Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Dünyası Ve Ekonomi
 İş Dünyası
 Dükkan Açmadan Fatura Kesmek?
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
lawyergm 10/10/2012 : 10:52:00
dükkan açmadan fatura kesebiliyor muyuz?çinden ucuz elektronik eşya getirtip internet üzerinden satmayı düşünüyorum.ama bunu kanuna uygun olarak yapmak istiyorum.acaba dükkan açmadan fatura kesmek mümkün mü teşekkürler..
SON 30 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
akinselcuk 13/03/2017 : 00:29:22
4 Yıllık konu hala ana sayfalarda geziyor. Daha ne isteriz ?
MehmetAkGÖZ 12/03/2017 : 12:33:56
Ya amma uzattınız be abılerım sayın bangkok fatih
sizin eskden bildiğiniz gibi işlemiyor artık değişti herşey(gerçe sizin bildiğiniz dönemi gerçekten merak ettim )
arkadaşa net bi cevap vermek adına yazıyorum.

internetten alıp satmak için ve bunu yasal yapmak için Önce bir muhasebeciye gidiyorsun. ŞAHIS şirketi açmak istediğini söylüyorsun gerisini halediyorlar

gerekli evraklar listesi verecekler
1.imza sirküsü
2.ev göstericeksen evin kira sözleşmesi (burda dikkat et stopajdan kurtulmak istersen kira sözleşmeni uygun fiyat göster)
3.ikametkah
4.nüfüs cüzdaanı süreti
5. sahıs şirketin açıldıktan sonra MALİYEDEN ALDIĞIN EVRAK İLE bir matbaya gidip kaç koçan istiyorsan o kadar fatura bastırıyorsun. ya da online fatura kesmek istiyorsan ki bence internetten yapacaksan bu işi kesinlikle online faturaya yönel gerekli prosedürler anlatılıcaktır.
olay bunlardan ibaret maliyeti sorarsan

ilk açılışta muhasebecinle bu işi yurutuceksin 500 600 tl arası bir maliyetin olacak devamında bağkura bağlı olucan en alt basamaktn bağkurlu olduğun için her ay 400 500 tl bağkur ödemen olucak ödemek sana kalmış mecburiyeti yok yanı sıra gelen maliyetlerde aylık muhasebe giderin ve yıl içindeki vergi ödemelerinden ibaret bu da senin satışınla doğru orantılı olarak devam eder.

Şimdiden kolay gelsin bol kazançlar dilerim.
Ramazan Sahin 11/03/2017 : 09:45:10
http://www.geneltedarik.com
burası faturalarını internet üzerinden yolluyorlar
Hancı 11/04/2013 : 08:42:25
Delinin biri kuyuya taş atmış, yaklaşık bir sene kimse çıkaramamış. Soruyu soran bile pişman olmuştur. Ya anasını ya, ne milletmişiz arkadaş.
sefulik 29/03/2013 : 22:17:29
benim çok kafa yorduğum bir konuda konuşulmuş benim haberim olmamış.dinden kamu yönetimine kadar her türlü alana girilmiş.tek aşk eksik kalmış. zaten bu aşk dediğimiz mevzu forumdaki temel eksiklerden biri :))
herkes fatih e vurmuş.tamam oda agresifmiş ama neyse benim hoşuma gitti konuşmalar.
ben bangok fatih haklı demiyorum.gerçi haklı tarafları var gerçi.sorun tespitleri doğru ama çözüm yolları bana riskli geldi.
yazmamdaki sebep, vergi vermeyi kimi arkadaşların dini bir olay olarak görmeleri.
türkiye cumhuriyeti lalik bir ülke mi arkadaşlar.evet lalik.peki neden vergi vermek dini bir olay oluyor.
benim anlamadığım şey şu.neden devletin işine gelen şeyler hep dini ve kutsal oluyor da bizim istediklerimiz hiç dini olmuyor.kamuda başörtüsünde laliklik deniyorda.nedense iş vergiye gelince konu dini mükellefiyet oluyor.
soruyu soran arkadaşa ben şunu derim. bende mükellef olmadığım için mal satamıyorum.riske giremiyorum.maliye ile selamlaşmaya bile korkarım.mükellef olsan karın mükellefiyetten kaynaklı masraflara değmeyebilir.muhasebeciye verecen bağkura verecen şuna vercen buna vercen.arkadaşım.gözün kesmiyorsa hiç bulaşma seyyar satış yap.muhabbetle...
soral 02/02/2013 : 19:41:41
ARKADAŞLAR..ÜŞENMEDİM OKUDUM 4 AYDIR Bİ KONUYU ÇÖZEMEMİŞSİNİZ ...BU DEVLETİ YÖNETENLER NE YAPSIN O ZAMAN..:)))... Bİ SÖZ VARDIR BANGKOKLU DOSTUM...İŞİ EHLİNE BIRAKIN....BİLENLER BİLİR,,,YOLDAN GEÇEN VATANDAŞ ''BEN Bİ KIRTASİYEDEN FATURA KOÇANI ALAYIM, BİDE BİYERLERDE KAŞE YAPAYIM MAL SATAYIM PARA KAZANAYIM DER ELBET..AMA BUNU YAPMAK ŞÇŞN ÖNCE VERGİ MÜKELLEFİ OLMAK ZORUNDADIR..MÜKELLEF OLUNCA İSTER KIRTASİYEDEEENNN..İSTER ŞEKİLLİ LÜX MATBAADAN YAPTIRIR..ODA TABİ YETKİLİ MATBAA OLACAK HER MATBAA YAPAMAZ..(BKZ. ANLAŞMALI MATBAA..)... MÜKELLEF KAYDI OLMADAN SENİN TABİRİNLE İYİ NİYETLİ Bİ ŞEKİLDE BEN KESİİM DE SONRA MALİYEYE USÜLSÜZLÜK DİYE BİŞEY YOK...VERGİ ZAYİ CEZASI ARTI GERİYE DÖNÜK CEZALI MÜKELLEFİYET...KİŞİNİN SAVUNMASINA VE VE YA AÇIKLAMASINA GÖRE HÜRRİYETİ BAĞLAYICI YAPTIRIMLAR UYGULANABİLİR..KİŞİ BU RİSKLERİ GÖZE ALACAKSA EĞER SORUN YOK...AMA O KADAR MUHASEBECİ 4 YIL OKUYOR..YILLARCA DİRSEK ÇÜRÜTÜYOR 15 GÜNDE KANUNLARIN DEĞİŞTİĞİ BİR ORTAMDA KENDİNİ GÜNCEL TUTUYOR İSE...AYIPTIR..GÜNAHTIR..KAZANCA ORTAK OLMAK NE DEMEKTİR ...BİLAKİS..MÜKELLEFİN KAZANCINI GÖZETİR MUHASEBECİ..SENİN VERDİĞİN AKLA UYUP BİRİSİ EYLEM YAPSA SELAMUN ALEYKÜM 100 BİNLİRALIK OLUR ANLAMAZ BİLE...AYRICA KAPALI FATURA DİYE BİŞEY KALMADI ARKADAŞLAR..HER ÖDEME BANKA PTT GİBİ KURUMLAR ARACILIĞIYLA OLMAK ZORUNDA..ELDEN PARA ÖDEME DÖNEMLERİ GEÇTİ....SON OLARAK BENCE FİKİRLERİMİZİ TAHMİNE DAYALI VERMEMEYE ÇALIŞALIM...EN AZINDAN TAHMİN ETTİĞİMİZİ NET OLMADIĞIMIZI BELİRTELİM DEMEK İSTERİM HEPİZİ BOL KAZANÇLAR BEYLER...ÖZÜR AKLIMA GELMİŞKEN...EN BÜYÜK NAYLONCU ESKİ MALİYE BAKANI BELKİ AMA O ADAM DA BİR MUHASEBECİ SONUÇTA..KOMİSYONDAN SIYRILDIĞINA GÖRE İŞİNİN EHLİ DEMEKTİR..TAVSİYEM HERKESİN BİR MUHASEBECİ VE AVUKATI OLMALI...ÜCRETLİ ÜCRETSİZ EŞ DOST AKRABA ARKADAŞ HER NE ŞEKİLDE OLURSA...TEKRAR SAYGILAR HEPİNİZE...
kapkona 02/02/2013 : 13:47:38
konuya son nokta olsun diye yazı yazdık.sağolsun akinselçuk bey de açıkla**** vurgulamış konuyu ama ne söylesek boş olsa gerek ki arkadaş hala vatandaşın aklını karıştırıyor.bak arkadaşım eskiden şimdiki gibi digital ortam yoktu.usulsüz fatura kesip hem de ileri gidip senin dediğin gibi yöntemlerle devleti trilyonlar dolandırdılar.hadi diyelim ki bana o dediğin faturadan kestin verdin.bunun kaşesi neye göre bastırdın.içinde vergi numarasını nereden koydun.sallama numaramı yazıp vereceksin vtandaşa.hadi bana verdin sen onu ben o faturayı nerede kullanacağım.
bir de sen gel ben sana açık fatura keseyim sen gene de faturayı öde.ben o açık faturayı vereyim avukata bak bakalım açık fatura kapalı fatura kimin çıkardığı şeymiş gör o zaman.
arkadaşın birinden alıntı yapmıştım çok hoşuma gittiği için
ZİHİN FUKARA OLUNCA FİKİR UKALA OLUR...demişler meğer ne kadar isabetli bir kelam imiş
akinselcuk 01/02/2013 : 23:33:04
Hocam bak diyorsunki "o fatura sayfasına basacağınız kaşeniz ile belli olurdu"

Yani gidip kayıt olmuşsun. Kayıtlısın. Kaşe yaptırmışsın.

Kırtasiyeden fatura şimdi de alınabilir. İtiraz edilen şey faturanın kırtasiyeden alınamayacağı değil.

Kayda küreğe gerek yok denmesi. Kayda küreğe gerek var.

Ayrıca tatlı tatlı kavga etmek iyidir bazen. Önemli olan abartmamak. Fatih kardeşimle kavga da ederiz çay da içeriz. Belli ki buraların eski halini biliyor ve piyasada belli bir ömür tükettiği için hoyratca yazmaktan da çekinmiyor. İnatlaşmasının tek sebebi eski tüfek olmasından kaynaklanıyor bence.

Saygı göstermemiz gereken bir yanı var yani aslında önerisinin yanlış olduğunu bilsek bile . . .
kapkona 01/02/2013 : 13:41:33
selamlar
konu biraz geçmiş ama olur ki yeni zannedip okuyanlar olur.ilker034 kardeşim hala kırtasiyeden fatura defteri alıyorsun.kaşeyi ise maliyeye kaydolmadan alamazsın zaten kaydın olmadan vergi numaran olmadan kaşe ye ne yazacaksın ki.kaşelediğin kırtasiyeden alınan fatura defterini vergilevhan ve kaşen ile notere onaylatmadan o defterin hiç bir hükmü yoktur.ama sanırım eskiden de notere onaylatmak gerekiyordu.
kapkona 03/01/2013 : 17:00:35
arkadaşım fatura kesmek için en azından şahıs şirketin olması lazım.dükkan hususunda ev kendinin ise evin 1 odasını dükkan gösterip işletmen olur.kendinin ise stopajdan falan kurtarırsın kendinin değil ise kontratı da göstermen lazım vergi dairesine.fatura bastırmak ayrı bir maliyettir bu maliyete girmeden kırtasiyeden fatura defteri alabilirsin.kaşen ve vergi levhan ile bu fatura defterini noterden onaylattğın zaman resmi fatura yerine geçer.
belediyeden ruhsat almak o kadar da önemli değil.kontrol zabıtası evine gelip iş yapıyormusun diye bakacak değil ne de olsa.bağkur konusuna gelince, eskiden ekranlar aynı olmadığından sen başvurunca bağkurlu oluyordun veya ticaret sicil bağkura yazı gönderince oluyordu.şimdi ekranda otomatik olarak göründüğün için seni direkt bağkurlu yapıyor zaten devlet.
cümleten herkese hayırlı ve bereketli kazançlar dilerim
ilker034 03/01/2013 : 13:40:06
Yorumcular , hep kavga taraftarısınız. Yazılanları dikkatli okuyun, sonra yorum yapın. İlk yazıyı dikkatli okusaydınız ve geçmiş zaman uygulamalarından haberiniz olsa idi bu fatura tartışması bu kadar uzamaz idi. Şimdi bu yazımın burdan sonrasını dikkatli okuyun. Özal ve Adnan Kahveci öncesinde, fatura defterini kırtasiyeden alır, kullanırdınız . O faturanın sizin işletmenize ait olduğu sadece o fatura sayfasına basacağınız kaşeniz ile belli olurdu. Fatih'in yazısındaki 'eğer değişmediyse,önceden böyle idi' ifadesi ile konu açığa kavuşmuştur umarım
alcanlakot32 03/01/2013 : 13:02:37
ben aliexpress.com dan yani çinden ucuz yüzükler alıp internet üzerinden yasal olarak satmak istiyorum. bu düşüncemi yapmak için anladığım kadarıyla maliyeye kayıt olmam gerekiyor evimi işyeri olarak göstereceğim. bağkur yatıracakmıyım _?? örneğin ordaki sitede 30 dolarlık 100 adet yüzükler var kutu halindeler. ücretsiz kargoyla gelecek ben 1000 tl.lik alışveriş yapsam gümrük vergisi ne kadar öderim _????
-maliyeye kaydolduktan sonra bu gelen yüzüklere fatura kesebilirmiyim _??
-1000 tl.lik alışveriş yaptığımda gümrük vergisi nekadar öderim _??
-gümrükten bu malzemeleri nasıl alacağım _?? ptt kargoda gümrük varmı oraya yatırabiliyormuyuz _???
YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
xman999 19/10/2012 : 09:54:33
Kırtasiyede fatura alıp kesecek, KDV yi kasasına atacak, gelirini vergilendirmeyecek Faturayı alan KDV'yi indirime tabii tutacak. Dolayısıyla faturayı keseninde başı yanacak, faturayı alanın da başı yanacak.. bu hem naylon fatura olmayacak hem vergi kaçırma olmayacak. :)
Dostum sen naylon faturayı üstüne su dökülünce ıslanmayan plastik fatura mı zannediyorsun. Bu nasıl yorumdur.Adamın başına çorap örmeyin. Herşeyin bir usulü kaidesi var. Bu iş belediye otobüsüne kaçak binmeye benzemez. Akıllı ol derken, aklımızı devreden çıkarmaya ne gerek var.
masal06 15/10/2012 : 13:59:22
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bangkok.fatih
muhasebeci ile maliyecinin eline düşmeden işini yürütmeye bak. kazancını ortak etme.
ben yaptım. korkma. gittim kıratsiyeden aldım faturayı. isteyene kestim.
notere tasdik olması gerektiğinide bu sayfada öğrendim.
küçük esnaf ile ev kullanıcıları fatura sormadı zaten.
büyük işletmeler fatura istedi. belge niteliğinde kullandı.
bildiğim bir şey var, resmi muhasbesine geçmediler o faturaları. kimsede bu fatura geçmez demedi bana.. zaten meblağ küçük.
kendi iç muhasebesinde tutu. kasadan para çıkakcak belge lazım.
bilgisayar servisi dedim. bilgisayar yedek parça dedim. kdv dahil.
sen para kazanmaya bak, maliye düşünsün gerisini.
ne zaman büyük meblağlar kazanmaya başladın o zaman resmiyete geç.


Vay anam vayyyy!!! yoruma bak heleee Yahu bende diyorumki bizim ülke neden bir adım ileri gidemiyor :) Neden hala 3. Dünya ülkesi olarak görülüyoruz.

Meğerse suç bizim mantalitemizdeymiş
masal06 15/10/2012 : 13:54:30
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
O faturayı oradan alıp kafana göre dolduramazsın. Bir nüshasını vergi dairesine beyan etmek, bildirmek zorundasın. Kırtasiyede satılan boşu alıp maliyeye onaylatmak seri nolarını ve şeklini şemalini göstermek zorundasın. Ondan sonra bunları mal sattıkça doldurabilirsin. Vergi kaydın kayıtlı boş faturan olmadan fatura doldurursan sahte evrak düzenlemiş olursun.

Karadan gemi yürüten ecdat senin lakayitliğinde bir zihniyete sahip olsa idi, gemiyi karadan nakletmeyi düşündüğü anda bizanslılar öğrenirdi mesela. Tedbir alır veya gelip gemileri yakarlardı. İstanbulu da kaybetmezlerdi. Ecdat yapacağı işi azimle bilinçle akılla zekayla siyasetle ciddiyetle yapabildiği için önünde bizans mizans duramadı. Eminim Fatih Sultan Mehmet seni tanısaydı bu kural kaide tanımaz halini çok eleştirirdi. Para kazanmak elbette zor ve elbette bazen pratik yollara başvurmak kurala kanuna uygun olmasa da zaruret halini alabilir. Bir risk göze alınıp işler bildiğin en kısa yoldan halledilir.

Fakat burada dükkan açmadan fatura kesebilirmiyim sorusuna nizama uygun bir cevap aranıyor. Ve bu cevap kattiyen kafana göre takıl olmamalı. Vergi kaydı olmayan kırtasiyeden fatura alıp kesemez. Keserse sahte olur.

Öptüm. Kitap oku protein al. Sıkı giyin.


:) :) :) Ne olacak bu bizim girişimcilerin hali Fatura ne amaçla kesilir onu bile bilmeyenler var :)) Yzık bu ülkenin insanına
GKC 15/10/2012 : 12:24:15
ya arkadaşlar akınselcuk arkadaş sallayın ya ,gemini yürütte nasıl yürütürsen yürüt diyen bir adam ne diyecek tabi kaçakçılık yap,naylon fatura kes vs. akınselcuk uzun uzun cok ta güzel anlatmıssınız ama anlayana bangkok gibi adamlara ne anlatsan boş, bu tür insanlar kısa vadede kazanıp uzun vadede kaybetmeye mahkumlar her zaman bugünün yarını da var elbet.mehmetgul de cook güzel anlatmıs bosuna dememişler cahil dostun olacağına bilgili düşmanın olsun diye.cevap bile yazmaya değmez bosverin.aynen bende cok gülüyorum kendisine mehmetgul sizin gibi.
mehmetgul1806 14/10/2012 : 23:55:52
Fatih Kardeş, Vergiye Tarihin Tüm Dönemlerinde Rastlayabilirsiniz. Payganber EFENDİMİZ, Bir Devlet Adamı İdi. Bir Devleti Ayakta Tutan En Önemli Şey, VERGİ dir. Tabiki Peygamber EFENDİMİZDE Feth Ettiği Yerlerden Vergi Alırdı. Bu VERGİ, Bizzat Kişilerden Alınacak Diye BirŞey Yok.
Yıl 2012 ve Bizzat Kişilerden de Vergi Alınıyor. Ticaret Yapman Gerekmiyor. Herhangi Bir Yerde Maaşlı Çalışan Bir Kişiden Bile Vergi Alınır.
Ayrıca, Kelimelerin Köküne İnerek, Nerden Nasıl Geldiğine Bakarak Bir Şeyler Söyleme Gayretiine Girme, EFENDİ Kelimesini Senin Söylediğin Kişi Yada Kişiler İlk Kez Kullanmış Olabilirler. Türkçemize Bile Dışardan Giren O Kadar Çok Yabancı ve Türkçeleşmiş Kelime Var ki, Saysam Bitiremem.
Sen Efendiyi Ne İçin Kullanırsın Bilmem Ama Biz Çok Sevdiğimiz Kişi Yada Kişilere Saygımızı Göstermek İçin DE Kullanırız. M. Kemal Atatürk'ün Ünlü bir sözü var. KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR. Senin Tabirinle Köylüler RUM Çocuğu mu? Yoksa Rum Dönmesi mi? Aman Fatih Bazı Fikirlerini Yada Bildiklerini Paylaşırken Dikkat Et ki, Linç Edilme.... Neyse Burası Net Ortamı Seni Gören Tanıyan Yok, Kimse Bişey Yapamazda Sokakta Felan Böyle Şeyler Deme.
Sen Burak Dini, Burak Vergiyi Hiçbir Şey Bilmiyorsun. Eski Dönemlerde Verginin Nasıl Alındığını Bile Bilmiyorsun. O Kadar Saçma ve GEREKSİZ Yazıyorsun ki, Daha Dinin Bilmiyorsun Demişsin. Nerden Biliyorsun Dinimi Bilmediğimiz, Ha Pardon, Ben Şükürler Olsun Ki, Müslümanım, EĞER SEN Sözde Dinlerden Birine Mensupsan, Mesela Sözde Hristiyanlığa Yada Yahudiliğe, Yada Museviliğe, Yada Budizme, Benide Kendinle Karıştırarak, Dinini Bilmiyosun Diyosun. Fatih Karıştırdın Kardeş, Ben Müslümanım. Ve Benim Dinim, Tüm Alemlere Gönderilmiş Olan Ve Bütün Peygamberlerin Ortak Olarak Tek Bir Yaratıcıyı Anlattığı İSLAMİYET tir.
Gel Fatih Kardeş, Bak Ülkemizde Geçerli Olan TTK yada VUK Konularında Benimle Tartışma, Ayrıca Din Konusunda Benimle Hç Tartışma, Tartıştıkça Batarsın.
Gemileri Karadan Yürüten Fatih Sultan Mehmet Han, Döneminde Olsaydık, Emin Ol Seni Orduya Bile Almaz, Hatta Memleketten Kovardı.

Büyük Bir Alim Diyorki, İsmini Unuttum, Belki Hedis te Olabilir,
Cahil İnsanla Tartışmaya Girme, Çünkü Cahil İnsan, Önce Seni Kendi Seviyesine Çeker, Sonra Cahillikle Seni Ezer Geçer, Mağlup Olursunuz Demiş.

Fatih Sen Çok Cahilsin. Niye Biliyomusun, Basit Bir İşletme Kurmanın Maliyeti Bile 200-300 TL İken 200-300 TL yi Ödememk İçin Binbir Türlü Fatura Fiş Dolandırıcılığından Bahsediyorsun.
Fatih Sen O Kadar Cahilsin ki, Karşında Bir Stajer Mali Müşavir Bile Olduğunu Görmüyorsun. Hala TTK yı Yada VUK u Bizimle Tartışıyorsun.
O Kadar cahilsin ki, Para Piyasa Ticart Kanunu Vergi Kanunu Fatura Fiş Açılış Kapanış Kanularına Taa ki Temelden Hakim Olan ben Ve Muhasebec Olmasa Bile Tecrübe ile Bu Konuları iyi Bilen Bir Çok Kişi İle Tartışmaya Giriyorsun.
Okadar Cahilsin ki, Önce Topla Tüfekle Bişeyler Yapmaya Çalıştın, Yemedi, Gemileri Karadan Suya İndirerek Mücadele Etmeye Çalışıyorsun.

Önceki Yazımdada Söyledim, Bah Hatalısın, Yazdıkçada Batıyorsun, Ben Sana Çok Gülüyorum. Birçok Kişide Çok Gülüyor, Gel Etme Doğru Yolu Bul, Hem Dinen Hem Kanunen Doğru Yolu Bul, Dinin Ne Bilmiyorum Ama, Vergi Kaçırmak, Yetim Hakkı Yemektir. Buda Dinan Çok Günahtır. Kanunende Doğru Yolu Bul, Çünkü Cezası Çok Ağırdır.

BIrak Elin adamları Kaçırmış mış, Sürdürmüş müş. Her Kes Kendine Baksın. Mutlak Adalet Hz. Allah'ın Adaletidir. Ve Kaçış Yoktur.Burda Kaçarsın Ama Öbür Tarafta Hesabı Sorulur.
akinselcuk 14/10/2012 : 16:35:49
O faturayı oradan alıp kafana göre dolduramazsın. Bir nüshasını vergi dairesine beyan etmek, bildirmek zorundasın. Kırtasiyede satılan boşu alıp maliyeye onaylatmak seri nolarını ve şeklini şemalini göstermek zorundasın. Ondan sonra bunları mal sattıkça doldurabilirsin. Vergi kaydın kayıtlı boş faturan olmadan fatura doldurursan sahte evrak düzenlemiş olursun.

Karadan gemi yürüten ecdat senin lakayitliğinde bir zihniyete sahip olsa idi, gemiyi karadan nakletmeyi düşündüğü anda bizanslılar öğrenirdi mesela. Tedbir alır veya gelip gemileri yakarlardı. İstanbulu da kaybetmezlerdi. Ecdat yapacağı işi azimle bilinçle akılla zekayla siyasetle ciddiyetle yapabildiği için önünde bizans mizans duramadı. Eminim Fatih Sultan Mehmet seni tanısaydı bu kural kaide tanımaz halini çok eleştirirdi. Para kazanmak elbette zor ve elbette bazen pratik yollara başvurmak kurala kanuna uygun olmasa da zaruret halini alabilir. Bir risk göze alınıp işler bildiğin en kısa yoldan halledilir.

Fakat burada dükkan açmadan fatura kesebilirmiyim sorusuna nizama uygun bir cevap aranıyor. Ve bu cevap kattiyen kafana göre takıl olmamalı. Vergi kaydı olmayan kırtasiyeden fatura alıp kesemez. Keserse sahte olur.

Öptüm. Kitap oku protein al. Sıkı giyin.
fayik 14/10/2012 : 13:24:40
merhaba,

matbaay a fatura veya fiş bastırmak için gitsen tc veya vergi nodan sorgulama yapsa senin vergi kaydın olmadam fatura basmaz matbaa bassa bile naylon fatura olarak tabir edilen fatura basar verir ve buda suçtur.

işin vergi yönü bu şekilde.
akinselcuk 14/10/2012 : 12:46:20
Çinden mal getirip burada satmanın epeyce bir yolu var birbirinden farklı. Bu arkadaş bir muhasebecinin yanına gittiği vakit kendisi için en uygun şekil hangisi ortaya çıkar zaten. Çok emin olmamakla beraber ithalatcı statüsünde olmasa da Çin' den ev adresine gelen ürünü kendi müşterisine internet yoluyla satabilmesinin yolu olması lazım. Karşıdaki firmanın ve gelen ürünün durumuna bağlı bazı detaylar olabilir.

Evi işyeri adresi göstermek insanı dükkan masraflarının büyük kısmından kurtarır. Şirket (en uygunu LTD.) olarak açılmazsa sahış firması olarak açılırsa en azından başlarda çok rahat eder. Öğrenme aşamasında iken ağır mevzuatlara tabi olmaktan kaçınmalıdır. Bir Ltd. şirketin mevzuatı uyulması gereken basit kuralları olsa da basit bir şahsi mükellefiyetten daha çoktur. Üstelik vergi dairelerine bakanlıktan ha bir yazı gidiyor bu günlerde artık şirkete daha ciddi yaklaşıyorlar. Ev adresine zaten daha üst düzey diğer şirket türlerinden birini kuramayacağınıza göre en güzeli basit mükellef olmaktır.

Ev adresi ile bir Ltd. kurabilirsiniz ama bir şirketin adresinin aynı zamanda yaşanan ev olması bir aksilik durumunda ilerisi için risk taşır. Mevzuata aykırı bile olsa bir avukat müvekkilini korumak adına mutfaktaki buzdolabına yapışabilir. Kurala aykırıdır ama bunu bilerek yapar. Git hakkını ara der. Zaten evine haciz gelmesi durumuna düşmüş biri hakkını aramakta güçlük çeker. Borcunu ödeyip kurtulmaktan başka bir yol kalmaz. Avukatın istediği de budur. Şirkette işler yolunda iken güzeldir ama sıkıntı yaşandığında kurtulması daha zor olur.

Şahış firması özellikle tek başına acemiler için çok daha uygundur. İyi bir satıcı olunması uyanık tüccar olunması iş hukuku mevzuatlarına hakim olunması anlamını taşımaz. Bu bakımdan resmi ticarete yeni giren herkes acemi sayılır. Acemilik şahış firmasında daha rahat giderilir.

Bu arada evini adres gösterecek herkesin bu isteği kabul edilecek diye de bir kural yoktur. Bazı ev adreslerini vergi dairesi memuru onaylamayabilir. Ancak nadir olacak bir şeydir. Bir odanın minumum ekipmanla büro haline getirilmesi yeterlidir. Yapacağınız işin tarifi bu bürodan yapılabilir olmalıdır.

Bir şahış firması kurmanın fazla bir maliyeti yoktur. Kapatılması oldukça kolaydır. Mevzuatı sizinle paylaşan izah etmeyi seven sizi kendisine yük olarak görmeyen bir musebeci buldunuzsa işleriniz bir sürü şeyi yeni öğreniyor olsanız da gayet yolunda gider.

Ancak kırtasiyeden boş fatura alıp düzenlemek diye bir şey yok. Vergi dairesinde vergi mükellefidir diye kaydı olmayan keseceği faturayı önceden vergi dairesine onaylatmayan kişi bir mal satıp fatura kesemez. Keserse kestiği şey sahte belge olur.

Uzakdoğuda memleket hasreti ile fink atan abimizin tavsiye tmeye çalıştığı şey bir yere kaydolma fatura yerine kendin belge düzenle işine bak. Düzenleyeceğin faturayı kırtasiyeciden bulursun doldur ver müşterine şeklinde. Yani kaçak çalış diyor kısaca. Kaçak çalışırken bir de sahte evrak düzenleyip kendine yasal görüntüsü ver diyor ayrıca. Bir suç tavsiye ediyor üstüne bir de bunu katmerli hale sokuyor. Kesilen her faturada maliye mührü bulunur. Faturalarda önceden basılı haldedir. Bu demektir ki bu fatura maliyenin kontrolü altındadır. Kırtasiyeciden alacağınız bir faturadada bu maliye mührü bulunacak haliyle ama maliye onaylamamış olacak. Bir adet sahte faturadan devlet baba isterse 20 ayrı suç çıkarablir.

Bakınız mesela bazı esnaf kartvizitin arkasına şu kadar para aldım diye yazar size verir. Çeşmeci bir apartmanda su borusu tamir eder. Fatura fiş yerine yöneticinin para ödediğinin ispatı olsun diye karta yazar verir. Bu kart vergi dairesi memurunun eline geçtiği anda bu çeşmeciyi bulur ceza keserler. Seyyarsa mükellef ol diye baskı yaparlar. Zaten mükellefse fatura fiş kesmedi vergi kaçırdı diye cezaya boğarlar. Bu Vatandaş bu işi maliye kaydı altında olmayan aynı faturaya benzeyen bir avrakla yaparsa sahtecilikten dolandırıcılıktan vergi kaçırmaktan hatta (ikide çırağı varsa, bina yöneticisinin biri amcası dayısı gibi akrabasıysa) çete kurmaktan içeri de atarlar.

Yani Bangkok daki abimiz Türkiyede iken de kaçak yani kayıt dışı ticaret yapmış şimdi Bangkok da da aynı şeyi yapmaya devam ediyor. Fakat ticaret hayatına başladığı ilk günlerden beri o kadar fazla kargaşa telaşe ve adaletsizlik görmüş ki bu işlerin zaten böyle yürüdüğüne kendini inandırmış. Dünyanın hiç bir yerinde bir yerlere kayıtlı olmayan kişi fatura kesemez. Keserse sahte olur. Boş faturanın nereden temin edildiği değil önemli olan.

Kırtasiyeciden de alsan matbaacıya da bastırsan otokopili hazır da alsan, bunları notere de onaylattırsan hepsinin bir maliye ayağı vardır.

Mesela İstanbul da ilk atölyemi kurduğumda vergi kaydım yoktu. Belli bir müşteri kitlesi tarafından tanınır olunca acele mükellef oldum. Ancak bu kayıtsız olunan aylar boyunca atölyenin kapısı hep kilitli durdu. Pancurlar kapalı durdu. Tabela asılmadı. Kimseye fiş fatura yazılı makbuz veya not kağıdı verilmedi. Sokak boyunca sıralanan esnafın bir tanesi şikayet etseydi ertesi gün kapatır mühürlerler ve bana ceza keser hatta yaptığım işin vasfına göre adli vaka haline bile getirirlerdi. 90 lı yıllar. Sevilirdim kimse şikayet etmedi. Maliye o kadar sıkı denetim yapmıyordu. Belediye o kadar sıkı denetim yapmıyordu. Keşfetselerdi de muhtemelen çabuk git kaydol der müsade ederlerdi. Bu şekilde iş müsamaha sınırları içinde yapılabilir. Ama fatura kesilemez.

Bu durumda başlığı açan arkadaş aynı şekilde evinden çalışacak. Çin den mal temin edecek ve bunu internet yolyla kendi müşterisine satcak. Başlarda varsa bir eşinden dostundan fatura kestirip müşterisine gönderecek (gelen fatura eşinin dostunun dükkanına giriş yapılır, sonra bu mal satıldı diye fatura düzenlenir çıkan vergiyi arkadaşı artık alır veya almaz ) yeterince iş olacağına kanaat getirince acele gidip ev adresini kapsayan vergi dairesine kaydolacak. Bu işe başlanacak ilk adres mecburen muhasebeci olduğundan bir muhasebeciye gidip hasbihal edecek.
GKC 14/10/2012 : 03:02:06
bu arada kanuna uygun olarak getirtebilirsin tabiki firmanın içeriğinde de aynı zamanda ithalat olarak vergi levhanda gözüktüğü taktirde hiç bir problem yok diğer arkadaşlar neden olmaz demişler anlamadım.arkadas kanuna uygun şekilde getirtmek istiyorum demiş,hem kanuna uygun şekilde ithalatını yapıp hem de faturasını neden kesemesin ki!?
GKC 14/10/2012 : 02:59:03
fatih arkadas eskiden böyleydi demiş ,ssenin dediğin yıl kaç acaba amca ? hayır bari bilmiyorsunuz milleti yanıltmayın.o senin dediğin yakorank arkadasın dediği naylon fatura olur.soruyu soran arkadasım dükkan acmadan fatura kesebilirsiniz bunun için şahıs firması kurman yeterli evini işyerin olarak gösterebilirsin bu tamamen yasaldır.bir de muhasebecin olacak tamamdır legal yollardan faturanı kesip işini yapabilirsin.yok kırtasiyeden fatura alınıyomusta falan filan böyle sacmasapan seylere de kulak asma diğer arkadasların dediği gibi alsan alsan makbuz alırsın.
mehmetgul1806 13/10/2012 : 21:21:30
Sayın Fatih, Çok Çelişkilisiniz, Siz Şimdi Açık Açık Diyorsunuz Ki, Ben Maliyeyi Kandırdım. Taa Peygamber Efendimiz Den Beridir Kutsal Olan Vergi, Yetim Hakkını Hiçe saydım Diyorsunuz!!!
Naylon Faturalar İle Devleti Zarar Uğrattım Diyorsunuz. Reelde Var Olan Ama Resmiyette Hiç Gözükmeyen Alış Satış İşlemlerini, Nasıl Oldu İse Faturalandırdım Diyorsunuz.
Aslına Bakarsanız Ben Burdan Direk Şunu Anladım. Siz Resmiyette Var Olmayan Bir Şekilde Bazı Kişi ve Kurumlara Bilgsayar Kurulum Destek ve Parça Desteği Sağlamışsınız. Bunun Yanında Yaptığınız İşin Ücretini Kendi İç Muhasebesini tutan Firmalardan Tahsil edebilmek İçin, Kırtasiyeden TAHSİLAT MAKBUZU Almışsınız. Yada Diğer Adıyla Para Makbuzu. Siz Sadece O Makbuzda İlgili Kısımları Doldurup İmza Atıp Paranızı Almışsınız. Para Makbuzunun, Bazı İstisnalar Hariç Hiçbir Yasal Sorumluluğu Yoktur. Büyük İhtimalle Siz, Para Makbuzu İle Fatura yı Karıştırıyorsunuz. Bu Sebeple, Siz Ve Bizler Arasında Resmiyet Konusunda Anlaşmazlık Çıkmaktadır.
Eğer ki Hala Bu Faturaydı Diye Israr Ediyorsanız, Size Şunu Net Olarak Diyebilirim ki, Sizin TTK ce VUK Hakkında Hiçbir Bilginiz Yok.
Buraya Yazdıklarınıza Dikkat Edin Derim, Yerin Kulağı Var. Devlet Ananmız Yada Babamız, Her Zaman Çok İyi Niyetli ve Sabırlıdır. Her Zaman Vatandaşına Yumuşak Yüzünü Gösterir. Bunu Suistimal Etmemkte Fayda Vardır. Eğer Kızarsa, Burakın Taylandda Olmayı, Yerin Dibindede Olsanız Sizi Bulur Çıakrtır ve Bunun HEsabını Sorar.
Bu Sebeple Daha Sonraki yapacağınız İşlerinizde Devlete Karşı Dikkatli Olmanızı Tavsiye ederim.
Saygılarımla
mehmetgul1806 13/10/2012 : 19:37:34
Sayın masal06 Maalesef Gider Pusulasıda en Az Fatura Kadar Kıymetli Resmi Bir Belge Olduğu İçin Onuda Kırtasiyeden Alamazsın. Yada Alırsın Ama Aynı Şekilde Onuda Maliye ve Notere Onaylatmanız Lazım. :) :) :)
mehmetgul1806 13/10/2012 : 19:34:35
Sevgili Fatih Dede,
Kusura Bakma Kanun Değişmemişse Felan Yazmaışsın Ya, Şöyle Bir Düşündüm ve Yaşınızın Yaklaşık Olarak 100 Felan Olduğunu Tahmin Ettiğim için Size Dede Demek İstedim.

Sevgili Dedecim, İlk TBMM miz Açıldığında, Zamanın Vekilleri İlk Olarak Vergi Kanunu Kabul Ederek yasalaştırmışlardır. O Süreçten Sonra Kurulan Daireler, Vergileri Hesaplamakta ve Tahakkuk Ettirmekte İdiler. Bu Şu Anlama Gelirki, Verginin Hesaplanmasında Belli Bir Resmi Evrakın Olması Gerekmektedir. Oysa O Ozamanda Bile Kırtasiyeden Alınacak Sözde Fatura Bu Vergiyi Hesaplamayı Eğer Ki Maliye Kaydı Yoksa Mümkün Kılmamaktadır. Sizinle Anlaşamadığımız Nokta Şurasıdır. Siz Diyorsunuzki Kırtasiyeden Fatura Alınır. Evet Doğru Kırtasiyeden Fatura Alınır. Hazır Fatura Ciltleri Kırtasiyeden Bulmak Mümkün. Lakin Noter Onayına Maliye Kaydına Gerek olmadan Fatura Kesilir. Mantıklı Bir Şekilde Düşünün Lütfen, Hiç Bir Resmi Kaydı Olmayan Faturanın Size Kesildiğini Düşünün. Bir İşletmeci olarak Siz Faturayı Kdv İndiriminde Nasıl Kullanacaksınız. Siz Sadece Kesme Kısmına Bakmışsınız. Peki O Faturayı Siz Alırmıydınız?

Size Dede Dedim Kusura Bakmayın ama, 1920 Yılından Önce Doğduğunuzu Düşünüyorum.

Birde Çok Merak Ettim, 6 Ay Vergisiz Ticaret Yaptıktan Sınra Haddinizi Neye Göre Belirledilerde Eski Para ile 800 Milyon Lira ya İşletmeyi Size Kurdurdular. Madem VErgi Yoktu Algı Yoktu, Kayıt Yoktu. Bu Haddi Size Kim Bildirdi. Hımmm!!! Bizim Maliyec, Hakan Abi Olabilirmi? Ben Demştim ki Ona O Zamanlar, Hakan Abi, Adamın Tipine Bak 750 Milyondan Daha Değerli Bir Tipi Varsa Ona Haddini Göster Demiştim. O Bildirmiş Olsa Gerek :)... Tabi Burası İşin Şakası.

Son Olarak, Bazı Şeyleri Bize Aktarmada, Bilginizi Bizimle Paylaşmanızda Yada Paylaşma Esnasından Çok Eksiklikleriniz olduğunu Veya Eksik Aktarımızınz Olduğunu Görüyorum. 800 milyonu İşletme Kuruluşuna Ödediğinize Göre Heralde Tahminen 98-2002 Yılları Arasında Bir Ticaretiniz Oldu. O Dönemle Şimdiki Arasında İşin Resmileşmesi Boyutunda Bir Fark Yok. Verginin Oranları, Ödeme Şekilleri, Ödeme Zamanları ve Hesaplanma Konularında Fark Var. Ama İşletme Kuruluşu ve Faturanın Basımı Onayı Konusunda Bir Fark Yok Maalesef.

Sonuç Olarak, Kırtasiyeden Sadece Boş Bir Otokopili Defter Alınır, Fatura Demiyorum Dikkat ediniz. O Boş Defter Notere Onaylatılır ve Maliyeye Kaydı Yapılırsa İşte Ozaman Fatura Olur. Yani Kırtasiyeden Fatura Alma Söz Konusu Değildir. Eğer Birine Kırtasiyeden Fatura Al, Onu Kes Derseniz Çok Kişi Bu İşe Güler.

Saygılar.
akinselcuk 13/10/2012 : 15:44:52
Yani şimdi bu arkadaş kırtasiyeden fatura alıp Çin' den getirttiği ürünü fatura kesip müşterisine satacak öyle mi ? Belirli bir haddi geçmediği için de maliyeye bildirmek zorunda da olmayacak. Fatura başlığına adını soyadını yazacak adres olarak münasip gördüğü bir yeri yazacak vergi nosuna da kimlik nosunu yazacak ve bu iş olacak öyle mi ? Maliyeye bildirmek zorunda olmadığından maliyenin bundan hiç haberi olmayacak ? Vergi kısmınada haliyle sıfır yazacak. Mükemmele yakın.

Valla aldım cevabımı.

Sen nerenden dolmasın ? Ya da doldurulabiliyor musun ?

Belirli bir haddi geçmediğine kim karar verecek bu durumda ? Hep küçük rakamlı kesse bile kimse görmeyecekse büyük kesse de farketmez. Her tacire lazım bir sistemmiş.

Meşguliyetin bitince cevap yaz bizi merakta bırakma olur mu ?

akinselcuk 13/10/2012 : 01:16:03
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bangkok.fatih
git kirtasiyeciye sor bos fatura istiyorum de versin,,
ayni uygulama Tayland da da var... noter e gerek yok.
benim zamaninda da noter e gerek yoktu turkiyede .... VUK degismistir.


Fatura Nereden Temin Edilir?
Fatura birbirini takip eden sıra numaralı bir şekilde anlaşmalı matbaalarca bastırılır veya kırtasiyeden boş alındıktan sonra NOTER e tasdik ettirilmek suretiyle kullanılabilir.
http://www.dersmuhasebe.com/belgeler/fatura-sevk-irsaliyesi.html


Maliyeye kaydolmadan fatura kesilmez. Maliyeye kayıtlı olanın fatura bastırması gerekir. Maliye ile anlaşması olmayan bir matbacıya fatura bastıramazsın.

Yani boş faturayı bile kaydı anlaşması olan bir matbaadan almak zorundasın. Bu boş faturaların bütün serisini maliyeye kaydettirmek bir anlamda tescilletmek zorundasın.

Önceden hazır basılmış fatura cildi alsan bile bunları maliyeye onaylatmak ve o boşları maliyeye önceden bu faturaları basma hazırlama yetkisi almış bir işletmeden temin etmek zorundasın.

Yani diyelimki bir kırtasiyecide boş fatura var. Bu kırtasiyeci maliye ile anlaşma yapmış olmalı. Fakat hiç şahit olmadım. Birincisi hiç fatura kesmeyecek bir işletme dahi ( mesela sadece kasa fişi veren bir hamburgerci, dondurmacı) bir cilt bile olsa fatura bulundurmak zorunda. Ama o bile hazır bir şey alıp kayda sokmaz. Adına basılmış bir şey temin etmek ister.

Belki önceden hazır bir fatura cildini alıp kullanmak mümkün olabilir ama kesinlikle maliyenin kayıtlarında izin almış görünen bir işletmeden alınır. Her kırtasiyeci böyle özel bir durum için kaydolamayacağına göre Türkiyede kırtasiyeden fatura cildi almak çok nadir görülebilecek bir şey olsa gerektir. Ama hiç duymadım işitmedim.

Bu işi anlaşmalı matbaacılar yapar.

Sürekli form yani nokta vuruşlu yazıcı ile fatura kesecek olan bir mükellef keseceği fatura örneğinin boşunu maliyeye kaydettirir. Bu boş örnekten şu seri nosundan şu seri nosuna kadar fatura keseceğim demelidir.

Antetli A4 kağıda, lazer yani dramlı, yani tek tek dosya kağıdına baskı yapan yazıcı ile bilgisayar yardımı ile fatura kesecek olan mükellef de keseceği faturanın boş bir örneğini maliyeye kaydettirmek zorundadır. Gene 0001 seri nosundan şu seri nosuna kadar fatura keseceğim demelidir.

Yıl sonunda son noya ulaşmamışsa ertesi yılda devam eder. Ne zaman bildirdiği son numara kesildi o zaman gidip yeniden maliyeden onay alıp yeni fatura tedarik eder.

Makarnayı soslu faturayı maliye onaylı tüketiyoruz Türkiye de. Açıkcası Tayland da da kırtasiyeciden fatura alıp kesmenin mümkün olacağını sanmıyorum. Hatta bunun fatura mevhumu olan hiç bir ülkede mümkün olduğunu sanmıyorum. Kayıtlı ticarete çok aykırı olurdu.

Çalıntı eşya satmakta çok yaratıcı bir yöntem olabilir. Kafandan fatura tasarla. Teknik ticarete ciddi şekilde aykırı. O fatura olmaz ancak fatura biçiminde basit bir akit senedi olabilir. Şu kişi şu kişiye şu adet malı şu fiyata sattı şeklinde. Hukuki sıfatı ancak zabıt veya yazılı akitleşme şeklinde olabilir. Ticari kimlik olmadan fatura kesilmez. Ticari kimlik sahibi olmanın gereklerinden bir tanesi de fatura düzenleme yetkisinin önceden izne bağlanıp düzenlenecek faturaların kayıt altına alınmış olmasıdır.

Maliyede kaydı olmayan bir faturanın noterce tastiklenmiş olmasının hiç bir anlamı yoktur. Noter sürekli forma veya antetliye basılan seri nolarını yanlışlık yoktur hepsi ardışıktır mükerrer değildir yani sırayla gider ve aynı nodan iki tane yoktur baktık hepsini kontrol ettik diye onay verir. Maliyede buna güvenip boş faturaları kayıt altına alır. Boş faturanın Maliye kaydı yoksa fatura kanunen da yoktur. Yani kırtasiyeciden fatura alıp kullan demek nüfus müdürlüğüne uğramadan kendi kendine evde kimlik düzenlemek gibi bir şeydir. Nasıl ki eldeki kimliğin ilgili kurumda bir karşılığı olmalı, boş faturaların da vergi dairesinde bir karşılığı olmalıdır.

Zaten maliyeyle yani vergi dairesiyle ilişkisi olmayan bir mükellefiyete bağlı bulunmayan faturayı noter onaylamaz. Noter bir faturayı yani boş faturaları onaylamak için ticari kimliği kontrol eder. Ben kırtasiyeden şunları aldım noter abi bir onaylar mısın denemez.

VUK yani vergi usul kanunu var olduğundan beridir bu işin böyle olması gerekir.

Kadılık zamanında bile sürekli ve yekünlü mal satan tüccarın kendini kaydettirmesi geren yerler vardı. Sattığı bir mal için alıcı ile arasında bir evrak düzenleyebilmesi için kendinden daha büyük bir güçe, amire önceden ben tüccarım bu işi yaparım diye bildirmesi gerekirdi. Yani bu mekanizma VUK dan çok önce bile böyleydi.

Verdiğiniz linkteki açıklama elbette doğru ama o mükellef olunmadan direk notere gidileceğinin akla gelebileceğini öngörmemiştir. Vergi dairesine kaydolmadan boş faturaraları vergi dairesine onaylatmadan sadece noterle faturaya resmiyet kazandırılacağının zannedileceğini düşünmemiştir. Bu kesin şartı yazma gereği de duymamıştır.

Ama bu işlere yeni başlayacak biri fatura düzenlemeyi kira kontratı düzenlemek gibi bir şey sanabilir "kırtasiyeden boş al düzenle" tavsiyesi karşılığında.
masal06 12/10/2012 : 10:18:11
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bangkok.fatih
kırtasiyeden boş fatura alıp kesebilirsin... kanun değişmedi ise... belirli bir haddi geçtiğin zaman, vergi levhası ve ruhsat almak zorundasın, belediye evine ruhsat vermeyebilir bunda bir sakınca yok... tabi yaptığın işe bağlı...


Sanırım sen onu gider pusulası filan ile karıştırdın :) :)
mehmetgul1806 12/10/2012 : 02:23:36
Taylandda Faturalar Kırtasiyeden Alınıyor Heralde :)
akinselcuk 11/10/2012 : 22:43:10
Evini işyeri göster. İnternetten satacağın için garantisi üretici firmada kalır. Yani hiç bir işe yaramaz. Büyük plazma, çamaşır makinesi gibi eşyalar satacak halin yok internette. MP3 ün de garantisini pek soran olmaz. Kiradan kurtulmuş olursun. İlk gideceğin yer bir muhasebecidir. Oradan vergi dairesi. Sonra bir matbaacı. Sonra belediye. Ev adresinde ve evde bir sorun yoksa evin bir odasını büroya benzet bilgisayar koy. Bir memur gelir vergi dairesinden bakar onay verir. Malına fatura keser hale gelirsin. Ama bu iş şeklinin de kendi içinde bir sürü püsürüğü mevcut. Zamanla karşına çıktıkça görürsün. Olmuyorsa boyunu aşıyor kazanamıyorsan açtığın kolaylıkla bir günde kapatabilirsin. Zaten bu işi fatura kesmeden yaptığın her gün büyük risk altındasın. Maliye farkına vardığı veya biri şikayet ettiği anda bulup dünyanın vergisini çıkarırlar. Bir de detay vergi dairesine gidip başvururken bu işi epeydir yapıyorum diye konuşma yeni başlayacağım de. . .


1.5 saniye.
22:22:17, 28 Nisan 2024, Pazar

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım