Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Hayatı
 Kariyer Destek
 Kısa Sürede İş Bulma Teknikleri
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
sloppyhead 13/07/2007 : 14:19:42
İş arama süreci genelde hep sıkıntılı ve stresli geçer. İş aradığınız dönem uzadıkça stres te artar. Yenibiris sitesinde yayınlanan makalede bu sürecin nasıl kısaltılacağı anlatılmış:

Bir haftada nasıl iş bulunur?

Sonraki işinizi bir haftada bulmayı ister misiniz? Hiç de hoşunuza gitmeyecek bir dizi iş arama sürecini bu sürede tamamlayabilirseniz, bunu başarabilirsiniz. Daha da iyisi birden fazla iş teklifini aynı anda alabilirsiniz. Böylece hoşunuza giden işi, öğrenme ve gelişim fırsatlarını, mantıklı ücreti ve iyi bir yöneticiyi seçme ihtimaliniz artar.

İşte iş arama takviminiz:

Pazartesi

Özgeçmişinizi yazın: Özgeçmişiniz bir-iki tane SYÇ içersin. Karşılaştığınız bir Sorun, bu soruna Yaklaşımınız ve olumlu Çözümünüz. Kendi alanınızdaki insanlardan yazının son hali için geri dönüş alın.

Kendinizi pazarlamak için çalışın: Çalışacağınız konuşmaların her biri neden iş aradığınızı, aradığınız işte ne hedeflediğinizi ve ne kadar iyi olduğunuzu açıklamalı. İşte size 10 saniyelik bir konuşma örneği: "Şirketimiz küçülmek zorunda kaldı. Bu yüzden başka bir şirkette aynı pozisyonda iş arıyorum. İş aramak zorunda kalacağım aklımın ucundan bile geçmezdi - her zaman performans değerlendirmelerinde yüksek puanlar alırdım. Ama ne yaparsınız işler böyle yürüyor." 30 ya da 60 saniyelik konuşmalarda nasıl bir iş aradığınızdan bahsedin ve saygınlığınızı artıracak kanıtlar sunun.

Salı

Birlikte çalışmayı isteyeceğiniz 25 işvereni belirleyin. Hedeflediğiniz sektörde küçük ve gelişmekte olan şirketlere odaklanın. Şirketler arasından ulaşım konusunda mantıklı uzaklıktakileri tercih edin. Büyük Internet sitelerindeki küçük firmaların iş ilanlarına bakın. Bunlar büyüme yolundaki işverenlerdir ve genellikle sürekli eleman ilanları olur.

E-posta ya da telefon yoluyla, arkadaş çevrenizden size iş bulmanızda yardımcı olabilecek 25 kişiye ulaşın. Onlara 10 ya da 30 saniyelik konuşmalarınızla yaklaşın ve "Listemdeki bu 25 şirketten birilerini tanıyor musun? Ya da başka alternatif söyleyebilir misin?" deyin. Eğer uygunsa irtibatınıza özgeçmişinizi ve kapak yazınızı gösterin ve sizinle kendinizi denemeniz için mülakat yapmalarını isteyin.

Çarşamba

Arkadaş çevrenizden gelen ipuçlarını takip edin ve kendi 25 firmalık listeniz dışındaki işverenlere ulaşın. Onlara 30 saniyelik konuşmanızla yaklaşın. Bu aşamadan sonra daha çok dinleyip daha az konuşun. İşverenin ihtiyaçları ile ilgili sorular sorun. Eğer bir fikriniz varsa zaman ve durumun gerektirdiği biçimde incelikli olarak teklif edin. Örneğin, "Sizi dinlerken farkettim ki, size A işini yaparak yardımcı olabilirim. Ne dersiniz?" Eğer görüştüğünüz kişiyi etkilerseniz bir ya da iki tane SYÇ örneğinizi anlatın.

Her 25 işverenin Web sitesini ziyaret edin. Hedefinizdeki pozisyonlara başvurun. Kapak yazınıza, eğer varsa referansınıza atıfta bulunarak başlayın. Ondan sonra işverenin aradığı özelliklerin hangilerine nasıl sahip olduğunuzu teker teker açıklayın. Hedefiniz, bir hafta içinde, herkese açık olan 10 tane iş ilanına başvurmuş olmak.

Perşembe, Cuma ve (gerekirse) Cumartesi

Eğer listenizdeki 25 firmanın sitesinde iş ilanı yoksa, yönetim kurulu başkanına hitaben bir e-posta gönderin. Burada bir örnek bulabilirsiniz:

"ABC firmasının küçülmesi sırasında işten çıkarılan, operasyon yönetimi konusunda başarılı bir yöneticiyim. Şirketiniz dikkatimi çekti, çünkü sizin çalıştığınız bu alanda tecrübeliyim. Sitenizde gördüğüm (detay ekleyin) özelliği/bilgisi hoşuma gitti. Aynı zamanda itiraf etmeliyim şirketiniz evime 10 dakika uzaklıkta. Ekte özgeçmişimi bulabilirsiniz. Sizinle ya da görevlendireceğiniz bir kişiyle görüşme ve size nasıl yardımım dokunabileceği konusunda bilgi paylaşma fırsatım olursa çok sevinirim."

Eğer bir hafta içinde irtibata geçtiğiniz kişilerden haber alamazsanız durumu takip edin. Eğer gerekiyorsa sesli mesaj bırakın ve "ABC firmasının küçülmesi sırasında işten çıkarılan, operasyon yönetimi konusunda çalışan bir yöneticiyim. Sizden haber alamadığım için meşgul olduğunuzu düşündüm. Anlıyorum. Ama bazen bazı şeyler arada kaynayabiliyor. Bu yüzden bir sefer de telefonla aramayı uygun gördüm. Eğer siz ya da yöneticilerinizden bir kişi benimle görüşmeyi ya da nereye yönelebileceğim konusunda tavsiye vermeyi isterseniz, sizden gelecek bir mesaja minnettar kalırım. Telefon numaram (numarayı iki defa tekrarlayın). Teşekkürler." deyin.

İrtibata geçtiğiniz çoğu kişiden tekrar haber alamazsınız. Ama genelde en az bir yerden size bir şeyler ulaşır. İşverenlerden birisi işe alım yapmayı düşünmektedir ama konuyu düşünmeye zamanı olmamıştır. Sizin mesajınız böyle bir zamana denk gelmiş olabilir. Bazen bir işveren sizi inceler, teklifini yapar ve bununla işi bitirmeyi ister. Eğer böyle olursa bir haftalık yatırımınız ve çabanız çok daha fazlasıyla geri gelmiş demektir.


Kaynak : www.yenibir.com
SON 2 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
Goldenist 11/05/2008 : 00:18:43
Güzel bndende bir iki püf noktası naçizane; Giysilerinizde yeşil renk güvenilir olduğunuz duygusu verir, sarı, geçici elelman. Kırmızı renk nokta olarak bile olsa mutlaka olmalı. Çünkü giysisinde kırmızı renk olan kişiler konuşmalarını dinletebiliyorlar..
Başarılar...
BadFurky 10/05/2008 : 23:38:32
saol su an işim var ama aradım zaman veya arıyana yardım olcanı düsünüyorum tşkler paylastın için


0.83 saniye.
00:42:32, 14 Mayıs 2024, Salı

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım