Döner Dükkanı Devir - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Döner Dükkanı Devir


essev
Yeni Üye

Toplam 17 yazı
06/11/2012 :  17:32:12 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


merhaba arkadaşlar,
semtimizde bulunan döner dükkanını devir almayı düşünüyorum.açılalı 1 seneye yakın oldu. Fakat sahipleri 3 kardeş. anladığım kadarıyla karda ve aralarında anlaşmazlık var.

şuan kendileri dahil dükkanda 9 kişi çalışıyor. ben devralırsam 2 kişi diskalifiye oluyor.
3 iş yeri sahibi
1 bulaşık
1 iç servis
2 dış servis
2 usta

daha önce bu sektörde hiç bulunmadım ama kendime bu konuda güveniyorum. Ben kasada durarak sadece hesap kitap işleriyle ilgilenicem.

Merak ettiğim bazı konular var, bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa çok memnun olurum.


Kendimce çıkarttığım maliyetler;

Dükkan kirası 1500 TL
2 usta parası 4000 TL
4 eleman parası 4000 TL (2 dış servis, 1 iç servis, 1 mutfak)
Faturalar için 1500 TL
Muhasebe, temizlik, reklam giderleri : 1500 TL
KDV, Gelir Vergisi : ? şuanki sahibi 2500-3000 ödüyorum dedi laf arasında, doğru olabilirmi?

(şuanki sahibi tek usta ile çalışmayı göze alamamış, biri bırakıp gitmesin diye. bende öyle yapıcam büyük ihtimalle.)
bunların haricinde olabilecek başka masraf varmıdır?


Tavuk döneri 1,75, et döneri ise 3,5 tan veriyor. Ortalama günlük 400-500 ekmek satıyor. Bunun yanında hamburger, meşrubat satışlarıda var. hafta içi 1200-1300, hafta sonu 1700-1800 e yakın ciro yapıyor.

Birde döner işinde bir ara sürekli söylenen bereket döner, banvit gibi markaların hazır ürünleri güzel olmuyor. Mutlaka kendin yapmalısın diye söyleniyordu. Bu hala geçerlimidir.
Bugün denemek için bereket döner satan yer ile kendisinin yaptığını söyleyen yerde yedim. Açıkçası pek fark göremedim. Yada kendi yapan iyi yapmamış olabilir :)
Bu arada devirlik yer kendisi yapıyor.


Hesabıma göre;

Aylık gider : 15000
Aylık gelir :
Hafta İçi:1200x22=26400 Hafta Sonu:1700x8=13600 Toplam=40000 TL

40000 - 15000 = 25000 TL %30 kar ile çalışsam = 7500 TL Aylık net kar oluyor.
Sizce hesabımda yanlışlık varmıdır, başka giderlerde olabilirmi? Yada yazdığım kar oranı yüksekmidir?

Bu işlerle uğraşan arkadaşlar, Aylık 40000-50000 civarındaki cirolarda ortalama ne kadar vergi çıkıyor?

Ve gelelim sadede :)
devir için 80000 istiyor. En önemlisi sizce bu fiyat uygunmudur böyle kurulu düzen bir yer için.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın, anlatamadığım yerlerde olabilir. okuyup yanıtlayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Ticaret
megist
Üye

Toplam 178 yazı
07/11/2012 :  18:35:14  Alıntı
80 bin tl çok fazla dönerci devri için


Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Esnaf
shark890
Yeni Üye

Toplam 88 yazı
07/11/2012 :  19:52:35  Alıntı
Ciro ve satılan adetler gerçek ise 10-11 ayda verdiğiniz paranın çıkması gerekir. Kişisel olarak devredilen yerlere her zaman şüphe ile bakarım 3 ortağıda olsa aylık 7500 tl kişi başı 2500tl az para değil ortaklığı bozuyorlarsa daha büyük projeleri olsa gerek. Belli zaman takip edin ne kadar ne gidiyor dükkan sahibi ile sorun var mı? yada başka problemleri var mı diye.
Vergi konusuna gelirsek aşağıda gerekli bilgiler var..

http://www.ivdb.gov.tr/pratik/oranlar/ondokuz.htm

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Öğrenci
hcalis
Yeni Üye

Toplam 31 yazı
07/11/2012 :  19:57:27  Alıntı


merhaba,
Hazır döner iyi bir ustanın yaptığı gibi lezzeti olmuyor, dönerin hazır olup-olmadığını kesimde anlıyorum :) usta , döneri kestiğinde kesilen et pembe kalıyorsa o dondurulmuş döner...
Satış fiyatlarına bakıldığında lezzetden daha çok, sürümden ve düşük maliyetten kazanacaksın gibi duruyor.
Ben olsam hazır döner ile giderim, dönerin sarılması zahmetli bir iş, usta sayısını bire indirirdim...
Hazır dönerin bence en büyük avantajı ; istediğin büyüklükte döneri takabilmen... Yani hafta sonları için 30 Kg. döneri senin ustan hazırlasa ve yarısı satılmasa zarar olarak yazılır... Halbuki hazır dönerde 6 Kg. dönerleri tezgaha takabilir, ertesi güne döner bırakmayabilirsin...
aylık 7.5 lira kar için 80 lira devir bir şey değil, rakam iyi sayılabilir ama bence hesapları bir kez daha gözden geçirmen faydalı olabilir....
Bereket dönerin web sayfasında kg. fiyatları var. %30 fire verecek (donmuş döner pişince bu kadar eksiliyor) tekrar hesap etmende fayda görüyorum... Allah gönlüne göre versin...

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
jakabvo
Yeni Üye

Toplam 36 yazı
07/11/2012 :  20:06:40  Alıntı
yıllardır lokantacıyım,hazır döner kullanıyorum-yapmış olduğun hesaplar aşağı-yukarı doğru,ama bence hazır dönere devam et,usta sayısınıda 1 e indir-şimdi elektrikli döner bıçakları var,yeni teknoloji,dönerci ustalarınada yakın zamanda pek ihtiyaç kalmayacak gibi gözüküyor,ama 80 bin tl bir dönerci için çok fazla,bu yüksek meblağ sanırım 3 kardeş olmasından kaynaklanıyor.bu paranın yarısına güzel bir lokanta açmak daha bir mantıklı gözüktü bana,yolun açık olsun:)

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Turizm
ilker10
Yeni Üye

Toplam 13 yazı
07/11/2012 :  21:21:42  Alıntı
gıda işi zahmetli bir iş,adam çalıştırmak bu sektörde dahada zahmetli ve anlamıyorsan sıkıntı yaşarsın usta diye çalıştırdığın adamın yerinde döner keserkene birden kendini bulabilirsin...
kiremitçioğlu dış tic.san.ltd.şti.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İthalat / İhracat
because
Üye

Toplam 215 yazı
07/11/2012 :  21:35:57  Alıntı
hesabinda tuhaflik var gibi geldi bana..%30 kar dan kastin malin maliyeti olarak mi yoksa tüm giderlerinin icinde oldugu maliyet mi anlayamadim.. eger satacagin dönerin maliyeti üzerinden 30% kari kastettiysen hesabinda yanlislik var demektir ki 40 bin cirodan 12 bin kar cikar..bu da zarar demektir.. tüm giderlerden sonra 30% kar diyorsan o baska..

Yerleşim : Türkiye / İst  |  Meslek : Tekstil
GECJEE
Üye

Toplam 109 yazı
07/11/2012 :  22:27:07  Alıntı
arkadaşlarla anlaşıp 1hafta kasada beraber oturun.iş söylendiği gibiyse biraz pazarlıkla girin.ama usta kaprislerine de hazır olun.ben olsam ne mi yapardım?o civarda sıfırdan yer kurardım.daha ucuza malolur.hazır döner kullanırdım.en kısa zamanda kesmeyi de öğrenmeye çalışırdım.çırağı olmadığın işi yapma derler.hem nazlanana kapıyı anında gösterebilirsin o zaman.yoksa 1yıl sonra bi bakarsın usta senden çok kazanıyor.hakkında hayırlısı olsun.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Esnaf
essev
Yeni Üye

Toplam 17 yazı
08/11/2012 :  14:34:24  Alıntı
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

Sayın shark890
ortaklar 3 kardeş. 3ü de daha önce farklı işlerde çalışmış. biri motor ustası, biri fabrikada bakımcı gibi. Bu işe hiç bilmeden girmişler ve ilk etapta baya bir zarar etmişler müşteri tutturana kadar. büyük kardeşleri pek devretme taraftarı değil, diğerleri baya bir sıkılmış işten. satıp parçacı gibi bir dükkan açmaya niyetleri var.

Sayın hcalis
yakınında dükkanı olan bi arkadaşımdan edindiğim bilgiye göre
hafta içi 15-20 kg et döner, 25-30 kg tavuk
hafta sonu 20-25 kg et döner, 50 kg civarı tavuk satıyormuş.
dediğiniz gibi %30-35 fireli kendim hesap yaptığımda söylediği cirolarda çıkıyor.

Sayın because
ikinci dediğiniz gibi tüm giderlerden sonra %30 demek istemiştim. Dediğiniz gibi ilki olunca baya bir zarar oluyor.


birde bu tarz işletmelerde tüm çalışanlar sigortalanmıyormu. Bana, burada 9 kişi çalışıyoruz, 5 kişi sigortalı demişti.

bugün tekrar görüşmeye gittiğimde abilerinin biraz nazlandığını, pek satma taraftarı olmadığını söylediler. 3-4 hafta bir zaman istediler, ozaman kesin cvp vereceklermiş. Hayırlısı bakalım. tekrar çok teşekkür ederim yorumlarınız için.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Ticaret
FeCr
Yeni Üye

Toplam 31 yazı
09/11/2012 :  01:30:59  Alıntı
Arkadaşım sen gücünün yeteceği bütün herşeyi gözden geçirmişsin,gözle görülen ve akıl ile muhakeme edilecek herşeyi hesaba katmışsın.Sunduğun fiyatlara biraz maliyet gideri daha katsak dahi sonuçta karın elle tutulacak bir rakam olur.İşin düşünce kısmını tamamlamışsın sıra harekete geçmeye gelmiş.
Allah'tan muvaffakiyetler dilerim.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Serbest meslek
VSL
Üye

Toplam 628 yazı
09/11/2012 :  10:45:03  Alıntı
Gerçek kar marjı ne kadar acaba ?? %50----%60

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İthalat / İhracat
hfindik
Üye

Toplam 150 yazı
11/11/2012 :  01:40:57  Alıntı
bende dönerciyle ilgili birkac sey sormak için konu başlıgı açacaktım.bende sıfırdan donercıaçmayı düşünüyorum.kendim aşçıyım ama dönerci degilim.ama maliyet hesabında cok iyiyimdir.yeni bir yeri açmak bıraz daha sıkıntılı(suan bizde oldugu gibi önünü göremiyorsun ne kadar satış yaparsın kestiremiyorsun.)yeri ve potansiyeli görerek almak daha mantıklı.
şimdi gelelim maliyet hesabına.giderleri yaklaşık dogru hesaplamışsın.ama ben derimki 15000 degilde 17000 hesapla.yani, kdv yi yükselttim herihtimale karşı.bugun bır döner ustasıyla konustum.100 kğ tavuk dönerden 1000 porsıyın satıyormus.(ekmek arası)
bende bu hesap üzerinden senın için hesap yaptım.
önce sana hammaddeden bahsedeyim.mesela dana etli sebzeli kebap deriz.ham madde dana eti sebzeler .çünkü maliyet hesabında en fazla fiyat etten cıkar.
dönerin hammaddesi tavuk ve et tir.sonra ekmek gelir.çünkü tavuk ve eti alırsın soslarsın takarsın ve kesersin.yani aldıgın etin fiyatının cok üstünde satarsın.ama bir ekmek öyle degil.ekmegi alırsın sadece arasını kesersın ve satarsın.

'''
hafta içi 15-20 kg et döner, 25-30 kg tavuk
hafta sonu 20-25 kg et döner, 50 kg civarı tavuk satıyormuş.''''

senin yazdıgın rakamlar üzerinden yaptım.

hafta içi et döner 15kg diyelim 15kg*5gün=75 kg
hafta sonu et döner 20kğ diyelim. 50kğ*2gün=40kg
yani bir haftada 115 kg et döner satıyorsun.ben bunu da indirdim hafta 100 kg et döner takıyorsun.
hafta içi tavuk döner 25kg diyelim 25kg*5gün=125kg
hafta sonu tavuk döner 40kg diyelim.40kg*2gün=80
yani bir hafta ta 205 kg tavuk satıyor.ben 200 kgdan hesaplayacagım.
haftada 200 kg tavuk döner*4 hafta=800kg tavuk eder buda 8000 ekmek demek.
haftada 100 kg et döner*4 hafta=400 kg et 4000 ekmek demek.
bugun telefondan tavukcuyla konustum.derili fleto dan döner yapmak için kg mı 8,5 tl dedi.hani 100 kg dan 1000 döner satıyoruz ya.1 porsiyon dönerde sadece tavuk maliyetin 0.85 krş.yani 1,75tlnin %45 ine tekamül ediyorgeriye 0,90 kuruş para kalıyor..ekmegin alış fiyatı hakkında bir fikrim yok ama kocaman ekmegi fırınlar0,90 krşa satıyorlar.bunuda versinler 50 kuruşa.geriye kaldı 0,40 kuruş.bunuda 20 kurusu marul domates gibi maddlerde maliyet yapsın.geriye 0,20 kuruş kar kalsın
.
8000tavuk döner ekmek *1,75=14000 tl eder.
tavukta 0,20 kurus kar edersen 8000tavuk döner*20 kurus1600 tl kar edersin.(ben minumum hesapladım

tavukla etin arasında ki fark etin maliyetinin yüksek olması.tavuğu 1,75 satıyorsun. et döneri 2katına 3,5 tl ye satıyrosun ama tavugu 8,5 tl ye alıyorsun ama etin 25 tl civarına alacaksın.(etin fiyatını tam bilimiyorum ama nrden baksan23-28tl arasıdır.)

400 kg et döner 4000 ekmek arası demek, yani 2,5 tl sadece et maliyetin var yani %71 falan. 50,kurus ekmege ve 20 kurus ta diger marul domates v.s koy. 30 kurus kalır.
4000ekmek*3,5=14000
30 kurus *4000 ekmek :1200 tl kar. bu kaba hesap tı.

şimdi baska yoldan hesaplayacagız
14000tl tavuktan 14000tl etten ciro yaptık.

bunun 1600 tl si tavuktan 1200 tl et dönerden kazandık.
yani 2800 tl kazandık.evet bu kar cok guzel bir para.ama senin işin içine koymadıgın sigorta yada gözle görmediğin bir cok gıder daha cıkacaktır.
diyelimki bu satışlardan hiç para kazanamadın.
sen zaten ayda 12000 tane döner satıyorsun.12000 dönerin yanında ayran kola limonata meyve suyu satacaksın.ayrıca su ve çay satacaksın.
su ve meyva suyunda 40 kurus kar var.ayranı colayı bilmiyorum
diyelimki sen 12000 degilde 10000 tane içecek sattın.ve tanesinde üst üstte 25 krş kazandın(yine minumum hesapladım) zaten 2500 tl kar ediyorsun.

sana birolay anlatacagım.bır abıımızın meslegi boya badana.evlere boya yapmaya gıden bır ustaydı.birgun bır aşçıyla beraber dönerci dukkanı actılar.dönerın ne oldugunu bile bilmiyordu.merdiven altında içeriye 2 tabureden baska koyamayan bir yerde.sona 3 ay sonra ustayla anlasamadılar ve ayrıldılar.tabıkıı bu arada bu doner yapmasını kesmesını ögrenmiş.işe kendı devam edıyor.ve sonra dükkanı büyüttü ve hala 10 senedir bu işi yapıyor.
yani demem o ki sana sen meslegi bir an önce ögren.sen ıkı usta calıstırmak zorundasın.ustaları cıkartma. zaten o kadar doner tek ustayla kesılmez.o usta hıc mı tuvalete gıtmeyecek yemek yemeyecek evden bır acıl telefonu gelirse işi bırakıp eve gıdemeyecekmı.müsteri beklemez.sen işi ögren ikinci usta sen ol ozaman cıkart.ozaman zaten 2000 tl sana kar gıbı kalacaktır.kasaya da ozaman anneni babanı eşini cocugunu oturtursun.

walla umarım yardımcı olmustur.hesap yapmak ve yazmak bir saatimi aldı,
Allah utandırmasın hayırlısı neyse o olsun

hüseyin

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : Memur
shark890
Yeni Üye

Toplam 88 yazı
11/11/2012 :  02:16:36  Alıntı
Baya uğraşmışınız ama dönerdeki fireyi hesaba katmamanız hesabınızı tümden yanlış kılmış.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Öğrenci
hfindik
Üye

Toplam 150 yazı
11/11/2012 :  11:03:28  Alıntı
sayın shark890 döneri 100 gr. yazdım ama ama ben çiğ pişmemiş etten yazdım .zaten piştiği zaman 100 gr yazmadım.yani benim hesabıma göre fire si içinde zaten
hüseyin

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : Memur
shark890
Yeni Üye

Toplam 88 yazı
11/11/2012 :  13:53:12  Alıntı
O zaman ekmek içindeki döner 70gr olacak. Ülkemizde ekmek içindeki dönerin gramajı bu kadar gram olacak diye bir kanun olmadığı için sizde haklısınız..

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Öğrenci
eruseldarine
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
12/11/2012 :  12:01:50  Alıntı
essey bu hesaplar yanlış öncelikle 30 kg tavuk satan yer 20 kg et döner satamaz. 1.75 liradan döner satarsan firesi çıkmış 50-60 gr et koyacaksın. paketleme maliyeti sosu yağı mayonezi ketçapı turşusu işçiliği üstüne koyarsan zor. kısacası 1.75 e sattığın dönerden %30 kar edemezsin.

birde verdiğin rakamlarda tutarsızlık var 3000 lira vergi filan ödemezsin. ssk dahil dersen o da kaç işçinin ssklı olduğunu yazman lazım. dış eleman motorlu elemansa onunda masraflarını ayrı kalemde inceleyeceksin. ben dönercilik değilde kafeterya işletiyorum 3 ortağız. adanada döneri 3.5 liraya satıyorum günlük çiğ 110 kilo tavuk 20 kilo et asıyorum. hamburger sosis muzlu süt tost yengen ortalama ciro 3200 lira iken 3 ortak 12.000 ile 16.000 arası paylaşıyoruz. günde 750-1000 arası pide gidiyor. iş yerimizde 3 usta 2 bulaşık 2 kasiyer 6 dış eleman 3 iç eleman ve 3 ortak çalışıyoruz. (devretmiyoruz)
sadece yardım.

Yerleşim : Türkiye / Adana  |  Meslek : Gıda
essev
Yeni Üye

Toplam 17 yazı
12/11/2012 :  15:51:14  Alıntı
erusaldarine Allah kazancınızı arttırsın.
devir sahibinden aldığım bilgilerdi bunlar. yabancıyım bu işe biraz ondan ne kadar çok bilgi edinirsem benim için o kadar iyi.

bu işte tek başlılıkmı iyidir, yoksa kazancı iyiyse bir ortakla çalışmakmı iyidir. işlerin idaresi zormudur yani?

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Ticaret
hpolat
Yeni Üye

Toplam 18 yazı
14/11/2012 :  14:49:16  Alıntı
hfındık tüp veya elektrik i atladın mı maliyetin içinde mi

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Serbest meslek
hpolat
Yeni Üye

Toplam 18 yazı
14/11/2012 :  14:53:02  Alıntı
net olarak herşey dahil yarım ekmek et dönerin tavuk dönern maliyetini çıkarsak daha azmı uğraşırız acaba?

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Serbest meslek
ilker10
Yeni Üye

Toplam 13 yazı
19/11/2012 :  18:46:32  Alıntı
essev kardeşim gıda işi zahmetli bir iştir daha öncede yazmıştım..ortaklık dahada zahmetlidir en yakın arkadaşlar bile bu işte birbirine ters düşer kendi başıma geldi.öncelikle böyle bir işe girmeyi gerçekten istiyorsan gözden çıkardığın battığında üzülmeyecegin bir parayla ufak bir yer yada birine ortak olmanı yada bir yerde çalışmanı tavsiye ederim en azından işi öğrenmen açısından senin için iyi bir tecrübe olur.bu tecrübe zaten sana işi nasıl devam ettireceğin konusunda bilgi verir bu şekilde bilmediğin işle ilgili kar marjlarıyla hiç boşuna uğraşma çünkü işin içine girdiğinde senin şu an gözünden kaçıracağın paralar olacak ustan her ekmekte farkında yada farkında olmadan 10 gr döner kaçırsa sana ayda belkide 20 kg et olarak dönüş yapacak ve sen hesabını tutturamayacaksın..o yüzden önce işi öğren ondan sonra bu işe giriş.
kiremitçioğlu dış tic.san.ltd.şti.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İthalat / İhracat
Blackmack77
Yeni Üye

Toplam 36 yazı
20/11/2012 :  10:56:38  Alıntı
dostum beni bir kardeşin olarak gör ve bu işe girme derim ben sana tecrübeyle sabittir ben 1.5 ay önce bir büfe devraldım hala işletiyorum o hesaplar hiç öyle hesapladığın gibi olmuyor bi kere başlamadan sodexo-multinet makinelerine 1.000 tl gömücen bunların aylık 16$ bakım bedelleri ayrıyetten 50 şer tl hat kesintileride var eline hiç bişey kalmıcak o kadar çok masraf çıkıyorki hayal bile edemezsin
ben dükkanı almadan önce 15 gün başında durdum o zamanlar günlük cirosu 500-700 arasıydı şimdi 300 lirayla zor kapatıyorum yeni birisin kimse seni tanımıyacak en kötü ihtimalle şu an ki müşterilerin en az %30 unu kaybediceksin oda en kötü ihtimalle bu işi daha önce yapmadıysan hiç girme tecrüben varsa bişey diyemem dükkanı yatıracağın 80.000 liraya yazık ben battım sende batma adam sana cirosu 1500 diyosa sen onu 1000 olarak hesaplıcaksın aylık gider 10.000 diyosa sen onu 15.000 olarak hesapla hala uğraşıyorum şu andada satamıyorum 1.5 aylık zararım 5.000 tl yi buldu sormak istediğin bişey olursa yardımcı olurum yine
ayrıyetten 3.5 liraya et 1.75 e tavuk döner satıyosun hiç bişey kazanamazsın ben dükkana şu an %100 et alıyorum kilosu 26 lira %100 almazsanda yarısına kıyma koyarlar ortalama %40 fire verir kazanacağın bi elli kuruş olur onuda firede kaybeder bide üstüne para koyarsın ayrıca ayda 7.500 lira bırakan bi dükkanı kimse 80.000 tl ye satmaz ustası ayrı dert elemanı ayrı dert cumartesi pazarın yok sabah 7 akşam 8-9-10 artık kaçta kapatırsan usta 7 de bırakıyosa sen diyemezsin adama abi yeni açtım 1 saat daha kal git başka işe gir aklında kalan varsa msj at bütün malzemelerin a dan z ye fiyatı hakkında bilgi veririm hadi kolay gele
dükkan kirası 1500 demişsin 3 ayda bir stopajın var 1500 de o sen kiranı 2.000 den hesapla

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Muhasebe
asivemavi
Yeni Üye

Toplam 5 yazı
22/09/2014 :  19:40:34  Alıntı
merhabalar,
sırbistanda devren fast food üzerine döner ve ızgara çeşitlerinin olduğu şehrin ilk ve tek türk mekanını türkiyeye kesin dönüş yapacağım dan dolayı devrediyorum, yer 70 mt2 olup kirası gayet uygundur, şehrin en merkezi konumundadır,satılan ürünler iskender döner,ve ızgara çeşitleri, şehrin nüfusu yaklaşık 550.000 civarında ve 95.000 öğrenci potansiyeli vardır, ayrıca şehirde başka helal bu şekilde ürün çıkartan yerde yoktur,arap ve müslüman müşteri kitlesi bir hayli fazladır,haccp gıda üretim izinleri ve diğer resmi evrakları eksiksizdir,oturum kolayca alınabilir,
ilgilenen arkadaşlar özelden mesaj atabilir,

Yerleşim : Türkiye / Istanbul
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

9.08 saniye.
08:15:56, 27 Nisan 2024, Cumartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım