Doğru Kararlar Nasıl Alınır? - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Doğru Kararlar Nasıl Alınır?


umut sengul
Üye

Toplam 2356 yazı
29/08/2009 :  01:00:54   Yazarın websitesini ziyaret et Website  Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Doğru Kararlar Nasıl Alınır?

Alacağınız kararın doğuracağı sonuçların, bir nebze de olsa geri döndürülebilir olup olmadığını belirleyin. Eğer kararınızın do­ğuracağı sonuçlar geri döndürülebilirse, değiştirilebilirse ve da­imi değilse, o zaman kararınızı alın.

Karar almak için tam olarak ne kadar zamanınız olduğunu belirleyin. Karar almak için ister 100 gününüz olsun, ister 100 saniyeniz, elinizdeki zamanın yüzde 90’ını düşünmeye ve göz­den geçirmeye ayırın. Bir saniyenizi bile kaygılanmakla, üzülmekle, paniklemekle, bocalamakla kaybetmeyin. Yanılma ihtimalinizin mali bedelini mümkün olduğunca iyi saptayın. Hiçbir şey yapmamanın bedelini saptayın. Haklı ol­manızın potansiyel getirilerini saptayın. Rakamlar durumu netleştirir.

Elinizdeki tüm şemalara ve objektif koşullara başvurarak, yanılma ve haklı olma ihtimallerinizin olasılık yüzdelerini belir­leyin. Olasılık yüzdelerini, mali giderlerle ve kazançlarla karşı­laştırın, dengeleyin. Alabileceğiniz her kararın olası tüm "beklenmeyen sonuçlarının" listesini yapın. Bu sonuçları sayıya dökün. Ortaya çıkma olasılıklarını hesaplayın. Büyük kararlar alırken bu hesaplamayı yapmak çok önemlidir. Eğer büyük bir karar kötü giderse, hiç kimse, fazlasıyla yaygın olan “beklenmeyen sonuçlar” bahane­sini duymak istemez. Kararınızı aldığınızın ertesi günü olabilecekleri düşünmenin yanı sıra, ertesi günden sonraki "gün" olabilecekleri de düşü­nün. Karar almadan önce bilmeniz gereken verileri belirleyin ve karar almanız gereken an gelene kadar, veri toplamaya, düşün­meye, planlamaya devam edin. Karar alma konusunda kesin olan gerçeklerden biri, asla tüm verilere sahip olamayacağınız­dır. Veri yetersizliği kararsızlık için bahane olamaz.

Karar aldıktan sonra kararınız hakkında tereddütlere düşme­yin. Haklı olduğunuzu düşünenlerden veya yanıldığınızı düşü­nenlerden etkilenmeyin. Verilerden etkilenin. Ancak, kararınıza saplanıp kalmayın da. Eğer yeni veriler, yeni gereksinimler or­taya çıkarsa, dürüst, objektif ve gerçekçi bir biçimde kararınızı yeniden düşünmeli, tekrar gözden geçirmelisiniz. Yeni veriler daha iyi bir yöntemi işaret ederken, ancak bir *** kararından vazgeçmez.

Kaynak: KobiFinans


Yerleşim : Belçika / Limburg  |  Meslek : İthalat / İhracat
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
09/09/2009 :  15:44:15 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Teşekkür ederiz.
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

1.67 saniye.
22:27:17, 2 Mayıs 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım