Yenilenebilir Enerji Santrali Kurup Para Kazanmak - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Yenilenebilir Enerji Santrali Kurup Para Kazanmak


crazy_82
Yeni Üye

Toplam 19 yazı
09/04/2013 :  20:07:14 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Arkadaşlar bu konuda bilgi sahibi değilim.Yapmak istenilen olay şu;
Lisanssız olarak güneş ve rüzgar elektrik sanralleri kurulabiliyor.Şartları aşağıda yazılıdır

Yenilenebilir enerji santralleri

#9632; Lisans alma şartı yok
#9632; Şirket kurma zorunluluğu yok
#9632; Gerçek/tüzel kişi başvurabilir
#9632; Gerçek/tüzel kişi ihtiyaç fazlasını satabilir
#9632; Kurulu güç en fazla 500 kW olabilir
#9632; YEK’teki alım garantisinden faydalanabilir

Şimdi bende 500 kW geçmeyecek şekilde örneğin 450 KW bir örneğin güneş enerji santrali kursam ve bunun tamamını devlete satsam bu işin maliyeti ve aylık kazancı nedir? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını beklemekteyim.

Saygılar

Yerleşim : Türkiye / Sakarya  |  Meslek : Diğer
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
14/04/2013 :  21:26:15 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Eskiden 500 Kw ' ın altı satış yapamıyor ve lisans alamıyordu. Şimdi lisansın Kw sınırı kalktı. 500 Kw' ın altıda satış yapabiliyor diye biliyorum kesin olmamakla beraber. Yani ne kurasanız kurun 500 Kw' ı geçebilirsiniz de.

Fakat güneş paneli ile yani kimyasal panel ile güneşten elektrik üretmek halen pahalıya mal oluyor. Astarı yüzünü pek kurtarmıyor. Rüzgar beleş ve kuvvetli bir üretim olabiliyor daha ekonomik maliyetlerle ama o rüzgarlı yeri bulup maden ruhsatını alabilmek gerek.

Hes ve rüzgar sanırım onada Res diyorlar. Daha makul yatırımlar. Güneş ve biogaz sakat. Res ve Hes' in de ÇED raporu zorunluluğu doğrmadan yapılması ve verimli yerlere ruhsat alınabilmesi gibi zorlukları var. 500 Kw bile olsa o kadar basit ve kazançlı olmayabilir. Ancak çok cazip görünüyor.
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
akrep2008
Yeni Üye

Toplam 90 yazı
15/04/2013 :  19:17:52  Alıntı
kardeş sana derim ki bu işlere biraz değil baya yabancı olduğun yazdığın yazıdan belli sana tavsiyem 500kw yı geç değeri 500.000 waat.tır sen ilk önce 10 waat.lık piyasada bulabileceğin bir üründür bu fiyatını al sonra bir daha bilen birisiyle bir masaya otur elindeki 3-5 kuruşunuda bunlara yatırayım deme her şeyden önce şunu hiç unutma bütün devletler bu işin peşinde ilk önce bu işin temelini kavra daha sonra olmaz diye birşey yok her şey mümkündür. ama benim gördüğüm kadarıyla senin için çok erken kolay gelsin başarılar diliyorum
beyhan

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Elektrik / Elektronik
hakankaya2020
Üye

Toplam 345 yazı
22/04/2013 :  15:42:45 Yazarın websitesine git Website   Alıntı


500kw altı tesisler lisanssız olarak satış yapabilirler,
ama satışlar devlete değil, oradaki yerel elektrik dağıtım şirketine satılır, elbette fatura mukabilinde

değinildiği gibi bu noktada önemli olan geri dönüş süreleri elbet,
birde izin vs durumları, her ne kadar otoprodüktör lisansı almasanız da, çevre raporu falan gerekebilir,
birde yer elbet, örneğin şehir içinde RES kuramazsınız, zira genellikle yasal ses sınırının üzerinde gürültü çıkaracakları için ceza alırsınız,
PV GESler, yani fotovoltaik paneller ile güneş enerjisi hala çok pahalı, bu arada ortalama verimli güneşlenme süresinin 2000 saat / yıl olduğunu hatırlatmakta faide olacaktır.
Biyogaz tesisi de maalesef henüz ülkemizde yerli üretim ve teknoloji olmadığı için aynen PV GES gibi çok pahalı,

ancak uygun yerlerde RES yani rüzgar ve uygun su akıntısının olduğu yerlerde mikroHES daha hesaplı,

elbette bu tarz 500kw altı yatırımlar şu anda daha çok idealist insanlar ve çevreye duyarlı insanlar tarafından yapılmakta.

şuda bir gerçek ki, bu yatırımlar öncelikle kendi ihtiyacınızı karşılayacak şekilde üretim ile başlayıp genişletilebilir.
zaten ilgili yasanın amacı da bu,
yani kendi elektriğinizi üretiyorsunuz ama dönem dönem fazlanız oluyor, bunları milli şebekeye azandırın diye
ortalama verimi size yeten bir tesis kurdunuz, güneş ise yaz döneminde, rüzgar ise rüzgarlı havalarda enerji fazlası verecektir ve bunları satabilesiniz diye geliştirlmiş bir yasadır. ayrıca mikro ölçekli de olsa kişilerin yenilenebilir yeşil kaynakları değerlendirmesine teşvik etmek de ister elbet.
ha uygulama da dersen, elbette bütün kanunlar gibi pratikte işlemekte zorlanır,
ürettiğin elektriği satabilmeye başlamanın zorluğunu tahmin etmek zor değil
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://www.mrhakankaya.com https://www.youtube.com/@hakankaya/

Yerleşim : Türkiye / Denizli  |  Meslek : Mühendis
ibofet
Üye

Toplam 137 yazı
26/04/2013 :  11:17:48  Alıntı
500 kw güneş panel maliyeti yaklaşık 600.000 eurolarda 7-8 senede kendisini amorti ediyor
güneş panellerinin verimi düşük en iyisi %20 lerle çalışıyor onun için yatırım çok cazip değil
olsada gerçekten paralı arkadaşlar için mevzular bence
sağlıkla kalın

Yerleşim : Türkiye / Muğla  |  Meslek : Diğer
onur060606
Yeni Üye

Toplam 69 yazı
29/09/2014 :  12:19:27  Alıntı
Yenilenebilir enerji projelerinde danışmanlık vermekteyim. HES, RES, ve Solar fizibilite raporları ve due diligence hazırlamaktayım. Aslen ODTU İnşaat Mühendisliği mezunuyum, ve enerji sektöründe oldukça deneyimliyim. Ciddi danışmanlık hizmeti almak isteyenler iletişime geçebilirler.

İyi çalışmalar,
Onur Yener

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Mühendis
GGENC82
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
02/10/2014 :  00:18:01  Alıntı
Onur bey ben ısı pompası sistemleri üzerine faaliyet gösteren bir firmanın ortağıyım.Eğer danışmanlığını yaptığınız portföylerde bu sistemlere uygunluğu olan projeler var ise sizinle de proje bazlı bir ortaklık yapabiliriz.

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Öğrenci
trem11
Yeni Üye

Toplam 4 yazı
02/10/2014 :  16:48:01  Alıntı
Lisanssız GES ( Güneş Enerji Santralı ) projelerinde üst limit 1 MW'a çıkarıldı, yani artık 500 kw ile sınırlı degilsiniz. GES projelerinde anahtar teslim maliyetler 1 MW birim için 2014 sonu itibarı ile yaklaşık 1 Milyon Euro (1.25 Milyon USD) - 1,2 Milyon Euro ( 1,5 Milyon USD) aralığına kadar geriledi. kw başına satış ücreti 13.3 $ cent, yerli malı panel ve invertor kullanırsanız alacagınız satış ücreti bir miktar daha artar, ama Turk malı ürünlerin yeteri kadar kaliteli olmadıgı soyleniyor tecrübeli EPC şirketleri tarafından. Projenin lokasyonu dolayısı ile alınan güneş miktarı - üretilen elektrik miktarına bağlı olarak proje geri dönüşleri 7-8 yıl aralıgında oluyor bu rakamlarla. İsterseniz küçük mesela 100 kw'lık bir GES bile kurabilirsiniz ve üretilen elektirigi dagıtım şirketinize satabilirsiniz. Ancak bu satış süresi 10 yıl ile sınırlı. Daha sonra dagıtım şirketlerinin sizden elektrik almak zorunlugu ortadan kalkıyor. Burada bazı riskler de yok degil. Örnegin devlet üç beş yıl sonra bir kanunla birden bire dağıtım şirketlerinin alım ücretlerini düşürebilir, bu Bulgaristan'da ve birçok Avrupa ülkesinde geçmişte yaşandı. Eger bu olursa projenizin geri dönüş süresi (çok) uzayabilir. Fakat bu düşük bir olasılık gibi görünüyor şimdilik (ama yine de karar verirken bunu da degerlendirmeniz lazım). Türkiye özellikle RES (rüzgar enerjisi santralları) alanında iyi gidiyor, GES'lerdeki gelişme henüz yeteri kadar hızlı degil. Fakat küçük yatırımcılar için şu anda bir gayrımenkul yatırımından daha cazip olmaya başladı sanırım, ki bu da birçok kişiyi sektore cekmeye yetiyor. Risksiz hiç bir yatırım enstrümanı yok, GES'lerin de kendince riskleri var ama eger yatırım amaçlı düşünüyorsanız ve temiz enerji ile dünyanın daha yaşanır bir yer olmasına da katkım olsun diyorsanız girin derim.

Yerleşim : Türkiye / Izmir  |  Meslek : Danışmanlık
abitgulistan
Üye

Toplam 216 yazı
01/11/2014 :  11:02:35 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Güneş Enerjisinden Elektriği üreterek para kazanmayı düşünenler abitgulistan@gmail.com adresine mail atmaları durumunda ütün sorularına cevaplar verilecektir. #65279;
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim : Türkiye / Hatay  |  Meslek : Danışmanlık
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

4.73 saniye.
20:49:10, 25 Nisan 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım