Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Hayatı
 Kişisel Gelişim
 İş Hayatında Marka Olmanın Adımları Nelerdir?
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
umut sengul 24/08/2009 : 20:16:27
İş Hayatında Marka Olmanın Adımları Nelerdir?

Kişisel marka yaratmanız için, bazı değerler, kişilik özelliklerinize bağlıdır, doğuştan gelir. Ancak bunun üzerine ekleyeceğiniz stratejik adımlar, kısa sürede farklılaşmanızı sağlayacaktır. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

Analitik düşünün: Her sorunu doğru bir şekilde analiz ederek, çözüm yolları geliştirmek, doğru kararlar vermenizi sağlayacaktır.

Delege edin: Yönetici olarak, eğer orta ve üst seviyeye geldiyseniz, yine de hala ‘Her işi ben yaparım’ diyorsanız, yanlış yoldasınız demektir.

Şikayetçi bir tip olmaktan sakının: Sizi hep çözümler üreten bir insan olarak tanımaları gerekir.

Her şeye evet demeyin: Rekabetin etkisiyle, olur olmaz her şeyi yapmayın. Sabırlı olun, stratejik olun. Bekleyin, bekleyin, bekleyin. Bu üç bekleme aşamasından sonraki aksiyonunuz güçlü ve vurucu olsun, geriye dönüş olmasın.

Patronunuzu, yönetiminizi anlayın: Öneriler getirebilir, yorumlarda bulunabilirsiniz ama o ticari döngüyü siz yönetmiyorsunuz, unutmayın. Tasvip etmeseniz dahi sabır ve saygı gösterin.

Şirketin stratejisini ve yol haritasını etkileyen kişi ve olayları iyi gözlemleyin: Habersiz kalmayın. Gelişmelere göre duruşunuzu ortaya koyun. Ama sakın yanar döner olmayın.

Planlayın: Kişisel kariyer hedeflerinizin stratejik bir zaman ve aksiyon planı olmalı. Ve bunu hep hatırlamalısınız.

Fırsatları değerlendirin: Hangi işte, hangi konumda olursanız olun, bulunduğunuz kariyer basamağını çok iyi değerlendirin. Bu hamleler yüzde 90 ihtimalle sizi daha iyi basamaklara tırmandıracaktır.

Yatay genişlemeye odaklanın: Dikey yükselmeden daha çok yatay genişleme ve sağlam bir iş network’ü oluşturmak gerek. Yeni ve nüfuzlu insanlarla tanışmak ve iletişimi sürekli tutmak önemlidir.

Ticareti anlayın: Hepimiz ticari kuruluşlardan kendi ticaretimiz için para kazanıyoruz. Fakat, sistemin nasıl yürüdüğü hakkında en ufak fikrimiz yoksa kariyerimizi de yönetemeyiz.

Dedikodudan kaçın: Bu sizin itibarınıza zarar verebilir.

Kanıtları tutun: Bugün ve gelecekte, başkalarının yaratabileceği riskli durumlara karşı, elinizde her zaman, güçlü bir arşiv olmalı… Paranoyakça davranmayın ama tedbirli olun.

Dengeli olun: Hayatın yalnızca işten ibaret olmadığını bilmek gerek… Doğru, verimli, hızlı çalışabiliriz ama mola moladır, tatil de tatil. Göze girmek için mesai yapanlara hiç inanmayın.

Kaynak: KobiFinans

SON 1 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
akinselcuk 15/09/2009 : 12:32:54
Teşekkür ederiz.


0.77 saniye.
11:34:37, 17 Mayıs 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım