Yeni Üye Toplam 11 yazı |
|
tırpan Üye Toplam 195 yazı | 10/12/2009 : 13:14:35 Alıntı
Yerleşim : Türkiye / Antalya | Meslek : İnternet |
1Herzlos Yeni Üye Toplam 11 yazı | 10/12/2009 : 17:42:25 Alıntı
GÖKYÜZÜ HERKESİNDİR! Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Esnaf |
acikgozbaran Yeni Üye Toplam 3 yazı | 10/12/2009 : 23:11:10 Alıntı
sanırım bahsi geçen bölge hadımköy, bir süre ben de restoran işi düşünmüştüm. Üst tabaka için mesafe fazla önemlideğil, esnek saatleri var ve altlarında araba olduktan sonra 1-2 saatlik yemek molası verebiliyorlar. Memur ise hem amanı sınırlı hem de menu olarak belli bir fiyatın üstünde yemek yiyemiyor. Yerleşim : / Patagonya | Meslek : Sigortacı |
rogid Yeni Üye Toplam 1 yazı | Şimdi gelelim senin sorularına. Yazınızda müşteri profili ve talep potansiyelinden bahsediyorsunuz. O muhitte iş saatleri nedir. Mesailer saat kaçta bitiyor. O saatten sonra canlılık varmı. Bu konuda bilgi lütfen. Dükkan hakkında fazla bilgi yok. Mutfak alanı ne kadar salon alanı ne kadar? Finans durumunuz nedir? ( Mönü buna bağlı olarak personel bunlara göre belirlenir.) Nasıl bir işletmecilik anlayışına sahipsiniz? En azından bunları bilmem lazım ki size uygun işletmecilik yaklaşımı tavsiye edeyim. Yoksa kanadın kilosunu kaça aldın, kaça sattın bunlar sonraki işleridir. 2. en önemli iş insan kaynakları yönetimidir. Tartışmasız tam bir profesyonellik ister. Ruhsat öyle zor iş değildir. Hiç bir işe bulaşmadan önce ruhsat olurunu araştırman gerekir. Bir sorun yoksa işe girişilir. Dekorasyon konsepte ve binanın yapısına göre belirlenir. Kar oranı sabit giderlere ve sürüme göre değişir. net bukadar kar denilmez. Bu konuyu da aştıktan sonra bu satırlarımı iyi oku. Sana az çok yardımcı olacaktır. Satılacak ürün için : Doğru menü Doğru mutfak planı Doğru mutfak ekipmanı Doğru yönlendirilen mutfak personeli Doğru mübaya ve muhafaza Ürün Satışı İçin : Doğru tanzim edilmiş salon Doğru dekorasyon Doğru servis personeli Doğru servisle bütünleşen ambians Doğru adisyon Doğru karşılama ve uğurlama Yönetim İçin : Doğru fonksiyonel bir işletim planı Doğru idare anlayışı ve yeterli sermaye Doğru hedef koymak Doğruları hayata geçirebilme kabiliyeti ve senkronizasyonu sağlamak Doğruları tarz, maliyet, rekabet ve hedeflere göre belirlemek lazım. Başarılı işletmelere baktığımızda ortaya çıkan fark tarzlar ve tarzlarına göre doğru yapılanmalardır. Bu yapılanmayı kısaca şöyle özetleyebiliriz. Her doğrunun alt açılımına baktığımız da birbirinden farklı birçok konuyu kapsadığını göreceğiz. Bu konular Türkiye ve dünyada turizm, otelcilik, işletmecilik, halkla ilişkiler, aşçılık eğitimi veren okullarda ders olarak verilmektedir. Değişik isimler altında seminerlerde işlenmektedir. Doğru kelimelerinin karşılarındaki satırbaşı konuları incelediğimizde çok farklı ve büyük bir dünya ile karşılaşırız. Konaklama ve yiyecek-içecek hizmetleriyle ilgili fuarların ve seminerlerin sıklığı bunu doğrulamaktadır. Şehrin bazı sokaklarında karşılaştığımız küçük lezzet durağı işletmeler bütün sorular esnaf yaklaşımları ile çözmüşlerdir. Ama işletmeler büyüyüp buna paralel maliyetlerde büyüdükçe beklentilere ve rekabete cevap verebilme mecburiyeti arttıkça esnaf yaklaşımları yerine profesyonel yönetim ve yöneticilere bırakmaktadır. Saygılarımla www.rogid.com Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Danışmanlık |
masal06 Üye Toplam 2659 yazı | 08/11/2010 : 13:34:02 Alıntı
kardeşim kanatları ızgaraya koymadan önce yağ parçalarını ızgaraya at:)) o kokuyu dışarı verecek bir sistem planla :))O ızgaranın nefis kokusu önce müşterilerin burnuna gelsinki müşteride yeme içgüdüsü uyansın:)) Sonra güzel bir broşür bastır Broşürün üstünde müşterinin iştahını kabartacak resimler koy Kanatları ızgara yaparken porsiyon hesabıyla değilde kilo ve gram hesabıyla sat 750 gram 1 kg gibi (Maliyet hesabınıda bu sayede daha tutarlı yapabilirsin) Kanat ve etler için Üreticilerin herbiriyle teker teker görüş ve fiyat al Hatta ürünlerin tadına önce bir sen bak İşte sana örnek bir porsiyon "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama |
onur652 Üye Toplam 465 yazı | 08/07/2011 : 20:47:17 Alıntı
gerçekten iştahım kabardı:)) Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Esnaf |
yusuftalha Yeni Üye Toplam 57 yazı | 09/07/2011 : 00:44:04 Alıntı
ilk önce hayırlı olsun diyelim sonra bana sorarsan en basta taş fırın koyma iyi ararştır cok guzel dogal gaz fırınlarıvar odun maliyetin düser kanaatimce ben yapım randıman allıyorsun odun derdin ve pislik olamz 2 cisi bu meslegin usta yömyeleri pahalıdır işten anlamıyorsan ustanınn nekedar usta oldugunu cözmen zor birde dogal gaz fırırnında odun kadar randıman alamasanda inanıyorum sana yeter bunu ararştır derim benim meslegim bu oldugu için sormak ve yardım almak istedigin ne olursa cekinme lahmacun hamuru farklı pide hamuru farklı olur ızgara satışın iyi olursa kerlı bir iştir lezzet cok önemli o kadatları falan alırken iri olması onların terbiyeye yani sosu yanında kebbabı var kğnefesivar sana ilk tafsiyem işi bildine inandıgın birine 2 lira fazla vero ilgilensin birde en önemli husuz ilk nasıl yaparsan hep öyle devam et yani yarın usta degişti millet onun şekliyle deyil senin koydugun kuralla yapsın malzemeyi mesela örn verim 1 kg lahm kıymasına 300gr sogansa bu hep öyle olsun 1kg kebap kıymasına 400gr kuyruk yarın yeni gelen ben şöyle biliyotrum falan dersen yok kardeşim bu bu lezzeti oturt gider o yok bugun usta geldi o domates salcası deyılde biber slcası kor hopbala anladınmı bizde bir laf var taze boka sinek cok konar o yüzden başta nasıl bilinirsen öyle gider yaptıgın iş maliyetli bir iş ustası elkt dogalgaz fgalan komi bulasıkcı hep dinaamik olmak zorundasın bu meslekte işletmeciysen gözünü 4 deyil 8 acmalısın yoksa eleman adamı ***ürür sana en öneli tiyoyu veriyorum işin püf noktası iyibir işletmeci ol 1332 Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Satış / Pazarlama |
onur652 Üye Toplam 465 yazı | 25/09/2017 : 01:56:06 Alıntı
takip Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Esnaf |
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2024 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |