Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Su Fiyatları Hakkında Bilgi Alabilir Miyim?

Başlatanankara2929Tarih18/08/2013 02:51:10Yorum40

İlk mesaj
Üye574 yazı
Merhaba arkadaşlar;

Ankaradayım, ticaretle uğraşıyorum, size bir sorum olacak lütfen bilenler konu hakkında birşeyler yazsınlar rica ediyorum.
- Ben su satmak istiyorum, bakın su bayiliği alacağım demedim, Ankaradayım, bu iş için bir dükkan kiralayıp, vergiye kayıt yaptırıp, Gimat toptancılar sitesine gidip, her marka 0,5 lt, 1,5 lt, 5 lt, 19 lt iadesiz markalı piyasada isim yapmış çok satılan sulardan alıp, satmak istiyorum.Şu suların toptan fiyatlarını bilenler var mı acaba?
-pınar su
-erikli su
- hayat su
- nestle su
- saka su
bu sular için istediğim fiyat 0,5 lt, 1,5lt, 5 lt,8 tl fiyatlarını istiyorum? mesela 0,5lt'lik 24 lü paket kaç tl mesela toptan? gibi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
40 yorum
Üye292 yazı
Bende damacana kullanmıyorum. 5 litrelik su alıyordum. Bu bir kaç ayda 1.5 lt pet suları kullanıyorum. 0,5 litreliikleri de kullanıyoruz dışarı çıktığımızda yanımızda ***ürmek için.
Genelde büyük marketlere , toptancı marketlere gittiğimde 2-3 koli alıyorum. Her aldığımdada farklı firmaları alıyorum. Sonuçta hepsinin içerik değerleri farklı.
Bu şekilde sular arasındaki lezzet farkınıda anlayabiliyoruz.
Böyle bir hizmet alırken ben fiyata dikkat ederim tabiki, dediğim gibi her gittiğimde kampanyalı olanı alıyorum. Bir tanıdığım bu işi yaparsa fiyat etkenini göz önünde bulundururum. FİYAT çok önemli arkadaşım, tanıdık olunması bir yere kadar.

Birde bu tür tüketimde olan arkadaşlar plastik pet şişeleri atık çöp kutularına veya atık toplayıcılarına bırakırsanız çevre için iyi birşeyler yapmış olursunuz.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye125 yazı
merhaba bende zamanında damacana su işi yapmıştım buzdağı suyun bayiligi anlaşmalarında şöyle bir madde vardı her bayii kendi bölgesinden sorumludur hiç bir bayi başka bölge müşterisine satamaz lakin kurumsal müşteriler hariç yani sen evlere satmayacaksan sıkıntı yok ama satarsan sıkıntı yaşayabilirsin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye22 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mehmetgul1806
benim küçük amcam, bi tane doblo aldı. kartivizit broşür vs bastırdı apartmanlarda dağıttı, markalı souyun bayisi olan arkadaşının adına toptan alıp alıp sevkediyor apartmanlara hergün. arabasının borcu bitti. şimdi aylık en az 3000 kalıyor eline. ne vergiye tabi ne algıya...

mehmet bey bende kayseride yaşayan biri olarak bizde fazla bir damacana su kültürü yoktur ki üniversitemizde yapılan araştırmaya göre su kalitemiz damacana sularında üstünde olduğu ortaya çıktı.
tabi sizi bu konuda bilgilendirmek için yazmıyorum aylık 3000 tl bu şehirde bu iş için çok uçuk geldi. Doğalgaz geldiğinden beri tüpcü kavramı sucuya dönüştü buda haliyle pastadaki dilimi azaltıyor ki ilk yazdıklarım yüzünden zaten küçük bir piyasa. işin içi nedir tabi yapmadan bilmek farazi söylemler olacaktır. Bana biraz uçuk bir kazanç geldiği için yazdım.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Serbest meslek
Üye574 yazı
konu halen günceldir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye335 yazı
bende boyle bir is dusunuyorum sokak icerisinde bir dukkanim var, bir incelem yaptim genelde herkesin elinde en cok tuvalet ve havlut kagitlari goruyorum.Suyun yaninda bu kagitlari da toptan alip satmayi dusunuyorum.Bu sekilde son kullanma tarihi cok uzun olan ve onemli ihtiyaclar varsa akliniza gelen onlari da dukkanima koymayi dusunuyorum

islak mendil, tuvalet kagidi , havlu kagit , damacana haric 5 -10 lt su ....

diger fikirleri sizden bekliyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye277 yazı
su işi asla para kazandırmaz. eski bir sucu olarak söylüyorum bunu. ama vatandaşta geri dönüşümlü damacana ya karşı oluşan antipati gittikçe artmakta genelde pet damacana (tek kullanımlık) yada daha ufak boylarda pet sulara yönelişi görülmekte. bu büyük bi risk şimdi açsan öyle bi dükkan sadece 19 lt pet su satsan aynı damacana bayii gibi evlere servis yapsan çok düşük bi ihtimal tutması çünkü kâr marjın döüşümlü damacanaya nazaran düşük olacak misal (toptan) geri dönüşümlü damacanayı (19 lt) x firmadan 2,5 tl ye alıcan 5 liraya satıcan sirkilasyon sağlamak sürüm için kurumsala saldırıcan (iş yerleri fabrikalar ki haftalık iyi rakam tüketirler) kurumsala 3 yada 3 buçuğa vericen almaz başka türlü 50 tane sucu çalıyor kapısını artı bide bedelsiz sebil vericen senin suyunu içsin diye. gelelim pet damacanaya en kral fiyat 19 lt=4 tl evlere 5 liraya vercen yükseğe almazlar niye alsın 5 litre alır 1,25 en fahalı bakkalda. kurumsala kaça vericen adam 3 liraya alıyor zaten 19 lt. zaten sebilede uygun değil pet damacana yamuluyor hemen sebilsiz kurumsal zaten su içmez.
dükkanı açtın sadece evlere servis ve dükkana gelenlere su satıyosun arkadaşlar fiyat vermiş yukarda yap hesabını ne kazanıcaksın su bu patır patır satılan bişey değil çeşmeler şakır şakır akıyor millete para yok gittikçe düşüyor pet su satışı. bide bakkalla rekabet edemessin bakkal da var yüzlerce çeşit mal suda onlardan biri alır 2 palet su koyar kapısının önüne 10 kuruş kazanayım müşteri çeksin der! diyoda zaten yapıyolar bunu. olmaz yani uğraşma bence...
ama illada su işi gönlüme yatıyor dersen lüx bi semtte damacana bayiii aç sadece evlere servis yap amma CAM DAMACANA sat bak o zaman iş değişir istediğin fiyata özel kişilere satar para kazanırsın.
nedim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye335 yazı
Goztepe minibus yoluna baglanan sokakta kendime ait bir dukkanim var yaklasik 60m2 , su anda kentsel donusumde olan bina bu yaz tamamlaniyor.
Damacana bayiiligi mi alsam Yoksa 5 lt ve 10 lt olarak stok yapip mi satis yapsam bilemedim tavsiyelerinizi bekliyorum su isiyle ilgili.

Aklımdanki fikir bayiliğe boşuna para vermeden 5-10-1,5 lt lik petleri satmak evlere servis yaparak...

bu şekilde satış yasal mıdır , mesela ben evden telefon açan müşterime erikli 10 lt lik petini ***ürebilir miyim sonuçta bayiisi değilim serbest piyasa alıp satıyorum

Üye148 yazı
Sayın darnglove,

Bu şekilde satış kesinlikle yasaldır. Yasal veya sektörel kurallar açısından hiç bir sıkıntı olmaz. Kimsenin bu satışa bişey deme hakkı yoktur. Parasını verip faturasını aldığınız malı fişini kesip müşteriye satabilirsiniz. Bayilik konusunda problem olmaz. Çünkü verilen bayilik 19 LT DÖNÜŞÜMLÜ ürünün bayiliğidir. Bu ürünü de zaten firmalar bayilerine verir. Yani A bayisinin 19luk damacasını alıp B bayisinin bölgesinde satarsan sorun olur.

Kullan at pet şişe ürünlerinin her boyu (hatta dönüşümsüz 19lt de dahil) 10, 8 ,5 , 3, 1,5 vs. hepsi serbest piyasadır. isteyen istediği yerden alıp istediği yerde satabilir.

Zaten öyle olsa marketler de satamazdı. Tüm bakkal ve marketler evlere servis te bu ürünleri satıyor.

Sorunuzdaki örneği ele alırsak. Müşteri size telefon açar, sizde erikli, pınar, hayat, sırma vs. 10 lt 5 lt vs. vs. ***ürüp verebilirsiniz. Bu işin ne resmi makamlarca ne de firmalarca bir engeli yoktur.

Sizin sorunuzu cevapladıktan sonra bir soru da ben sorayım.

Bu noktadan sonra ise en önemli konu şudur ki :

? Neden ? Uzun zamandır bu sektörde olan ve bunları çok iyi bilen bu kadar insan, Neden bu işi sizin düşündüğünüz gibi yapmamıştır ? Yani bayilik sistemi size engel olmasa da işin karlılığı ve sürdürülebilirliği konusunda çok önemli ayrıntılar olabilir.

..ııII BÜYÜK HEDEF IIıı..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - buyukhedef
Sayın darnglove,

Bu şekilde satış kesinlikle yasaldır. Yasal veya sektörel kurallar açısından hiç bir sıkıntı olmaz. Kimsenin bu satışa bişey deme hakkı yoktur. Parasını verip faturasını aldığınız malı fişini kesip müşteriye satabilirsiniz. Bayilik konusunda problem olmaz. Çünkü verilen bayilik 19 LT DÖNÜŞÜMLÜ ürünün bayiliğidir. Bu ürünü de zaten firmalar bayilerine verir. Yani A bayisinin 19luk damacasını alıp B bayisinin bölgesinde satarsan sorun olur.

Kullan at pet şişe ürünlerinin her boyu (hatta dönüşümsüz 19lt de dahil) 10, 8 ,5 , 3, 1,5 vs. hepsi serbest piyasadır. isteyen istediği yerden alıp istediği yerde satabilir.

Zaten öyle olsa marketler de satamazdı. Tüm bakkal ve marketler evlere servis te bu ürünleri satıyor.

Sorunuzdaki örneği ele alırsak. Müşteri size telefon açar, sizde erikli, pınar, hayat, sırma vs. 10 lt 5 lt vs. vs. ***ürüp verebilirsiniz. Bu işin ne resmi makamlarca ne de firmalarca bir engeli yoktur.

Sizin sorunuzu cevapladıktan sonra bir soru da ben sorayım.

Bu noktadan sonra ise en önemli konu şudur ki :

? Neden ? Uzun zamandır bu sektörde olan ve bunları çok iyi bilen bu kadar insan, Neden bu işi sizin düşündüğünüz gibi yapmamıştır ? Yani bayilik sistemi size engel olmasa da işin karlılığı ve sürdürülebilirliği konusunda çok önemli ayrıntılar olabilir.

Bayilik icin ekstra maliyet odendiginden bu tarz satis aklima geldi ancak cevrede henuz bunun bir ornegine rastlamadim su ana kadar , ancak bircok damacana bayiisi de devir ediyor is yapamadigi icin , artik insanlar damacana yerine tek kullanimlik 10 lt veya 5 lt petleri tercih etmeye basladilar diye dusunuyorum

Üye148 yazı
mesela kaç marka satacaksınız. tahminen günde kaç tane satacaksınız. kar marjı ne olacak. ürünleri hangi miktarlarda ve hangi sıklıkla alacaksınız. ne kadar büyüklükte bir yeriniz var. yerinize göre mi seçim yapacaksınız. seçiminize göre yer mi bakacaksınız?

Örneğin sadece 10 lt satıldığını düşünürsek.
günde 50 tane satsanız tanesinde 2,5 tl olsa 125 tl eder. 30 günden 3750 eder. - masraflar vs.....
günde 100 tane satsanız. tanesinde 2 tl kar olsa 200 tl eder. 30 günden 6000 eder. - masraflar vs.....
günde 200 tane satsanız tanesinde 1,5 tl kar olsa 300 tl eder. 30 günde 9000 eder. - masraflar vs.....

e tabi marka çeşitliliği artarsa satış artar. 4-5 marka olsa her bir markadan ayrı ayrı alım yapılacak. paletler dolusu yer kaplar. o yüzden ne kadar karla yaklaşık kaç adetlik satış olacağına göre ve alım miktarlarına göre işyeri büyüklüğü ayarlanmalıdır.

..ııII BÜYÜK HEDEF IIıı..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er