Yeni Üye Toplam 1 yazı |
| |||||||||
| linkreklam Üye Toplam 311 yazı | 30/04/2011 : 16:07:07 imzayok Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Ticaret | ||||
| akinselcuk Editör Toplam 5590 yazı | Şirket ayrı bir şeydir. Bir kere tek başına açılmaz ortak gerekir. Limited olsanız en az bir kişi daha lazım. Kuruluşu şahış firmasından daha masraflıdır. Kapatmak istediğinizde kapanışı 2 yıl kadar sürer. Bu iş için size ilave bir getirisi olmaz. Evinizin adresine hangi vergi dairesi bakıyorsa oraya gidip bir dilekçe vereceksiniz. Bir günde firma olursunuz. Firmanın adı sizin kimlik adınız olur. Ortak ihtiyacınız olmaz tek başına kurabilirsiniz. Sanat eserleri üretip satıyorum dediğiniz zaman bir cilt fatura bastırıp işinize bakarsınız. yazar kasa al demezler. Bir cilt de irsaliye bastırmalısınız. İrsaliyesiz mal gönderilmez. Bu firmanın size açılış kuruluş masrafı bir kaç yüz lirayı geçmez. Kapatmak istediğinizde bir günde kapatılabilir. Vergi borcu vs. hiç bir şey kapatmanıza engel olmaz. Bir muhasebeci tanıdığınız varsa irtibat kursanız iyi olur ama ben kendi vergimi kendim öder beyannamemi kendim veririm derseniz sanıyorum bu şartlarda mümkün. Ama Ben olsam bir muhasebeciye giderdim. Beyannamelerinizi verir. Size bildirdikce vergilerinizi internetten ödeyebilirisiniz. Çok kolaydır. Bir banaka hesabınız varsa internet şubesini açtırın ve evinizden vergilerinizi muhasebeci bildirdikçe ödeyin mesela. Bir veya birkaç kargo şirketi ile anlaşırsanız evinizden kapıdan ambalaj ettiğiniz ürünü alır müşterinize gönderirler. Yaptığınız iş rahatlıkla ev adresinden resmiyete binebilir. Aylık 20 lira civarında maliye ödemesi çıkar. Muhasebeciye bir para verirsiniz. Anlaşmanıza bağlı 30 olur 50 olur 100 olur. Muhasebeci ile irtibatınıza bağlı ama muhasebecilerin resmi bir fiyat listesi vardır. Orada ne yazıyor tam bilemiyorum. Aylık 50 den biraz fazla bir şey olmalı. Kira derdiniz yok. Eleman masrafınız yok. telefon adsl vs. ek masraflarınız yok. Bunlar evde zaten vardı çünkü. Sizin açınızdan güzel iş. sattığınız mala fatura keseceksiniz. Ürettiğiniz malın bir alış faturası olmadığından satış fatura bedelinin bütün KDV bedelini devlete vergi olarak ödeyeceksiniz. Ödemeler bir banka hesabı yoluyla geliyorsa kolayca incelenip bulunabileceğinden eksik fatura kesmeniz mümkün değil. Artık vergi daireleri ebay ve benzeri satış sitelerini de takip ediyor. Faturalarınız tam olmalı KDV leri de tam ödemelisiniz. Zaten kayıt altına gir meden satışa devam ederseniz günün birinde adresinize bir maliye daveti gelir. Eskiye yönelik satışlarınızın tümüne bir den vergi borcu da çıkabilir. Bir an önce düşündüğünüz bu yasallaşma işini başlatın. Fiyatlarınıza vergiler kadar zam yaparsınız. Aralık ayında ticari defter bastırma masrafınız olur. 80-300 arası bir şey olur. Yılda bir kez. Şahış firması için bir iki masrafınız daha olur ama lafını etmey değmez. Satışlarınızdan doğacak vergiler hariç resmi masrafınız yıllık 500 - 600 lira olur. Bir o kadar da muhasebeci ödemesi olur yıllık. Ticaretinizden doğan fazla elektrik, internet , telefon masraflarınızı da yıllık 600 gibi düşünsek toplamda yıllık 2000-2500 lira işletme masrafınız olacak ki bir esnaf için gıpta edilecek bir masrafdır. Firma adınız sizin kendi adınız bile olsa kendinize bir fatura başlığı ve tabela adı koyabilirsiniz. Kendi adınızı küçük yazar lakabınızı büyük yazarsınız olur biter. Ancak sanat eserlerinde sizin kendi adınız da çok güzel ticari isim olur bence. . . tamnland.com Yerleşim : Türkiye / Türkiye | Meslek : Diğer | ||||
| akinselcuk Editör Toplam 5590 yazı | Fatura ve irsaliyenizi kendiniz tasarlayıp (kanuni ana temalar tam olmak kaydıyla) direk yazıcıdan çıktı da alabilirsiniz. Bu işin detaylarını tam bilmiyorum ama sanırım yıllık belli bir fatura sayfasını vergi diresine onaylatmanı lazım. yani her faturada bir seri numarası olur bunların onayını almanız lazım. İrsaliye içinde aynı durum geçerli. Böylece bir matbacının basma kalıp faturası yerine kendi özel tasarımınızı bilgisayar çıktısı olarak kullanabilirsiniz. tamnland.com Yerleşim : Türkiye / Türkiye | Meslek : Diğer | ||||
| omero72 Üye Toplam 234 yazı | 01/05/2011 : 02:32:23 +1 şey daha ekleyebilirim: Geçenlerde şahıs şirketi işleten bir yakınım bir bankadan (Garanti) işiyle ilgili kredi alması gerekti, işyerinin mülk sahibi olduğu halde (işyerinin mülk değeri aldığı kredinin yaklaşık 20 katı kadardı) ve diğer güvenilirlik parametreleri çok yüksek olduğu halde, 20 yıldır çalıştığı o banka o kredi için yakınımdan "kefil" istemişti!!! Ben rahatlıkla kefil oldum ve imza atmaya gittiğimde sordum "bu kadar herşeyiyle güvenilir kişinin aldığı krediye neden kefil formalitesi uyguladınız" diye, cevap "şahıs firması olduğu için alınan kredi şahısa verdiğimiz kredi kapsamında" gibi birşeydi.... Yerleşim : Türkiye / Bursa | Meslek : Ticaret | ||
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2025 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım | ||||