Büfe Açmak İçin Gerekli Belgeler Ve Maliyet Raporu - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Büfe Açmak İçin Gerekli Belgeler Ve Maliyet Raporu

girisimci_ruh
Yeni Üye

Toplam 16 yazı
17/06/2009 :  12:57:31 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

Herkese sevgiler tüm koniks yazarları,

Okul yakınında küçük bir büfe kafamızda hayal edelim ve şimdi bunun maliyet raporunu birlikte çıkaralım. Yalnız bu büfeyi ömür boyu yapmak için değil, bir sonraki iş kolu için gerekli sermaye için düşünüyoruz ...

Şimdi buranın kirası 1000 ytl diyelim,

Anahtar teslim tüm vergiler ve masfraflar ne kadara mal olur?

stopaj?
tabela vergisi?
vergi levhası? yazar kasa?
bağkur ödemesi?
vs. vs.

Tüm masraflar ne olur ?
Paranı kaybet zamanını kaybet hatta umudunu kaybet ama onurunu ve şerefini asla kaybetme !!

girisimci@windowslive.com

Şefkatte merhamette güneş gibi ol, ayıpları örtmekte gece gibi ol, keremde,cömertlikte akarsu gibi ol; tevazuda,mahfiyette toprak gibi ol; hoşgörüde deniz gibi ol; öfkede,asabiyette ölü gibi ol; ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol...!!

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
girisimci_ruh
Yeni Üye

Toplam 16 yazı
17/06/2009 :  22:12:34  Alıntı
pes yani 61 kişiden kimsenin fikri yok öyle mi? ne kadar paylaşmayı seven bir millet olduk

neler oluyor benim canım ülkeme ahh ki ne ahh!!
Paranı kaybet zamanını kaybet hatta umudunu kaybet ama onurunu ve şerefini asla kaybetme !!

Şefkatte merhamette güneş gibi ol, ayıpları örtmekte gece gibi ol, keremde,cömertlikte akarsu gibi ol; tevazuda,mahfiyette toprak gibi ol; hoşgörüde deniz gibi ol; öfkede,asabiyette ölü gibi ol; ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol...!!

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
17/06/2009 :  22:28:38  Alıntı
SELAM...büfe yiyecek içecek büfesimi,yoksa tekel le birlikte mi düşünüyorsun..artı sadece okulmu var,yoksa başka kesimede hitap ediyormu...m2 si ne,içeri müşteri girebilecek şekildemi,yoksa direk servis şeklindemi olacak,sen sor ben söylim kardeşim...

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Satış / Pazarlama
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
17/06/2009 :  23:15:16 Yazarın websitesine git Website   Alıntı

Aylık 1000 liranın yıllık stopajı 800 lira gibi bir rakam olması lazım.

Tabela büyüklüğüne bağlı olarak değişir ama kayda değer bir rakam tutmaz. Dev gibi ışıklı bir tabele için yıllık 200 lira civarında bir rakam çıkar vergi olarak. Tabelanın kendisi yapana bağlı. 1m ye 3 metre ışıklı bir tabelayı ben olsam 500 den daha pahalıya yaptırmam. Ama 350 ye de çıkabilir. Kalitesine uzun ömürlü olmasına bağlı.

Yazar kasa 2. el 100 lira tutar en azından beyin değikliği ile 150 civarında bir şeye patlar. Yeni kasa 400 liradan başlar. Beyin masrafı olmaz.

Vergi levhası için maliye masrafı şahış firması için 350 civarında bir rakamla biter. Limited şirket olunacaksa 1500 lirayı geçebilir 2000 lirayı geçmez.

Bağkur ödmesi kademene bağlı aylık taban rakamı nedir bilemiyorum ama emekliliğine 10 yıl kalmış 12. basamak bir bağkurlu 250 civarında bir şey öder. Şahış firması isen sadece kendi bağkurunu düşüneceksin. Ltd isen en az iki ortak olunabilir bu durumda iki bağkur hesaplanacak.

Anlaşılacağı üzere her masraf kapısı muallak. Kendi durumuna göre ortaya çıkacak. Bir muhasebeci ile hesaplanabilecek şeyler.

Daha işletme ruhsatı alınacak. Belediyeye bir kaç kuruş daha ödenecek. Yangın söndürücünün faturalı olması lazım vs. vs. vs.

Ben dükkanı açıp oturmaktan yanayım. Belgeleri iş yapmaya başladıktan sonra hazırlamak daha iyi sonuç veriyor. Ama herkeste geçerli olur mu bilemem tabi.

İstanbul da birkaç iş yeri açtım vaktiyle. Dükkanın birine 2 yıl hiç bir memur uğramadı. Dükkana uğrayan en yetkili devlet adamları elektrik sayacını okumaya gelen memurlardı !!

Kolay gelsin.
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
eyme
Üye

Toplam 468 yazı
18/06/2009 :  01:05:35 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
ya sahol akin selcuk bey. cok iyi aydinlattiniz ben simdi turkiyeye gidicem vede kardesime bir butik acmayi dusunuyorum sizce resmiyet sisin dediginiz gibimi isler,yani dukkani acsam evrak islerine sonrami baksam.tesekkurler kolay gelsin

Yerleşim : ALMANYA / Munih  |  Meslek : Serbest meslek
METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
18/06/2009 :  04:40:12  Alıntı
BENİM BİLDİĞİM STOPAJ YÜZDE 25-35 CİVARI,ARTI REKLAM VE İLAN YANİ TABELALARDEN ALINAN VERGİLER 2 YIL ÖNCESİ İLE FAHİŞ YÜKSELDİ,BU YÜZDEN BÜYÜK TABELA VE TOTEMLERDEN UZAK DURUN VE VİTRİNİN BELLİ BİR ORANINI GEÇMEYECEK ŞEKİLDE STANDART GETİRİLDİ SANIRIM ,AYRICA BU BİLGİLERİN İŞYERİNİN OLMAZSA OLMAZLARI MUHASEBECİLERİMİZDEN ALINMASI DAHA UYGUN VE GÜNCEL OLACAKTIR.AKIN BEYİN DEDİĞİ GİBİ İLK ZAMANLAR SORAN OLMAYANA KADAR İDARE EDEBİLİRSİNİZ.AMA SON ZAMANLARDA KONU KOMŞUDAN İŞYERİNİZİN NE ZAMANDIR AÇIK OLDUĞU HAKKINDA BİLGİ ALINIYOR GERİYE DÖNÜK CEZAİ İŞLEM YAPILABİLİYOR,SADECE VERGİ NOSU ALIM 150-250 ARASI İLK BAŞTA YETERLİ,ARTI HAFTA SONU AÇMA,ALKOL SATMA,BELEDİYEDEN BİR NEVİ KİMLİK YERİNE GEÇEN İŞ YERİ RUHSATI ALMA ZORUNLULUĞU VAR.BU DENETİMDE SİZE İLK SORULACAK VE BAŞINIZI AĞRITABİLECEK BİR ŞEY BİR DE HAKKINIZDA BİR ŞİKAYET VARSA YANDINIZ..ONUN DIŞINDA ODALARA KAYIT OLMA TEKEL ÜRÜNÜ SATMIYORSANIZ SORUN OLMAZ ONLAR ZAMANLA SİZE GELİR ZATEN,BURDA O BÖLGENİN SEZONU VARSA NAKİTİNİZDE AZ SA ÖLÜ SEZONDA AÇMAMAYA DİKKAT EDİN...EĞER BÜFEDE FAAS FOOD TÜRÜ BİR ŞEY YAPACAKSANIZ ,ASPİRATÖR,YADA BACA ÇIKMANIZ VE TÜM YASAL EVRAKLARI ALMANIZ ZARURİ,ARTI APARTMANLADA ORTAK BİR ONAY ALMANIZDA DA YARAR VAR..OKULA YAKIN BİR YERDE DÜKKAN AÇMAYI DÜŞÜNÜYORSANIZ DA SIK SIK DENETLENECEĞİNİZİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMAKTA FAYDA VAR...ARTI GENELDE YÜKSEK KİRALANAN YERLERDE GERÇEK DEĞERLERDEN KİRALAR GÖSTERİLMEZ ZİRA STOPAJINIS ÇOK YÜKSEK ÇIKAR...İŞLER TERS GİDERSE EK BİR KÜLFET GETİRİR.BEN HER ZAMAN PROSÜTTÜRÜN TAM OLARAK YERİNE GETİRİLMESİ TARAFTARIYIM ZİRA İŞLETMELER SADECE İŞ İLE UĞRAŞMALI ZABITA MALİYE VS İLE DEĞİL.EĞER TEKEL ÜRÜNLERİ AĞIRLIKLI BÜFE OLACAKSA,ÇOK SERMAYE İSTİYECEĞİNİ,VE AZ KAR MARJI OLDUĞUNDAN SİRKÜNÜN ÇOK OLMASI GEREKTİĞİNİ AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN DERİM.ÖZELLİKLE SIGARA YASAĞI NEDENİ İLE İNSANLARIN DIŞARDA MASASI VEYA TABÜRESİ OLAN BÜFELERE RAĞBETİ OLDUĞU DA BİR GERÇEK...BUNUDA DİKKATE ALINIZ..BELEDİYE RYHSATI VE DİĞER BELGELER 100* 150 TOPLAM TÜĞM İŞ YERİ AÇMA MALİYETİNİZ 1000 TL CİVARINDA OLACAKTIR.TABİİ BELEDİYE VE İL İL DEĞİŞEN GİDRLERDE VAR,BU KONUDA MUHASEBE SİZE BİLGİ VERİR.AYLIK MUHASEBECİ GİDERİNİZDE KÜÇÜK İŞLETMELERDE 40-50 TL GİBİ BİR RAKAMDIR..ŞİRKETLERDE 150 TL GİBİ VS DİR.BACA ÇIKMA İŞLEMİNİZ 700-1000 TL ARASINI BULUR,AMA BACA SİSTEMİ KALDIRIYOR SA ASPİRATÖRLE ÇOK UZUCA MAL EDERSİNİZ,ARTI YİNE EK İŞLER İÇİN ARAŞTIRMA YAPIN,DONDURMA,KAZI KAZAN,MİLLİ PİYANGO,FOTOKOPİ,KİMLİK KAPLAMA,VB GİBİ .AKLIMA GELENLER BUNLAR ŞİMDİLİK KOLAY GELSİN BAŞARILAR..

girisimci_ruh
Yeni Üye

Toplam 16 yazı
19/06/2009 :  23:43:38  Alıntı
öncelikle sayın akınselçuk beye çok teşekkür ederim ve metin abiye ..içime bir huzur geldi ve dedim ki yok yok daha henüz ölmemiş paylaşım ruhu canım ülkemde

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
21/06/2009 :  02:40:18  Alıntı
SEVGİLİ KARDEŞİM SADECE BİRAZ SABIR ,BİZİM TEK EKSİĞİMİZ BU,GÖNÜL İSTERKİ HER ARKADAŞIMIZA ANINDA CEVAPLAR VERELİM İŞİNİ GÖRMEYE ÇALIŞALIM,ŞU AN BİR PROJE ÜSTÜNDE ÇALIŞIYORUM GECE SAAT 02.38 GÖRDÜĞÜN GİBİDE SENİN BAŞLIKTAYIM İNAN DAHA KENDİ MAİLLERİME BAKAMADIM.KEŞKE HEPİMİZ SÜPERMEN OLSAK AMA MAALESEF DEĞİLİZ...SAYGILAR..

theviLLain
Yeni Üye

Toplam 63 yazı
20/11/2012 :  21:37:40  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - METTİN
BENİM BİLDİĞİM STOPAJ YÜZDE 25-35 CİVARI,ARTI REKLAM VE İLAN YANİ TABELALARDEN ALINAN VERGİLER 2 YIL ÖNCESİ İLE FAHİŞ YÜKSELDİ,BU YÜZDEN BÜYÜK TABELA VE TOTEMLERDEN UZAK DURUN VE VİTRİNİN BELLİ BİR ORANINI GEÇMEYECEK ŞEKİLDE STANDART GETİRİLDİ SANIRIM ,AYRICA BU BİLGİLERİN İŞYERİNİN OLMAZSA OLMAZLARI MUHASEBECİLERİMİZDEN ALINMASI DAHA UYGUN VE GÜNCEL OLACAKTIR.AKIN BEYİN DEDİĞİ GİBİ İLK ZAMANLAR SORAN OLMAYANA KADAR İDARE EDEBİLİRSİNİZ.AMA SON ZAMANLARDA KONU KOMŞUDAN İŞYERİNİZİN NE ZAMANDIR AÇIK OLDUĞU HAKKINDA BİLGİ ALINIYOR GERİYE DÖNÜK CEZAİ İŞLEM YAPILABİLİYOR,SADECE VERGİ NOSU ALIM 150-250 ARASI İLK BAŞTA YETERLİ,ARTI HAFTA SONU AÇMA,ALKOL SATMA,BELEDİYEDEN BİR NEVİ KİMLİK YERİNE GEÇEN İŞ YERİ RUHSATI ALMA ZORUNLULUĞU VAR.BU DENETİMDE SİZE İLK SORULACAK VE BAŞINIZI AĞRITABİLECEK BİR ŞEY BİR DE HAKKINIZDA BİR ŞİKAYET VARSA YANDINIZ..ONUN DIŞINDA ODALARA KAYIT OLMA TEKEL ÜRÜNÜ SATMIYORSANIZ SORUN OLMAZ ONLAR ZAMANLA SİZE GELİR ZATEN,BURDA O BÖLGENİN SEZONU VARSA NAKİTİNİZDE AZ SA ÖLÜ SEZONDA AÇMAMAYA DİKKAT EDİN...EĞER BÜFEDE FAAS FOOD TÜRÜ BİR ŞEY YAPACAKSANIZ ,ASPİRATÖR,YADA BACA ÇIKMANIZ VE TÜM YASAL EVRAKLARI ALMANIZ ZARURİ,ARTI APARTMANLADA ORTAK BİR ONAY ALMANIZDA DA YARAR VAR..OKULA YAKIN BİR YERDE DÜKKAN AÇMAYI DÜŞÜNÜYORSANIZ DA SIK SIK DENETLENECEĞİNİZİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMAKTA FAYDA VAR...ARTI GENELDE YÜKSEK KİRALANAN YERLERDE GERÇEK DEĞERLERDEN KİRALAR GÖSTERİLMEZ ZİRA STOPAJINIS ÇOK YÜKSEK ÇIKAR...İŞLER TERS GİDERSE EK BİR KÜLFET GETİRİR.BEN HER ZAMAN PROSÜTTÜRÜN TAM OLARAK YERİNE GETİRİLMESİ TARAFTARIYIM ZİRA İŞLETMELER SADECE İŞ İLE UĞRAŞMALI ZABITA MALİYE VS İLE DEĞİL.EĞER TEKEL ÜRÜNLERİ AĞIRLIKLI BÜFE OLACAKSA,ÇOK SERMAYE İSTİYECEĞİNİ,VE AZ KAR MARJI OLDUĞUNDAN SİRKÜNÜN ÇOK OLMASI GEREKTİĞİNİ AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN DERİM.ÖZELLİKLE SIGARA YASAĞI NEDENİ İLE İNSANLARIN DIŞARDA MASASI VEYA TABÜRESİ OLAN BÜFELERE RAĞBETİ OLDUĞU DA BİR GERÇEK...BUNUDA DİKKATE ALINIZ..BELEDİYE RYHSATI VE DİĞER BELGELER 100* 150 TOPLAM TÜĞM İŞ YERİ AÇMA MALİYETİNİZ 1000 TL CİVARINDA OLACAKTIR.TABİİ BELEDİYE VE İL İL DEĞİŞEN GİDRLERDE VAR,BU KONUDA MUHASEBE SİZE BİLGİ VERİR.AYLIK MUHASEBECİ GİDERİNİZDE KÜÇÜK İŞLETMELERDE 40-50 TL GİBİ BİR RAKAMDIR..ŞİRKETLERDE 150 TL GİBİ VS DİR.BACA ÇIKMA İŞLEMİNİZ 700-1000 TL ARASINI BULUR,AMA BACA SİSTEMİ KALDIRIYOR SA ASPİRATÖRLE ÇOK UZUCA MAL EDERSİNİZ,ARTI YİNE EK İŞLER İÇİN ARAŞTIRMA YAPIN,DONDURMA,KAZI KAZAN,MİLLİ PİYANGO,FOTOKOPİ,KİMLİK KAPLAMA,VB GİBİ .AKLIMA GELENLER BUNLAR ŞİMDİLİK KOLAY GELSİN BAŞARILAR..

güzel bilgiler abi... güncel bilgiler varsa ekleyebiliriz arkadaşlar yardımcı olmak açısından...

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Medya
adm50
Yeni Üye

Toplam 76 yazı
18/01/2013 :  00:45:17  Alıntı
üstalar ben bi yerde yol kenarında belediyeye ait kucuk cimenlik gördum inceledim ordan cok gecen var sabah is saatinde ve aksam gunduzleri ise devir daimli minubus bekliyor saati doldumu gidiyor yani insan fala geciyor ben oraya bufe nasıl acarım sıfırdan bna nekadara maal olur bilgisi olanlardan yardm bekliyorum

Yerleşim : Türkiye / İsatanbul  |  Meslek : Tekstil

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

4.95 saniye.
01:29:46, 16 Mayıs 2025, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2025 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım