Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 İş Kurma Ve Girişimcilik
 Kendi İşini Kurmak - Nereden Başlamalı?
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
neverbackdown 02/02/2016 : 08:57:43
Gemi makine mühendisiyim. Bizim işte kontrat başı çalışıyorsun. Yani mesela x şirketi sana diyor ki, gel bende 3 ay kontratla çalış, sana şu kadar para vereyim. Aylık maaş ise şuan için 9-10bin tl arası değişiyor. 4 sene sonra 15-16bine çıkacak. Bir 4 sene sonra ise 20-25bin.

Yani gelir sıkıntım yok. Kısa sürede güzel bütçeler elde edebilirim. Lakin nereden başlayacağımı, ne yapacağımı bilmiyorum şu aşamada. Okuldan yeni mezun oldum,yani iş hayatıma başlayalı yaklaşık bir 5-6 ay oluyor. Fakat bu işi yapmak istemiyorum. Küçüklüğümden beri kendi işimi kurup çok büyük yerlere gelmek istiyorum.

Fikir alışverişinde bulunmak için kendi şehrimdeki genç iş adamları, genç girişimciler gibi vakıflara kayıt olmak için gittim. Fakat üzerime bir şirket yok ise kayıt olamayacağımı söylediler. Adı üzerinde genç iş adamı,genç girişimci fakat üzerine şirket istiyorlar. Bu da enteresan.

Ben de bu siteyi buldum. Güzel fikirler olduğunu, samimi ve sıcak bir ortam olduğunu farkettim. Sizlerin yardımcı olabileceğini düşündüm. Sizce nereden başlamalıyım? Yeni fikirler nasıl bulabilirim ayrıca. Herkese şimdiden teşekkürler.
SON 19 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
yakomoz135 16/02/2016 : 15:20:44
bazı insanlar için ticaretten kazanılana paranın verdiği haz ayrıdır. sabit bir işte çalışsan bile bir şeyler alım satmak istersin. sana tavsiyem işini kesinlikle bırakma bu gün 500-600 bin lira harcayıp kurulan işler bile bu kadar kar bırakmıyor. bence yatırım üzerinden kazanç elde etme üzerine yoğunlaş, mesela gayrimenkul üzerine yapacağın yatırım çok kazançlı olabilir.
selcuk43 07/02/2016 : 16:22:32
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - samettpc
ben bir işe atılman için illa o işin ustası olacağına inanmıyorum tabiki bir ön bilgin olacak ama 2 3 yıl çırak olarak yapmak çok abartı olur çok tanıdığım var bir anda hiç bilmediği işe atılan sen kendine inanıyosan ve güveniyosan herşey olur

valla kardeşim ya o tanıdığının daireleri vardır bol kira getirili bedava para yada piyango,miras vurmuştur.Bedava parayla risksiz iş çoktur.Açtığın konuda diyorsun ya hani eğer oraya 5 milyon lira param var cafe açmak istiyorum diye.Üstüne o 5 milyon lira kredi değilse bedava paraysa kralı olursun cafenin.En işlet caddesi neresi ankaranın derim git oradaki dükkanı al ister kirala ister cafe islet yürür gidersin.O işi bilmene de gerek yok.Çünkü paran var.Paran yok ise o çıraklığı yapmak zorundasın.Girersin bilmediğin işe elindeki para 3 ayda uçup gider çünkü gelecek ay seni ne bekliyecek bilmiyorsun bu sezgiye sahip değilsin.
ertcom 07/02/2016 : 11:35:02
Mehmet bey, garantili ve rakipsiz bir iş yapıyoruz. Kahve ve kahve otomatları üzerine çalışıyoruz %100 yerli kahve otomatı üretimi yapıyoruz ,çok yakında yeni içecek makinelerimiz ile tüm Türkiye'de hizmet vermeye başlayacağız, ve bölge bayiileri arıyoruz. Yaklaşık 10 yıldır bu işi yaptığımız için işi çok iyi biliyoruz. isterseniz beraber bölge bayiiliği konusunda görüşelim.bizim için önemli olan düşük sermaye ile basamak basamak yükselmek isteyen girişimciler. Yaptığımız işte herhangi bir ticaret riski yok denecek kadar azdır. Uzun zamandır yaptığımız ve üretici olduğumuz için nasıl yapılacağını , satış ,pazarlamayı çok iyi biliyoruz. Şu an 11 ilde çalışıyoruz yeni il yada bölge bayiilikleri ile büyümek istiyoruz. Mesaj yazarsanız size özelden daha fazla detay verebilirim. İyi çalışmalar , iş hayatınızda başarılar dilerim.
SCadir 07/02/2016 : 10:03:06
Ne gibi
kadir belen 07/02/2016 : 02:01:26
cadir Kardeş burdan yardımcı olalım tekstil in dışında iş yapılır
SCadir 06/02/2016 : 21:32:56
Merhaba arkadaslar
Ben kucuk bir tekstil atolyesi acmayi dusunuyorum.cocuk elbisesi olacak.ben kirgizistan da yasiyorum,bizim burda bu alan turkiyedeki kadar gelismis degil,hele de kaliteli cocuk elbisesi ic piyasada bulunmuyor o yuzden basarili olacagini dusunuyorum.nerden baslayacagimi bilmiyorum.ayriyeten kumas hakkinda bilgilenmek isterim.nerden alirim?kactan?v.b. bilen biri varsa yardimci olun lutfen
samettpc 06/02/2016 : 10:42:41
ben bir işe atılman için illa o işin ustası olacağına inanmıyorum tabiki bir ön bilgin olacak ama 2 3 yıl çırak olarak yapmak çok abartı olur çok tanıdığım var bir anda hiç bilmediği işe atılan sen kendine inanıyosan ve güveniyosan herşey olur
dfnmhndslk 06/02/2016 : 08:46:30
Kardeş şu altın kuralı asla unutma:Çıraklığını yapmadığın işin,ustası olamazsın.Yapacağın plan şu;Önce hangi alanda ticaret yapmak istiyorsan ona karar verilecek,sonra o yada bu şekilde o işte çırak olunacak ve en az 2-3 yıl bu şekilde devam edilecek.Ondan sonra harekete geçilecek.Bu iş sabırla böyle olur.Sabretmeyi bilmiyorsan ticarete hiç bulaşma,bu da ikinci bir altın kural.
ertcom 05/02/2016 : 23:38:19
tek bir yöntem var. öncelikle keyif aldığınız ve gelecekte büyüyeceğini umduğunuz sektöre girin. ne kadar paranız bol olursa olsun adım adım öğrenin ve deneyim sağladıkça işinizi büyütün. Yapılmış , denenmiş, sonucu güzel ilerle ilgilnein. Son olarak kahve ve khve makineleri ile ilgili bilgi almak isterseniz her zaman mesah gönderebilirsiniz. Hayırlı olsun şimdiden , bol kazançlar
neverbackdown 04/02/2016 : 11:46:40
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
selcuk43 02/02/2016 : 17:17:45
Önce para.Paranız varsa herşey olmuyor tabi bildiğiniz meslek öğrenebileceğiniz meslekler varsa öğrenin bence.Mesela en basitinden gemi tershanelerine hammadde tedarik edebilirsiniz.Sonra liman kentlerinde yat alıp satabilirsiniz bu yat alım satımı nasıl olur bilmediğimden attım sadece.Bu gibi meslekler kendi mesleklerinizdir aslında bu mesleklere yönelik kendi işinizi kurabilirsiniz.Ama herşeyden önce para gerekiyor.Paranız yoksa ve bu söylediğiniz meblaları alabiliyorsanız 3 5 sene işinizde çalışın sermaye yapın kendinize sonra işinizi rahatlıkla kurabilirsiniz.Ama diplomanızı kullanıp bankalardan belki kredi çekebilirsiniz ki kefil veya ipotek illa istiyeceklerdir.
fantom 02/02/2016 : 16:50:02
Yapabileceğiniz şu aşamada şudur;
.
Burada yada başka sitelerdeki alım satım ürünleri,satılık devir yada ortaklıkla alakalı ilanları olan işletmeleri incelemeniz neden niçinlerini tesbit edip öğrenmeniz,yapılabilecek işlerdeki yatırım işletme maliyet fizibilite hesapları hakkında fikir sahibi olmanız,yeni iş kurarken yada satınalırken,ortak olurken nelere dikkat etmeniz nasıl yapmanız gibi konularda bu tarz sayfalarda bilgi edinerek zamanla sermaye yapınıza uygun bir işte karar kılabilirsiniz...
.
Son olarak diyebileceğim şey ufkunuzu yüksek tutmanız.
masal06 02/02/2016 : 16:15:27
Fazla dusunme "Atin düşüneni kosamaz Koşanı ise düsunemez

kuzeyburakylcn 02/02/2016 : 15:56:22
SON OLARAK NE OLURSA OLSUN KİMSEYİ DİNLEMEYİN KENDİNİZİ DİNLEYİN.HAYAT BİR NEFES KADAR KISA VE BASİT.BENİM HAYATIMDA HEP İDEOLOJİM VE FELSEFELERİM OLDU.ADALETLİ OLMAK VE ADALET UGRUNA SAVAŞMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR.SİZDE BÖYLE OLMASI DİLEĞİYLE HERŞEYDEN ÖNCE KENDİNİZE SAYGINIZ OLSUN :)
kuzeyburakylcn 02/02/2016 : 15:54:04
MERHABA MEHMET BEY,

ÖNCELİKLE FARK OLUŞTURMANIZ LAZIM.MEVCUT BİR PİYASAYA GİRERKEN BENZERİ İŞ ALANLARINDA MESLEK DALLARINDA NELER OLUYOR ÖNCÜLER KİM, NASIL FARK YARATAİBLİRİM BUNA BAKMANIZ GEREKLİ.KOPYALA YAPIŞTIR SİZE BİRŞEY KAZANDIRMAZ.FARK KOYMANIZ LAZIM.BU FARKI BULMAK İÇİN ÖNCELİKLE YENİ DÜNYA OLUŞUMUYLA ÖN PLANA ÇIKAN YENİ SEKTÖRLERİ YENİ MESLEKLERİ YENİ İŞLERİ ARAŞTIRARAK BAŞLAYIN DERİM.BENDE YENİ MEZUNUM DIŞ TİCARET.SİZDE GÖRDÜĞÜN MEZUN OLANA DEK HAYATI SİZİ YÖNLENDİRMİŞ ARTIK KENDİ "ROTANIZDA" GİTMEK İSTİYORSUNUZ.BEN DENİZ MAKİNA OKUDUM.ÜNİVERSİTEDE BENDE SİZİN O BÖLÜMÜ DÜŞÜNDÜM AMA GEL GÖR Kİ MAKİNAYI SEVMİYORUM.ONUNLA ALAKALI ŞEYLERİDE SEVMİYORUM.

İŞİN ÖZETİ;

*MESLEK-SEKTÖR SEÇİMİ BAŞLANGIÇ İÇİN İYİ BİR AŞAMA OLUR.BİLİNÇSİZCE YATIRIM YAPMAKTANSA BİLEREK VE UZUN SÜRE ÜZERİNDE KAFA YORARAK ARAŞTIRARAK BİR İŞE BAŞLAMAK ÇOK DAHA İYİDİR.

BEN HAYATTA HEP ARAŞTIRMACI OLDUM, HEP ARAŞTIRDIM OKUDUM ÇİZDİM SAATLERİMİ YEDİM.BUNUN BANA GERÇEKTEN KATKISI ÇOK OLDU.İNSANLAR ŞAŞIRIYOR.OLAY SADECE ÖZGÜVEN, GENEL KÜLTÜRLE ALAKALI DEĞİL;BİREYİN KENDİSİYLE ALAKALI BENCE.BEN SEVİYORUM ARAŞTIRMAYI BAKMAYI MERAK EDERİM HEP.

SİZDE BÖYLE OLMANIZ GEREK O ZAMAN MESLEĞİ HEM DEVAM ETTİRMENİZ SERMAYE TOPLAMANIZ, HEMDE ARAŞTIRMA YAPMANIZ GEREKLİ.SIKILMAYIN.

SİZE ANCAK BU ŞEKİLDE DESTEK OLABİLİRİM.DIŞ TİCARETLE ALAKALI MERAK ETTİĞİNİZ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ VEYAHUT BEYİN FIRTINASI YAPMAK İSTERSENİZ; kuzey.kby@gmail.com MESAJ ATABİLİRSİNİZ.

KOLAY GELSİN.
neverbackdown 02/02/2016 : 13:12:43
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fantom
Selamlar, birçokları gemi adamı olmayı hayat tarzı olarak seçme hayali kurarken tabi zorluklarını tahminetmedikleride bir gerçek.Zor bir tercih ama geliri yüksek.Yinede bir ayağının yere basıyor oluşu güven veriyor insana :-)
Kendi işini kurmak...!
Buradada seçimler istekler ön plana gelir,
- Mesleğiniz doğrultusunda bir tercih
- Sevdiğiniz hoşunuza giden bir tercih
- Ve son olarakta makul,mantıklı kâr-zarar döngüsü belli mevcut bir işte sektörde olacak yatırım yada ortaklık tercihi...
İnsan yapabileceği bildiği ve sevdiği tabiki kârlı bir işte bulunmasıysa en güzeli :-)



Teşekkürler değerli yorumunuz için. Kendi işimi sevdiğim söylenemez,aslında bilinçsiz bir şekilde okudum ve mesleğin içine girdim. Şuanki aklım olsa, katiyen okumazdım. Daha çok psikoloji, dil gibi alanlara ilgim var. Oralara yönelirdim. Ama okuduk diplomayı aldık bir kez, öyle ya da böyle değerlendirmek zorundayız :)

Ben de dedim ki o zaman birkaç sene çalışıp sermaye oluştururum, daha sonra gemiyi bırakır, kendi işimi kurarım. Zaten evvelden beri ticarete ilgim var. Bu şekilde yolumu çizerim diye düşündüm.

Bu yüzden "mesleğim doğrultusunda bir tercih" yapmak istemiyorum. Çünkü sevmiyorum, sevmediğin bir işte de büyüyemezsin. Sevdiğim sektörler var tabi ama nereden başlayıp nasıl büyüyeceğimi bilmiyorum. Öncelikle çevre oluşturmam gerekiyor. Bunun için de dediğim gibi kurumlarla gidip görüştüm ama sonuç alamadım. İş hayatına yeni başlayan birisi olarak şunu adım gibi biliyorum ki, yeterli çevren yoksa, başarılı olma şansın SIFIR.
fantom 02/02/2016 : 13:03:11
Selamlar, birçokları gemi adamı olmayı hayat tarzı olarak seçme hayali kurarken tabi zorluklarını tahminetmedikleride bir gerçek.Zor bir tercih ama geliri yüksek.Yinede bir ayağının yere basıyor oluşu güven veriyor insana :-)
Kendi işini kurmak...!
Buradada seçimler istekler ön plana gelir,
- Mesleğiniz doğrultusunda bir tercih
- Sevdiğiniz hoşunuza giden bir tercih
- Ve son olarakta makul,mantıklı kâr-zarar döngüsü belli mevcut bir işte sektörde olacak yatırım yada ortaklık tercihi...
İnsan yapabileceği bildiği ve sevdiği tabiki kârlı bir işte bulunmasıysa en güzeli :-)
womart 02/02/2016 : 12:56:42
artık kurumsal olmayan aracı ve kişiler zorlancak iş yapmakta ve ilerlemekte her işin başı kurumsallık ve alt yapı ..yapılan iş kişinin kendi meslegi olmalı ve gercekten biliyor olmalı bu nedenle hizmet alıcıları önce ticari kimlik ve mızan tablosu (mali tablo) dan emin olmak ister.konu hakkında özeldende döndüm umarım yararlı olur hayırlı günler.
Kenan Kablan 02/02/2016 : 12:43:15
Heyecanınızın daima canlı kalmasını dilerim.
Bahsettiğiniz konuda standart bir başlangıç prosedürü bulunmuyor.
Belki daha spesifik konulardan, mesela sizi memnun edebilecek veya ilgi duyduğunuz iş kollarından bahsedebilirsiniz.
O zaman daha fazla katılım ihtimali ortaya çıkabilir diye düşünüyorum.


0.84 saniye.
18:14:09, 2 Mayıs 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım