Gurme Dunya Ve Turk Dondurmaları - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Gurme Dunya Ve Turk Dondurmaları


Sweet_Chocolate
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
30/12/2010 :  09:36:39 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Merhaba

Once herkese kendimi tanitmak isterim.

30 yildir dondurma dunyasinin icindeyim.Aile buyuklerimden dondurma isi ile ugrasanlar olmustu Ve bu benim en buyuk hobimdi.Bunun yaninda lokum ,cikolata ve seker yapiminida profesyonel boyutta ogrendim ve uretim yapmaktayim.

Universite egitimimi Turkiye'nin iyi universitelerinde yaptim.Farkli uzmanlik alanlarinda akademik kariyer yaptim.Farkli bir alanda master da yaptim.Daha sonra devlette 15 seneye yakin egitimci olarak calistim.Bu arada hobi olarak hem universite hemde is hayatimda cevreme dondurma yaparak gecirdim.Dunya dondurmalarini inceledim.Turk dondurmasinda salep'i kendim bulup islemekteyim.

Bulundugum ulke de salep urettim ve o ulkenin yogunlastirici dogal maddelerini dondurmada kullandim.Turkiye'nin farkli salep ortulerine baktim.Salepli ve keci sutlu dondurma yapmak teknik olarak zordur.Hep ayni dondurmayi olusturmak ve icerik olarak dunyanin bir cok ulkesinde uretmek yasakdir.Yumurta ve yag orani dusuk oldugu icin bu dondurmalar dunya ulkelerinde uretilmesi imkansizdir.Her ulkenin farkli dondurma uretim kanunu vardir.Bunlari iyi bildigim zaman ve zengin bir formulun varsa dondurmada cok muthis seyler yapilabilir.Once temizlik ve musteri iel iyi iliski kurma cok onemli.Musteri ozellikle dondurma ile ilgili bilgi temelli konusmalara bayilir.

Ben 15 yillik devletteki hizmetimden sonra yurt disina yerlestim.Orada kendimce kucuk ticaretler yaptim.Dukkan acmak biraz imkansizdi.Bu yuzden uretip satma imkani buldum.Kucuk bir imalathane evimde kurdum.Cok ucuz sekilde ve kucuk kompresorlu dondurma makineleri ile en sert yada yumusak dondurmalari dahi herkesin yapacagi miktardan fazla yaptim.Ucuz bir Makinenin uretiminin fazlalasmasi icin makinede bazi degisiklikler yaptim.Dogal dondurma uretimi cok onemlidir.Soft dondurmalar cok emek olmadan sunulan dondurmadir.Bunlar dondurma degil sadece kolay sekidle uretilip ticari amacla yapilan dondurmalardir.Bizim yaptigimiz dondurmalar gurme arayanlar icindir.Dondurma tatlari ile dunyanin tadini almak isteyenler icindir.Ben tamamen dogal gurme dondurma uretimi uzerine calisiyorum.Bar usulu bir gzoe hitp eden dondurmacilik benim alanim.

Dondurma sektoru cok pahali bir sektordur.Maddi durumum Turkiye'de memurluk yapan birisi olarak dusunun.Yurt disinda yer acmak icin gelismis bir ulkedeyseniz iyi bir yer ve masraflar yuzbinlerce dolar demek.Bu benim icin imkansizdi.Baktim ancak toptan satabiliyorum.4 dolara dogal sekilde urettigim dondurmalari satmaya basladim.Bu arada Amerika'da bir Patteserie okuluna unlu bir Italyan Gelatosu yapan kisi tarafindan internette takip etmem icin uye oldum.Yillarca bu hobimin uzerine gittim.Dunyanin butun dondurmacilari ile temasa gectim.Italyan.Amerikan,Fransiz,Ispanyol ve ne kadar etnik dondurma varsa takip ettim.

Turkiye'de Arnavut ureticilerin,balkan macirlarinin,Giresunlu Gorele dondurmacilarinin,Maras dondurmasinin ,Korkuteli yanik dondurmasi,Urfa'nin balli dondurmasi dahil hepsini takip ettim.Ve dunyadaki formul ,yapim teknikleri ile melez bir dondurma olusturdum.Dunya ve bizim tadimiza uygun.Sakiz gibi uzayan yada bundan hoslanmayan icinde onun ortasinda bir dondurma yaptim.Maras dondurmasi gibi uzayan ve gec eriyen bir dondurma ama urun icerigi cok guclu.Keci sutu kullanmiyorum.Degisik bir sut olusturma taktigim var bunun egitimini cok iyi aldim.Kendini gelistirmek gerekli.Su an butun yogunlastirici maddeleri en uygun sekilde ve dogal olarak kendim uretiyorum.Kesinlikle katki maddelerine kacmiyorum.Her seyi gurme yapiyorum.

Cikolata ve seker yapimi ile birlikte recel yapiminida en profesyonel sekilde ogrendim.Farkli dondurma soslari ve suslemlerini ogrendim.Kendi ozel cikolata soslarimla ve cikolatalarimla dunya dondurmalarini yapiyorum.Kendimi bus ektorde cok gelistirdim.Maras dondurmalarinin butun dondurma cesitlerini uretebiliyorum.ve buna dunya tatlari karistirarak yeni bir tat olusturdum.Akide ve lokumlu dondurmalarlar,Kadifli dondurma dahi urettim.Baklavali dondurmayida cok fakli bir tatla ozellikle fransizlarin dondurma teknigi ile birlestirdim.Dunyadaki makinelestirme ozellikle dondurma tatlarini mahvediyorum.Dogal urunun tadini lamak imkansiz oluyor.

Ben dunyaya ve Turkiye'ye farkli olan dondurma teknikleri yapilmis dondurmalari tanitmak istiyorum.Maddi gucum cok yok.Ama bilgi donanimim cok iyi.El becerisi ve urun cesidim coktur.Ayrica sutsuz dondurma olan sorbet yapimindada tropikaldan tutun farkli dondurmalari yapabiliyorum.Luks yerler icin gerekilirse cocuklara verilmemek sartiyla ickili cesir cesit kokteyl dondurmalar yapabiliyorum.Istenirse butun likor ve diger esasnlarimi kendim uretebiliyorum.ben daha cok kendim dogal kullaniyorum.Ama bazen tadi ortaya cikarmak icin aromalar kullanmak gerekiyor bunlarida kendi sirlarimla cozdum.

Dunya'da her yerde bunu tanitabilirim.Elimden gelen uretimleri yapabilirim.Bu dukkan acmakdan daha karli bir is gibi.hem bir cok insani dunyada dondurma sektorune katacagiz hemde bir Turk insani olarak dunyanin bir cok dondurmasindan daha iyi oldugumuzu ortaya cikaracagiz.Tabiiki bana cok buyuk olanaklar verilirse dondurmada ulasilamayacak tatlari cikartabilirim.Kullandigim bir vanilya'yi dahi madagaskar ve benzeri bir kac ulkeden bulup kendime gore bir karisim hazirlayip vanilyali dondurma olarak yapmaktayim ve kullanmaktayim.Ama bunlar hep sir olan seyler.Normal bir vanilyali dondurmadan kat kat daha fazla bir tata ulastitiyorum.

Dunyanin en iyi kakaolarini,cikolatalarini,vanilyalarini,farkli sutlerini,tereyaglarini,farkli sekerleri,ballari,meyveleri ve diger urunelri kullanarak arastirarak bir sonuca variyorum.4 dil biliyorum.Bu yuzden dunyada arastirmak yapmak benim icin cok kolay oluyor.

Ne kadar bilgilide olsan insanlar ona bakmiyor.Paran yoksa degerin aslinda hic yok.Ne kadar guzel uretsende iyi bir yerde dukkana sahip olamiyorsan hic bir sey yapamiyorsun.4 dolara urettigini yani ben biraz dogal ve elle pisirip urettigim icin az uretiyorum.Bunu 10 dolara satiyorum.Benden alan restaurant sahipleri 40- 50 dolara satiyor.Bayagi bir talep aldim.Elimden geldigince yapiyorum.Fakat ben prakende satamadigim icin su an benim emegimle baskalari cok iyi kazaniyor.Tabii bende teknigime ve tecrube cesitler katiyorum.Her zaman iyi niyetli dusunmek gerekli.Ayrica lokum,seker uretimide cok onemli.Bunlarida eski geleneksel uretimle yapabiliriz.Dondurmada kullandilginda cok guzel oluyor.Farkli dondurma soslari olusturulabiliyor.Iyi kaliteli urunlerle gelismis ulkelerde muthis tatlar elde edilebilir.


Benimle birlikte calismak isterseniz ve fikirlerinizi benle paylasmak isterseniz bana ulasirsaniz cok mutlu olurum .Calismalarim karsiliginda ciddi anlamda maddi kazanc saglayacaginiza eminim.Turkiye ve dunyanin her ulkesine acigim.Saygilarimla.

Yerleşim :   |  Meslek : Diğer
ozgurce
Yeni Üye

Toplam 6 yazı
05/05/2015 :  04:21:57  Alıntı
merhabalar hikayeniz cok ilgimi cekti
sizinle tanismak isterim ,
ozgurceyazz@gmail.com

Yerleşim : Şili / Santiago  |  Meslek : Ticaret
naimkaleli
Yeni Üye

Toplam 44 yazı
09/05/2015 :  16:08:11 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
kardeş sıcak ülkelerde zincir kurabilirsin eğer nereler diye sorarsan onlarıda söylerim..

Yerleşim : Türkiye / Karabük  |  Meslek : Yöneticilik
ozer80
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
16/05/2015 :  15:34:41  Alıntı


Arkadaş yazıyı 2010‘da yazmış, bilmiyorum hala takip ediyormu etmiyormu.Ben Çin, Hong Kong, Tayland, Malezya ve ya Singapur'da, dondurma/tatlıcı açmayı planlıyorum.Kendim az çok anlasamda dondurma işini çok iyi bilen ve anlayan bir ortak arıyorum.Çinliler dondurma hastasıdır, yaz-kış demeden dondurma yerler, soft dondurmacıların önünü uzun kuyruklar oluşturur ki ben kaliteli maraş dondurması ve ya Roma dondurması satmayı planlıyorum.Çin'de ve ya diğer güney-doğu asya ülkelerinde yazın ciro rekorları kırmamak imkansız!

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Öğretim görevlisi / Asistan
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

2.83 saniye.
04:14:30, 29 Mart 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım