Üye Toplam 358 yazı |
|
kayserim Üye Toplam 358 yazı | 27/09/2009 : 13:26:57 Alıntı
PİYASADA SATILAN BUZLU ÜRÜNLER VE DONDURMALARIN İÇERİRĞİNDE NELER VAR İŞTE BİR KAÇ ÖRNEK CARTEDOR FINDIK RÜYASI (Bu ürün dondurma değildir buzludur) İÇERİĞİ Fındıklı Bitkisel Yağlı Sütlü Buz; su, şeker, glikoz şurubu, yağsız süt tozu, bitkisel yağ, kavrulmuş fındık (%6), peyniraltı suyu tozu, fındık püre (%3), kıvam artırıcılar (guar gam karboksimetil selüloz keçiboynuzu gamı tara gam karragenan) kakao tozu, emülgatör (mono ve dilgliseridler), dağala özdeş fındık aroması, kakaolu fındık sos (%23), ALGIDA MARAŞ USULÜ; Su, şeker, süt karması, glikoz şurubu, yağsız süt tozu, peynir altı suyu tozu, kıvam artırıcı (guar gam, karboksimetil selüloz), sahlep, emügatör (mono ve digliseridler), doğala özdeş aroma (vanilin). ALGIDA ÇILEK BITKISEL YAĞLI SÜTLÜ BUZ; Su, şeker, glikoz şurubu, çilek püre(%6), yağsız süt tozu, bitkisel yağ, peynir altı suyu tozu, emülgatör (mono ve digliseridler),kıvam artırıcılar (guar gam, karboksimetil, selüloz, keçiboynuzu gami, tara gam, karranan), renklendirici (pancar kökü kırmızısı), asitli düzenleyici (sitirik asit), doğala özdeş aroma (çilek). ALGIDA VANİLYA AROMALI BİTKİSEL YAĞLI SÜTLÜ BUZ[; Su, şeker, glikoz şurubu, çilek püre (%6), yağsız süt tozu, bitkisel yağ, penir altı suyu tozu, emülgatör (mono ve digliseridler), kıvam artırıcılar (guar gam, karboksimetil, selüloz,keçi boynuzu gami, tara gam, karranan), doğala özdeş aroma (vanilya, krema, karamel) ÜLKER GOLF SİZİN İÇİN; Vanilya aromalı bitkisel yağlı sütlü buz Su, şeker, bitkisel yağ, yağsız süt tozu, peynir altı suyu tozu, glikoz şurubu, emülgatör (mono-digliserinler), stabilizötörler (guar, guargam, loksut, beam, geam, guargam), doğala özdeş aroma (vanilya) YEDO E400-1 Alginic acid kıvam arttırıcı bitkisel reçine; yosundan elde edilir; muhallebi, likör, sekerli süt, krema ve yogurtlarda kullanılır; küçük miktarlarda bilinen yan etkisi yok, büyük miktarlar besinlerin sindirimini zorlaştırabilir E407 Carrageenan yosundan alınan lif; ürüne etilen oksit ile eklendiğinde mikroplanma yapabildiği için kanser ile ilişkilendirildi, etilen klorohidrin oluşumundaki bu sonuç (yüksek kanserojen bileşim), zehirlenme riski taşıyor, ülser ve kanser carrageenan için katkı olarak kullanılamayacak en ciddi olumsuzluğu anlatır. Fakat her nasılsa doğal carrageenan gut geriletir E410 Locust bean gum keçiboynuzu veya akasya (Ceratonia silique) dan elde edilir; saplı seker, likör, esans, bazı un ürünleri, salata sosu ve meyve suyunda, sik olarak da kafeinsiz çikolatada kullanılır; kolesterol seviyesini düşürebilir. E412 Guar gum hint kökenli Cyamoposis tetragonolobus ağacının çekirdeğinden sağlanır; Amerika'da sığır beslenmesinde kullanılır; bulantı, mide gazi ve kramplara neden olabilir, kolesterol seviyesini düşürebilir. Algida Magnum E412 Guar gum hint kökenli Cyamoposis tetragonolobus ağacının çekirdeğinden sağlanır; Amerika'da sığır beslenmesinde kullanılır; bulantı, mide gazi ve kramplara neden olabilir, kolesterol seviyesini düşürebilir. E442 Ammonium phosphatides bilinen yan etkisi yok E471 Mono & di glycerides of fatty acids bilinen yan etkisi yok E476 Polyglycerol polyricinoleate bilinen yan etkisi yok Algida Cartdore Kahve Keyfi E150(a) Plain caramel koyu kahve renk; sakarozdan yapılır; HACSG* sakınılmasını öneriyor; istiridye, soya, meyveler, konserve soslar, bira, viski, bisküvi ve tursularda kullanılır E407 Carrageenan yosundan alınan lif; ürüne etilen oksit ile eklendiğinde mikroplanma yapabildiği için kanser ile ilişkilendirildi, etilen klorohidrin oluşumundaki bu sonuç (yüksek kanserojen bileşim), zehirlenme riski taşıyor, ülser ve kanser carrageenan için katkı olarak kullanılamayacak en ciddi olumsuzluğu anlatır. Fakat her nasılsa doğal carrageenan gut geriletir E410 Locust bean gum keçiboynuzu veya akasya (Ceratonia silique) dan elde edilir; saplı seker, likör, esans, bazı un ürünleri, salata sosu ve meyve suyunda, sik olarak da kafeinsiz çikolatada kullanılır; kolesterol seviyesini düşürebilir. E412 Guar gum hint kökenli Cyamoposis tetragonolobus ağacının çekirdeğinden sağlanır; Amerika'da sığır beslenmesinde kullanılır; bulantı, mide gazi ve kramplara neden olabilir, kolesterol seviyesini düşürebilir. E417 Tara gum Equador, Peru ve Kenya'da yetişen tara bitkisinden (Caesalpinia Spinosa) elde edilir E466 Carboxy methyl cellulose, Sodium carboxy methyl cellulose bilinen yan etkisi yok E471 Mono & di glycerides of fatty acids bilinen yan etkisi yok Algida Cartdore E407 Carrageenan yosundan alınan lif; ürüne etilen oksit ile eklendiğinde mikroplanma yapabildiği için kanser ile ilişkilendirildi, etilen klorohidrin oluşumundaki bu sonuç (yüksek kanserojen bileşim), zehirlenme riski taşıyor, ülser ve kanser carrageenan için katkı olarak kullanılamayacak en ciddi olumsuzluğu anlatır. Fakat her nasılsa doğal carrageenan gut geriletir E410 Locust bean gum keçiboynuzu veya akasya (Ceratonia silique) dan elde edilir; saplı seker, likör, esans, bazı un ürünleri, salata sosu ve meyve suyunda, sik olarak da kafeinsiz çikolatada kullanılır; kolesterol seviyesini düşürebilir. E412 Guar gum hint kökenli Cyamoposis tetragonolobus ağacının çekirdeğinden sağlanır; Amerika'da sığır beslenmesinde kullanılır; bulantı, mide gazi ve kramplara neden olabilir, kolesterol seviyesini düşürebilir. E466 Carboxy methyl cellulose, Sodium carboxy methyl cellulose bilinen yan etkisi yok E471 Mono & di glycerides of fatty acids bilinen yan etkisi yok Ülker ROYAL Klasik E461 Methyl cellulose mide gazi, tansiyon düşüklüğü ve kabıza neden olabilir E410 Locust bean gum keçiboynuzu veya akasya (Ceratonia silique) dan elde edilir; saplı seker, likör, esans, bazı un ürünleri, salata sosu ve meyve suyunda, sik olarak da kafeinsiz çikolatada kullanılır; kolesterol seviyesini düşürebilir. E466 Carboxy methyl cellulose, Sodium carboxy methyl cellulose bilinen yan etkisi yok E412 Guar gum hint kökenli Cyamoposis tetragonolobus ağacının çekirdeğinden sağlanır; Amerika'da sığır beslenmesinde kullanılır; bulantı, mide gazi ve kramplara neden olabilir, kolesterol seviyesini düşürebilir. E407 Carrageenan yosundan alınan lif; ürüne etilen oksit ile eklendiğinde mikroplanma yapabildiği için kanser ile ilişkilendirildi, etilen klorohidrin oluşumundaki bu sonuç (yüksek kanserojen bileşim), zehirlenme riski taşıyor, ülser ve kanser carrageenan için katkı olarak kullanılamayacak en ciddi olumsuzluğu anlatır. Fakat her nasılsa doğal carrageenan gut geriletir. HAYDİ BEYLER BU YAZILARA KİM NASIL YORUM YAPACAK. SAYGILAR... bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır. Yerleşim : Türkiye | Meslek : Diğer |
huyhuyhuy Üye Toplam 2981 yazı | Ben neredeyse , her şeyi evde yapıp eskisi gibi yaşayalım diyeceğim ismail karagülle Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : İmalat |
kayserim Üye Toplam 358 yazı | 27/09/2009 : 15:16:43 Alıntı
eee şimdi bu yukardaki ürünlerdenmi tüketsek yoksa içinde sadece dondurma tüzügüne uygun süt, salep ,şeker hariçi bir şey içermiyen dondurmadanmı tüketsek ne dersiniz. yoksa ugraşma boşa yenilebilen buzlu ürün tebligindekinimi tüketsek millet alışkın bişey degiştiremezsinmi dersiniz. sizce hangisi saglıklı! gelilim şu pastörize süte pastörize yapmanın yolu var gerekli yönetmenlik geregi çig sütü kaynatma aşamasında belli bir ısıda kaynatarak pastörize etmek mümkün sıkıntı yok konuda saglıklı koşullarda fabrika usulü hariç dondurma ürettip, bunu halka yapım aşamasını farklı görsel şekillerde sunmak nasıl olur sizce tutarmı böyle bir iş yapılmaya kalkışılırsa! SAYGILAR.... bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır. Yerleşim : Türkiye | Meslek : Diğer |
kayserim Üye Toplam 358 yazı | 06/02/2010 : 15:16:30 Alıntı
Dogal dondurma üretip farklı bir sunumla sunmaya çalışsamTutarmı bu iş? bu yaz için sıcak memlekette yer bakma işinde hızlanmak istiyorum. fikirleriniz varmı acaba saygılar... bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır. Yerleşim : Türkiye | Meslek : Diğer |
huyhuyhuy Üye Toplam 2981 yazı | (: kayserim , ben donuyorum . Soğuktan Dondurma diyince biraz daha üşüdüm . Ama iş olarak bakınca sezon geliyor. Diyorsun bu da benim , üşümem konusunda biraz moral veriyor . (: Çok iyi düşünüyorsun . Bence uygunluğuna dair tanıtıcı bir takım yazılar, ve sloganlar içeren tabelaların altında satış fark yaratacaktır. Sanırım . ismail karagülle Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : İmalat |
kayserim Üye Toplam 358 yazı | 06/02/2010 : 16:15:40 Alıntı
yorumun için huyhuyhuy bey teşekkürler Acılacak il (yazın uzun sürdügü iller)ve işyeri (ana cadde olmasada işlek caddelerde)henüz tam olarak belirlemedigim için erken davranmakla 1 ay sonrasına ancak acılabilir düşüncesindeyim. showromun oturması ve ekipman dizilimide en fazla 15-20 gün sürer. nisan ayına girmiş oluruz düşüncesindeyim şimdiden Fikirleri alırsam alt yapıda kullanmak isterim. Nasip olursa bu sene bu işi geniş detaylı şekilde araştırıp(il ve makina parkuru) yapmak niyetindeyim bir yıl öncede denedim ama sermaye ha demeyle birikmiyor yavaş yavaş bir birikinti yaptım yeterli olursa girecem bu işe Saygılar.... bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır. Yerleşim : Türkiye | Meslek : Diğer |
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2024 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |