Yeni Üye Toplam 98 yazı |
|
asım yürekli Yeni Üye Toplam 55 yazı | 03/02/2010 : 22:30:56 Alıntı
Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Gıda |
guvener Yeni Üye Toplam 5 yazı | 04/02/2010 : 12:38:07 Alıntı
Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Ticaret |
mert1977 Yeni Üye Toplam 91 yazı | 04/02/2010 : 13:14:34 Alıntı
guvener arkadaşıma katılıyorum,benim çok iyi kazanan bir büfem vardı,sırf ustalar yüzünden 5 paraya gitti,o gün bugündür işsizim diyen hiçkimseye acımıyorum,benim ustalarım çoluk çocuğu var,bir sosyal güvenceleri yoktu,parayı gördükçe havalarından geçilmedi,bana bile posta koymaya çalıştılar,sakın kardeş,kendin yapmıyacaksan benden sana tavsiye Yerleşim : Türkiye / Kocaeli |
toygarank Yeni Üye Toplam 14 yazı | 04/02/2010 : 17:43:12 Alıntı
iyi gunler Yerleşim : Avusturya / Viyana | Meslek : Ulaşım / Taşımacılık |
hcalis Yeni Üye Toplam 31 yazı | 04/02/2010 : 20:12:30 Alıntı
Üstad, döner deyip geçmemek gerek pek çok çeşidi var. Biraz anlatıyım :) Et döner, üçe ayrılıyor. kıymasız, kıymalı ve karışık. ekmek arası satacaksan farklı, iskender satacaksan farklı olmalı. arkadaşlar ustalardan bahsetmiş ama buna hiç gerek yok. Bereket döner gibi firmalardan günlük dondurulmuş dönerini alıyorsun. Eğer isim hakkı alırsan para istiyorlar. Ama artık çoğu firma dondurulmuş döneri kendi isimlerinde satıyor. Örneğin ; Ankarada çiçek lokantaları böyle, peki nasıl anlaşılıyor : dönerci kestiğinde altda etin pembe görüyorsan bu dondurulmuş, kestiği yerde kahverengine yakın renk görüyorsan bu dondurulmamıştır. Dondurulmuş ürünün artısı ; 4 kilodan 50 kiloya kadar farklı boylarda, tadı hep aynı standart, usta farkı yok. tadı tuzu hep aynı... Farklı kilolarda olması sana söyle avantaj sağlıyor, öğlene kadar 50 kg. sattıysan 4 kiloluk küçük döneri takabilirsin. Önerilen fire oranı %30 yani 10 kiloluk et takılı ise 7 kilo pişmiş alman ideal ama ateşi çok yakın tutarsan kilo değişiyor. Walla bu konuda anlatılacak çok şey var ama bunlar yazmakla bitmez. :) Örnek olarak bereket döneri verdim, bayağı bir çeşitleri var, balık dönerden, sucuk dönere, köfteden, ete pek çok ürünleri var. Bu işe gireceksen, dondurulmuş ürünler incelemeni tavsiye ederim... Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
Bartoloucci Üye Toplam 1347 yazı | 04/02/2010 : 20:31:53 Alıntı
gıda sektörü tutar. Satılık Ziftin Olsun, Selanik'ten Kel Gelir Yerleşim : Türkiye / Özel | Meslek : Diğer |
ufukihracat Yeni Üye Toplam 98 yazı | 04/02/2010 : 20:49:01 Alıntı
Arkadaşlar ciro ne olur? Ortalama bir yerde kaç adet satılır.döner kola ayran v.s Yerleşim : Türkiye / Türkiye |
TRLA Üye Toplam 111 yazı | Bu tür işlerde genelde kar 1'e 1'dir. Yani günlük ciro 1.000 TL ise, kar brüt 500 TL'dir. Ortalama aylık 30x500=15.000 TL eder, Net kar = Brüt kar - kira -maaşlar - ssk - telefon - vs. Aylık 5.000 TL net kazanamayacağını innaıyorsan zaten hiçbir şekilde girme.. Diğer taraftan işin yapılacağı mekan, işlek cadde üzeri, insanların yoğun olarak geçtiği bir güzergah üzerinde olmalıdır. Ara sokak, mahalle arası gibi yerler çalışmaz. Usta işi önemlidir, işten anlamıyorsan, hiç yapmadıysan, zaten teşebbüs etme, yok illa yapacağım diyorsan, bir dönercide takıl bir süre, Ne tür döner satacaksan ona göre karar ver, iskender dönerinden ekmek arası olmaz, pilav üstü olmaz, ekmek arası yapacağın et dönerden iskender olmaz, hem tavuk, hem et zor olur, İşi para kazanmak için değil, en kaliteli, en güzel, en iyi döneri ben satacağım parolası ile yola çık, bunu başarabilirsen zaten kazanırsın, yok yapamazsan zaten dükkanın boş kalır.. www.cekicidunyasi.com Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Otomotiv |
Mustafa053 Yeni Üye Toplam 68 yazı | 05/02/2010 : 11:13:48 Alıntı
benim 3 aylık bir tecrubem var tecrubemden şunu öğrendim takacaksan hazır değil kendin yapacaksın döneri hazırla kendi yaptığının tadı farklı oluyor ve müşteri hazırı değil kendi yaptığını tercih ediyor. Bu işe girmeden önce gir bir yerde çalış dönerin yapılışışını takılışını sosunu herşeyini öğren. Kar olayı tavuk dönerde iyidir yarı yarıya kar bırakıyor. Yerleşim : Türkiye / Rize | Meslek : Serbest meslek |
guvener Yeni Üye Toplam 5 yazı | 06/02/2010 : 01:20:20 Alıntı
Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Ticaret |
palowera Yeni Üye Toplam 21 yazı | 06/02/2010 : 09:47:31 Alıntı
ben ist da hazır beton tesisinde muhasebe departmanında çalışmaktayım..18 yıllık bir firma..şu an sektörün önde giden firmalarından..iyi bir ciroya sahip ve 90 kişi çalışıyoruz..patronum bundan iki sene önce pirinç paketleme tesisi kurdu.tüccardan aldı , paketlemesini yaptı , kendi markasını tescil etti, şuan sofralarımıza geliyor bu ürün. migros dahil bir çok zincir marketler müşterimiz..inanır veya inanmazsınız , şuan aynı şartlarda bir hazır beton tesisi kurmaya kalksa aynı techizat ve aynı araç gereçlerle atıyorum 20 liraya , o gitti pirinç piyasasına girdi 4 te 1 parası ile yani 5 liraya....ve 2.nci senenin sonunda pirinç firmamızın aylık cirosu ister inanın ister inanmayın hazır beton tesisiyle aynı gibi..ve de artık tüccardan değil direk üreticiden almaya başladı.beton ayda 10 lira ciro yapıyorsa pirinç 9 lira falan yapıyor. ...yanlız kar marjı betonda %7-10 arası iken, pirinçte yaklaşık %20-30 arası değişmekte, dolayısıyla aylık net kar 'da pirinc hazır betonu solladı.. .....(Haftada kaç kez sofranıza pirinç geliyor , kaç öğün hesaplayın) yani özetle şunu söylemek istiyorum..gıda işi her zaman kazandırır..ben maddi durumum kötü olduğunda alışverişimi kısabilirim..senede 2 yerine 1 çift ayakkabı alabilirim..veya 4 gömlek yerine 2 gömlek alabilrim tasarruf için ama soframa gelen pirinci bulguru şekeri yoğurdu vs asla ve asla kısamam.... her zaman sürüm vardır , kar marjı az olsa ve rekabet çok olsa dahi.... REP OF F.B. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Muhasebe |
palowera Yeni Üye Toplam 21 yazı | 06/02/2010 : 09:53:02 Alıntı
SİTE ÜYELERİNDEN PARLAK FİKİRLİ GİRİŞİMCİ BİR ARKADAŞIMIZ.... Selam arkadaşlar. Parası olupta ne iş yapacağını bilmeyenler ve bir arayış içinde olanlar için nacizane bir iş teklifi öneriyorum.şahsen kendim yapıyorum ve çok kazançlı ve çok rahat bir iş.sizlerle paylaşmak istedim... Çevremizde binlerce fabrika var ve bu fabrikaların belli başlı ihtiyaçları var bu ihtiyaçlarını kendi satın alma bölümleri piyasayı araştırarak gideriyorlar.bende bir araç alarak bu fabrikalırın çay ihtiyacını karşılamaya karar verdim.ilk başlarda bir kaç çay üreticisiyle görüşüp fiyat aldım ve bir numune paketi hazırladım kendi imkanlarımla bir demlemelik hoş bir kutu.daha sonra bir bir şirket kurdum ve fabrikaları dolaşıp numunemi bırakmaya başladım.fabrikaya sunacağım şartlarıda belirledim ne gibi şartlar derseniz piyasanın altında bir fiyat teklifi + vade + teslimatı ayaklarına kadar kendim teslim etmem gibi şartlar.böyle bi kaç ay çıktıktan sonra piyasaya baktımki 2 ay sonunda 25 fabrikaya çay veriyorum.sonra kendi markamı aldım ve kendi paketimi fason olarak yaptırmaya başladım ve şu anda 60 a yakın fabrikaya çay veriyorum.bir fabrika ayda ortalama 60 kilo çay tüketiyor.hesabını siz yapın. çayımın markasınıda BEKLENTEA koydum slogan olarakta beklentinizden fazlası...buda türk zekası diyebiliriz:) ben fabrikaları hedef seçerek bu işe girdim sizlerde başka alanlarda faliyet gösteren kurumlara farklı ve sürekli tüketilen ürünleri pazarlayabilir ve kendi işinizi patronu olabilirsiniz...yeterki inanın ve çalışın gerisi gelecektir...saygılarımla... REP OF F.B. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Muhasebe |
mert1977 Yeni Üye Toplam 91 yazı | 06/02/2010 : 10:00:32 Alıntı
arkadaşım benden sana tavsiye,şayet para kazanmak istiyorum diyosan fabrikasyon döner alma,kendin yap,ya da yaptır,eğerkiş başında durucaksan zaten kısa zamanda çözebilrsin işi,ve ustaya da bağımlı olmazsınfabrikasyon döneri ben beğenmiyorum,bende fabrikasyon sattım,adını vermek istemiyorum şimdi,ama milletin damak zevki önemli,müşteriyi çekmen lazım,illada senin ordan istemesi lazım,fabrikasyon döneri ben kg 11 liradan alıyordum,ancak taze et o zamanlarda artvinliler dayanışma derneğine geliyordu hergün kg 10 lira,maliyetin biraz artar,o da usta maliyeti,ama kısa zamanda kendin olayı çözmen gerekir diyorum,,ancak müşteri çekersinbunlar sadece nacizane kendim yaptığım için tavsiyeler Yerleşim : Türkiye / Kocaeli |
Bartoloucci Üye Toplam 1347 yazı | 07/02/2010 : 10:43:16 Alıntı
bulunduğun mevkii nasıl ? Satılık Ziftin Olsun, Selanik'ten Kel Gelir Yerleşim : Türkiye / Özel | Meslek : Diğer |
noblesword Yeni Üye Toplam 4 yazı | 02/10/2010 : 20:31:27 Alıntı
ben bu insanlari anlamiyorum, hazir donerde lezzetin standart oldugu avantajini yazmis bir arkadas, bunu saglamak zor degil, terbiyeye koydugun malzemeleri tartarak koyacaksin, boylelikle senin lezzetinde standart olacak Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Gıda |
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2024 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |