Dış Ticaret Şirketi - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Dış Ticaret Şirketi


rturk
Yeni Üye

Toplam 7 yazı
19/06/2019 :  13:43:23 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Merhaba arkadaşlar ,
Bu forumu yıllardır takip ederim , buradan bir çok şey öğrendim çok kazanımlar sağladım. Bu forumu sadece öğrenme amaçlı kullandım ve kimseye bu zamana kadar bir fikir beyanında bulunmadım. Şimdi ilkkez bir konuda bilginize ve fikirlerinize ihtiyacım var.

Ben sektöründe öncü bir aile firmasında dış ticaret müdürü olarak çalışmaktayım. Firma gıda sektörü üzerinedir.
Bu nedenle asya ve körfez ülkelerinde bir çok fuara katılmam , müşteri ziyaretleri vb durumlardan dolayı iyi derecede müşteri portföyüm var. Bir çok gıda işi yapan ithalatçı firmalarının satın alma sorumlarının yada firma sahiplerinin iletişim bilgilerine sahibim. Uzun bekleyiş ve sebatten sonra artık kendi işimi yapmaya karar verdim. Aslında birazda şartlar beni buna zorladı. Şimdi size danışmak istediğim konu , benim kuracağım bu şirket gıda ürünlerinin ihracatı üzerine olacak . Fakat kafamı kurcalayan en büyük problem güvenilir beni yarı yolda bırakmayacak iyi bir üretici bulamamak . Bazı firmalarla ufaktan görüştüm nabız yokladım, neredeyse hepsi köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyebilecek firmalardı . Sonuç olarak kafam da belirlediğim bir ürünle bir şekilde bu işe başlayacağım. Ürünü al sat olarak ticaretini yapmak istesem maddi gücüm bir yerde tıkanır korkusunu aşamadım. Komisyoncu olsam her halukarda beni aradan firmalar çıkaracaktır. Tecrübeyle sabittir.
Tek kurşunum var ve bunu çok iyi kullanmam gerekiyor. bu yüzden kararsızlıklarla boğuşmaktayım. Ben bal satmayı planlıyorum mesela, fakat Fason üretimciler çok yüksekten uçuyor. Etiket ve paketlemeden dolayı. Bu durumada maddi gücüm yetmiyor ama bir şeyler yapmama gerekiyor artık. Siz benim yerimde olsanız nasıl bir yol izlersiniz ?
Teşekkürler

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : İthalat / İhracat
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
19/06/2019 :  15:53:20 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
İşin tamamen içinde olsanız da "bal" dışarıya satmak için riski daha fazla olan bir ürün. Özellikle çiçek balı. Masum gelir arttırıcı yöntemlere açık, analizlere kolayca takılma şansı olan bir ürün.

Asya ve körfez ülkelerine satılabilecek çok fazla gıda ürünü var ülkemizde. Kek bisküviden içeceğe hazır yemeklere bir sürü ürün. Buradaki 25 kuruşluk bir ürünü oraya 30 kuruşa verebilmek bile yeterlidir.

Gıda toptancısı olmak gerek. Bir depo ve depoda ürün. Size ait. Teknik olarak al sat ama alıp sahiplenip sonra gönlünce satmak ile al sat arasında fark var.

Zamanla kendi markalarınızı oluşturabilecek bir firma olmalısınız. Daha önce alıp sattığınız bir ürünü fabrikadan ham alıp kendi paketinize koyup satmak mesela.

Çam balı dışarıya daha çok satılıyor. Sebep masum üç kağıtlara çiçek balı kadar açık olmaması. Çok iyi bir ürün. Değerli bir ürün. Ama kaderi kötü bir ürün.

Çiçek balı dürüstleri sevmez !

Çiçek balında bazı gelir arttırıcı bazı işlemler fotospektrometre ile bile çok çok zor anlaşılır ki bu yöntem analizde gidilecek son noktadır dünya gezegeninde.

Başarılar ama gene de.
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
rturk
Yeni Üye

Toplam 7 yazı
19/06/2019 :  16:17:12  Alıntı
Merhaba Selçuk bey ,

ilginiz için teşekkür ederim .
Ben aslında talep olan birşey üzerine bunun kararını almıştım , yani müşterisi hazır bir ürün ve müşteri şu an avrupadan ürünü tedarik ediyor. Ve tedarik fiyatlarını biliyorum. C4 analizi ihracar sırasında mecburiyet tabiki , ama şuda bir gerçekki daha önce bal ihracatı hiç yapmadım. Sadece organik gıda üzerine ihracat deneyimim var. Çiçek balının patenti yunanistan da diye bir söylem duydum o yüzden ihracatta bazı ülkeler problem çıkartabiliyormuş bununla alakalı bir bilginiz var mı ?

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : İthalat / İhracat
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
19/06/2019 :  16:35:58 Yazarın websitesine git Website   Alıntı


Balda Yunan patenti diye bir şey duymadım ama şaırtıcı bir şey değil. Avrupalı Türkiye' nin önünü tıkayabilmek için böyle bir yola gitmiş olabilir. Bildiğim ülkemizden Avrupa' ya giden ballarda çam çiçek balı oranı neredeyse 1 e 7 . Çiçek balı çok takılıyor. Büyük kısmı haklı bir kısmı haksız. Çiçek balı çok iyi bir ürün ama bir takım işleri yapmadan kazanma şansı yok. Arının çiçek çiçek gezmesi hem raf ömrünü hem de üretimi çok düşürüyor. Çiçeğin özü yerine geçecek bir yol kullanılmadan yapılan ticari bir üretim neredeyse yok. Çamdaki öz taklit edilemez ama çiçekteki edilir.

Artık 100 metreden balın nasıl üretildiğini anlıyabiliyor bu insanlar. Gönülleri isterse ellemiyorlar istemezse elliyorlar. Haksız duruma düşmeyeceklerinden emin oldukları için.

Güzel bir iş kolu. Ben olsam detaya takılmaz yapardım. Sonuçta balda satılıyor bir şekilde...



tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
custom
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
20/06/2019 :  06:54:41  Alıntı
Alıp satmak çok güzel gibi görünen bir satış şekli tabiki. Ancak tek atımlık kurşunu olana ben bu şekli öneremem. Piyasada belirli söz söylemeden bu işlere girmenin mantığı yok. Hem sermaye darlığı hem yetersiz işgücü sürekliliği öldürecektir. Sadece eleştiri yeterli değil tabi ki. Benim size tavsiyem katma değer katmak. Mesela zeytinyağı alıp satmayı önermem. Ama ucuza zeytin bulup maliyetten kısıp zeytinyağı olarak zeytini sıktırıp satmayı önerebilirim. Tabi marka yaratma kabiliyeti de gerekecektir. Kısacası değerli dostum; katma değer katın ürünlere.

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Memur
rturk
Yeni Üye

Toplam 7 yazı
20/06/2019 :  09:50:39  Alıntı
Söyledikleriniz işe sıfırdan başlayacak kişiler için doğru şeyler, benim amacım katma değer katarak ürünün daha fazla satılması değil. Amacım işi kurup iyi bir yol bulup o yoldan devam ederek yani ürün tedariğinde problem yaşama**** halihazırdaki müşterilere ürünü sunmak. Marka yaratmak için üretim yapmak lazım , fasonla belirli bir yere kadar yol alınabilir. Zaten benim söylemek istediğim durumda bu . Ne yapacağımı ve nereden başlayacağımı bilmiyorum. Tedarikçi ile sözleşme yapsam sözleşmelerinde yeterli olmadığı durumlar olabiliyormuş. Kendim üretim tesisi kurmak istesem , sermayeydi evraktı prosedürdü boğulur kalırım.
O yüzden bir tedarikçiye güvenerek bu işe başlamam en mantıklısı sanırım.
Hayatta neyin garantisi var ki ?

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : İthalat / İhracat
cevik
Yeni Üye

Toplam 31 yazı
20/06/2019 :  15:51:54 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Nasıl bal aradığını bilmiyorum ama, Sivas ta bal konusunda valilik bir üretim tesisi kurma adımları atıyor. Onun yani sıra üretici firma var. Bi araştır istersen.
"Boşversene, Suyun üstünde yürüsen yüzme bilmiyor diyecekler.."

Temizlik
Otelcilik
Yemekçilik

Yerleşim : Türkiye / Sivas  |  Meslek : Esnaf
bahadirkomut20
Yeni Üye

Toplam 9 yazı
21/06/2019 :  01:19:32  Alıntı
elimde şuan arap ülkelerinde yüksek talep gören bitkisel ürün var düşünürseniz yardımcı olabilirim... instagram@bitkiselfirsatlar whatsapp 05546058640

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : Ticaret
ikare
Üye

Toplam 407 yazı
21/06/2019 :  01:31:32  Alıntı
çok şey yazacaktım ama en son kısımda kafama takılan birşey olunca doğrudan onu soracağım.

neden tek tedarikçiye bağımlı kalacaksınız ki?
kalite konusunda standardı sağlaya bilecek seniz en az 2-3 tedarikçi ile anlaşın. duruma göre birine ağırlık verir diğerlerine de küstürmeyecek kadar iş verirsiniz. böylece siz sıkıntıya girmemiş olursunuz.

ikinci olarak da aklınızdaki ürün gerçekten bal ise ve müşteriniz hazır ise. balın üretimini yapamayabilirsiniz ama bunun ambalajlanması çok maliyetli değil diye düşünüyorum.
yani siz tedarikçilerden belli kalitede balı alıp ambalajlayıp kendi adınıza satarsınız. burada tek sorun kalite. yani bal'dan iyi anlamak gerek. o da sizde var sanırım.
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
rturk
Yeni Üye

Toplam 7 yazı
21/06/2019 :  09:48:06  Alıntı
Sayın ikare , ambalajından ziyade düzgün üretim yapan ve sevkiyat esnasında ihtiyaç olan gerekli sertifikalara sahip yeterli firma yok maalesef. Bal bulmak problem değil, bir şekilde bulunu toplanılır. Burada en önemli unsur balın ne kadar bal olduğu ? aslında olayı bal ile sınırlandırmak istemiyorum, o sadece düşüncelerimden bir tanesi. Gıda özellikle organik ürünlere fikir olarak açığım. Bir tavsiyeniz var mı?

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : İthalat / İhracat
Ondoli
Yeni Üye

Toplam 24 yazı
21/06/2019 :  13:02:55  Alıntı
Hocam senin olayın aslında herkesin sorunun tam tersi konumunda en değerli şey olan müşteriyi bulmuşsun ürünü hangi yoldan satacağını düşünüyrsun.Tek atımlık kurşunun varsa ben de sana sorarım ne kadar risk seversin?Girebileceğin riski hesapladın mmı hiç ?

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Mimar
svş
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
21/06/2019 :  13:55:35  Alıntı
Merhaba arkadaşlar,
Ben Türkiye de toptan içli köfte imalatı yapıyorum. vegan ve kıymalı içli köfte. Vegan içli köfte reçetesi bana ait. Belçikada dünya lezzet ödülü yarışmasında ödül aldı. Kendim gıda mühendisiym. Her türlü ürün kalitesi ve devamlılığının sağlanmasında sorun yaşamazsınız. Yurtiçi ve yurtdışı bağlantılar kurabilecek al sat yapıp kazanç sağlayabilecek profesyonel aracıya ihtiyacım var.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Mühendis
seten
Yeni Üye

Toplam 49 yazı
22/06/2019 :  04:23:10  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - rturk
Merhaba arkadaşlar ,
Bu forumu yıllardır takip ederim , buradan bir çok şey öğrendim çok kazanımlar sağladım. Bu forumu sadece öğrenme amaçlı kullandım ve kimseye bu zamana kadar bir fikir beyanında bulunmadım. Şimdi ilkkez bir konuda bilginize ve fikirlerinize ihtiyacım var.

Ben sektöründe öncü bir aile firmasında dış ticaret müdürü olarak çalışmaktayım. Firma gıda sektörü üzerinedir.
Bu nedenle asya ve körfez ülkelerinde bir çok fuara katılmam , müşteri ziyaretleri vb durumlardan dolayı iyi derecede müşteri portföyüm var. Bir çok gıda işi yapan ithalatçı firmalarının satın alma sorumlarının yada firma sahiplerinin iletişim bilgilerine sahibim. Uzun bekleyiş ve sebatten sonra artık kendi işimi yapmaya karar verdim. Aslında birazda şartlar beni buna zorladı. Şimdi size danışmak istediğim konu , benim kuracağım bu şirket gıda ürünlerinin ihracatı üzerine olacak . Fakat kafamı kurcalayan en büyük problem güvenilir beni yarı yolda bırakmayacak iyi bir üretici bulamamak . Bazı firmalarla ufaktan görüştüm nabız yokladım, neredeyse hepsi köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyebilecek firmalardı . Sonuç olarak kafam da belirlediğim bir ürünle bir şekilde bu işe başlayacağım. Ürünü al sat olarak ticaretini yapmak istesem maddi gücüm bir yerde tıkanır korkusunu aşamadım. Komisyoncu olsam her halukarda beni aradan firmalar çıkaracaktır. Tecrübeyle sabittir.
Tek kurşunum var ve bunu çok iyi kullanmam gerekiyor. bu yüzden kararsızlıklarla boğuşmaktayım. Ben bal satmayı planlıyorum mesela, fakat Fason üretimciler çok yüksekten uçuyor. Etiket ve paketlemeden dolayı. Bu durumada maddi gücüm yetmiyor ama bir şeyler yapmama gerekiyor artık. Siz benim yerimde olsanız nasıl bir yol izlersiniz ?
Teşekkürler


Sayın rturk Tüm analizleri geçecek yüzde yüz doğal Muğla çam balı temin edebilirim. Halihazırda sahibinden.com da satıyorum. https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-yiyecek-icecek-sarkuteri-26-kilo-mugla-cam-bali-kargo-bizden-560-tl-686390856/detay

tüm evrakları tam şişelenmiş üründe bulurum. yalnız 2. alışverişte firmalar ikimizi de ekarte ederler. Çam balı tedariği için fason şişeleme araştırma vs. için yazabilirsiniz. setenbaharat@gmail.com

Yerleşim : Türkiye / Muğla  |  Meslek : Esnaf
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

5.88 saniye.
15:12:22, 28 Mart 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım