Yeni Üye Toplam 23 yazı |
| |||||||||
| tuna27 Yeni Üye Toplam 43 yazı | 08/03/2010 : 20:20:22 Yerleşim : Türkiye / Gaziantep | Meslek : Sigortacı | ||||
| .tslvys. Üye Toplam 140 yazı | 08/03/2010 : 20:42:04 azotla lastik parçalama çok yüksek maliyetli bi sistemdir ve dünyada maliyetinden dolayıda kullanım alanı çok çok azdır lastik ğeri dönüşümü 2 şekilde yapılır biri granül sistem ikincisi proliz sistemdir. granül sistem kırma sistemidir yani lastik bir takım kırıcılardan geçer sonra içindeki tel kauçuk ve kord ipi çeşitli seperatörler vasıtasıyla birbirinden ayrılır. proliz sistemde ise ısı yoluyla lastik bileşenlerine ayrılır karbon karası tel yağ ve gaz elde edilir. senden öncekilerden ibret al ama senden sonrakilere ibret olma Yerleşim : Türkiye / Kocaeli | Meslek : Sanayici | ||||
| Birdy Yeni Üye Toplam 23 yazı | 08/03/2010 : 21:29:57 Dünyada bu işi yapan çeşitli tesisler var. Dicscovery Channel'dan tutun youtube'a kadar bunları izleyebiliyorsunuz zaten. Beni heveslendiren bu işin Türkiye'de yaygın olarak yapılmıyor olması. Yani bu iş için profesyonel bir tesis olduğunu sanmıyorum ve birşeyi ilk yapmak önemlidir. Yani bu iş ülkemizde bâkir bir konumda ve yapılabilecek potansiyel bir iş diye düşünüyorum. İkinci bahsettiğim olayı ise yapan bile yok. Göz önünde olmayan gözükmeyen bir iş. Yorum ve ilgileriniz için teşekkürler. *Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur* Yerleşim : Türkiye | Meslek : Ticaret | ||||
| .tslvys. Üye Toplam 140 yazı | 08/03/2010 : 23:16:21 ikinci iş koluyla ilğili bilğim yok ama lastik işi uzmanlık alanımdır. bu işi yapan bi sürü tesis var hatta bursada çalı sanayi sitesinde ufak bi işletmede ğünlük 10 ton kapasiteyle çalışıyo izmir , eskişehir, bilecik ,ankara , konya ve sakaryada tesisler vardır. özellikle sakarya/adapazarı bu işin merkezi diyebilirim. internetten otl lisansı diye arama yaparsanız lisanslı tesisleri bulabilirsiniz ve bunların çok daha fazlası lisanssız çalışmaktadır. ama dediğiniz ğibi bu sektör çok bakir ve çok kazançlı bi sektördür önemli olan tel şey hurda lastik teminidir bundada çok sıkıntı yaşamazsınız temini kolaydır. ilk kurulum maliyetine ğelince 300.000$ dan başlar tesisin kapasitesine, çalışma sistemine ğöre 1,500.000$ çıkar bu sadece makine parkuru kurulum fiyatıdır. senden öncekilerden ibret al ama senden sonrakilere ibret olma Yerleşim : Türkiye / Kocaeli | Meslek : Sanayici | ||||
| Birdy Yeni Üye Toplam 23 yazı | 09/03/2010 : 09:34:00 Sayın tslvys, bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Tesis için bahsettiğiniz rakamlar zaten bizi bayağı bir aşıyor. Bence parası olanın yapabileceği güzel bir iş. Çünkü sürekliliği var ve olacak. Amerika'da ötl'lerden yanıcı gaz ve mazot üreten tesisleri ve proseslerini izledim. Çok güzel işler çıkarıyorlar ama tesislerde tabi öyle basit tesisler değil. Yetkilinin anlattığına göre bu işte 400 milyar dolarlık bir hacim sözkonusu. Her yıl 400.000 ton atık lastiğin Amerikada düzenli olarak çıktığı söyleniyor ve bu işin, Amerikanın dış ticaret hacmi büyüklüğünde bir potansiyeli olduğundan bahsediyordu. Türkiye'de de olacak bir gün ama ne zaman? İkinci bahsettiğim iş bu kadar yatırım istemeyen hatta küçük bir kobi'nin becerebileceği bir iştir. Metal+Kauçuk parçaların hatalı basılanlarını alır, metali formu bozulmadan kauçuktan ayırır, geri kullanıma sokar ve parayı burdan kazanırsınız. Potansiyel bir iş. Benden söylemesi. Yorum ve bilgi paylaşımında bulunan herkese çok teşekkür ediyorum... *Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur* Yerleşim : Türkiye | Meslek : Ticaret | ||||
| muyst Yeni Üye Toplam 3 yazı | 07/06/2011 : 11:37:33 Avrupadan isteyenlere hurda lastik temin edebilrim. Yüksek tonajda. Şu sıralar bende bu işle biraz meşgul oluyorum. Bir talep üzerine bu işle tanıştım. Türkiye'de bildiğim 1 tane var diğerleri ile henüz görüşmedim. Granür ile ilgilenen çok firma var .. Bir çokları granür satıyor ve maliyeti düşürüp karı yükseltmek için lastiği kendimiz işlesek nasıl olur diye çareler aramakta. Lastiği ithal veya yerli temin ederek granür çıkarttırıp maliyeti düşürmek istiyorlar. Talep eden olursa temin konusunda yardımcı olabiliri. yengec_83_78@hotmail.com mail adresim.. www.megapazar.com Yerleşim : Türkiye / Antalya | Meslek : Gıda | ||||
| muyst Yeni Üye Toplam 3 yazı | 07/06/2011 : 11:48:12 Hammadde olarak ömrünü tamamlamış lastik alımı yapan bildiğiniz firmaları bilenler paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler Herkese www.megapazar.com Yerleşim : Türkiye / Antalya | Meslek : Gıda | ||||
| tesvikhibe Yeni Üye Toplam 29 yazı | 08/06/2011 : 13:07:23 Merhaba arkadaşlar. Dileyen arkadaşlara Ömrünü Tamamlamış Lastikler için tesis teklifi ve tesis için alabileceğin teşvikler hakkında bilgi verebiliriz. Ulusal-uluslararası kurum-kuruluşlarca verilen teşvik ve hibelerden yararlanmak için tesvikhibe@gmail.com adresinden irtibat kurabilirsiniz. Yerleşim : Türkiye / Türkiye | Meslek : Danışmanlık | ||||
| kulol Yeni Üye Toplam 1 yazı | 16/09/2011 : 19:38:40 bu fikir benimde aklımda ben çevre mühendisliği okuyan bi arkadaşımla her şeyi geri dönüştüren bi tesis açmayı düşünmüştüm fakat maliyeti yaklaşık 2 trilyon tutuo.. Yerleşim : Türkiye / Kocaeli | Meslek : Öğrenci | ||||
| mondo Yeni Üye Toplam 32 yazı | 23/10/2011 : 23:15:28 Bir gün İNŞAALLAH ... Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Çevirmen | ||||
| omer m Yeni Üye Toplam 13 yazı | 20/07/2013 : 13:44:03 isteyen arkadaslara avrupadan hurda lastik temin edebilirim Yerleşim : ALMANYA / Hamburg | Meslek : Psikolog | ||||
| akcaymetal Yeni Üye Toplam 74 yazı | 25/07/2013 : 11:56:13 kauçuk lastik bizde çok mesela böle bir sistem var ise degerlendirmek lazım diye düşündüm okuduklarım kadarıyla.. akcaymetal@mynet.com Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Serbest meslek | ||||
| alibulutlar Yeni Üye Toplam 1 yazı |
Ali Bulut Yerleşim : Türkiye / Istanbul | ||||
| babolingo Yeni Üye Toplam 1 yazı |
size nasıl ulaşabiliriz değerli fikirlerinize ihtiyacımız var lastikten metali ayırmak için bir girişim başlatmayı planlıyoruz arge çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor gerekli labaratuar ortamımızda mevcut sizinde değerli görüşlerinizi almak isteriz çok zor bir ihtimal ama bu yorumumu görür ve geri dönerseniz çok seviniriz 0534 445 60 04 emreb. Yerleşim : Türkiye / Sakarya | Meslek : Grafiker | ||||
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2026 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım | ||||