İhracatta Müşteri Bulma Konusunda - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

İhracatta Müşteri Bulma Konusunda


ekrangida
Yeni Üye

Toplam 11 yazı
13/08/2009 :  17:09:11   Yazarın websitesini ziyaret et Website  Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Merhabalar,
Bir kaç ay önce bir gıda şirketi kurdum. Piesta isimli bir marka yarattım. Ürünlerimiz arasında makarna ve irmik mevcuttur. Yurt içine hiç yönelmedik.Hhep yurtdışına, özellikle afrika pazarına ihracat yapmaya çalışıyoruz. Ancak bir türlü alıcı bulamıyorum. Müsteşarlıklarla konuştuk, bir takım mail adresleri alıp iletişime geçtik geri dönüş olmadı. Fiyat hususunda Türkiye'nin dünyaya verdiği fiyatlarla aynı yada daha ucuz fiyatlar veriyoruz ve kalite olarak da yükseğiz. Sizlerin nasıl alıcı bulabileceğim konnusunda fikirlerine ihtiyacım var.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Serbest meslek

 UYARI: Sitede yer alan ilanların doğruluğundan ilan sahibi sorumludur. Tanımadığınız kişilerle ticaret yapmayınız, yapıyorsanız dikkatli olunuz, tedbiri elden bırakmayınız, denemeden görmeden almayınız, alışveriş yöntemi olarak garanti yöntemler seçiniz. Hiçbir zaman kesinlikle birilerine para yada mal göndermeyiniz veya hesabına para aktarmayınız!
Detaylı bilgiler ve sorumluluklar için kullanım şartlarını okuyunuz.

  • İlanın kalitesi ve ilan sahibinin yaptığı önceki alışverişler için ilan sahiplerine referans sorabilirsiniz.
  • strong_blue
    Yeni Üye

    Toplam 70 yazı
    13/08/2009 :  20:54:12 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    ürün detaylarınız ile ilgili mail atarmısınız?
    hangi ürünleri üretiyor yada tedarikçisiniz?

    halilyalcin01@hotmail.com
    Yaka İnternational
    Trade Company
    www.yakacompany.com

    Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
    celik.59
    Yeni Üye

    Toplam 84 yazı
    13/08/2009 :  22:03:02 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    Aşağıda sana faydalı olacağını düşündüğüm bilgiler var.

    Afrika’ya giden yatırımcıya uyarılar
    * İnternet üzerinden teması ciddiye almayın

    * Yatırımcı gidip herşeyi yerinde görmeli ve bağlantıları oraya gittikten sonra kurmalı

    * İnternette verilen yüksek siparişi dikkate almayın, Afrika’da hiç kimse yüz yüze görüşmeden sipariş vermez, ödeme yapmaz.

    * İnternet üzerinden gelen yüksek talepler için özellikle Nijerya ve Benin gibi ülkelere kendi başınıza gitmeyin. Referansı olmayan kişilerin size ne yapacağını bilemezsiniz.

    * Akredif açılmadan ve size banka tarafından kesin teyit gelmeden mal göndermeyin. Mal bedeli nakit olarak hesapta olmadan malı teslim etmeyin.

    * Dernek ya da sektörel üst çatı örgütlerinin organizasyonlarına katılarak işbirliği fırsatları aramak daha az riskli olacaktır. Bu yöntem hem maliyeti azaltır hem de işbirliğini kolaylaştırır.

    * Ürünleri liman yoluyla göndermeyi tircih edin. Diğer yöntemler ürünlerin çalınmasına neden olabiliyor.

    * Afrika çok yüksek kar marjı sunar fakat işler yavaş yürür. Afrikalıların serinkanlılığı ’Afrikan Time’ diye tabir edilen özdeyişlere konu olmuştur. Afrika pazarında sabır önemlidir.

    * Afrika ziyaretleri öncesinde mutlaka sıtma aşısı yaptırın.


    Yerleşim : Türkiye / Tekirdağ  |  Meslek : İmalat
    hatiss
    Yeni Üye

    Toplam 6 yazı
    13/08/2009 :  22:06:47  Alıntı


    Merhabalar,

    Mail adresim : hatice_altundag@hotmail.com

    Urunleriniz hakkında mail atarsanız müşteri bulma konusunda size yardımcı olmaya çalışırım.

    Kolay gelsin.

    Yerleşim : Türkiye / Adana  |  Meslek : Ticaret
    ekrangida
    Yeni Üye

    Toplam 11 yazı
    13/08/2009 :  22:09:47 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    teşekkür ederim çelik.59. ben bir kaç hafta önce nijeryadan bir sipariş aldım ancak korktum açıkcası ve siparişi göndermedim. hiç bir detay sormadan sadece mal istedi. bir tanıdığımızda daha önce nijerya ile çalışmaya çalışmış, kara para aklamak için temiz banka hesaplarını kullanmaya çalışıyorlarmış. beni uyardı bu konuda bende ne olur ne olmaz diye elimi çektim nijeryadan.

    Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Serbest meslek
    battal
    Yeni Üye

    Toplam 4 yazı
    14/08/2009 :  13:19:42  Alıntı
    Merhaba Halil Bey ,
    Almanyada faaliyet gostermekte olan bir tedarikci firmayiz Almanya genelinde buyuk magaza zincirlerinin ve toptanci sirketlerinin yurtdisindan mal taleplerini karsilamaktayiz, ayrica Cezayir de faaliyette olan bir sirketimiz aracigiliyla oradaki sut ve sut urunleri pazarinda ciddi paya sahibiz eger urunlerinizin icerigi ve fiyatlari konusunda bizimle tamasa gecebilirseniz ozellikle Cezayir pazari basta olmak uzere Avrupa birligi uyuleri ulkelerda dahil olmak olmak uzere sizin urunlerinizin sunumu ile ilgilenmek isteriz saygilar.
    BARIS CAPAN
    info@bsg-germany.com
    barsicapan

    Yerleşim : ALMANYA / Hannover  |  Meslek : Satış / Pazarlama
    ekrangida
    Yeni Üye

    Toplam 11 yazı
    14/08/2009 :  13:30:32 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    Merhabalar Barış Bey,
    size bir kaç soru sormak istiyordum. Makarnaları alış fiyatınız nedir? Kriterleriniz nelerdir? Bende ürünlerimi yurtdışına ihraç etmek istiyorum. Önerilerinizi alabilir miyim?


    Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Serbest meslek
    battal
    Yeni Üye

    Toplam 4 yazı
    14/08/2009 :  13:38:43  Alıntı
    Oncelikle cevabiniz icin tesekkur etmek istiyorum .Alis fiyati konusunda sirket prensipleri olarak 3.sahislara bilgi verebilme gibi bir olanagimiz olmadigini bildirmek ve bu konuda anlayisiniz sunacaginizi umut ediyorum.Kalite konusunda ise temel gida urunlerinde Avrupa Birligi Norm Standtartlarini yerine getirmeniz yeterlilik sebeplerimiz arasindadir daha etkin bir iletisim saglamak acisindan urunlerinizin ve fiyat araliklarinizin bulundugu bir mail adresini e mail adresimize iletirseniz size donecegimizden supheniz olmasin .
    barsicapan

    Yerleşim : ALMANYA / Hannover  |  Meslek : Satış / Pazarlama
    akinselcuk
    Editör

    Toplam 5590 yazı
    14/08/2009 :  17:20:47 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    Afrikaya gidin. İletişim sorunu olacaksa tercuman bulun. Tanışın görüşün. Ülke içinde iller arası ticaret yaparken doğabilecek sıkıntılar için ne tedbir alınırsa siz de alın.

    Bazen, eğer duruma çok hakim değilseniz,tercumanın bile kaşla göz arasında sizi aradan çıkarıp ticaret yapamaya kalşışabileceğini unutmayın.

    İnternet üzerinden müşteri bulup irtibata geçmek sonuç verseydi muhtemelen Konik sin yarısı şu an paraya para demiyordu.

    Başarılar . . .
    tamnland.com

    Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
    umut sengul
    Üye

    Toplam 2356 yazı
    16/08/2009 :  02:47:16 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    AKTİF FAALİYETLER

    1. Fuarlar: Fuarlar belirli bir zaman zarfında mal ve hizmetlerin ticari amaçla sergilendiği , satıcılarla alıcıların karşı karşıya geldiği ve yeni iş bağlantılarının kurulduğu fiziksel mekanlardır.
    Fuarların Faydaları

    Alıcı ve satıcıyı biraraya getirir
    Ürünlerin sunumunu sağlar
    Alıcının tepkisini öçer
    Potansiyel müşterilerin tespitini sağlar
    Rekabeti izleme imkanı verir
    Sektördeki yeni gelişmeleri görme imkanı sağlar
    Yurtdışı fuarlara katılım iki türlü olur. Bunlar bireysel katılım ve fuar organizatörleri vasıtasıyla katılım. Bireysel katılımlarda tüm hazırlıklar, prosedürler ve nakliye katılımcı firma tarafından yapılır. Organizasyon bünyesinde gerçekleştirilen katılımlarda tüm prosedürler orgaizatör firma tarafından gerçekleştirilir.

    2. Alım Heyetleri : Ülkemiz bulunan İGEME, İTO, TOBB, DEİK, çeşitli iş adamları dernekleri vb. kuruluşlar hedef pazarlardaki ithalatçı firmalarla bağlantılar kurarak iş görüşmeleri organize ederler. Bu çerçevede o ülkedeki işadamları ülkemize davet edilir ve karşılıklı iş görüşmeleri yapılır. Bu kuruluşların internet sitelerinden bu heyetlerle ilgili bilgileri takip edebilirsiniz.

    3. Yurtdışı Ticari İş Gezileri : Yine çeşitli işadamları dernekleri ve kuruluşların organizasyonu ile hedef ülkeler geziler yapılır. Bu gezilerde o ülkedeki ticaret ve meslek odaları yöneticileri ve işadamları ile karşılıklı görüşmeler yapılır. Bu tür bilgileri www.ikv.org.tr, www.deik.org.tr, www.taba.org.tr, www.iso.org.tr, www.ishad.org.tr, www.musiad.org.tr gibi adreslerden öğrenmek mümkündür.

    4. Bireysel Yurtdışı Seyahatler: Yukarıdakilere ek olarak yapabileceğiniz önemli bir faaliyet te çantanızı elinize alarak hedef pazar ziyaretleri ve müşteri görüşmelerine gitmektir. Tabi öncelikle ön araştırma yapmanız, gezmeniz gereken bölgeleri tespit etmeniz ve potansiyel müşterilerle yazışarak randevu almanız yerinde olacaktır. Bu şekilde şahsen yapılan ziyaretler sizin işinize ve ziyaret ettiğiniz firmaya ne denli önem verdiğinizi göstermesi açısından size avantaj sağlayacaktır.

    PASİF FAALİYETLER

    Müşteri arayışında en etkin yöntem doğrudan müşteriyle yüzyüze görüşmenizi sağlayacak imkanları kullanmak olsa da, teknolojik gelişmeyle birlikte özellikle internet üzerinde pek çok bilgi ve iletişim kanalı oluşmuştur. Bunları yoğun bir şekilde kullanan firmaların olumlu sonuçlar aldıkları görülmektedir.

    Aşağıda örneklerini verdiğimiz bu tür kanalları kullanmadan önce firmanızı ve ürünlerinizi uygun bir şekilde tanıtan profesyonel, verimli ve ilgi çekici bir web sitesi oluşturmanızda büyük fayda var. Çünkü yüzyüze görüşme imkanınız olmadığı için internet siteniz sizin vitrininiz olacaktır.

    İGEME

    İGEME, üretici ihracatçı firmalara ihracat mevzuatı, pazarlama, ülkeler, ihracat pazarları ve uluslararası pazarlara ilişkin bilgi sağlamaktadır. İGEME bu bilgileri ülke- ürün araştırmaları, ihracat işlemleri hakkında bilgi veren ihracatta pratik bilgiler serisi, dış ticaret ve yatırım mevzuatını içeren yayınlar vb. yayınlar yolu ile sunmaktadır. İGEME kütüphanesinde çok sayıda süreli ve süresiz yayın bulunmaktadır.

    İGEME`nin sağladığı bir diğer hizmet ise dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden olan ve yaklaşık 1,5 milyon firmayı bünyesinde bulunduran www.kompass.com sitesinden ihracatçıları ücretsiz olarak yararlandırmasıdır.

    DTM

    Dış Ticaret Müsteşarlığı da, gerek yurtdışı ticari müşavirliklerimizden gerekse diğer kaynaklardan elde ettiği ithal taleplerini sitesinde yayınlamaktadır.

    Yurtdışı Ticari Müşavirliklerimiz

    Türkiye`nin yurtdışındaki ticari müşavirlikleri de, bulundukları ülkedeki pazara ilişkin çeşitli bilgileri, ithal talepleri, ihraç ve işbirliği tekliflerini istenildiğinde ihracatçılara sağlamaktadır.

    World Trade Center

    Cenevrede`ki Dünya Ticaret Merkezi her bölgeye, ülkeye, sektöre göre Pazar bilgilerini ücretli ya da ücretiz olarak isteyenlere göndermektedir. Her ürün grubu için “Pazar Haberleri Servisi”(Market News Service MNS) ürünlerin güncel fiyatları, arz, talep ve pazardaki durumunu etkileyebilecek diğer ekonomik bilgileri sağlamaktadır. MNS ye abone olanlar bu bilgileri email, faks yada yazılı doküman olarak alabilirler.

    Dünya Ticaret Merkezi`nin web sitesi www.intracen.org tur. Ankara `da şubesi bulunmaktadır. www.wtcankara.org.tr sitesinden ulaşılabilen merkezde buraya ulaşan alım taleplerine ulaşma imkanı da mevcuttur.

    Global Business Exchange (GBX)

    İstanbul Sanayi Odası internet üzerinden bütün dünyaya iş teklifleri sunabilecek, uluslararası pazarda hızlı ve etkin bir şekilde yeni ticaret ortakları bulma imkanına sahip olacakları bir sistem sunmaktadır. World Chambers Network (WCN) tarafından geliştirilen Global Business Exchange (GBX) programına İSO`ya başvurarak katılabilirsiniz. www.worldchambers.com

    TOBB İşbirliği Teklifleri

    Burada TOBB'ne yurtdışındaki firma ve kuruluşlardan doğrudan gelen mali, ticari ve teknik işbirliği teklifleri yer almaktadır. Teklifler TOBB'ne ulaştığı anda burada ilan edilmektedir. Bunun yanında aylık TOBB yayını olan Ekonomik Forum dergisinde toplu olarak yayınlanmaktadır.

    Mail Grupları

    Günümüzde yaygınlaşan ve konuyla ilgili kişileri bir araya getirip bilgi alışverişi sağlayan mail grupları birçok konuda olduğu gibi uluslararası ticarette de kullanılmaya başlanmış, her ülke ve sektörden alıcı ve satıcılar mail grupları oluşturmuşlardır. Bu mail gruplarına ithal talepleri ve ihraç teklifleri gönderilebilmekte ve taleplere cevap verilebilmektedir. Bu grupların isimlerini www.wtc-de.com adresinden edinmek mümkündür.

    Elektronik Ticari Fırsatlar - ETO Sistemi

    Elektronik Ticari Fırsatlar (ETO) sistemi, Bütün dünyaya alım, satım, işbirliği taleplerinizi gönderebileceğiniz, bu taleplere gelen cevapları izleyebileceğiniz, Başka firmaların taleplerini görebileceğiniz bir hizmettir. Bütün talepler uluslararası GTIP ve NAIC standartlarına göre kategorize edilmiş olup, bu standartlarda arama ve sorgu yapılabilmektedir.

    Sistemi kullanabilmek için firma bilgilerinizi girerek kendinizi kaydettirmeniz gerekmektedir. Kaydolmak ve sistemi kullanmak için www.wtpfed.org/newsite/index.php" rel="nofollow" target="_blank">http://www.wtpfed.org/newsite/index.php adresini kullanabilirsiniz.

    B2B Siteler

    İnternette ihracatçı ve ithalatçıyı aynı sitede buluşturan, kendi alım ve satım tekliflerini gönderip gelen teklifleri de görebilecekleri siteler mevcuttur. B2B adı verilen bu sitelerde kendi ürünlerinizi tanıtabilir, gelen alım taleplerini takip edebilir, alıcı firmaların bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bu tür siteleri www.igeme.org.tr , www.izto.org.tr ve arama motorlarından bulabilirsiniz.


    Yerleşim : Belçika / Limburg  |  Meslek : İthalat / İhracat
    strong_blue
    Yeni Üye

    Toplam 70 yazı
    22/08/2009 :  09:35:34 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz umut şengül abi..

    saygılarımla,
    Yaka İnternational
    Trade Company
    www.yakacompany.com

    Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
    ticsaninskom
    Yeni Üye

    Toplam 14 yazı
    22/08/2009 :  18:40:15 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    Umut Şengül Bey'e bu güzel yazısından dolayı teşekkür ediyorum.Umut Bey'in dediği gibi müşteri bulmadaki en etkili yöntem yüzyüze görüşmek ve iyi bir tanıtım yapmaktır.Mesela Ekrangidanin ürünü makarna.Türk makarnalarını en çok isteyen ülkeyi bilmek gerekir.Bunu ben biliyorum.Ama bilmediğimiz şeyleri de çok güzel bir araştırma yaparak ardından o ülkelere gidilir.
    Ben yurt dışına ihracat yapmak isteyen firma sahiplerine azerbaycan,iran,gürcistan,kuzey ırak ,suriye gibi 5 ülkeye yüzyüze görüşmek için yardımcı olabilirim.
    ayrıntılar için email gönderin

    email : iskonusalim@hotmail.com
    skr

    Yerleşim : Türkiye / Van  |  Meslek : İthalat / İhracat
    bulentyucel
    Yeni Üye

    Toplam 41 yazı
    05/12/2010 :  01:02:01  Alıntı
    cezayirde makarna fiyatları oarakende 0,5 - 2,5 dolar arası sizin fiyatlarınız nedir. (500 gr.)

    Yerleşim : Cezayir / Oran  |  Meslek : Serbest meslek
    HakanFinans
    Üye

    Toplam 450 yazı
    05/12/2010 :  01:30:12  Alıntı
    Selamlar,

    Afrika tam bir dolandırıcı cenneti..Aklınızın hayalinizin alamayacağı kadar ne kadar şey varsa hep orda..

    Ben olsam fuarlar ve işinin ehli dış ticaret uzmanları haricinde kimsenin aracılığı vs.si ile ihracat yapmaya çalışmam.

    Say..
    ... ... ...

    Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Bankacılık-Finans
    soocommerce
    Yeni Üye

    Toplam 22 yazı
    27/02/2017 :  11:24:46 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    Türkiye’nin ihracat yapısındaki sorunlar düşünülerek bakıldığında elektronik ihracatın
    (e-ihracat) ülkemize sunduğu fırsatlar daha da net ortaya çıkmaktadır. Son on senede Türkiye’nin
    yüksek ihracat performansının temelinde büyük ve eski firmaların, eski ürünleri eski pazarlara satması
    yatmaktadır. E-ihracat KOBİ’ler ve yeni firmaların yeni pazarlara yeni ürünler satmasının önünü
    açacaktır. Aynı zamanda e-ihracat Türkiye’nin son 10 yılda daralan ihracat menzilini arttırmayı
    sağlayacaktır..

    Güven Sak
    TEPAV İcra Direktörü
    Anahtar teslim ihracat çözümleri sayesinde yollayacağınız numune ürünler, ürün kalite detay bilgileriniz, video vs bütün şirketinize ait katma-değer sağlayan bilgileri, potansiyel müşterileriniz görür. Üstelik Alibaba, Tradekey gibi 50 pazaryerlerine ürünleriniz sergilenirken tam entegre. 47 sosyal medya kurumsal hesabınız ile ürünleriniz ve şirketiniz kitlelere ulaşsın. Sipariş aldığınızda kargo takip bilgileri müşteriye sms ve mail ile otomatik iletilir. Uluslararası ödeme alan e-ihracat siteniz ile müşterilerinize ürünlerinizi kendi dilleriyle sergilersiniz. Anlık 50.000 TL lik bütün kredi kartlarına ödeme alabilirsiniz. 4 farklı kıtada Dolar, Euro, Sterlin, Ruble ve Japon Yeni üzerinden ödeme alma alt yapısını kuruyoruz. Çok daha fazlası... İhracatın E-hali ile tanıştınız mı? Dünya'nın farklı yerlerinden yeni müşterilere ulaşmanız için fırsat sunuyoruz.

    Detaylar için
    Soocommerce Web Yazılımları
    0850 532 47 33 - sales@soocommerce.com
    Soocommerce Web Yazılımları
    www.soocommerce.com
    E-ihracat Yazılımları

    Yerleşim : Türkiye / Mersin  |  Meslek : İnternet
     

    Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

    Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

    Üye olarak:

    • Yeni yazılar gönderebilir,
    • Varolan yazılara yorum yapabilir,
    • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

    » Hemen üye olmak için tıklayınız.


     

    7.22 saniye.
    09:00:01, 19 Nisan 2024, Cuma

    Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

    Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

    © 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım