Online Satıştan Mağaza Satışına Geçmek - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Online Satıştan Mağaza Satışına Geçmek


Breakthrough
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
20/07/2017 :  03:20:18 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Bir müddettir n11, gittigidiyor, hepsiburada gibi sanal pazar yerleri ve kendi e-ticaret sitelerim üzerinden satış gerçekleştiriyordum lakin bir müddettir aklımda olan mağaza perakende satışına geçme fikrimi uygulamaya koymak üzereyim. İnternet satışlarımı sürdüreceğim İşimi görecek büyüklükte bir dükkan buldum yakın gelecekte eyleme geçeceğim, mülk sahibiyle mütabakata varıldı. Merak ettiğim bir kaç husus var: ben bir şahıs şirketi sahibi olarak:


1- Belediyeden iş yeri ruhsatı almak dışında yapmam gereken farklı işlemler var mı?

2-Vergi dairesinde ve ticaret odasında kayıtlı adresimde bir değişiklik olmayacak aynı adres aktif olacak lakin bu mağaza mevcut adresime ek faaliyet gösterecek, bu mağaza için vergi dairesine ve ticaret odasına ek bir bildirim yapılması gerekiyor mu?

3-Bankadan mobil yazar-kasa pos alırken bu pos cihazını mevcut şirket adresim üzerine alıp yeni mağazam da kullanmamda bir sakınca var mı?

4-Bir müddet sonra dükkanımın önündeki yaklaşık 5 m genişlik 4 metre uzunluğundaki alanın çevresini çitle kaplamak istiyorum ve de gün içi malların bir kısmını bu alanda sergilemek bunun için belediyeye bir başvuru yapılması gerekiyor mu?

Söz uçar yazı kalır..

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Mühendis
tradeengineer
Üye

Toplam 292 yazı
20/07/2017 :  13:59:40 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
1-2-3üncü soruları hali hazırda bulunan muhasebecinize sorup , doğru cevapları burada paylaşırsanız ; bu işin çok çok başında olan gençlere yol göstermiş olursunuz.

4. soruya ise o alana belediye zabıta mı , büyükşehir zabıta mı bakıyor öğrenin. Duruma göre ilgili birimin o bölgede herkese tanıdığı işgaliye imkanı var ise bedelini ödeyerek yapabilirsiniz.
Dükkan yanındaki diğer işletmeler de benzer şekilde ürün teşhir ediyorlar mı ? Evet ise onlara da sorabilirsin.
Ayrıca hiç böyle işlere girmeden ürünleri koyarsın yasaksa zabıta uyarır veya malına el koyar, yasak değilse gül gibi geçinir gidersin.

Bu arada satış ürünleri ne üzerine ve semt neresi , kira stopaj vs. giderlerine değeceğini hesap ederek bir dükkan açma işine girdiğinizi düşünüyorum.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Mühendis
Akyazili
Yeni Üye

Toplam 65 yazı
20/07/2017 :  14:24:16  Alıntı
1- Emin olmamakla birlikte gıda gibi bazı alanlarda belediyeden farklı belgeler de alınıyor diye biliyorum. İşkoluna göre değişiyor muhtemelen
2- Vuk (Vergi Usul Kanunu) Md 168 de şöyle der

Süre:
Madde 168 – Bildirmeler aşağıda yazılı süre içinde yapılır:
1. (Değişik:11/6/2003-4884/6 md.) Gerçek kişilerde işe başlama bildirimleri, işe başlama tarihinden itibaren on gün içinde kendilerince veya 1136 sayılı Avukatlık Kanununa göre ruhsat almış avukatlar veya 3568 sayılı Kanuna göre yetki almış meslek mensuplarınca, şirketlerin kuruluş aşamasında işe başlama bildirimleri ise işe başlama tarihinden itibaren on gün içinde ticaret sicili memurluğunca ilgili vergi dairesine yapılır. Şirketlerin işe başlama bildirimleri dışında yapılacak bildirimler ile işi bırakma ve değişiklik bildirimleri, bildirilecek olayın vukuu tarihinden itibaren bir ay içerisinde mükellef
tarafından vergi dairesine yapılır.

2. Bina ve arazi değişikliklerinde bildirme; Yeni inşaatta inşatın bittiği ve kısmen kullanılmaya başlanılmışsa her kısmın kullanılmaya başlandığı ve diğer
değişikliklerde (Müstesnalığın sukutu dahil) tadili gerektiren halin vukuu tarihinden başlı**** iki ay.

Mağazanız yeni bir işyeri olduğundan bunu bir dilekçeyle 1 ay içinde vergi dairesine bildirmeniz gerekir. Bildirmezseniz usulsüzlük suçunu işlemiş olursunuz ceza meblağı çok yüksek olmasa da boş yere ceza yemenin alemi yok 1 ay içinde mutlaka dilekçeyle bildirin bu durumu kısa süre içinde yoklama yapmaya gelirler.

Ayrıca muhtemelen satışlarınız internetten olduğu için ÖKC (ödeme kaydedici cihaz - yazarkasa ) kullanmıyorsunuzdur diye düşünüyorum satışlarınız
perakende olacaksa ÖKC belgesini almak zorundasınız vergi dairesinden. Denetim yapan memurların kontrol ettikleri belgelerden birisidir bu ÖKC belgeniz olmazsa ceza yersiniz.

Ökc Levhasında Ökc'nin kullanılacağı adreste yer alır. Anladığım kadarıyla yeni bir adreste faaliyete başlayacaksınız farklı bir adres bulunan ÖKC levhasından da ceza yemeniz kuvvetle muhtemeldir.

Belediye'yi bilemiyorum fakat çit içinde üstte yazmış olduğum 168. maddenin 2. bendi gereği bunu da vergi dairesine 2 ay içinde bildirmek zorundasınız bir dilekçeyle

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Memur
Fd44
Üye

Toplam 103 yazı
21/07/2017 :  22:54:23 Yazarın websitesine git Website   Alıntı


Şu yazıyo okuyun isterseniz belki girişiminiz için bi yararı olur http://www.retailler.net/amazonun-mini-marketleri-oyunu-nasil-etkileyecek/

Yerleşim : Türkiye / Istanbul  |  Meslek : Diğer
mamuli
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
26/07/2017 :  10:18:13  Alıntı
merhaba

1. sorunuzun cevabı olarak belediyeden işyeri ruhsatı almak dışında bir işiniz normalde olmaz fakat işyerinizin sınıfına göre farklı izinler almanız gerekebilir. Yukarda bir arkadaş da değinmiş sıhhi müessese sınıfına giren bir işyeriyseniz başka izinlerde gerekebilir.

2. Vergi dairesi ve ticaret odasında adresinizde bir değişiklik olmayacak demişsiniz, bu doğru fakat yeni açacağınız mağaza sizin için bir şube olacaktır. Bu sebeple şube açılışı yapacaksınız. Önce işlemlerinizi ticaret odasında gerçekleştireceksiniz ardından vergi dairesine bildireceksiniz, ticaret odasının yaptığı tescil işleminide vergi dairesi bildirimine ek yapacaksınız.

3. Yeni şubede perakende satış yapacaksanız şubeye ayrıca yazarkasa almanız gerekir. Bir yazar kasa sadece kayıtlı olduğu adreste kullanabilirsiniz. Pos cihazı için böyle bir zorunluluk yok.

4. Her belediyede bu konularda farklı uygulamalar mevcut. Ne desem yalan olur :)

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : Muhasebe
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

2.84 saniye.
11:09:04, 24 Nisan 2024, Çarşamba

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım