Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 Finansman Ve Kredi
 Şirket İcin Fatura Ve Kredi
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
y8mil 15/08/2012 : 16:04:45
iyi günler elimde bir tane şirket var sicili temiz ve 30 yaprakda ceki var.ben fatura kesimi ve kredi almayı düşünüyorum nasıl bir yol izlemeliyim.bu fatura kesimi nasıl oluyor yardımcı olacak arkadaşalrla beraberde calışılabilir.özeldende görüşebilriz
SON 2 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
tahaca 07/01/2013 : 22:30:34
sorunu anladım sanırım yardımcı olabilirim
turkhunterr@hotmail.com
akinselcuk 16/08/2012 : 07:00:09
Hiç anlayamadım !?

Şirket tarafından satılan malın hizmetin faturası kesilir, böylece zaman içinde bir bilanço oluşur. Şirket banka hesabında bir sermaye döner, ana sermaye ödenmiş görünür hale gelir. Banka ya başvurulup kredi istenir. Doğal mekanizma bu. Bu mekanizmada faturanın nasıl düzenleneceği yani yazılıp çizileceği soruluyor olamaz değil mi ? Bu bir süreç ve sadece faturada nereye ne yazılacağı ile ilgili değil.

Bu şirket sırf kredi almaya alet edilecekse , suni olarak kesilecek üç beş fatura ile bu iş olmaz.

Suni ve birileri ile anlaşmalı olarak üç beş fatura kesilip faktoring firmasına verilecekse belki başlık biraz daha anlamlı olacak.

Ancak bu durumda da çekin ve faturanın aynı şirkette olması bir fayda sağlamaz. Şirket birine fatura keser biri de bu faturaya karşılık çek keser. Şirkette bu çeki kestiği fatura ile beraber faktoring firmasına verip ivedi tahsilat yapar. faktoring firması da çeki kesenden vadesi gelince tahsilat yapar. Böylece faktoringden ele geçen para kullanıp bel doğrultulur. Bel doğrulunca da faktoringin borcu ödenir. Yani vadesi gelen çek ödenir. Çeki kesenle , faturayı kesen farklı taraflar olmasına rağmen aslında aynı taraftır. Yani kendi faturanıza kendi çekinizi keserekten faktoringe giderseniz epey bir komik olur.

Tabi bu arada faktoring firmalarının bankalar gibi eski devlet hantallığının bulunacağı yerler olduğunu da düşünmeyin. Bir işin suni mi gerçek mi olduğunu kolayca anlarlar. Tahsilat güçlüğü yaşayacakları çekleri almazlar. Çeki kesenden tahsil edemediklerinde parayı ödedikleri fatura sahibine giderler ve paralarını faiziyle geri alırlar. Bu yüzden para ödemeden önce fatura sahibinin dükkanına bakarlar. Ortada ödenen parayı fazlasıyla karşılayacak bir şey yoksa ödeme yapmazlar. Daha doğrusu sizi sistemin içine hiç sokmazlar.

Fatura kesip faktoring firmasına başvuracak olan şirketin dükkanı sağlamsa hiç bir sorun olmaz. Dükkan mülkü ise, deposu mal dolu ise, atı arabası var ise sorun olmaz. Bu bir borç verme işdir. Komşun senden 10 lira istiyor ve 20 liralık arabasını sana ipotekliyor. Ödeyemezsem bu senin olsun diyor. Bu durumda derhal 10 lira komşuya takdim edilir. Etesi gün taşınır gider mi bir arabanın altında kalır mı diye düşünülmez. Bunun gibi faktoring de kendini sağlama alamayacağı bir duruma girmez.

Fatura nasıl düzenleniyor diye sorulandan kasıt buysa eğer !!



0.73 saniye.
16:25:06, 16 Mayıs 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım