Çalışanın Gelişmesinde Şirketin Rolü Nedir? - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Çalışanın Gelişmesinde Şirketin Rolü Nedir?


umut sengul
Üye

Toplam 2356 yazı
24/08/2009 :  20:10:26   Yazarın websitesini ziyaret et Website  Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Çalışanın Gelişmesinde Şirketin Rolü Nedir?

Başarılı şirketlerin, devlet ve eğitim kurumlarının temelini başarılı çalışanları oluşturur. Bu nedenle yetenekli elemanların ilgisini çekmek ve onları elde tutabilmenin önemi şirketler açısından her geçen gün daha da arttırıyor.
Yapılan araştırmalar, işten ayrılan çalışanların şirketlere maliyetinin çok yüksek olduğunu destekliyor. Çalışmalar, işten ayrılan yetenekli çalışanların şirketlere maliyetinin, ayrılanın yıllık ücretinin yüzde 70’i ile yüzde 200’ü arasında değiştiğini gösteriyor. Yeni elemanın işe alınma sürecindeki ilan ve işe alım masrafları, oryantasyonu, uyum sürecindeki performans düşüklüğü, eski çalışana sadık müşterilerin kaybı bu maliyetleri oluşturan ana etmenlerden.

Kıyasıya bir rekabet ortamının hüküm sürdüğü iş dünyasında, farklılık yaratmak için sahip oldukları en önemli unsuru çalışanları olarak gören şirketler, çalışanlarının gelişimine yatırım yapan programları desteklemek durumunda... Çoğu şirket “çalışan eğitimi ve gelişimini” klasik sınıf eğitimi olarak uygulayabilir. Tabi ki bu kavram daha geniş çaplı bir süreci içeriyor. Çalışan gelişim programlarının ana öğeleri; çalışanın liderlik yetkinliklerinin geliştirilmesi, yönetici tarafından eğitilmesi, 360 derece geri-bildirim değerlendirmeleri ve çalışanın kişisel gelişiminin planlanmasıdır.

İşveren tarafından izlenecek “çalışanın gelişimi” sürecinde, çalışanlarına kariyer gelişim fırsatlarını iletmek, gerekli eğitim ve öğretim imkanlarını sunmak, çalışana yeni yetkinlikler geliştirmesi için fırsatlar yaratmak, geri bildirim ve değerlendirmeler ile ileri adımları ortaya çıkartmak ve çalışanın izleyeceği hareket planını belirlemek yer alıyor. İşverenlerin eğitim amaçlı kullanacağı yöntemler arasında ise seminerler, bilgisayar destekli simülasyon programları, takım çalışmaları, gelişim kitapları gibi çok farklı eğitim alternatifleri yer alabilir.

Çalışan gelişiminde formal eğitimin yanında yöneticinin üstleneceği rol de çok önemli. Çünkü çoğu çalışanın gözünde yöneticisi veya süpervizörü şirketi temsil eder. Çalışan yöneticisinin kendi gelişimi ile ilgili olmasını, onu yönlendirmesini ve öğrenme sürecinde yardımcı olmasını bekler.

Yöneticiler belirli bir zaman dilimini, astlarına akıl hocalığı yapmak, farklı projelerde görevler vermek, astlarının geliştirilecek yetkinliklerini ortaya çıkarmak için ayırarak çalışan gelişimini sağlamalıdır. Bu gelişimi sağlamanın bir yolu da kişiye planlı olarak bir dizi sorumluluk ve görev vererek onun gelişimine destek olmaktır. Çalışana özel hazırlanan bu programın tüm detaylarını yönetici belirlemiş olmalıdır.



www.insankaynaklari.com



Yerleşim : Belçika / Limburg  |  Meslek : İthalat / İhracat
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

1.41 saniye.
03:04:42, 3 Mayıs 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım