Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

N3: Girişimcilik . . . . .

BaşlatanMETTİNTarih30/06/2009 02:29:48Yorum31

İlk mesaj
Üye2311 yazı
Arkadaşlarım,
Size şimdi Antalya da yapmak istediğimiz, sonra da diğer bazı illerde ve yurt dışındada uygulamak istediğimiz bir iş projemiz hakkında bilgi vereceğim. Umarım bu diğer arkadaşlarımız için ilham kaynağı olur.Hem sermayesi çok hemde kısıtlı ama risksiz ticarete atılmak isteyenler için..

Biz burda 7-8 kişi birleşip bir tür danışmanlık yapmaya çalışıyoruz.. Çalışıyoruz diyorum zira oluşum tamamlanamadı bazı sebeblerden. Aslında bunu size işi kurduktan sonra paylaşmayı düşünüyordum ama bizim iş uzayınca ,birde sitedeki arkadaşlarımızın arayışları doğrultusunda belki biraz erken ama, sizinle paylaşımı bence gerekli kıldı...

Bakınız bu gün hizmet sektöründe yada aracılık sektöründe (sigorta,emlak,muhasebe,avukatlık,web master,reklamcılık,e ticaret,vb...) bir yer açmayı düşünün...Merkezi bir yerde bir ofis açmanın kişi başına maliyeti 20000tl civarı bulmakta aylık gideri de tek personel olsa 2000 tl yi geçmektedir...Buna ilk 3 ayda sadece gider olarak bakarsanız iş bayağı tuzluya patlamaktadır.O yüzden hem kurumsallaşmak hemde başlangıç maliyetlerini azaltmak ayrıcada aylık giderleri de düşürmek için bir çalışma yaptım.Bir nevi Kommansalizm yani şu karayosunları ile likenlerin ortak yaşamı gibi malum ders kitablarımızda okuduğumuz.Eski dostlarımdan çalışkan dürüst,yetenekli arkadaşlarımla irtibata geçtim hepsi ile önce tek tek görüştüm bir nevi A takımı kurdum...Şimdi önce kendimden sonrada diğer arkadaşlarımdan bahsedim ekip hakkında bilginiz olsun biraz..Ben 6 ay evvel halı mağazasında müdürken 4 yıldır çalıştığım bu sektörden istifa ettim.Zira kriz nedeni ile ne yaptıksa olmadı hem kendi sektörün hemde diğer arkadaşlarımızın tıkandığını gördüm ,cirolarda korkunç yüzde 90 a varan inişler oldu... Ardından 1 iş kurma projem sermaye yetersizliğinden olmadı,2 iş yerininde anahtarını aldım son dakkada pürüzler çıktı....Ama biz biraz eski toprağız savaşçıyız yani devam ettim.En son bu işi yapmaya karar kıldım.Yaşım kırk tekstil,mobilya, halı,sigortacılık turizm,gıda,emlak çalışmadığım sektör kalmadı.Hem toptan hem parekende,hem işçi hem müdür,hem patronluk yaptım..Diğer arkadaşlarımın hepsinin farklı özellikleri var tek ortak yanımız emlak ve satış..Hepimiz ayrı ayrı zaten bir şeylerle uğraşıyoruz.İçimizden biri Rus rehberi onlara burda turizm dışında daire almaları, eşya edinmeleri,dekerasyon gibi hizmetlerde veriyor.Diğer birimiz,hem emlakçı hem reklamcı hemde,web sayfası pazarlıyor,başka biri takı tasarlayıp satıyor ve dekarasyonla uğraşıyor artı gene emlakçılık yapıyor.Birimiz belediyeden yeni emekli emlakçılık yapıyor her kurumda arkadaşları var...Birimizin kardeşi avukatlık bürosunda her türlü icralık yada icraya düşmek üzere olan gayrimenkül oto vb gibi onun takibini yapıyor.İki arkadaşımız da inşaatlar için her türlü malzemeyi teklif verip satışını yapıyor,klima ,parke mobilya,g.ısı ,ferforje demir vs....Bu arada 2-3 tane de al sat yaptığımız paralarına para kazandırdığımızda sermayedarlar var..Ben tüm bu arkadaşlarla birleşip bir şirket kuralım,elit bir muhitte öyle 3+1 değil tripleks,5+1+,6+1,7+1 bir yer tutalım 2 tane sekreter,toplantı odası lobi sekrataryalı bir yer tasarladım..Kirası 1100tl ile 2500tl arasıda 4-5 yer buldum.İçimizden birine imza yetkisi verelim her kez patron olsun hemde dilediğimiz işi dilediğimiz kimse ile yapma olayımız olsun istedim.Artı dileyen emri altında istediği kadar eleman çalıştırabilir.Sektörlerimizde birbiri ile bağlantılı olduğu için de bir arada olmanında yararlı olacağı fikrindeyim.Bu sistemde başlangıçta 2000-5000 tl arası bir sermaye yeterli yani 20000 tl gerekmiyor,hemde 3 aylık tüm giderler içinde,zira ilk 3 ay pek bir şey olmaz..... artı aylık 2000 tl gideriizde tek başına göre bir araya geldimi 800-1000 tl ye düşüyor nerdeyse bir kira parasına...Zaten çoğumuzda bilgisayarlar,ofis malzemeleri ve bir sürü eşya var...Üstelik hepimiz de birbirini tanıyan bilen insanlarız..Sonra bir sürü de ilersi için yapmayı planladığımız projelerimizde var.Alın terinden akıl terine geçilen bilgi çağında bence iyi bir sistem..yani hem kurumsallaşacağız hem patron hem işçi olacağız hem maliyetlerimiz düşecek,hemde bir hareket ve prestij kazanacağız...Bunun benzerleri var aslında hayatımızda,avukatların birleşip şirketleşmesi,doktorların birleşip poliklinik hastane açması vb gibi.Burda şirketin türü önemli mesele zira aslında bir den çok sektörde görev alacağımız için adi ortaklık en uygunu gibi geldi ama biraz araştırınca Türk ticaret hukuğunda bu şirketin atlanmış olduğunu gördük.A.B.D ve batıda olan şey bizde yok ilginç yani..Herhalde LTD olacağız bakalım onda bu danışmanlık işini nasıl uyduracağız .Birde araç işi sakat zira sadece 2 kişide araç var,yetersiz,belkide çalıştırdığımız arkadaşlarda şart koymak lazım...Sizde rahatlıkla böyle bir oluşumu yapabilirsiniz hemde şu kriz zamanı risk almadan.Bakınız ben bu işi tekde yapabilirdim ,bu arkadaşlarıda yanımda kar ortağı yapardım hepside benle seve seve çalışır,ama para kazanan gider kendi işini açardı doğrumu,şimdi hepsi patron olacak yüzde 90 kazancı kendilerinin yüzde 10 gibi de giderlere gidecek.Artı ben onların onlar benim çevremi kullanacaklar...Varmı sakatı sukatı yok ...Bence sizde yavaş yavaş bu tarz yaklaşın olaya ,sadece para koymak isteyen arkadaşlarda böyle bir ekipten yararlanabilirler,bizim adına alım satım yaptığımız kişiler gibi,birde bayilik daha rahat alabilirsiniz bazı konularda..Hatta bizde kişi başı en fazla 5000 tl dedik,siz 20 binle başlasanız artan parayla daire alım satımı ,oto alım satımı ,parti malı alım satımı vb gibi bir sürü iş yapabilirsiniz...Bence bu sistemi iyice düşünün derim vakit kaybetmeden...

HEPİMİZE KOLAY GELSİN,
ALLAH TİCARETİMİZİ BEREKETLİ KILSIN DİYELİM...SAYGILAR..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
31 yorum
Yeni Üye50 yazı
çok iyi bir METTİN kardeş peki bunu a dan z ye sadece inşaat sektörü için düşünmek nasıl olur mesela bir müeahhit firma gibi kurulabilir mi ki bence bir mahzuru yok gibi ne dersin ekibim var ama herşeye benim tek başıma yetişmem zor oluyor bu nedenle zamanlama ve iş yetiştirememe gibi proplemler oluyor yanımda usta çalıştırıyorum adamlar günü nasıl kısa yoldan yatarak bitirip yevmiyemi alırım acaba diye düşünüyor ama ha bu arada ben sıhhi tesisat ve kaorifertesisatı ısıtma sistemleri ustasıyım kendime ait boya ve inş malzemeleri dükkanım var bakalım zaman nelerri gösterecek
yazar

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Esnaf
Üye324 yazı
Sn. Mettin.
Güzel bir konuya değinmişsiniz. Kriz zamanların da birlikten güç doğar mantığı ile fizibilitesini yaptığınız bu oluşum gayet mantıklı. Fakat şu ayrıntıyı belirtmek gerekir ki sizin gibi kaçtane böyle düşünen girişimci var bu sitede. Cesareti olmayan ve sermayesini nerede nasıl değerlendireceğini bilmeyen arkadaşlara güzel bir örnek olmuş.

sizin öneriniz gibi yaklaşık 2 aydır bende Ankara da bu tür bir oluşum için çırpınıp duruyorum.
Üstelik şirket hazır.Yer hazır. Bayilikleri hazır. Ortak oluşum da yer almak isteyen arkadaşların iş tekliflerini de değerlendirmek için fırsat sunuyoruz. Fakat nafile.. İnsanların cesaretleri kırılmış.Güvenleri kaybolmuş.. İşyerimiz de güven sağlamak adına hertürlü yasal ve de sözlü güvence verdiğimiz halde kişiler kısa yoldan nasıl köşeyi dönerim düşüncesinde. Tıpkı talih oyunları oynamak gibi. Herkes işini şansa bırakmış, bir gün şans banada gelir belki diye.
Biz iş imkanı tanıyoruz, fırsat tanıyoruz..Gelin şansı birlikte oluşturalım diye..
Ve şunuda belirtmek istiyorum ki diyelim sermayesi yok insanların sadece bir işe girmek istiyorlar. Şu işsizlik ortamında bakın ''SEİS'' iş garantili kurslar veriyor diye yazı yayınlıyorum. Bir Allahın kulu bile çıkıp neymiş bu diye yorum bile yapmıyor. Sanırım burda insanlar sohbet olsun diye takılıyor. Kimilerinin işten güçten bihaber hareket ettiğinden belli sanırım.
Bakalım neler olcak. Kısmet tabiki...Herkese hayırlı işler diliyorum..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye148 yazı

sayın mettin bey

AKLIN YOLU BİRDİR.YAPTIĞINIZ VE YAPMAYI İSTEDİĞİNİZ HERŞEY ÇOK GÜZEL İNŞALLAH SONRASI DA GÜZEL DEVAM EDER.UNUTMAYIN BİZ TÜRKLERİN BİR ÖZELLİĞİ HAFİFTE OLSA FESATLIK İÇİMİZDE BARINDIRRIZ.ÇOKLUĞUN VERDİĞİ BAZI SIKINTILAR OLACAK TABİKİDE AMA BU KRİZDE MECBUR KATLANILACAKTIR.
BU ARADA BENİM DE KÜÇÜK BİR İŞ YERİM VAR YENİ SAYILIR.İNŞAAT DEMİRİ SATIYORUM HERHANGİ BİR TALEBİNİZ OLURSA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM.

SAYGILAR...
MELİH KUŞ

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Esnaf
Üye2311 yazı
Şimdi değerli arkadaşlarım,bu konuda karşılaştığım en komik olayı sizlerle paylaşim... adam harika bir proje diyor ama şu an müsait değilim diyor, nakit olayı falan... bu ne demektir yatırım yapamam gidip bir yerde çalışırım şu zaman, ama bir bakıyorsun ardından telefon abi ben şu işi yapmayı düşünüyom şu işi yapsak beraber.YA BİZ BUNA BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU DİYORUZ.Yani sizde bu tür saçmasapan her şeyle karşılaşabilirsiniz.İki kişi ortaklık yaptığında üçüncü ortakları Allah tır.Ama bir birlerine yanlış yaptıklarında Yaradan aradan çekilir o iş hüsran olur.Benim için her şey ortaklıktır ve kutsaldır.Milletim,mahallem,sülalem,ailem,arkadaşlarım,komşularım hatta semt bakkalım bile...Niye tüm bunlarlada samimi ve içten dürüst olmamız gerekmiyormu sürekli iletişimimiz yokmu..yani hayata ve ticarete de böyle bakmak lazım.Mesela bir büyük rent a car,büyük servis turları,dediğiniz gibi inşaat üzerine showroomlar,bakkal veya küçük market açmak isteyenler birleşip büyük hipermarket açabilir.. Aslında hayatımızın özü hadislerdede belirtildiği gibi birbirimizi sevmek,birbirimizin hayatını güzelleştirip ,kolaylaştırmak değilmi.Maalesef bizim milletçe bir zaafımız var iyiyiz güzeliz ama hiç bir işimiz mantık silsilesinde değil,duygularla yaşıyoruz ve genelde kabul gören şeyleride doğru sayıyoruz.İyide çoğunluğun hal ve gidişatına baktığımızda hiç de iç açıcı değil ,hele kriz zamanlarında.. ama bakıyorum hep sorunlar konuşuluyo.. projeler, hayaller ama yine mantık yine çıkış yok o yüzden bu arabesk hayatımızda da hiç bir şey yolunda gitmiyor.Ben bu yazıyı her kesin acımasız vahşi ticaret hayatında ayıları,kurtları,boğaları,arslanları gibi güç timsali hayvanlardan bahsederken ve onları dikkate alırken esas arılar ve karıncalarda var diyerek bitiriyorum...ARI KOVANINDA BAL YAPMAK İÇİNDE ARI OLMAK LAZIM,diğerlerininde tarzı anlaması bizi ilgilendirmiyor...Sanırım onlarda ya av yada avcı olamak durumunda kalacaklar.O kafayı derğiştirmezlerse...Saygılar..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye38 yazı
arkadaşlar sanırım bu alandaki genel problem güven! ama unutmamak gerekirki güven kazanılması zaman alan ama kaybedilmesi en kolay şeydir.
şimdi internetten iki yazı yazıpta kim kime nasıl güvenecek size soruyorum?

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Üye2311 yazı
Tamam güven işini konuşalım şimdi hiç mi aile ferdi yok, akrabanız yada komşunuz, arkadaşlarınız niye onlarla değilde burda hiç tanımadığımız insanların yorumlarını okuyor yada iş yapmaya çalışıyoruz ,cevabını verim çünkü hayatı paylaşıyoruz ama hayatlarımız ,tarz larımız farklı, benim için önemli olan başkası için bir şey ifade etmiyor olabilir zira insan bildiği kadar emel eder,yani sağlıkçılar tıp konuşması,avukatların hukuğu ,öğretmenlerin eğitimi paylaşması gibi ,psikolojide algıda seçicilik diye bir olay var,burda olmamızın sebebi de bu ilgilendiğimiz konularda bilgili iş yapabileceğimiz insanları bulmak,her ormanda iyi ağaçta var kötü ağaçta ha ormancıyım diyorsanız ağaçtan anlamanız lazım yani..Olay bu başka bir izahatı yok...SAYGILAR..

Üye2311 yazı
Evet ya bu yazı dizimizin en can alıcı yazısı buydu en çok ilgi yorumu göreceğine inandığım ama bakıyorum reytingi düşük kalmış, sakın yönetmenimiz yayından kaldırmasın..ARKADAŞLAR BU YAZIYI HEM KENDİNİZ HEMDE BİR YAKININIZ İÇİN DİKKATLİ AMA ÇOK DİKKATLİ OKUYUNUZ LÜTFEN...saygılar..

Üye2311 yazı
SAYIN gematicaret malumunuz inşaat sezonu baharda başlar tam ihtiyacınız varken bu sefer usta kalifiye eleman bulamazsınız,zira hiç birinin kafasını kaşıyacak zamanı yoktur,aynı iş soğutma sektöründe de geçerli,bu yüzden özellikle ticari sektörde yeni iş yeri açan mağazalar,show roomlar,oteller, tatil köyleri,fabrika ve tersaneler çok ciddi sıkıntılar yaşamaktaydılar,bir ara yanılmıyorsam 1998 lerde biri 500 kişilik bir ekip kurdu ve atıyorum bir ay sürecek tadilatları 10 günde bitiriyor ve büyük projelerde can simidi gibi yetişiyorlardı ama iş güç derken ne yaptılar şimdi bilemem,yani aslında her sektör için bir bilgi bankası elimizin altında olması lazım,mesela sadece taş ustalarının adı adresi telefonu referansları olan bir banka,sonra boyacılar,sıvacılar,parkeciler vb yani bütün bunların sektör sektör ayrıldığı şu an boşta mı yoksa dolumu göründüğü bir iş kariyer sitesi olabilir pekala..kırmızı yada yeşil ışık yakma gibi..Ya bende acaip zihni sinir projeler çıkmaya başladı,ee ne yapalım akıllılardan umudu kestik, bize biraz deli lazım ne diyosunuz?..Saygılar..

Yeni Üye63 yazı
Çok güzel fikir Metin abi..Keşke bizde böyle bir oluşum yapabilsek ..İllaki sermayesi fazla olmasına gerek yok böyle işlerde.Elbette yapacağın iş, fikrine göre değişir.Ufak başlayıp hedeflerin doğrultusunda ilerlemek gerekir.

Takip edeceğim seni .Arasıra oluşumdan haberdar et bizi.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?retmen
Üye2311 yazı
Arkadaşlar aslında bu yazı dizisini ve özellikle bu N3 yazım dikkatli okunsa hem parası olup ne iş yapacağını bilmeyenler,hemde tecrübesi olup az sermayesi yüzünden iş kuramıyan arkadaşlarımızın bütün sorularına cevap veriyor.Tabii dikkatli arkadaşlarımız için... maymun iştahlılar için ,ayran gönüllüler için değil..pek ala her kes bu sistemi sektörü ile ilgili yakın ilgili birileri ile hayata geçirebilir,ama taksiye bindiniz olmaz, ilk soru nereye gideceksiniz onu söylemeniz gerek,bu sitede de en çok yapılan hata bu....o yüzden arabadan atılırsınız kusura bakmayın,paranızın olması da sonucu değiştirmez...Saygılarımla....

Üye2311 yazı
Merak ettim bu yazıda okuyanlardan kimler feyz aldı acaba,sizce bu yazım da ki sistem için ne düşünüyorsunuz eksiği yada eklemek istediğiniz bir şeyler varmı,ha unutmadan bu oluşum için seçtiğim A takımı olmadı,zira 7-8 hayat ve sorumluluklar sistemi çok yavaşlattı beceremedik,bazı arkadaşlar çok ilgileniyordu duyurulur,saygılarımla..

Yeni Üye68 yazı
Sayın Mettin kardeşim,

yazını ilgiyle takip ettim. Çok güzel bir konuya değinmişsin ve gerçekten çok iyi bi fikir.
Bahsettiğin konu ile ilgili bende 2006 yılında bir oluşum gerçekleştirdim.Gerçi senin bahsettiğin kadar geniş bir oluşum değildi.
Ben kendim Muhasebeciyim,bir çok şirkette yöneticilik yaptım. Bir satış pazarlama uzmanı bir Ticari geçmişi çok iyi olan üst düzey sayılabilecek yöneticiliklerde bulunmuş ayrıca ticari geçmişi olan biri ve birde dış ticaretten anlaayan kişilerle ortak bir oluşuma gittik. bir gıda firması kurduk.ilk başlangıçta herşey çok iyiydi. ama zaman geçtikçe insanların gerçek yüzü ortaya çıktı ve malesef bir süre sonra herşey hüsrana dönüştü.Sonuçta hatırı sayılabilecek derecede paralar kaybettim.
Bu tür oluşumlar iyi yürüdüğü sürece çok güzel ama insanları tanımak iç yüzlerini öğrenmek malesef çok zor. insanları tam olarak tanıdığın zaman malesef iş işten geçmiş oluyor.
Son yazınızda da bahsettiğiniz gibi sizin oluşum da sekteye uğramış.
Sanırım bu tür oluşumlarda bulunmak için çok ama çok güvendiğin kişiler dışında ortaklık kurmak çok zor. Ülkemizde Profosyonel anlayış malesef tam oluşmamış.Türk insanı olaya profosyonelce yaklaşmıyor. ileriyi düşünmüyor. belli bir duruma geldikten sonra önce can, sonra canan mantığı ön plana çıkıyor. biz bunları aşamadığımız sürece malesef bu tür oluşumlar çok zor.
Ama ben umudumu yitirmedim. İnşallah bizde birgün medeni ülkeler seviyesine ulaşacağız.
Saygılarımla,
m41

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Muhasebe
Üye2981 yazı
''Türk ticaret hukuğunda bu şirketin atlanmış olduğunu gördük.A.B.D ve batıda olan şey bizde yok .''
Sayın mettin , Fikir olarak iyi niyetli , ama gerçekleşmesi zor gibi görünmüştü benim gözüme , Nitekim olmamış .Bence vaz geçme A takımı , ismi gayet iyi , takım elemanlarını değiştirmeye çalış ve yola devam etmeni öneririm . Zira , fikir güzel .

Tırnak içinde senin yazından aldığım konuya gelince , adi şirket konusu ticaret hukukunda yok zira bu konu borçlar hukunun konusudur.
Bizim mevzuatımıza göre ,Sermaye şirketleri ticaret hukukunun konusudur. Ve şekli şarta bağlı kuruluşları vardır.
Ama ticaret yapmak için illa ki sermaye şirketi kurmak zorunda değiliz. Şahsımız adına açılışını yaptığımız bir işletme gibi,

ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye2981 yazı
''Türk ticaret hukuğunda bu şirketin atlanmış olduğunu gördük.A.B.D ve batıda olan şey bizde yok .''
Sayın mettin , Fikir olarak iyi niyetli , ama gerçekleşmesi zor gibi görünmüştü benim gözüme , niye diye sorma olumlu bir elektrik almadım diyelim, sanki birşeyler eksik gibi .Nitekim olmamış . Bence vaz geçme A takımı , ismi gayet iyi , takım elemanlarını değiştirmeye çalış. Ve yola devam etmeni öneririm . Zira fikir güzel .

Tırnak içinde senin yazından aldığım konuya gelince , adi şirket konusu ticaret hukukunda yok. Zira bu konu borçlar hukunun konusudur.
Bizim mevzuatımıza göre , sermaye şirketleri ticaret hukukunun konusudur. Ve kuruluşları şekli şarta bağlıdır.
Ama ticaret yapmak için illa ki sermaye şirketi kurmak zorunda değiliz. Şahsımız adına açılışını yaptığımız bir işletme gibi, birden çok gerçek kişi bir araya gelir. Şekli şarta bağlı olmaksızın kendi aralarında sözleşme akdedebilirler. Ve bu akitle ortaya çıkan ortaklık Adi ortaklıktır. Kuruluşu şekli şarta bağlı değildir. Notere gitmek gerekmez. Tescil ve ilan mecburiyeti yoktur. Ve hukuki olarak ticaret hukukuna değil , borçlar kanununa göre tanzim edilir. Aklımda kalan bunlar . Kolay gelsin .Sağlıcakla kal.

ismail karagülle

Üye2311 yazı
Doğru hocam ,Ankara da bir bankanın genel müdürü olacak bir çok sevdiğim şahıs var benim amcamın kızının beyi olur ,her ikiside hukukçu onlara danışırım sık sık,o batıda ki şirketlere benim dilim dönmüyor değişik bir isim veriliyormuş,ama bu adi ortaklıklar da karşı tarafın seni masa da sen kimsin diye yalnız bırakma şansı doğuyor,dediğim gibi ben başı biraz sıkı tutarım,ha hayatım boyunca kötü bir huyum var,hiç tek başıma yemek yemedim dışarda,yada sinemaya tiyatroya plaja gitmedim,mecbur kalmadığım sürece de yalnız seyahet etmem,ama hiç keşke kelimesini kullanmamaya özen gösteririm,artı doğru bildiğimi yaparım inandığım şeyin arkasından giderim ,olmadımı benim için sorun yok bence, kaybeden ben değilimdir hiç bir zaman,aslında olay bitmedi de ben bitirdim,zira bazı şeylerde heyecan çok önemlidir ve hayatta her şeyi sallayabiliriz belki ama geleceğimizle ilgili önemli işlerde asla,zaman çok önemli,bir bekle dir gidiyor,ama kum saati akıyor hocam,o zaman napacağız bildiğimiz yoldan devam edeceğiz,yolda yeni dostlar arkadaşlar edineceğiz,ha unutmadan sizin için harika bir ürün buldum,ilk yetkili satıcısı benim yiğenim,ama bir test etmem araştırmam lazım ürünü ha eğer dedikleri gibi ise ,çok ama, çok kazandırır,ercan arkadaşımla size döneceğim,tekrar ilginiz için teşekkürler,kolay gelsin,Saygılarımla..

Üye2981 yazı
Denemekten asla vaz geçme
ismail karagülle

Üye2311 yazı
Yok hocam savaşçı savaşçıdır yorgun morgun ,merak etmeyin ,şimdi ben bir iş yapim onlar gelir yanımda çalışır zaten çoğu ile sık sık görüşüyorum ama bu işler vizyon işi anlıyacağınız..Zırh her kesin üstünde iyi durmuyor maalesef...Taşıyacak adam lazım..

Üye2311 yazı
Sayın Metin o işte gıda daki ortaklıkta sakın hatunlar karıştırmasın ortalığı,genelde aslında ekip iyi kuruluyor aile şirketlerinde bile yengeler hep ortalığı karıştırıyor ben çok güzel oluşumların mafını gördüm böyle gerisi zaten kimseye yar olmuyor zira malum iki insan ortaklık yapsınlar dürüstçe üçüncü ortakları yüce rabbim oluyor,ama yanlış yaptıkları zaman bir birlerine ,rabbim aradan çekiliyor son da kötü oluyor,haklısınız bu biraz da ihlaslı olma işi çap meselesi kısa vadeli çıkarlar,işte birilerinin etkisinde kalmak,şimdi iş yaparsınız ortak babam şöyle dedi kardeşim böyle dedi,iyide demezmisin ortak ben yola senin babanlamı kardeşinlemi çıktım diye o yüzden o tiplere biraz daha dikkat etmek lazım derim..

Üye2311 yazı
BİR FORUMDA 2000TL İLE İŞ KURAMAYAN ARKADAŞLARA İTHAF BİR YAZIM,,,,İYİ İNCELEYİN BİR BAKIN BAKALIM NE GÖRECEKSİNİZ.....Değerli kardeşlerim,biz 17-18 yaşlarındayken sizin gibi kafa kafaya verir ne iş yapalım nasıl yapalım derdik.Sonra biri evraka diye bağıra bağıra geldi.Çoğumuz ya lisede öğrenci yada üniversiteye hazırlanıyorduk.İçimizden adı Metin olan adaşım,kafayı bu gülhane şenlikleri, hilton sergi vs deki fuarlara takmış orda stand kiralayıp bir şeyler satalım dedik,biri bir tanıdık buldu bir yerde stand parasını peşin ödemedik,birimiz bir toptancı buldu hediyelik eşya satan hemde en büyüğü,birimizde imalatçı atölye bulduk şu kahve kupaları yapan...Adamlara dedik biz bir hafta fuara girecez paramız yok sizden ürün almak istiyoz bize yardımcı olun..Bize güldüler ama Allah razı olsun abilik yaptılar malı bedelsiz verdiler halbuki aileden ordan burdan arkadaşlardan biraz para çarptıydık biz bir kısmını peşin alıp bir kısmını eğer para kazanabilirsek fuar sonrası vermek istemiştik ,yok sizin daha çok gideriniz olur size diyelim 1000 adet kupa veririz bunun 400 ünümü sattınız onu bize getirin kalanıda geri alırız dediler.Ben o gündür bugündür hep ağbiliğe özendim bu insanlar sayesinde.İyide standımız yok napalım dedik ulen bir hafta için standmı yaptıracaz ya kazanamassak,biri dedi gelin ,apartmanlarının kömürlüğüne girdik bize orda bir iki parça hurda stan olmaya yarayacak mobilya çıkarttı.Dedik Hilton sergide falan bunu mu ***ürecez,biri boyuyalım dedi,biri bu boya tutmaz dedi,en iyi fikir yine birimizin bizim sandıkta parlak saten benzeri kumaş var bunu onla kaplıyalım demesiydi...Aynende öyle yaptık çok güzel oldu,arkadaşım bunları ve malları nasıl İstanbulun bir ucundan bir ucuna ***ürmek için kamyonet sahibi ile nasıl pazarlık yaptığını hiç unutamıyorum adamcağız nerdeyse bizi dövecekti,yaka paça hem kendimizi hemde malzemeyi arabaya attık,adamcağız gitmemder biz hep bir ağızdan ağlaşırız,en sonunda garibim pes etti bizi attı oraya...Sonuç fuarda çok para kazandık,hemde çok da para yedik valla,sonra masraflar çıktıktan sonra gittik ödemelerimizi yaptık,kalan parayıda kim ne kadar kattıysa o oranda bölüştük.Böyle 3-4 fuara katıldık.Sonra ben Ailemle Antalya ya geldim,onlar Romanya dan kalasmı getirmediler, onu yaptılar bunu yaptılar..BİR ARKADAŞIM JEOLOJİYİ BİTİRDİ AMA BU İŞLER YÜZÜNDEN 6 SENEDE ÖĞRENCİ İKEN ALTINDA 2 YAŞINDA SON MODEL BİR OPEL VEKTRA VARDI,HER HALDE BİR ONUN 2 MİSLİDE YEMİŞTİR.Şimdi demem o hala yerim dar diyen varmı...Saygılarımla.İSTERSEN OLUR....

Üye2311 yazı
Arkadaşlar bu projeyi her ne kadar çok iyi tanıdığım insanlarla başaramasakta,eminim benim gibi bakış açısına sahip arkadaşlarım vardır,eğer ilgilenen arkadaşlarım varsa ilk Antalya merkezde fizibilitesi bitmiş şeklinde kısa bir zaman zarfında kurumsallaşır,ve belki 7-8 kişi ile bu oluşumu gerçekleştirsek de, o danışmanlık şirketini arı kovanı gibi yapma sözü veririm...Evet her kesin patron olduğu,sadece gidere ortak olacağı,çek le ,malla borçla uğraşmadan daha az maliyetlerle ve risksiz böyle bir ortamda bulunmak isteyen,verimliliğe ve argeye önem veren arkadaşlarıma duyurulur.İlk başlangıç sermayesi toplamda 30bin civarı görünüyor,tabii bazı arkadaşların ofis malzemeleri bilgisayarları olduğundan,sanırım 7-8 kişide bu 10 da olabilir,2000 tl ile 5000tl arasında olur.Aylık giderimizde 800-900 gibi sadece bir kira parası olur kişi başına.. Barınaklar tarafında kirası 1100ile 2500 arası 3-4 tane tripleks iş yeri olmaya müsait yer buldum,bunlar 5+1,6+1,7+1 üç katlı ,genelde turizm şirketlerinin olduğu elit bir yer,şehir merkezine de havaalanınada çok yakın bir noktada,araba ile 15-20 dk da merkeze inebilirsiniz.park, trafik, yerleşim yeri problemi yok,her yerde büyük alış veriş merkezleri ve otellerde mevcut.Evet arkadaşlarımın hem fikirlerini hem düşüncelerini bekliyorum,diğer illerdeki arkadaşlarda lojiştik konusunda bize yardımcı olabilir ilerde kendi illerinde onlarada şube verebiliriz...Ltd şirket kurmak en cazip olanı gibi görünüyor,reklam,emlak,oto alım satım,web çözümleri,e-ticaret,e-medya, gibi işlerden başlayabiliriz,bazı ayrıntılarını sonra açıklayacağım bir nevi V.İ.P hizmetide verebiliriz..artı bu konuların hepsi ile dolaylı yada direk bilgi sahibiyim burda bize bu konularda da her türlü teknik destek verecek arkadaşlarımda var...yani yalnız değiliz...Yine ilk 3 ay eksi hanesinde olacağı için bu sermayede gider olarak içine katılmıştır,2 sekreter gideri de dahildir,bir lobi,bir sözleşme odası,bir toplantı salonu düşünülmektedir,eğer yer müsait olursa lobi ve sekreterya bir arada olması avantajdır.İSTEYEN İSTEDİĞİ KADAR YANINDA ELEMAN ÇALIŞTIRABİLİR,BAĞIMSIZ BAŞKA ORTAKLIKLARDA İŞ GÖRÜŞMELERİNDE BULUNUBİLİR,ASLINDA BİZİM YAPTIĞIMIZ 2GÖZLE DEĞİL DE ATIYORUM 14 GÖZLE 20 GÖZLE OLAYA BAKABİLMEK TOPLU BİR ARADA OLDUĞUMUZ İÇİN BUNUN AVANTAJLARINDAN YARARLANABİLMEKTİR.Sadece size şöyle söyleyeyim 1986 senesinden beri Antalyada yaşıyorum belli bir çevrem var bunun hem kendime hemde ortaklarıma çok güzel avantajlar sunacağına eminim,artı toptan ve parekende,çok değişik sektörlerde de tecrübelerim var ,sanırım bir şöförlük yapmadım......Birde olaya sadece sermayesi olan arkadaşlarda şöyle katılabilir,bize derler atıyorum şu kadar toplu param var bunu değerlendirebileceğiniz bir iş getirin önüme der,onu reysayman föyümüze alırız diyelim kelepir bir daire, arsa ,oto düştü (bunların zaten sürekli elimizde bir veri bankası var şahsımda)kendisine bilgi verilir okeyler onun adına işlem yapar kazandığından belli bir oran kar payı alırız..Şu an benim şahsi sadece 3-4 web projem,1 tanede inşaat ile ilgili bir projem var,Bunlar hepsi özgün ilk olma özellikleri var,kısmen fizibilitesi bitmiş halde,daha bitiremedim 6 ay oldu tek başına aynı anda 4-5 kulvarda olmak çok zor malumunuz yalnız bunların uzamasıda tenbelliğimdem değil titizliğimden olduğunu da belirtim...Eminim bu oluşuma katkısı olan arkadaşlarımında güzel projeleri vardır,onlar bize biz onlarada destek olabiliriz sonuçta önemli olan kazanmak ve bundan bir fayda sağlamaktır,rakamlar yalan söylemez,evet arkadaşlarım sizlerden görüş alalım,ha her sorunuza cevap verilir,bir kişinin 100 soru sorma hakkı var ama 101 oldumu sistem yanıtlamıyor ona göre,şaka yaptım tüm koniksli kardeşlerimin her işi aydın hayırlara vesile olsun kalınız sağlıcakla...DUYURUMUZ; A TAKIMINA ADAM GİBİ ADAMLAR ARANIYOR HEDEF BİRİNCİ LİG.......ARANAN ÖZELLİKLER BİLİNMİYOR ONUDA SİZ ANLATINIZ BURADA.. ..Saygılarımla..

Üye599 yazı
sevgili metin.manisa'dan ne gibi yardımlarım olur.elimden geldiğince....
saygılar.
(bu arada hedef 1.lig değil,süper lig olmalı .))))) )
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2311 yazı
BENCEDE AMA İLK BİR ORAYA ÇIKALIM CİM BOM U SONRA TAHTINDAN İNDİRİRİZ MERAK ETME..YA BİZİM GİBİ HELVA YAPMAYI BECEREMEYEN BİR ÜLKE BİLE DÜNYANIN 17 NCİ BÜYÜK EKONOMİSİ,EN GELİŞMİŞ ÜLKELERİ SAYIN, YANİ ŞAKA DEĞİL GERÇEK, OLMAZ OLMAZ DİYE BİR ŞEY YOK.MANİSADAN BANA BİR KİŞİLİK YER AYIR,İŞİN ESPİRİSİ TABİİ... KARDEŞ NOTUMU ALDIM ,İLERLEYEN ZAMANDA GÖRÜŞÜRÜZ MAİLİMİ EKLEYİVER....met.tin@hotmail.com SAYGILARIMLA...TÜM MANİSAYA SEVGİLER....

Üye2311 yazı
Evet arkadaşlar,Antalya,Isparta ,Burdur ve yine bu bölgeye yerleşmek isteyen arkadaşlarımın fikirlerini ve önerilerini bekliyorum özellikle..Saygılarımla..

Üye643 yazı
ortaklıkları başarı ile yürütebilenleri hep merak etmişimdir ve tebrik etmişimdir.ve de hep araştırmak ve incelemek istemişimdir nasıl yürütülebiliyor birlikte kazanmak ve bölüşmek atılım yapmak, yatırım yapmak. çevremde göremediğim bizlerden uzaklarda olan bu duygu, bize çok yakınlaştığında ümit ediyorumki hayat daha güzel olacak. saygılar ve başarılar

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Üye2311 yazı
Aslında bir sürü ortaklığımız var hayatımızda,aile de,aşk da arkadaşlıklarda, komşuluklarda,maddi manevi bir sürü şeyi paylaşıyoruz,ama evliliklerde sen elin kızı o, elin adamına derse baştan zaten yanlışlık vardır o ortaklıkta,.......akıl,sabır,dikkat,samimiyet,çalışkanlık,dürüstlük,iş paylaşımında ehilliğine göre iş dağılımı,yani mantıklılık,bunları temelin harcının içine koymadımı ,eninde sonunda bina çok güzel olsada çöküyor maalesef,aslında hiç zor değil,ama insan da güzeli çirkinleştirme,kolayı zorlaştırma özelliği mükemmel valla..Bunun sonucuda 3 lira kazanacam derken 30 liradan olma,sonuç gene başladığın ve maalesef hak ettiğin yerde olmak...

Üye324 yazı
Sn.Mettin merhaba..
Bu çoklu ortaklı oluşumdan sizde benim gibi ayrıldınız sanırım...Bizim gibi girişimciler kendi hesaplarına göre oluşumunu organize etme niyetindeler..Yazılarınızı takip ediyorum ve hatırlarsanız zaman zaman sizinle telefon ilede görüşüyorum..Benim planlarımı ve ticari oluşum mantığımı az çok biliyosunuz..Antalya için projelerimi hayata geçirmek adına biliyosunuz ki anlaşabileceğim ve güven duyabileceğim kişilerle sizin gibi ortaklıklar oluşturmak amacındayım..Son olarak sizin oluşumunuz da olmayı isterdim fakat biliyorsunuz ki çek, senet ve mal alım satımıyla ilgili işleri siz düşünmüyorsunuz..Riski göze almayı sevmiyorsunuz sanırım..Maalesef ki benim şuan yaptığım ticaret çek, senet, nakit veya ihale yoluyla olan bir ticaret şeklidir..Kısmet bu çoklu ortaklı oluşum işinde bir araya gelemedik belki de birgün bir iş amacıyla bir araya gelebiliriz..Size saygılarımı sunuyorum..Hoşçakalın..

Üye2311 yazı
Evet Hakan bey o oluşumda temel atılmadan çok acemice bina yapımın girişildi maalesef,olmadı nasib değilmiş,ben eninde sonun da doğru yerde doğru insanlarla doğru zamanda doğru yerde olacağıma inanıyorum.İnanmasam zaten şimdi mynette falan okey oynardım her halde burda olmazdım..ben şimdi merkez Antalya da bir ltd kuracağım ilk etapta,e-medya ve emlak,alım satımlar ağırlıklı olacak,ilerde 2 web ,birde bir minicity projem var,doğal mekan Türkiyede bir ilk,kütük ev yada perlit ten kabuk ev yada diğer adı ile sincap ev araştırmam sürüyor,yaptığım hiç bir oluşum yada düşündüğüm bilinen şekilde değil...Bu gün ticaret yapıyorsanız buz dağının sadece üst kısmını değil asıl büyük kısım olan alt kısmını görmenin önemine inanıyorum,evet risk şu an en son göze alacağım şey,zira silahımda mermim de bu işe uygun değil şimdilik,yoksa birilerinin risk anlayışı benim yapılması zaruridir, görüşümdür,evet amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok,resim netleşsin,emekleme kısmını tamamlayalım,banka ilede çalışırım, çekde alırım ,imalat işinede girerim,ön yargım yok,ama ilk hedeflerim hep kısa risksiz olacak kadro genişledikçe sermaye durumuna göre gardımızı alacağız...Ben sizi zaten şimdiden ANKARA DA Kİ PARTNERİM OLARAK GÖRÜYORUM,sizde beni burda öyle görünüz,Zira ANKARA,İSTANBUL,İZMİR,ANTEP,BURSA,KAYSERİ,TRABZON,KOCAELİ,ADANA,DİYARBAKIR VS VE ALMANYA İLE RUSYA İLERDE HEP DÜŞÜNDÜĞÜM YERLER,ONLARSIZ OLMAZ..PEK ALA EN RAHAT ÇIKIŞ KAPISI OLAN BULGARİSTAN DA OLABİLİR AB YE...ÖNEMLİ OLAN KURUMSALLAŞIP ALT YAPIYI YAPMAK ,KISA HEDEFLERİ BELİRLEMEK SONRA ORTA EN SON UZUN,BU ÇOK ZORMU BENCE ÇOK KOLAY,YA BU ÜLKE BİLE BU KADAR PLANSIZ KÖTÜ YÖNETİLİRKEN DÜNYADA EKONOMİDE 17 NCİ İSE ,GERİSİNİ BİR SİZ DÜŞÜNÜN......SAYGILARIMLA..

Üye324 yazı
Sn.Metin arkadaşım oluşumunuz da başarılar dilerim...Bende sizin gibi şirketimle ile ilgili ortaklık sürecimi tamamladıktan sonra elbette Ankara dışında ki bölgelerde de faaliyetlerim olacaktır..Kısmet tabiki..Belkide Akdenize açılan kapımız Antalya dan başlayacaktır bizim için..Antalyada ki diğer dostlarım gibi sizde benim herzaman görüşebileceğim dostlarım arasında olacaksınız..İster bunun adına ticari partnerlik diyelim ister dertleşebileceğimiz samimi bir dostluk..Önemli olan karşılıklı iyi niyet..Size saygılarımı sunarken herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim..

Üye2311 yazı
Eyvallah kardeş...

Üye2311 yazı
Arkadaşlar neden ORTAKLIKLARI beceremediğimizi çok güzel anlatan bir fıkra umarım beğenirsiniz,saygılarımla.....................
*Vaktiyle bir bilge hoca, yıllarca yanında yetiştirdiği öğrencisinin
* *seviyesini
öğrenmek ister. Onun eline çok parlak ve gizemli görüntüye sahip * *iri bir
nesne verip: "Oğlum" der, "Bunu al, önüne gelen esnafa göster, kaç * *para
verdiklerini sor, en sonra da kuyumcuya göster. Hiç kimseye satmadan * *sadece
fiyatlarını ve ne dediklerini öğren, gel bana bildir. * *Öğrenci elindeki
ile çevresindeki esnafı gezmeye başlar. * *İlk önce bir bakkal dükkanına
girer ve "Şunu kaça alırsınız?" diye sorar . * *Bakkal parlak bir boncuğa
benzettiği nesneyi eline alır; evirir çevirir; * *sonra: "Buna bir tek lira
veririm. Bizim çocuk oynasın" der. * *İkinci olarak bir manifaturacıya
gider. O da parlak bir taşa benzettiği * *neneye ancak bir beş lira vermeye
razı olur. * *Üçüncü defa bir semerciye gidir: Semerci nesneye şöyle bir
bakar, "Bu der * *"benim semerlere iyi süs olur. Bundan "kaş dediğimiz
süslerden yaparım. Buna * *bir on lira veririm." * *En son olarak bir
kuyumcuya gider. Kuyumcu öğrencinin elindekini görünce * *yerinden fırlar.
"Bu kadar değerli bir pırlantayı, mücevheri nereden * *buldun?" diye
hayretle bağırır ve hemen ilâve eder. "Buna kaç lira * *istiyorsun?" Öğrenci
sorar: Siz ne veriyorsunuz?" "Ne istiyorsan veririm." * *Öğrenci, "Hayır
veremem." diye taşı almak için uzanınca kuyumcu yalvarmaya * *başlar: * *"Ne
olur bunu bana satın. Dükkânımı, evimi, hatta arsalarımı vereyim." * *Öğrenci
emanet olduğunu, satmaya yetkili olmadığını, ancak fiyat öğrenmesini *
*istediklerini
anlatıncaya kadar bir hayli dil döker. * *Mücevheri alıp kuyumcudan çıkan
öğrencinin kafası karma karışıktır. Böylesi * *karışık düşünceler içinde
geriye dönmeye başlar. Bir tarafta elindeki * *nesneye yüzünü buruşturarak 1
lira verip onu oyuncak olarak görenler, diğer * *tarafta da mücevher diye
isimlendirip buna sahip olmak için her * *şeyini vermeye hazır olan ve hatta
yalvaran kişiler.. * *Bilge hocasının yanına dönen öğrenci, büyük bir
şaşkınlık içinde başından * *geçen macerasını anlatır. * *Bilge sorar: "Bu
karşılaştığın durumları izah edebilir misin?" * *Öğrenci: "Çok şaşkınım
efendim, ne diyeceğimi bilemiyorum, * *kafam karmakarışık" diye cevap verir.
* *Bilge hoca çok kısa cevap verir: "Bir şeyin kıymetini ancak onun değerini
* *bileni anlar ve onun değeri bilenin yanında kıymetlidir." * *Her insanın
hayatında varlığını ve değerini bilen, hisseden, fark eden * *kuyumcular
mutlaka vardır. * *Mesele kuyumcuyu bulmaktadır...*

.....

... ""Keyifler değildir yaşamı değerli yapan. Yaşamdır, keyif almayı değerli
kılan"" ...