daha kolay olur ama biz doğuda böyle bir girişim olmadığından ve iyi bir pazar şansı olduğundan doğuda bir ilde girmek istiyoruz. tedarikçi firmaların olmadığı bir ilde açıp tamamlayıcı parçaları isteyip montajını yapmak pekde mantıklı değil istediğimiz verimi alamayız ve maliyet daha fazla olur. bu makineler hakkında daha fazla bilgi verebilirseniz veya nereden ayrıntılı bilgi alabilirim yönlendirirseniz çok sevinirim.
çok teşekkür ederim.

Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Muhasebe
tekniker_bursa
Yeni Üye

Toplam 19 yazı
09/08/2008 :  18:19:21  Alıntı
Bursa da coşkunöz bu işi büyük çaplı yapıyor.Bu işin özü uzaktan gözlemlediğim kadarıyla pres ve kalıp .
Kalıp yapıldıktan sonrada pres darbeleri ile zamanla deforme oluyor.Kalıbı tamir edebilecek personeliniz
olmazsa işin sürekliliği olmaz yedek kalıplarla devam edip tamire yollayabilrsiniz belki?Kalıbı çözebilrseniz
Eksantrik presler uygun gibi C TİPİ H tipi presler var C ve H tan kasıt presin baskı tonajları bunlar da
yüksek tonajlı bastığı için bina temeli gibi sağlam kaideler yapılması gerekir.Hidrolik preste alabilirsiniz
fakat seri üretim yavaş olur.Bunun dışında saç deponuzunda sürekli olarak ısıtılması gerekiyor.Sebebi de
mevcut hammaddenizin paslanmasını önlemeniz gerekiyor.başka bir teknik metodda bulabilirsiniz.Kaynak
içinde kullancağınız malzeme ve iş akışı ,kapasitesine göre punta ve diğer tip kaynaklar yapmanız gerekir.
Mevcut üretimi analiz edebilecek bir makina mühendisini de tecrübeli bünyenizde bulundurmanız iyi olur sanırım.Aynı zamanda presler de sürekli çalıştığı için mekanik ağırlıklı arıza yapabilecektir.Kırılan bazı mekanik parçaları kırılmadan 6 ay ve senede 1 periyotla değiştirmenizde fayda var.Yedek malzeme probleminden dolayıda tek tip pres seçmeniz Yedek malzeme stok maliyetinizi düşürür.Fırın boya da yapmanız gerekecek(üretimin son aşamalarında)Bulunduğunuz bölgeyi bilmiyorum ama makina mühendisleri odasından da bu bilgileri alabilirsiniz .Önümüzdaki hafta itibarı ilede söz vermemekle birlikte bu tip imalatın içinde olan arkadaşlardan detay almaya çalışırım.Doğudaki illerimizde yatırım yapma fikrinizi de tebrik ederim.İnşallah hem siz ,hem o bölge insanımız,hemde ülkemiz kazanır.Başarılar dilerim

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Elektrik / Elektronik
canerkus
Üye

Toplam 281 yazı
09/08/2008 :  22:14:19  Alıntı
Sayın Adren bu arada doğuda iş yeri kurma fikri gerçekten çok güzel ama bencede doğuda kurmak sanki daha cazip gibi gelsede böylesine bir sanayi tesisini daha gelişmiş organize sanayi bölgelerinde kurarsanız bence daha iyi iş yaparsınız. En azından ben şunu söyleyebilirimki Konya gibi sanayi açısından Türkiye'nin bir çok şehrinden oldukça ilerde olan bir şehirde bile tezgah tamircisi sıkıntısı var ve koskoca firmalar en azından bir tornayı bile tamir edecek adam bulamıyorlar. Kaldı kı doğuda bir ilde makina arızalandığı zaman sizin makineyi kamyona yükleyip başka bir yere göndermeniz ve orada tamir ettirmeniz gerekir. Bu küçük örnekte bile bir kaç bin lira fazladan maliyet doğar size. Bunun dışında şuda varki doğuda inşaat sektörü batıda ki kadar hızlı değil ve ekonomik durumda yine batıdaki kadar iyi değil. Bu sebeple dışardan bakıldığında iyi bir pazar gibi gözüksede analizi iyi yapmak lazım . Böylesine bir ekonomik buhranın olduğu şu günlerde yatırımınız boşa gitme ihtimali fazla. Ama hayatta imkansız diye bir şey yok. Bir örnek vermek gerekirse tekstil sanayisi açısından oldukça fakir olan ve bir kaç küçük çaplı tekstil atölyesinden başka fabrikası olmayan Konya'da bir gurbetçi vatandaş , sırf memleketine hizmet için tekstil fabrikası kuruyor ve hemde bu fabrikayı Konya'nın bir ilçesi olan Beyşehir'de kuruyor. Sonrasında ise bugün bu fabrika Adidas için mal üretiyor. İnşallah sizde kuracağınız işte başarılı olursunuz.

Yerleşim : Türkiye / Konya  |  Meslek : Diğer
salvatore
Yeni Üye

Toplam 42 yazı
09/08/2008 :  23:33:11  Alıntı
Sayın Adren ben panel radyatör üretimi konusunda size yardımcı olabilirim çünkü bu sektörde uzun yıllar hizmet verdim fakat küçük sermayelerle olacak iş değil bunu baştan söyliyeyim ben size msn adresimi vereyim eklerseniz detaylı anlatabilirim kafanızda soru işareti kalmaz.

Yerleşim : Türkiye / Manisa  |  Meslek : İmalat
salvatore
Yeni Üye

Toplam 42 yazı
09/08/2008 :  23:34:19  Alıntı
msn adresim muhittin.oz@hotmail.com

Yerleşim : Türkiye / Manisa  |  Meslek : İmalat
yigitgoktug
Üye

Toplam 126 yazı
10/08/2008 :  16:17:36  Alıntı
sevgili adren :
forumdada okudugun gibi radyator uretmek sanildigi kadar kolay bir is degil. bence sen isiticili tuglalari dusun. daha once gormedigini dusunerek tarif edeyim:
bir rezistans dusun (rezistans derken rezistans teli demiyorum.camasir makinasinin icinde olan yada guncel mutfak ocaklarinin elektrikli olan bolumlerinde gordugun hali ile.. bu rezistansi istedigin sekilde urettirmen mumkun. sen yapacagin panele gore seklini belirteceksin ilgili firma uretimin yapacak. ornegin 20*20 ebadinda bir rezistans olmus olsun. bu rezistansin uzerine tugla camuru tabir edilen kil dokeceksin(tabii biraz daha kaliyelisi olacak.) kalinligi 3 santimi gecmesin ideali 2 santim imis. senin dokecegin camur rezistans 20*20 olduguna gore 22*22 yada 25*25 olabilir. rezistansin kablo baglantilari doktugun tuglanin disinda kalacak.. elektrikci bunu duvara gomerken o noktalardan baglanti yapip yalitimi saglayacak. verdigim ornek sadece anlasilmasi icin yazdigim basit bir sey. sen bunu 25*100 yada 50*50 yada 20*50 gibi muhtelif boyutlarda yapabilirsin. insanlar evlerine monte edecekleri duvarlarina gore buyuklugu sececekler.. kucuk boyutlu urunlerde duvarda sararma tahlikesi olabilecegini dusunuyorum.(tamamane kiseldusunce)(ilgili teknik arkadaslar kolayca cozumunu bulabilirler)(yada urune bir termostad ekleyebilirsin isiticinin derecelerini gosteren kucuk bir gosterge olabilir priz kenarina monte edilebilir lambalarin isik siddetini ayarladigimiz gibi isiticinin derecesini ayarlariz sik durur goze batmaz..)
sonuc olarak bu urun,gerek yatirim maliyeti gerekse pazar konusunda sikinti yasatmayacak bir urun olur. evlerin boyutlari kuculdukce herkes optimum kulllanim alani ister oldu.
SAYGILARIMLA..

Yerleşim : Ukrayna / Kiev  |  Meslek : Diğer
Adren
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
11/08/2008 :  08:19:47 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum, verdiğiniz bilgiler altın değerinde bu bilgileri öğrenmek için baya gezmek ve vakit harcamak lazım saolun. Ben yazdıklarınıza elimden geldiğince cvp yazmaya çalışayım tuğladan başlayalım kısacası malum ürün elektrikle çalışacağı için çok pahalı gelecektir tüketiciye doğalgaz ve kömür tercih edilecektir yine buda radyatör demektir. sonra doğuda kurma amacım dediğiniz gibi öncelikle doğuya yatırım yapmak bu demek oluyorki Devlet desteğide alabiliyoruz ve pazar payı yakalayabilme düşüncemiz sonra özel sebepler bunların hepsini araştırdık analizleri yapıldı karar verme aşamasındayız, biz zaten bu piyasanın içindeyiz doğalgaz sektörü yani Doğalgaz ürünlerinde Rusya’dan gazı alıp evlerde kullanılan ocak fleksine kadar tüm ürün grupları bünyemizde bulunmaktadır.Bilhassa Endüstriyel ve Bireysel doğalgaz teknik ürünleri hakkında mevcut piyasada söz sahibiyiz, Türkiye'de var olan şube ve bayilerimizle bile ürünleri pazarlarsak bişeyler olur diye düşünüyorum, Hepinize tekrar teşekkür ediyorum, Muhittin bey msn adresinizi ekledim.

Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Muhasebe
idealmodel
Yeni Üye

Toplam 51 yazı
12/08/2008 :  11:43:17  Alıntı
Sevgili Adren Kardeşim ;

Bu işi dünyada yapan birkaç firma var türkiye'de ise tek firmayız.
Eger ciddiyseniz komple sizin için anahtar teslimi tesis kurabiliriz.Bu anahtar teslimi içinde sizin üretim kapasiteniz ileriye dönük 5 yıllık üretim planınız sizin bütün eğitimleriniz ilk ürünlerin cıkması dahildir.

16-19 ekim arası TUYAP da ki fuara gelebilirseniz.Kendi üretimimiz tam otomatik kalıplama makinamızıda görebilirsiniz.
Ayrıca ODÖKSAN firması bu işi yapıyor ve biz oranın komple otomatik kum sistemini yaptık.
Yine cukurova kimya'nın tam otomatik besleyici gömleği tesisinide biz yaptık bu tesislerde 20 milyon adet besleyici gömleği el değmeden üretiliyor.

Bu konuda size yardımcı olabilirim.Fiyatlara gelince tabiki sizin üretim kapasitenize göre değişecektir.
Ayrıca Doğuda yatırımiçin cok uygun teşvikler mevcuttur.Bunları kendiniz araştırabilirsiniz veya danışmanda tutabilirsiniz.ayrıca avrupa birliği hibe programlarından faydalanabilirsin.
Konyada'ki bazı firmalar bundan cok iyi yararlanıyorlar.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Mühendis
Adren
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
14/08/2008 :  11:29:21 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
idealmodel arkadaşım saol ilgilendiğin için ciddi olmasak burda insanların zamanını neden çalıp meşgul edelim dimi :)

madem bu işi yapıyorsunuz irtibata geçeriz konuşuruz, sana vereceğim mail adresine yüzeysel olarak bilgi geçersen ( makinalar, teknik bilgi, tahmini maliyet gibi) seviniriz ve bizde kendi aramızda istişare yapıp size geri dönüş yaparız tekrar teşekkür ederim.
"mtnctrk@gmail.com"

Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Muhasebe
metsin
Yeni Üye

Toplam 57 yazı
14/08/2008 :  12:49:18  Alıntı
15.000 mt /tül aylık üretim yapabilecek bir tesis bugünki şartlarda yaklaşık 2.000.000.00YTL(2 trilyon) yi bulmaktadır.Bu yaklaşık 8 ayda teslim edilebilir ve pazar payı tamami ile yapılacak peteğin kalitesi ile ölçülür.kalite ve hammaddede taviz verilmediği taktirde türk üreticileri çin pazarına dahi petek satmaktadır.mt/tül bazında net 10.00 ytl ila 14.00ytl arası kar olduğunu düşünürsek tesis kendisini 1 ila 1,5 sene içerisinde amorti edecektir.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Yöneticilik
ozhan
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
27/04/2017 :  03:40:39 Yazarın websitesine git Website   Alıntı

Her şey üretilir ve Herşeyin Daha iyisi Herzaman yapıla Bilir Gelişim Daha hızlı Üretim Yeni Söktörleri Çıkış Kapsı yeni Meslek Dallarına Zemin Hazırlar Hidrolik Sistemler Yüksek hızlı Hidrolik Kontrol Sistemleri İleri Seviye Teknolojik Çözümler İçin Ozkan hidrolik Makina, Örnek dakikada 60 vuruş Yapa Bilen Hidrolik Pres Makinası Bizim imalatımızda Mevcut Trim çapak kırma Sistemlerinde 1 Sırada Sayılırız.
www.ozkanpres.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Sanayici
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

8.18 saniye.
00:51:35, 26 Nisan 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım