Başarının Anahtarı Saç Modelinde - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Başarının Anahtarı Saç Modelinde


ddeniz1980
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
17/05/2008 :  15:06:08 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Başarılı iş insanları farklı özellikleriyle dikkat çeker. Çalışkanlık, kararlılık, yenilikçilik gibi pek özellik bunlar arasında sayılabilir. Ama iş dünyasında kimin hangi özellikle öne çıktığını anlamanın kolay bir yolu var: Saç modelleri.

Amerikalı nükleer fizik mühendisi John Walter ve kültürel antropolog eşi Catherine Walter'a ait "Saç Modeli Teorisi"ne göre, başarılı liderlerin neredeyse hepsi saçlarını soldan sağa ayırıyor. Politikacılarla bire bir örtüşen bu teori, iş dünyası için de geçerli. Fortune Dergisi'nin yaptığı araştırmada, Pepsi Ceo'su Indra Nooyi'den Amerika'nın en zengin adamı Warren Buffet'ye kadar tüm başarılı iş adamlarının saçlarını soldan ayırdığını gösteriyor.

Saç Modeli Teorisi Türkiye'ye uyarlandığında da tablo değişmiyor. Finansçılarından, sanayicilerine kadar Türk iş dünyası aynı saç modelini seviyor. Anadolu Holding Yönetim kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Erdal Karamercan, İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Demirören Şirketler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören gibi pek çok isim saçını soldan ayıranlar arasında.

Mantık ve matematik egemen

Walter ailesinin tezi şu noktaya dayanıyor; "İnsanların saçını ayırma yönü aslında beyinlerinin kullandıkları lobunu öne çıkarmayı amaçlıyor." Modern tıp beynin sol yarısının dil, kelime hafızası, matematik ve mantık ağırlıklı çalıştığını kabul ediyor. Sağ kısımda ise görsel hafıza, müzikal yetenek ve soyut düşünce ağır basıyor. Kültürel birikimle beraber bu özelliklerin vardığı noktada, beynin sol kısmı daha çok erkeksi özellikleri taşırken, sağ taraf kadın dünyasına hitap ediyor. Dolayısıyla mantık ve matematiğin egemenliğindeki iş dünyasında da saçlar sol lobları açığa çıkarmaya doğru taranıyor. Ancak tabii ki, karşı tarafta da duygusal zekalarını harekete geçirerek Türkiye'nin en başarılıları arasına giren iş adamları yer alıyor. Güllüoğlu Baklavaları Sahibi Nadir Güllü, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Rona Yırcalı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ise sağ loblarıyla iş dünyasına hükmeden isimlerden sadece birkaçı.

Hangi saç modeli ne anlama geliyor

Soldan sağa - Erkek: Erkek için doğal ve çoğu zaman işe yarayan bir saç modeli. Dışarıdan algılanışı ise popüler, başarılı, güçlü ve gelenekçi. Genel olarak bu gruptaki erkekler, kadın dünyasından son derece uzak oluyor. (Tuncay Özilhan, Erdal Karamercan, Ersin Özince, Yıldırım Demirören)

Soldan sağa - Kadın: Genel olarak politika ve iş dünyasında yer alan kadınlar bu saç modelini kullanıyor. Ortak özellikleri ise akıllı, sorumluluk sahibi ve güvenilirlik. Bazen erkeksi olarak algınmalarıyla beraber en çok aldıkları eleştiri geleneksel kadın rollerinde sorun çıkarmaları. (Aynur Bektaş, Güler Sabancı)

Sağdan sola - Erkek: İlk bakışta erkeğe uymayan bir saç modeli gibi görünse de sıradışı, dışa dönük ve radikal bir kişilik çiziyor. Yarattığı tek sıkıntı bazen uçuk fikirleriyle insanlar tarafından anlaşılamamak olabilir. Ancak erkeğin kendine güvenli ve çekici olduğu sürece etrafında saygı uyandırması kaçınılmaz. (Rona Yırcalı, Ahmet Ertürk, Rahmi Koç)

Sağdan sola - Kadın: Dişiliği en şık haliyle yansıtan bu model zarafet, kibarlık ve anaçlığı gözler önüne seriyor. Kimi zaman ciddiye alınmama gibi bir risk taşısa da kadınlığın getirdiği ikna kabiliyeti daha ağır basıyor. (Oya Eczacıbaşı)

Ortadan ayıranlar ve keller: Kadında da erkekte de dengeli, güvenilir ve akılcı bir imaj çiziyor. Ancak karakter hakkında çok fazla veri sunmaması bazen tedirginliklere yol açabilir. (Ahmet Nazif Zorlu, Ferit Şahenk, Ahmet Barut, Mehmet Ali Aydınlar, Ethem Sancak, Tayfun Beyazıt, Murat Yalçıntaş)

Referans

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Çevirmen
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

0.97 saniye.
16:22:02, 2 Mayıs 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım