Kanatçı Açıyorum, Fikirlerinize İhtiyacım Var. - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Kanatçı Açıyorum, Fikirlerinize İhtiyacım Var.


1Herzlos
Yeni Üye

Toplam 11 yazı
10/12/2009 :  03:09:33 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Arkadaşlar istanbul un sanayii ağırlıklı bir semtinde çocukluk arkadaşımın merkezi bir yerde 2 katlı dükkanı var.ilk katında arkadaşım nalbur işi yapıyor.2. katınada kanatçı açmak istiyoruz, tabiki sadece kanat değil ızgara ve etli pide çeşitleride düşünüyoruz,ama içkisiz.bu semtte dükkan bulmak gerçekten çok zor küçücük bir çarşısı var ve heryer dolu sanayii bölgesi olmasından dolayı 50.000 civarı nüfusu var.balıkçı yoktu 2 ay önce açtı birisi çok güzel iş yapıyor.olmayan ne açarsan tutturulacak bir yer yani.bizimde aklımıza kanatçı işi geldi ama hiç bir bilgimiz yok,yemek dışında:) şu an araştırma aşamasındayız ve 1-2ay içinde açmış olucaz büyük ihtimalle.sermaye sorunumuz yok.kira yok dükkan arkadaşımdan emek benden çünkü o çok yoğun ilgilenemez.tabiiki bu iş hakkında herşeyi merak ediyorum ve bu işi çok iyi yapmak için elimden geleni yapacağım.fırın yapacağız ocakbaşı alacağız içerinin dekorasyonu ruhsat reklam vs vs. dükkan çok güzel.2. kat ve cam giydirme yani yemek yerken o semt ayaklarınızın altında.acaba bu işin incelikleri nelerdir kar oranı nedir olmazsa olmazları ve elemanları aylık ortalama gider vs. vs. yazmakla bitmeyecek kadar merak ettiğim çok şey var,zamanla yazarım onlarıda.tecrübeli ve güzel fikirleri olan arkadaşlarla bir beyin fırtınası estirerek bi el atın şu kanatçımızı güzel bir şekle sokup açalım.şimdiden herkese teşekkür ederim,saygılar.
GÖKYÜZÜ HERKESİNDİR!

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Esnaf
tırpan
Üye

Toplam 195 yazı
10/12/2009 :  13:14:35  Alıntı
Sana yardımcı olmayı isterim ama orda kanat alış fiyatlarını ve porsiyon satış fiyatlarını bilmiyorum onları yazarsan sana net fikirler verebilirim. Yemek işinde sürümü yakaladığın zaman kar etmemen imkansız birde bukadar avantajın varken

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : İnternet
1Herzlos
Yeni Üye

Toplam 11 yazı
10/12/2009 :  17:42:25  Alıntı
tırpan arkadaşım kanat ın porsiyon u 8-12 lira arası değişiyor bu civarlarda.açacağım yere en yakın yer 40 km. uzaklıkta beylikdüzü oralarda içkili ve 4 tane kanatçı yanyana hepside güzel iş yapıyor.benim açacağım yer fabrika dolu.öğle arası fabrika sahipleri müdürleri yada memur,bankacı 40 km. gidip orda kanat yiyorlar.elit tabakanın yemek yiyebileceği çok özel bir yer yok.sıradan 2 lokanta var ve dediğim gibi dükkan bulma ihtimali olmadığı için onlarda çok rahat davranıyorlar gereken özeni göstermiyorlar.kanat alış fiyatını bilmiyorum,toptan alacağım için market fiyatlarını baz almıyorum.1 kg dan kaç porsiyon çıkar,gerçek ustasını nasıl bulabilirim.lezzeti tutturursak güzel iş yapacağımıza eminim.ayrıca fabrika çok olduğu için reklamı güzel yapıp paket servisi de yapacağım.tecrübelerini ve fikirlerini buradan ya da özelden paylaşırsan sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.
GÖKYÜZÜ HERKESİNDİR!

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Esnaf
acikgozbaran
Yeni Üye

Toplam 3 yazı
10/12/2009 :  23:11:10  Alıntı


sanırım bahsi geçen bölge hadımköy, bir süre ben de restoran işi düşünmüştüm. Üst tabaka için mesafe fazla önemlideğil, esnek saatleri var ve altlarında araba olduktan sonra 1-2 saatlik yemek molası verebiliyorlar. Memur ise hem amanı sınırlı hem de menu olarak belli bir fiyatın üstünde yemek yiyemiyor.

Yerleşim : / Patagonya  |  Meslek : Sigortacı
rogid
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
06/11/2010 :  21:46:43 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Arkadaşım önce hayırlı işler diliyorum. Ben sayısız restoran ve iki adet de kanatçı restoranı kurmuş bu işin Türkiye de ve yurt dışında okulunu okumuş profesyonel bir işletmeci bir meslektaşınım. Öncelikle bu işler merakla, hevesle olmaz. Tutarsa da tesadüfidir. Bizim işimizde sonradan pişman olan arkadaşların sayısı çoktur.
Şimdi gelelim senin sorularına. Yazınızda müşteri profili ve talep potansiyelinden bahsediyorsunuz. O muhitte iş saatleri nedir. Mesailer saat kaçta bitiyor. O saatten sonra canlılık varmı. Bu konuda bilgi lütfen. Dükkan hakkında fazla bilgi yok. Mutfak alanı ne kadar salon alanı ne kadar? Finans durumunuz nedir? ( Mönü buna bağlı olarak personel bunlara göre belirlenir.) Nasıl bir işletmecilik anlayışına sahipsiniz? En azından bunları bilmem lazım ki size uygun işletmecilik yaklaşımı tavsiye edeyim. Yoksa kanadın kilosunu kaça aldın, kaça sattın bunlar sonraki işleridir. 2. en önemli iş insan kaynakları yönetimidir.
Tartışmasız tam bir profesyonellik ister. Ruhsat öyle zor iş değildir. Hiç bir işe bulaşmadan önce ruhsat olurunu araştırman gerekir. Bir sorun yoksa işe girişilir. Dekorasyon konsepte ve binanın yapısına göre belirlenir. Kar oranı sabit giderlere ve sürüme göre değişir. net bukadar kar denilmez. Bu konuyu da aştıktan sonra bu satırlarımı iyi oku.
Sana az çok yardımcı olacaktır.

Satılacak ürün için : Doğru menü
Doğru mutfak planı
Doğru mutfak ekipmanı
Doğru yönlendirilen mutfak personeli
Doğru mübaya ve muhafaza
Ürün Satışı İçin : Doğru tanzim edilmiş salon
Doğru dekorasyon
Doğru servis personeli
Doğru servisle bütünleşen ambians
Doğru adisyon
Doğru karşılama ve uğurlama
Yönetim İçin : Doğru fonksiyonel bir işletim planı
Doğru idare anlayışı ve yeterli sermaye
Doğru hedef koymak
Doğruları hayata geçirebilme kabiliyeti ve
senkronizasyonu sağlamak
Doğruları tarz, maliyet, rekabet ve hedeflere göre belirlemek lazım.
Başarılı işletmelere baktığımızda ortaya çıkan fark tarzlar ve tarzlarına göre doğru yapılanmalardır. Bu yapılanmayı kısaca şöyle özetleyebiliriz.
Her doğrunun alt açılımına baktığımız da birbirinden farklı birçok konuyu kapsadığını göreceğiz. Bu konular Türkiye ve dünyada turizm, otelcilik, işletmecilik, halkla ilişkiler, aşçılık eğitimi veren okullarda ders olarak verilmektedir. Değişik isimler altında seminerlerde işlenmektedir.
Doğru kelimelerinin karşılarındaki satırbaşı konuları incelediğimizde çok farklı ve büyük bir dünya ile karşılaşırız. Konaklama ve yiyecek-içecek hizmetleriyle ilgili fuarların ve seminerlerin sıklığı bunu doğrulamaktadır.
Şehrin bazı sokaklarında karşılaştığımız küçük lezzet durağı işletmeler bütün sorular esnaf yaklaşımları ile çözmüşlerdir. Ama işletmeler büyüyüp buna paralel maliyetlerde büyüdükçe beklentilere ve rekabete cevap verebilme mecburiyeti arttıkça esnaf yaklaşımları yerine profesyonel yönetim ve yöneticilere bırakmaktadır.
Saygılarımla www.rogid.com

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Danışmanlık
masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
08/11/2010 :  13:34:02  Alıntı
kardeşim kanatları ızgaraya koymadan önce yağ parçalarını ızgaraya at:)) o kokuyu dışarı verecek bir sistem planla :))O ızgaranın nefis kokusu önce müşterilerin burnuna gelsinki müşteride yeme içgüdüsü uyansın:))

Sonra güzel bir broşür bastır Broşürün üstünde müşterinin iştahını kabartacak resimler koy

Kanatları ızgara yaparken porsiyon hesabıyla değilde kilo ve gram hesabıyla sat 750 gram 1 kg gibi (Maliyet hesabınıda bu sayede daha tutarlı yapabilirsin)

Kanat ve etler için Üreticilerin herbiriyle teker teker görüş ve fiyat al Hatta ürünlerin tadına önce bir sen bak

İşte sana örnek bir porsiyon
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."


ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem


Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....


Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Satış / Pazarlama
onur652
Üye

Toplam 465 yazı
08/07/2011 :  20:47:17  Alıntı
gerçekten iştahım kabardı:))

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Esnaf
yusuftalha
Yeni Üye

Toplam 57 yazı
09/07/2011 :  00:44:04  Alıntı
ilk önce hayırlı olsun diyelim sonra bana sorarsan en basta taş fırın koyma iyi ararştır cok guzel dogal gaz fırınlarıvar odun maliyetin düser kanaatimce ben yapım randıman allıyorsun odun derdin ve pislik olamz 2 cisi bu meslegin usta yömyeleri pahalıdır işten anlamıyorsan ustanınn nekedar usta oldugunu cözmen zor birde dogal gaz fırırnında odun kadar randıman alamasanda inanıyorum sana yeter bunu ararştır derim benim meslegim bu oldugu için sormak ve yardım almak istedigin ne olursa cekinme lahmacun hamuru farklı pide hamuru farklı olur ızgara satışın iyi olursa kerlı bir iştir lezzet cok önemli o kadatları falan alırken iri olması onların terbiyeye yani sosu yanında kebbabı var kğnefesivar sana ilk tafsiyem işi bildine inandıgın birine 2 lira fazla vero ilgilensin birde en önemli husuz ilk nasıl yaparsan hep öyle devam et yani yarın usta degişti millet onun şekliyle deyil senin koydugun kuralla yapsın malzemeyi mesela örn verim 1 kg lahm kıymasına 300gr sogansa bu hep öyle olsun 1kg kebap kıymasına 400gr kuyruk yarın yeni gelen ben şöyle biliyotrum falan dersen yok kardeşim bu bu lezzeti oturt gider o yok bugun usta geldi o domates salcası deyılde biber slcası kor hopbala anladınmı bizde bir laf var taze boka sinek cok konar o yüzden başta nasıl bilinirsen öyle gider yaptıgın iş maliyetli bir iş ustası elkt dogalgaz fgalan komi bulasıkcı hep dinaamik olmak zorundasın bu meslekte işletmeciysen gözünü 4 deyil 8 acmalısın yoksa eleman adamı ***ürür sana en öneli tiyoyu veriyorum işin püf noktası iyibir işletmeci ol
1332

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
onur652
Üye

Toplam 465 yazı
25/09/2017 :  01:56:06  Alıntı
takip

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Esnaf
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

4.47 saniye.
14:54:44, 19 Nisan 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım