Üye Toplam 6 yazı |
|
M. Orhun Eskici Yazar Toplam 175 yazı | Bekleneni yapmak yerine, yazıda önerildiği gibi farklı bir şey yaparak, bu sefer konu üzerinde derinliğine yorum yapmamayı tercih ediyorum. :) Daha sonra daha salim kafayla yazmak ümidiyle ;) Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Ekonomist |
İsmail Yazar Toplam 81 yazı | ![]() ![]() Beynimiz yüzeysel olarak incelendiğinde; üç kat zar,bir miktar serebrospinal sıvı ve kabuklu cevize benzeyen,ama yumuşak olan kırışıklı bir kütleden oluşur.Ancak beynin anlaşılandan çok daha karmaşık olduğu kesin.Sağ ve sol yarımküreden oluşan bu eşşiz eserin tipolojisinde üç tane çatlak bulunur.Vücutta sinyalizasyon görevi gören yapısı her yönüyle mükemmel bir yaratılışı hatırlatıyor. Sonlu bir beyin, sonsuzluk düşüncesini misafir edebiliyor.Sınırlı bir şekil,sınırsız duyguların adresi olabiliyor.Sevginin beyinsel kaynaklı olduğu düşüncesi bunu doğrulamaktadır. Beynin çok aktif kullanımı halinde, ancak 1/900'ünü kullandığımızı Bilim Teknik'te yıllar önce okumuştum. Buda öğrenmemiz ve bilgi depolamamız için bizden habersiz bize ayrılan alanın büyüklüğü ve sorumluluğumuz hakkında yeterince bir ipucu veriyor. Albert Einstein'in , "İnsan,ilim denizinin sahillerinde çakıl taşları ile uğraşan çocuk gibidir." derken ne kadar haklı.Gerçek kapasitemizi kullandığımız zaman,inanılmaz bir başarıya imza atılabileceğine insanlık tarihi tanıktır.Yazımızı, uzay yolculuğu sonunda aya ilk ayak basan astronotun kulaklarda çınlayacak sözü ile tamamlayalım: "Bu olay, insanlık için büyük,insan için küçük bir adımdır." Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : İnş.Yük.Müh. |
fero Yeni Üye Toplam 1 yazı | ![]() ![]() yazı çok güzel ayrıca songar hocanın bu kitabını nerede bulabilirim beynimiz ve sinirlerimiz Yerleşim : Türkiye / İst | Meslek : Elektrik / Elektronik |
GuendLine07 Yeni Üye Toplam 23 yazı | 11/09/2007 : 19:16:50 ![]() Yerleşim : Türkiye / Antalya | Meslek : Halkla ilişkiler |
acantilsim Üye Toplam 158 yazı | ![]() ![]() Ben de meraklısıyım, insan okudukça hayreti artıyor. Mesela beyindeki kılıcallardan birisi tıkansa hiç beklenmedik aksaklık olabilir vücudunda, örneğin konuşamayabilirsin, burun koku almayabilir vs.
Sanırım bu değerlendirme eldeki beyinle ilgili bilgiler üzerinden yapılıyor, saonuçta bugün 1%'ini kullanabiliyoruz diyorlar, yarın beyinle ilgili yeni bir bulgu olursa belki 0,5% kullanıyoruz denecek. ali can Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Öğrenci |
GuendLine07 Yeni Üye Toplam 23 yazı | ![]() ![]()
Yerleşim : Türkiye / Antalya | Meslek : Halkla ilişkiler |
GuendLine07 Yeni Üye Toplam 23 yazı | ![]() ![]() Bak buna sevindim işte. Çünkü ben beynimi tanıyorum. iyi çalışıyor. zaman zaman durduğunu saymazsak :) Yerleşim : Türkiye / Antalya | Meslek : Halkla ilişkiler |
Goldenist Üye Toplam 964 yazı | BEYİN HAFTASI İÇİN BEYNİNİZİ İYİ BESLEYİN: EN ZEKA GELİŞTİREN 10 BESİN! Zekayı geliştiren 10 besin The Sun gazetesinin uzmanları, bilimsel araştırmaları inceleyip zeka gelişimine en çok katkı sağlayan 10 gıdayı belirledi Patates: Kan şekerini dengeli olarak yükseltiyor bu sayede zeka daha verimli çalışıyor. Çilek: İçeriğindeki fisetin maddesi hafıza kaybının etkilerini azaltıp, bunamayı geciktiriyor. Bitter çikolata: Magnezyum ve antioksidan içeriğiyle beyne oksijen taşı**** daha aktif çalışmasını sağlıyor. Üzüm suyu: Dopamin salgılanmasını arttırarak problem çözme yeteneğini geliştiriyor. Yoğurt: İçinde bulunan tirozin isimli madde hafızayı güçlendirip, beyni uyarıyor. Fasulye: Lif ve protein bir arada özellikle çocuklarda zekayı açıyor. Somon: Omega-3 yağları hem beyni koruyor hem hafızayı güçlendiriyor. Kırmızı ve turuncu renkli sebzeler: Özellikle domates, havuç ve kırmızı biberde bulunan antioksidan beynin daha uzun süre sağlıklı kalmasını sağlıyor. Yağsız kırmızı et: Tam bir demir deposu, özellikle sağlıklı alyuvarlar için vazgeçilmez... Beyin gelişimi için büyük yarar sağlıyor. Tahıl: Önemli bir B vitamini kaynağı olan tahıllar, kan şekerini dengeliyor. Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 ) Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 ) Mustafa Kemal Atatürk Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Satış / Pazarlama |
Goldenist Üye Toplam 964 yazı | İNSAN BEYNİ NASIL KARAR VERİYOR ? Beyin seçim yaparken anlık keyif ile uzun vadeli mantıklı karar arasında gidip geliyor. Mantıklı kararı seçebilmek için anlık zevkin bastırılması gerekiyor. Bilim insanları, beyinde kişi seçim yaparken devreye giren yeni bölümler keşfetti. Deneyde kişiler iki seçenek arasında seçim yapıyor, bunlardan biri mevcut durumda yararı bilinen bir seçenek, diğeri ise yeni henüz bilinmeyen ve potansiyeli olan bir seçenek. Araştırmaya göre, beyin uzun vadeli seçeneği seçebilmesi için kısa vadeli hazır yarardan vazgeçmesi gerekiyor. Araştırmada deneklere kumar makinelerinde şans oyunları oynatıldı. Makinelerin ödül şemaları, her bir seferde değişecek şekilde ayarlandı. Oyun sonunda 14 deneğin 11"i arada sırada farklı makineyi deneyerek, acaba diğerinin daha iyi kazandırıp kazandırmayacağa baktıklarını ifade etti. Denekler, mevcut makinede iyi kazandığını düşündüğünde eldeki makineyi değiştirmiyor, bir başka makineye ancak mevcut makinede az kazandığını düşündüğünde geçiyor. Denekler mevcut bir makinede şansını denerken, beyinde alnın hemen arkasındaki mantık işlerini gören bölge aktif hale geliyor. Daha yüksek kazancın peşinden giderken ise, beynin daha derinindeki keyif ve mükafat merkezleri aktif hale geliyor. BİRAZ BEKLERSEN MÜKAFAT ARTAR Araştırmayı yürüten University College London profesörü Nathaniel Daw, yeni bir seçim yaparken kişinin risklerine karşı getirilerini tarttığını ve bunun mantık merkezi ile mükafat merkezi arasında bir çatışma yarattığını belirtiyor. Dr. Daw"a göre seçim sırasında beyin kendine şu soruyu soruyor; “Şimdi az bir ödülle yetinmek yerine bekleyip, daha yüksek bir ödül almak daha mı iyi?” Örneğin, şimdi tek bir kurabiye yemek anlık zevki artırıyor, ancak biraz bekleyip iki kurabiye yemek daha mantıklı. “Dolayısıyla” diyor Dr. Daw, “Beyin, tatlı bir opsiyondan feragat edip, gelecekte daha iyisini kazanma alternatifini seçebiliyor, ancak bunun için anlık keyif içgüdüsünü bastırması gerekiyor.” Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 ) Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 ) Mustafa Kemal Atatürk Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Satış / Pazarlama |
![]() | ![]() | ![]() |
![]() |
| ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2025 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |