Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İzmir'de Kendi Aracımla Pazarlamacılık,,,

Başlatanmurat__turkmenTarih11/10/2012 19:44:46Yorum100

İlk mesaj
Üye200 yazı
merhaba,, ben murat türkmen,, 31 yaşındayım.. 12 yıllık bir kırtasiye dükkanım var,, ve 15 yıllık turizm tecrübem.. bedelli askerlikten yararlanıyorum.. aralık ayında ikinci 15 binlik ödemeyi de yapınca, allahın izni ile bitiyor.. ben tüm donanımıma ve potansiyelime rağmen, askerlik problemim nedeni ile şimdiye kadar KENDİ SEVİYEME UYGUN,KALICI bir iş yapamadım,, bunu açmam gerekir, bakın zaten kendi kırtaisye dükkanım var,, sezonluk ve dönemsel olarak da turistik yerler işlettim senelerce,, zaten bir düzenim var yani,, ama ben askerlik problemim olduğu için DAHA BÜYÜK SEVİYEDE ve KALICI bir yol çizemiyordum,, şimdi artık arayıştayım.. acelem yok,, zaten bir düzenim var,, en iyi en saygın yolu arıyorum,, bu ara, şu düşünceye meyillendim,, ben bir hafif ticari araç alayım,, ve çok iyi bir ürün bulayım- ya da ürünler-, ve bunun izmirde pazarlamasını yapayım,, ama karlı,, saygın ve kalıcı bir iş olsun,, mesela bir açık parfüm üreticisinin izmir ana bayii olayım,, ya da bir kırtasiye toptancısının izmir ayağı olayım,, ben kendime güveniyorum,, hem çalışkanım hem de analitik düşünen, problem çözme yeteneğine sahip biriyim,, sizde isteğim,, bu konuyu konuşalım, düşüncelerinizi yazın,, akıl verin bana, yol gösterin,, yahut sizin aranızda iyi bir iş fikri, ürünü olan bir arkadaşım varsa,, birlikte bir şeyler yapalım,, teşekkür ederim şimdiden
muratttt

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
100 yorum
Üye200 yazı
yani demem o ki bana mal satmaya çalışmayın arkadaşlar,, bana bir bayiilik,, bir pazarlama ağı,, bir dağıtım sorumluluğu yükleyin.. malınızın arkasında iseniz,, ciddi bir firma iseniz,, bir anlaşma yapalım,, mesela deyin ki,, murat ürün bu,, ben istanbul firmasıyım mesela,, benim cirom şu,, izmire yayılmak isterim,, ürünün satış fiyatı şu,,, sana bayii giriş fiyatı şu,, kar marjın şu,, ürün desteğim şu,, reklam desteğim şu,, 12 aylk bir sözleşme yapalım murat, deyin mesela,, 5 bin lira nakit yolla,, ve teminat seneti yolla,, kefilli, garantili,, al sana 30 binlik mal yolluyorum,, gerisi havuzumuzda olsun,, bana ödeme yap,, yaptıkça havuzumuz,, kredibiliten büyüsün,, desin mesela bir arkadaş,, pazarlama masraflarına 1 lira karışmazsam şartlar şu,, masraflara ortak isek şartlar şu,, çok net değil mi arkadaşlar isteğim,, anlatımım?
muratttt

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Yeni Üye80 yazı
bence çok net kardeşim...ancak böyle birisini bulursan yüzyüze görüşüm sözleşmeyi ona göre yapman lazım derim....böyle bir konu düşünen olursa ben de konyadayım aynı şartlarda bende varım....
http://birincieldenhalka.com

İsmail--0542 891 64 72

Yerleşim Türkiye / TurkeyMeslek Ymalat
Üye200 yazı

iyi akşamlar,,, belki de hayırlıdır bu yukmerman,, iki farklı şehre hitap ediyoruz ,, belki aynı ürünün peşinde koşup, elimizi güçlendirmeliyiz,,, ne ise konu 2 kat imkan demek bu,,, 1 değil 2 araç,, 5-10 bin değil, 20 bin nakit,, 1 değiil 2 iş gücü demek,, bir şehir değil 2 şehir demek,,, hatta, farklı illerden bi kaç arkadaş daha katılırsa,, kendi ürünümüzü ithal edebilir ya da üretebiliriz,, açık parfümden hep sözettim diye burdan yola çıkarak örnek vereyim,,, mesela 5 şehirde 5 arkadaşız,,, atıyorum izmir istanbul ankara konya bursa eskişehir,,, bir açık parfüm üreticisi olmamamız için bir sebep yok,,, ya da başka ürün...mesela yukarıda cigarillos ile yazışırken,, kırtasiye sektöründe marka yaratmaktan söz ettim,, 5 şehirde 50 bin sermaye ile bu işe 5 pazarlamacı girerse,, başarısızlık şansı neredeyse ... bakın biz ortak olmayacağız,, malın üretimini ya da ithalatını ortak yapacağız sadece ,, birim maliyeti düşüreceğiz,, yine herkes kendine çalışacak,,, ben varım,,
muratttt

Üye125 yazı
Murat kardeşim "...5 şehirde 50 bin sermaye ile bu işe 5 pazarlamacı girerse" diye devam eden güzel cümlelerin ..., aklıma şunu getirdi." "1000 Kadın Yaptı. . . Belki Sıra Bizde. ." http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=48261 ne maratondu ama.Ama sonuç.....neyse o ayrı bir tartışma konusu...

"İzmir'de Kendi Aracımla Pazarlamacılık" sonuca mutlaka ulaşacak.Seçicisin, çok haklısın. belki seni ajandasının ilk sayfasına almış firmalarda olabilir.....Şahsen Ben; Senin ve en az Senin kadar değerli diğer arkadaşların yazılarını,yorumlarını, "başucu kitabı" gibi saklıyorum.Belki bazı arkadaşlar aradığı sonuca hemen ulaşamıyor,yada sorularına istedikleri yanıtı alamıyorlar.
Aslında şunu düşünüyorum açık konuşmak gerekirse;ben de senin tarz bir kaç ilan verdim örnek se; şu link e lütfen bak; 2 ilan 1 yorum üçü de bana ait ve 3ncü sıradaki yorumuma bak. http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=69678

Yani sıfır ilgi neden ; LİNK yukarıda ama ilanım kısa olduğı için burada yayınlıyorum.

Dükkanımızda ve ticari aracımızla,fabrikalara,işyerlerine ( ÇEYİZ ) sıcak satış yapıyoruz.,iç giyim,çorap,bebe,babet gibi talep edilen çok ürün var, pazarımı büyütmek, müşterilerime talep ettiği ürünleri ulaştırmak ilk hedefimiz. Ürün,bayilik yada katalog desteği konusundaki düşüncelerinizi, yorumlarınızı beklerim. Yüklü alım düşünmüyoruz.Ürün satışına göre değerlendirilecektir.

VE PROFİLİM;

http://www.koniks.com/pop_profile.asp?mode=display&id=41334

ŞİMDİ SORUYORUM TÜM KONİKS CAMİASINA;

BU ilan yada profilde eksik olan ne?
Neden ilanlarıma cevap verilmiyor ?
Yorum yapılmıyor?
Cv yanlışmı hazırlanmış?
İlanımı nasıl düzenleyeyim.?
Duygusal mı ilanım?
Acaba şu kadar sermayem var deseydim durum farklı mı olurdu?
Sermayesizlik suç mu günah mı?
Bu ilanı SİZ VERSENİZ ,KENDİNİZE bayilik yada ürün verirmisiniz.
Öğrenilmiş çaresizlik girdabına düştüm..Yaşadık geçmişte bazı sıkıntılar.Bir yerlerden tutunmalıyım elbette.
Hayatı ticaretle geçmiş bir esnaf olgun yaşa gelince bazı olaylar zoruna gidiyor.Şimdi Elhamdülillah bir şeyler yapıyoruz.Bu yazıyı okurken belki kafanız karışacak,çünkü şiddetli baş ağrısıyla yazıyorum.İmla ve anlam hataları için özür dilerim.Murat,senin sayfanı kullandığım için de hakkını helal et.

kelebek etkisi;Hayatta yaşamak zorunda olduğumuz şeyler vardır. Ve bunları önceden bilemeyiz.

Rastlantıda olsa bizim seçimimizle de çıksa yapabileceğimiz bir şey yoktur. Benjamin Button/ KADER http://www.vidivodo.com/video/benjamin-button-kader-/322349

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Saty? / Pazarlama
Üye200 yazı
fukara ağabey ne demek,,, başımızın üstünde yerin var,,, evet 1000 kadın yaptı sıra, belki sıra bizde,, yazım ilgi görmüştü oldukça,, ama neyse,, gün bugün artık,, bi yol bulacağız elbet,,, iyi niyetle, sabırla,,, senin gibi olgun ağabeylerimiz bizim için yol gösterici olacak,, teşekkür ederim ağabey
muratttt

Üye125 yazı
"1000 Kadın Yaptı. . . Belki Sıra Bizde. ." http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=48261 YORUMA KAPALI biliyorsun...

Diyorum ki; " "1000 Kadın Yaptı. Murat niye yapmasın?" tarzında bir başlık aç.
.Zaten başlık açılmış gibi :))
" 5 şehirde 50 bin sermaye ile bu işe 5 pazarlamacı girerse,, başarısızlık şansı neredeyse ... bakın biz ortak olmayacağız,, malın üretimini ya da ithalatını ortak yapacağız sadece ,, birim maliyeti düşüreceğiz,, yine herkes kendine çalışacak,,, ben varım,," DEMİŞSİN Yukarıdaki paragrafda.
kelebek etkisi;Hayatta yaşamak zorunda olduğumuz şeyler vardır. Ve bunları önceden bilemeyiz.

Rastlantıda olsa bizim seçimimizle de çıksa yapabileceğimiz bir şey yoktur. Benjamin Button/ KADER http://www.vidivodo.com/video/benjamin-button-kader-/322349

Üye200 yazı
fukara abi(konuşma ağzıyla yazdım artık :) belki haklısın abi, ama sadece kendi yazımı değil, sitedeki bi çok yazıyı okuyorum fikir almak için,, gördüğüm ise şu; birileri mallarını satmaya çalışıyor,,, birileri sadece ona buna yorum yazarak egosunu tatmin peşinde, burda önemli olduğunu düşünüyor,, olduğu kişi gibi değil de, olmak istediği kişi gibi davranıp, bir nevi sanal bir benlik yaratıp eğleniyor,, ve birileri de bizim gibi iş yapmak peşinde,, i kısım da boş vakitlerini geçiriyor,, ben ilk yazısınıdan anlıyorum ki iş yapmak gibi bir derdi yok,, ama 50 tane yazı yazıyorlar karşılıklı :) neyse,, belki böyle gibi yapmak lazım,, mesela 5 şehirde, aracı olan 5 pazarlamacı-ile anlaşıp, aynı ürünü, daha düşük birim maliyetle elde edip,, kendi bölgemizde satmak,,,
muratttt

Üye247 yazı
isatanbul'da yerel bir markette satınalma yöneticisiyim.Market ürünlerinden satmak istediğiniz ürünler olursa yardımcı olabilirim. Selim KILIÇ 0 532 564 62 40
Selim KILIÇ

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Saty? / Pazarlama
Üye108 yazı
selamlar arkadaslar
konyada karton bardak uretimi yapan bir tesis kurdum. agirlikli ihracat yapiyoruz. ama uretim kapasitemizi biraz daha artirdik ve ic piyasaya da daha yogun hitap etmek istiyoruz. firmalara logo baskili bardak yapabiliyourz. benim size tavsiyem bir ajans olarak calisin. kup seker stick seker kolanyali mendil tek kullanimlik urunler ve karton bardak bunlarin tamamini bunyenizde satin. aracinizla aktif pazarlamaya cikin. karton bardagi ayri yerden sekeri ayri yerden kolanyali mendili ayri yerden temin edebilirsiniz ama neticede kendinize saglam ve istikrarli ureticiler bulun ve tum urunlerin pazarlamasini ayni anda yapin. zaten bunlar genelde ortak ayni noktalara satilabilecek urunler. satis isinde belli bir mesafe katettikden sonra ise satisini yaptiginiz urunlerden bir yada bir kacini kendi bunyenizde uretmeye baslayabilirsiniz. boylece hem daha saglam yere basmis olur onunuzu gorerek yatirim yapar hareket edersiniz.
karton bardakla ilgili talebiniz olursa ben teklif sunabilirim ama maksadim bir kac parti mal satmak degil biz istikrarli bayilik seklinde olusacak satis kanallari olusturmaya calisiyoruz.
tesisimizin gida ambalaji uretim izin belgesi mevcuttur kesinlikle cin kagidi kullanmiyoruz ustun kaliteli amerikan kagidindan cok ama cok kaliteli kesinlikle sizdirmaz karton bardak uretiyoruz. kalitemize gercekten cok guveniyoruz.
farkli sehirlerden yeni is arayisindaki farkli arkadaslar da bence bu sistemi deneyebilirler bir araba ve az bir sermaye ile mesafe katedilebilir diye dusunuyorum
herkese bol ve bereketli kazanc dilerim

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Gyda
Üye200 yazı
sevgili esenkaya,, yorumun için teşekkür ederim,, evet,, bu önerin gerçekten ciddi ciddi düşünülmesi gereken bir öneri,,
muratttt

Yeni Üye80 yazı
esenkaya ben de konyadayım....arabam var, öğretmenim boş vakitlerimde birbirimizden faydalanabilirmiyiz acaba diyorum...

İsmail--0542 891 64 72

Üye125 yazı
Değerli, esenkaya99 ,yukmerman ve murat__turkmen; İzin verirseniz aklıma ilk gelen yorum yada tavsiyemi sunmak istiyorum.

esenkaya99,Siz Murat kardeşimize,yada yukmerman hocamıza, ürünlerinizin yanısıra poşet ve ambalaj ürünleri de temin edebilirmisiniz.? Cevap evet ise bu işi beraberce yapın derim. Piyasaya satışa çıktığında poşet-ambalaj konusunda aşırı taleple karşılaşacaklarına eminim.

Üye200 yazı
şöyle bir handikabım var arkadaşlar,, ben bu konuyla alakalı hiç bir şey bilmiyorum.. yani ne satılır,, kime satılır,, kar marjı nedir,,, ödemesi nasıl olur,, hiç bir fikrim yok.. ve samimi düşüncemi isterseniz,, belki de konuya uzak olduğu içindir,, fakat hevesim de yok bu olaya,,
muratttt

Üye108 yazı
sayin fukara13 ne yazik ki baska malzemelerin temini hususunda yardimci olmam sansim yok. ama bu tur malzemeler cebinizde paraniz olduktan sonra heryerden temin edebileceginiz seyler diye dusunuyorum tabii bence burda onemli olan mallarinizi direk ureticiden en makul sekilde temin etmeniz.

sayin yukmerman konya icin kendi sirketimiz bunyesinde pazarlama ekibi kurdugumuzdan dolayi ne yazikki size bayilik anlaminda yardimci olma sansim yok ama tabiki bende piyasaya cikip bu mali yanina baska seylerde ko****dan pazarlamak istiyorum derseniz memnuniyetle birlikte calisabiliriz. ben size karton bardagi temin ederim. pazarlamasini yapmayi dusundugunuz diger urunler icinde uretici firmalar bulmaniz hususunda elimden geldigince yonlendiririm. boyle bir ise baslamak icin takribi 5000 tl sermayeniz ve bir aracinizin olmasi yeterli diye dusunuyorum

herkese hayirli ve bol kazanclar dilerim.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Gyda
Yeni Üye78 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - murat__turkmen
iyi akşamlar,,, belki de hayırlıdır bu yukmerman,, iki farklı şehre hitap ediyoruz ,, belki aynı ürünün peşinde koşup, elimizi güçlendirmeliyiz,,, ne ise konu 2 kat imkan demek bu,,, 1 değil 2 araç,, 5-10 bin değil, 20 bin nakit,, 1 değiil 2 iş gücü demek,, bir şehir değil 2 şehir demek,,, hatta, farklı illerden bi kaç arkadaş daha katılırsa,, kendi ürünümüzü ithal edebilir ya da üretebiliriz,, açık parfümden hep sözettim diye burdan yola çıkarak örnek vereyim,,, mesela 5 şehirde 5 arkadaşız,,, atıyorum izmir istanbul ankara konya bursa eskişehir,,, bir açık parfüm üreticisi olmamamız için bir sebep yok,,, ya da başka ürün...mesela yukarıda cigarillos ile yazışırken,, kırtasiye sektöründe marka yaratmaktan söz ettim,, 5 şehirde 50 bin sermaye ile bu işe 5 pazarlamacı girerse,, başarısızlık şansı neredeyse ... bakın biz ortak olmayacağız,, malın üretimini ya da ithalatını ortak yapacağız sadece ,, birim maliyeti düşüreceğiz,, yine herkes kendine çalışacak,,, ben varım,,

MURAT'IM "İŞ" 'TE BUDUR "İŞTE" BUDUR :):):)

OLURSA BU BİR OLMA, MÜTHİŞ BİR SİNERJİ BU. YAKALANAMAYAN POTANSİYEL, KİNETİĞE ÇEVRİLEMEYEN BU DURUM İŞTE.

(KENDİ FİKRİME YAPIMA YAKIN HİSSETTİM O BAKIMDAN MURAT'IM DEDİM BİR MAHSURU YOKTUR İNŞAALLAH)

İŞTE FİKİR, İŞTE EL BİRLİĞİ, İŞTE GÜÇ, İŞTE ORTAK AKIL, İŞTE "BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR" SÖZÜNÜN DOĞRULUĞUNA ATILMIŞ İLK ADIMLAR.

BEN DE KESİNLİKLE VARIM İNŞAALLAH (ALLAH'IN İZNİYLE)
Y.SEBAT

BU DÜNYA PAZARINDA SERMAYE ALTIN'DIR; ORADA İSE AŞK VE İKİ ISLAK GÖZ...

EY !!! ÖZ'DEN HABERSİZ GAFİL !!! SEN HÂLÂ KABUKLA ÖVÜNÜYORSUN...

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye78 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yunus.sebat
Alıntı Yapılan Metin:

MURAT'IM "İŞ" 'TE BUDUR "İŞTE" BUDUR :):):)

OLURSA BU BİR OLMA, MÜTHİŞ BİR SİNERJİ BU. YAKALANAMAYAN POTANSİYEL, KİNETİĞE ÇEVRİLEMEYEN BU DURUM İŞTE.

(KENDİ FİKRİME YAPIMA YAKIN HİSSETTİM O BAKIMDAN MURAT'IM DEDİM BİR MAHSURU YOKTUR İNŞAALLAH)

İŞTE FİKİR, İŞTE EL BİRLİĞİ, İŞTE GÜÇ, İŞTE ORTAK AKIL, İŞTE "BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR" SÖZÜNÜN DOĞRULUĞUNA ATILMIŞ İLK ADIMLAR.

BEN DE KESİNLİKLE VARIM İNŞAALLAH (ALLAH'IN İZNİYLE)

BEN SAKARYA'DAN Yunus SEBAT.
Y.SEBAT

Yeni Üye78 yazı
yunus.sebat@gmail.com 'dan irtibat kurabilirsiniz benimle..
Y.SEBAT

Üye200 yazı
günaydın arkadaşlar,, ve yunus'um :) tabii ki sakıncası yok... sitede sadece kendi yazılarımı değil, diğer yazıları da okumaya çalışıyorum... sizin konunuza da göz atınca ben de yakın buldum dertlerimizi, beklentimizi,,, o sebepten inşallah birlikte bir şeyler yapabiliriz,, sanırım,, yunus.sebat,, yukmerman,fukara 13 ve ben ... 4 kişi 4 farklı şehir,, değil mi,_? bence başlangıç için gayet iyi :) yorumlara,, önerilere devam arkadaşlar...
muratttt

Üye125 yazı
S.Aleyküm Günaydın....,ARKADAŞLAR,sık yorum yapmasam da şunu bilmenizi isterim.Koniks dışında da bayilik,temsilcilik ilanlarım var.Cevaplar geliyor.Sizinle paylaşacağım.Ortak noktada buluşabileceğimiz konulara değineceğim.Neler yapabileceğimizi göreceğiz.SAYIN yunus.sebat bana yakınsın takibe aldım seni ...:)) bilgine......Murat ve diğer değerli arkadaşlar görüşmek üzere..Öğleden sonra, ciddi bir bayilik görüşmem olacak olumlu,olumsuz yanlarıyla paylaşacağım sizinle akşama inşaallah..Beraberce neler yapabiliriz noktasından hareketle şunu söyleyebilirim.MESAFELER sorun değil,gönüller bir olsun,dürüstlük olsun......

Yeni Üye78 yazı
GÜNAYDIN ARKADAŞLAR :) MERHABA MURAT, MERHABA YUKMERMAN, MERHABA FUKARA13.
BUGÜN PAZAR & BEN ÇALIŞIYORUM. ELİMDEN GELDİĞİNCE BURADA OLMAYA ÇALIŞACAĞIM. KABULÜNÜZ İÇİN TEKRAR TEŞEKKÜRLER.
ŞİMDİLİK 4 KİŞİ 4 FARKLI ŞEHİR , BİNLERCE KONİKS ÜYESİYLE BİNLERCE FİKİR, "KAZAN KAZANDIR KAZANDIR KAZAN" İLE BÜYÜYEN BU YOLDA DÜRÜSTÇE, HEP BİRLİKTE EL ELE.

GÖRÜŞECEĞİZ İNŞAALLAH :) KOLAY GELSİN HERKESE.
Y.SEBAT

Yeni Üye21 yazı
Murat bey takı üreticisiyim takı pazarlamayı düşünürmüsünüz? www.uniquetaki.com buradaki ürünlerin dışında bir çok ürünümüz var
Saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye200 yazı
iyi akşamlar,, sevgili unique sitenizi inceledim... kısaca nasıl bir iş planı hazırlamalı,, anlatırmısınız? yani bu ürünleri nasıl en iyi şartlarda sunabiliriz piyasaya,, başlığımızı takip edebildi iseniz, 4 farklı şehirde 4 pazarlamacı olduk şimdiden,, yani en uygun ve kalıcı yolu bulunca,, dördümüz birden girebiliriz bu işe,, benim öğrenmek istediğim şu,, rakiplerimizle kıyaslanınca, ürünlerin kalitesi, fiyatı,, son satıcının kar marjı,, bizim kar marjımız,, bize hangi şartlarda ürün vereceksiniz, biz son satıcıya hangi şartlarda ürün vereceğiz,, ürün ,, reklam vb desteğiniz olacak mı,, bunlar nelerdir,, örneğin ben,, izmirde bu işe koşmaya başlayınca,, öngörünüze göre,, 1 ayda,, 3 ayda,, ve 6 ay ya da 1 sene de ne yapmış olabilirim,, kabaca anlatırmısınız zahmet olmaz ise ,, ilginiz için teşekkür ederim
muratttt

Üye125 yazı
Sayın cunique,siteniz bir harika gerçekten ürünlerinizde.Potansiyel "iş yapılacaklar" sınıfındasınız ( bana göre )........Şöyle bir açıklama yapmam gerekiyor.Murat kardeşimin değindiği konulara paralel olarak.Ürünlerinizi pazarlayalım ama nasıl ?
Detaylara giriniz lütfen.

Murat' dan alıntı " rakiplerimizle kıyaslanınca, ürünlerin kalitesi, fiyatı,, son satıcının kar marjı,, bizim kar marjımız,, bize hangi şartlarda ürün vereceksiniz, biz son satıcıya hangi şartlarda ürün vereceğiz,, ürün ,, reklam vb desteğiniz olacak mı,, bunlar nelerdir,, örneğin ben,, izmirde bu işe koşmaya başlayınca,, öngörünüze göre,, 1 ayda,, 3 ayda,, ve 6 ay ya da 1 sene de ne yapmış olabilirim,"

Ben müşterinin ayağına gidiyorum araçla
Murat' ın ayağına müşteri geliyor dükkanı var
Yunus Sebat pazar dahil çalışıyor
yukmerman bir öğretmen ek iş olarak ( sanırım ) düşünüyor.

Ama hepimizin ortak bir isteği var..Üretici/tedarikçi arkadaşlar atasözü gibi cümleler kuruyor... çok kısa cümleler yani...ben şahsen bu kısa cümlelerden sadece ve sadece şunu anlıyorum
." Üretici arkadaşın sektörü ve ürününün adı ( takı,gıda,eşofman,şeker,kozmetik).Başka hiçbir şey çağrıştırmıyor kafamda
Mesela
Sayın Unique " takı üreticisiyim takı pazarlamayı düşünürmüsünüz?"
Sayın makifbeyza " Market ürünlerinden satmak istediğiniz ürünler olursa yardımcı olabilirim"
Sayın Bayarcollection "üretici firma olarak Eşofman konusunda yardımcı olabiliriz düşünür iseniz."
Sayın esessslix "murat bey küp şeker dağıtımını düşünürmüsünüz "
Sayın bangkok.fatih " Benim hanım ın kozmetik fabrikası var.Sana ne istersen üretir.

Eleştiri alacağım belki yukarıdaki arkadaşlardan ama;cümleleri DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ diye bitiyor.
EVET DÜŞÜNÜYORUZ ,ama siz net açıklama yaparsanız ( yapanlar var hakkını yemeyelim)

Yeni Üye80 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
iyi akşamlar,, sevgili unique sitenizi inceledim... kısaca nasıl bir iş planı hazırlamalı,, anlatırmısınız? yani bu ürünleri nasıl en iyi şartlarda sunabiliriz piyasaya,, başlığımızı takip edebildi iseniz, 4 farklı şehirde 4 pazarlamacı olduk şimdiden,, yani en uygun ve kalıcı yolu bulunca,, dördümüz birden girebiliriz bu işe,, benim öğrenmek istediğim şu,, rakiplerimizle kıyaslanınca, ürünlerin kalitesi, fiyatı,, son satıcının kar marjı,, bizim kar marjımız,, bize hangi şartlarda ürün vereceksiniz, biz son satıcıya hangi şartlarda ürün vereceğiz,, ürün ,, reklam vb desteğiniz olacak mı,, bunlar nelerdir,, örneğin ben,, izmirde bu işe koşmaya başlayınca,, öngörünüze göre,, 1 ayda,, 3 ayda,, ve 6 ay ya da 1 sene de ne yapmış olabilirim,, kabaca anlatırmısınız zahmet olmaz ise ,, ilginiz için teşekkür ederim

aynen...

İsmail--0542 891 64 72

Üye125 yazı
yukmerman koniks in " en kısa "yorumunu yapmışsın.Alıntın süper ama.Anlayan anlıyor yani...

Üye200 yazı
önerim şu çekirdek grubum benim :) acaba kendi aramızdaki organizasyonu halletsek,, bi kaç arkadaşa daha ulaşsak önce değişik şehirlerde,, sonra da mesela toplam 8 arkadaş olsak değişik şehirlerde,,, ve bi iş planı oluştursak,, önce internet ortamında daha sonra da mümkünse yüz yüze tanışsak,, ekonomik gücümüze bi baksak,, neyimiz var neyimiz yok görsek,, sonra da ne iş yapacağımız hakkında ayrıntılı konuşsak,,, olur mu,,,? benim şu an için iki önerim var,,, yazmıştım zaten ... birinci önerim, açık parfüm işi,,, kabaca durum şu,, 5 liraya satılan açık parfümleri,, dükkanlar 3 liraya alıyorlar... 3 aşağı 5 yukarı rakam bu,,, sağlık bakanlığı onaylı ve 3 gün kalıcılık garantili etiketiyle satılıyor... toplu alımlarda ben şu anda, 2.35 e ulaştım... ancak henüz tam kapasite araştırmadım... iş gerçeğe binice gerçek rakamlarla pazarlık yapacağım... şimdi ben diyorum ki,, biz 8 ilde bunun satışını yapabilsek,, minimum 50 bin lira yatırabilir olacağız bu işe,, bu şu demek,, biz hatta istersek, üretiriz bunu bile,, ama benim önerim şu an için üretim değil ,, ama bu maddi gücümüzü kullanıp,, bu rakamları 1.50 seviyesine çekmek.. ki bu mümkün,,, çünkü 2000 liralık alımda 2.35 rakam,,, 50 bine 1.50 alabiliriz.. neyse, 1.50 ya da 1.75 ... bu rakamlara aldığımız ürünü,, 1 tl kar ile dükkanlara satabiliriz... stand yaptırmalıyız.. ve her dükkana 100 erkek 100 kadın şişesi,, toplam minimum 200 şişe ile girdiğimiz vakit,, bir dükkandan ilk girişte 200 lira kar etmiş oluruz.. ilk ay her gün sadece 1 dükkana ürün verebilsek,, bir ayda 30 müşteri,, 6000 şişe parfüm ,, 18000 ciro ve 6000 lira kar elde ederiz,,, ürün verdiğimiz her dükkan günde sadece 3-4 şişe parfüm satsa,, bir ay sonra minimum 100 şişe ilave sipariş verecektir,, yani,, 300 lira ciro demek,, 30 dükkanınız vardı,, 9000 ciro ikinci ay,, otomatikma garanti demektir zaten,, ikinci ay,, günde bir değil, bütün ay toplam 20 dükkana daha ulaşsak,, bu da 12000 artı ciro demek,, yani ikinci ay ciromuz, daha az emekle 21000, karımız 7 bin,, ve artık 50 noktamız var,, ve 3. ay garanti15000 ciro,,, yeni eklenecekler de cabası... yani 3 aylık bir çalışma ile 75 noktaya ulaşsak şehirde,, her nokta aylık 300 liralık parfüm alsa, 22500 ciro demek,, ve 7500 kar demek,, yol yemek vs... masraflar 1500 lira olsa 6000 lira kar demek bu,,, bu konuyla alakalı fikirlerinizi yazarmısınız arkadaşlar,,, bir deçok önemsediğim konu şu,, biz,, her hangi bir ürün pazarlamak için potansiyel hedef kitlemizi bu sayede elde etmiş olacağız,, düzgün esnaflığımız ve iş yapış şeklimizle,, 3. aydan itibaren bu iş oturup, yanına yeni bir ürün eklemek istediğimizde elimizde, girip çayını içebileceğimiz,, ürün satabileceğimiz 75 noktamız olacak demektir,,, evet ilk fikrim bu,, ayrıntılı yazdım,, çünkü, ben uzun zamandır konuyu araştırıyorum,, yani açık noktaları hesapladım... fikirlerinizi bekliyorum

muratttt

Yeni Üye78 yazı
konuya ticaret mantığıyla bakarsak, tabiki bize minimum maliyetle, maksimum satış ve maksimum kar sağlayacak ürünleri arıyoruz.
Y.SEBAT

Üye200 yazı
sevgili yunus sebat,, peki bu açık parfüm konusunda düşüncen nedir? rakamları okuyabildin mi dostum,,? bi açık,, mantıksızlık,, ya da bi başka sorun,, öngöremediğim bi sıkıntı? var mı? yoksa üstünde ciddi düşünebileceğimiz bi konu mu? rakamlara göz attıysan,, mesela sen ? şehrinde bu rakamların biraz altında biraz üstünde,, yapabilirmisin bu işi? ben izmire göre hesapladım, ama minimumu hesapladım kendimce,, gerçek rakamlarımın daha yüksek olacağını düşünüyorum... sen , kendi şehrinde mesela bunların bile yarısına ulaşsan,, 4 bin lira gibi bir gelir demek bu? ne diyorsun,,, olasılığı nedir?
muratttt

Yeni Üye80 yazı
murat kardeşim, açık parfüm piyasasını ben hiç bilmiyorum açıkçası ancak işi bilen sizin gibi değerli insanlardan ders almaktan gocunmam doğrusu...araştırmaya devam ancak ben her zaman gıda işininin daha sürümü kolay ürün olduğunu düşünürüm, ancak mühim olan kazanmak olduğuna göre, eminim sizler benden daha tecrübelisinizdir. takipteyim bakalım araştıralım değerlendirelim...

İsmail--0542 891 64 72

Üye125 yazı
Murat,yazını okudum,uzun yazacak zamanım yok,çıkmam lazım inşaallah akşama teferruatlı yazarım.Verdiğin rakamlar mutevazi.Bu rakamlar kat kat aşılabilir.