Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 İş Kurma Ve Girişimcilik
 Evde Çalışanlar İçin Vergi Mükellefiyeti-muafiyeti
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
Hirasu 14/03/2012 : 19:45:36
Merhabalar!

Ben evde yaptığım aksesuarları internette ki kampanyalarda satmak istiyorum( clubboon trendyol gibi) Bununiçin fatura kesebilme şartı aranıyor Herhangi bir dükkan falan açmak istemiyorum Şirket te istemiyorum EV hanımlarının faydalanabileceği basitbir vergi şekli varmış ancak görüştüğüm bir mali müşavir dahil bu konuda pek bilgi bulamadım Aranısda bu konuda yardımcı olabilecek olanlar bilgipaylaşımında bulunurlarsa sevinirim
SON 20 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
pinpin 18/03/2017 : 16:48:11
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk


Muhasebeciler, "internette, ev de yaptığım ürünleri satacağım, dükkan masrafına girmeden yasal olmak istiyorum" diyen birine kafadan şirket diyorsa eğer, yani siz bu işi bize doğru aktardıysanız, iyi niyetli değillerdir.

Tabi bu arada şunu da göz ardı etmeyelim. Herkes her konuda bilgili olamaz. Girip çıktığı ortamlara , insanlarla kurduğu ilişkilere ve şahsi yeteneklerine göre çevreden bir şeyler kapar öğrenir bazen uzmanlaşır.

Ama kurallar herkese aynı şekilde işlemez. Bilen yaptırır işini. Bilmeyen bekleşir durur. Zor yollara girer. Bu durumu en çok SGK da gözlüyorum. Ticaret odaları, maliyeler hepsinde aynı durum ortaya çıkıyor.




Iyi gunler dilerim sayin akinselcuk. Size sorularim olacak ve mesajlarimi size gondermek icin izleyebildigim tek yol buydu, konuyla tam ilgisi olmasa da dolayli olarak ilgili. Bu sorulari sormak icin ve gerekli bilgileri edinmek icin isinde tamamen iyi niyetli ve uzun sureli calisabilecegim bir serbest muhasebeciye ihtiyac duyuyorum aslina bakarsaniz, nitekim boyle bir kisiyi bulmak takdir edersiniz ki biraz zor olabiliyor, biraz sans diyelim.. Bunun benim icin cok faydali bir yazisma olmus olmasinin yanisira, bilgi edinmek istedigim konu cok ozel ve dunya genelinde nadir bulunan bir alan. Sozu cok dolandirmis olabilirim, hemen konuya gireyim. Ben bir astrologum, uzun zamandir bu konuyla ilgili arastirma yapiyor ve bilgi topluyorum. Kendime ait bir sistem kurdum fikirsel bazda ve bunu internet uzerinden surekli bir danismanlik isi haline getirmek planim, ileride ise yurtdisina acilmayi dusunuyorum internet uzerinden, boyle bir projem var. Isleri tamamen yasalara uygun surdurmek hedefim, bu alanda sahis sirketi kurmam onerildi ve bana da en olur yolu bu gibi geliyor, ne dersiniz? Gelir vergisi oranlarini ve farkini arastirdigimda bir siteyle karsilastim, gelir vergisi hakkindaki bu bilgiler dogru ve guncel midir?

Gelir Vergisi Dilimleri
12.600 TL’ye kadar 15%
30.000 TL’nin 12.600 TL’si için 1.890 TL, fazlası 20%
69.000 TL’nin 30.000 TL’si için 5.370 TL, (ücret gelirlerinde 110.000 TL’nin 30.000 TL’si için 5.370 TL), fazlası 27%
69.000 TL’den fazlasının 69.000 TL’si için 15.900 TL, (ücret gelirlerinde 110.000 TL’den fazlasının 110.000 TL’si için 26.970 TL), fazlası 35%

Son sorum ise; yurtdisinda ikamet etmekteyim ve burada kirada oturdugum evimden calisacagim. Muhasebecimin burada olmasi sart degil anladigim kadariyla, bu konuda ne yapmami tavsiye edersiniz?

Umut ediyorum ki sizi yormamisimdir sorularimla. Yanitlayabilirseniz cok sevinirim. Tesekkur eder, iyi calismalar dilerim.
Müyendis 03/08/2014 : 23:56:49
merhaba evde yapılan ve vergiden muaf olan işler arasında dekoratif sabun ve mum yapımı da var mı? kesin bilgiyi nereden öğrenebilirim.. teşekkür ederim
xferitx 26/04/2013 : 19:11:41
Motorlu taşıtlar ile taşınan ve teslim edilen her türlü ürün vergiye tabiidir.ister el emeği olsun ister 2.el kitap olsun. Sonuçta internetten satılacak ve kargo şirketleri kullanılacak..örneğin ayda 50 -100 gönderim kargo firmasının maliye kontrolünde ticari olarak görülecektir.
OLASILIKSIZ 26/04/2013 : 16:40:28
:))
Hirasu 26/04/2013 : 12:28:59
evet oldu bitti zaten. masrafları sizin bahsettiğiniz gibi değil. bağkur ödüyorsunuz her türli fatura kesmede. benim muhasebeci vergi stopaj vs 400-450 arası bir gider oluyor. vergiden muaftır belgesiyle internette satış yapamıyorsunuz:)
OLASILIKSIZ 26/04/2013 : 12:21:02
Önce bir muhasebeci bul,50 tl ye anlaş.Maliyeye dilekçeni ver şahıs işletmesi kurmak için.Evin kira ise sözleşmesini de düşük miktardan yaptırt.Fatura bastırt.Oldu bitti işte.
Hirasu 25/04/2013 : 13:52:25
Arkadaşlar paylaşımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Ben işin aslını öğrenmek için vergi dairesine gittim. Ama internetten satıcam deyince vergi mükellefi olmam gerektiğini söylediler. Bazıları senin vergi vermen gerekmez dedi. Ama o zaman fatura kesebilir miyim dedim. Yok faturasız satarsın dediler. Neticede bana fatura gerektiği için şahıs şirketini kurup geldim. Sonra vazgeçeyim dedim. şefleriyle görüştüm. Amam basit usul de olsa bağkur primi ödeyeceksin nasılsa dedi. Şahıs şirketiyle basit usul arasındaki fark şu . Birinde her ay bildirimde bulunuyorsunuz. Birinde 3 ayda bir. Henüz yolun başındayım . Daha iş kendini çevirmeye başlamadı ancak masrafları çıkartabiliyorum:)) Ama tabi biraz da yatırım ve müşteri bulabilmekle alakalı.

Şu günlerde de artık vergisiz net satışı hayale dönüşecek gibi görünüyor.Pişman değilim. Çalışıp ayakta kalmayı deneyeceğim.Hepinizin yolu açık olsun
@hmet_smmm 07/08/2012 : 01:20:02
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Alyasimin
arkadaşlar 'şahıs şirketi' denilen sey de 'şirket' olarak geçmektedir.
sizlerin bahsettigi 'ltd.' sirkettir.

lütfen kafa karistirmayalim. hanımefendi sahis sirketi kurup vergi mükellefi olacak.


Syn Alyasimin bu kesin cevabınız karşısında, şirket kurma hakkında ne kadar bilginiz var bilemiyorum, birde kafa karıştırmayalım yazmışsınız, "Şahıs Şirketi" kurmayacak, gayet açık yazdığımı düşünüyorum, hanımefendi Adı ve Soyadına göre mükellef olup "İşletme Hesabı" na göre defter tutturacak, 100 TL civarı muhasebe ücreti ödeyecek olay budur vesselam...
Alyasimin 06/08/2012 : 18:34:27
arkadaşlar 'şahıs şirketi' denilen sey de 'şirket' olarak geçmektedir.
sizlerin bahsettigi 'ltd.' sirkettir.

lütfen kafa karistirmayalim. hanımefendi sahis sirketi kurup vergi mükellefi olacak.
@hmet_smmm 06/08/2012 : 17:28:03
Şirket kurmanıza gerek yok, muhasebeci arkadaşlar belkide şirket kurmanız gerekliliğini değil mükellef olma gerekliliğini izah etmek istemişlerdir. "İşletme Hesabı"na göre defter tutacaksınız. Muafiyet konusunda kanun açık el emeği ile işinizi gerçekleştiriyorsanız muafiyetten faydalanabilirsiniz.
akinselcuk 06/08/2012 : 14:51:50
Şirket kurma şahsi mükellef ol.

Muhasebeciler, "internette, ev de yaptığım ürünleri satacağım, dükkan masrafına girmeden yasal olmak istiyorum" diyen birine kafadan şirket diyorsa eğer, yani siz bu işi bize doğru aktardıysanız, iyi niyetli değillerdir.

Ya da siz bu işi onlara sağlıklı anlatamamışsınızdır kafaları karıştığından şirket kur diyorlardır.

Bir ihtimalde her türlü ticari faaliyete şirket laını diline dolamış olanlardansınızdır. Basit bir mükellefiyete şirket diyorsunuzdur.

Ülkemizde böyle de bir inatlaşma var.
(Direk sizi kastedmiyorum)

Ölçü birimlerinden , ticari oluşumlara , hastalık adlarından, hijyen kurallarına, hava olaylarından fizik kanunlarına işin aslını değilde mağara devrinde ki gibi içe doğan şekline tamah etmek şeklinde.

Tabi bu arada şunu da göz ardı etmeyelim. Herkes her konuda bilgili olamaz. Girip çıktığı ortamlara , insanlarla kurduğu ilişkilere ve şahsi yeteneklerine göre çevreden bir şeyler kapar öğrenir bazen uzmanlaşır.

Ama kurallar herkese aynı şekilde işlemez. Bilen yaptırır işini. Bilmeyen bekleşir durur. Zor yollara girer. Bu durumu en çok SGK da gözlüyorum. Ticaret odaları, maliyeler hepsinde aynı durum ortaya çıkıyor.

Hirasu 06/08/2012 : 01:34:34
Arkadaşlar! Hepinize fikirlerinizden dolayı teşekkür ederim. Bikaç muhasaebeciyle konuştum . Sanırım hiç böyle bi durumla karşılaşmamışlar. Bana hepsi de şirket kurmam gerektiğini söyledi =) Bu hafta içinde evraklarımı tmmlayıp vergi dairesine gidicem ve izlemem gereken yolu öğreneceğim. Gelişmeleri buradan paylaşırım. Belki başka faydalananlar da çıkar.
akinselcuk 18/03/2012 : 07:00:17
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1079&uid=akk8nn7jhbzofrfj&type=teblig

Kanunun tamamı bu.

Benim anladığım, internet sitesinin bu işe engel bir durumu yok gibi.

Üretimde kullanılan sarf malzemelrine fatura fiş alınıp saklanacak. Maliye teftiş ederse gösterilecek.

Vergi mükellefine satış yapıldığında makbuz alınacak. Sürekli aynı kişiye kuruma firmaya satış yapılabilecek.

Vergi mükellefi birinin para ödeyerek ayarladığı tezgahta satış yapılamayacak.

Bedavaya ayarlanmış veya mükellef olmayanın tezgahında satış yapılabilecek.

Gelir sahibi olunmayacak.

Araçla gezici satış yapılmayacak.

Sanayi tipi araç gereç alınmayacak.

Satışlar artar ilave araca gerece depoya makineye ihtiyaç duyulur hale gelindiğinde şartlar zorlanmayıp mükellef olunacak...... : )



akinselcuk 18/03/2012 : 06:19:58
Alıntı Yapılan Metin:
Resmi Gazete No 26509 Tarihi 01/05/2007

5615 sayılı Kanun 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu 9 uncu madde 1inci fıkra 6 numaralı bendi,


Evlerde kullanılan dikiş, nakış, mutfak robotu, ütü ve benzeri makine ve aletler hariç olmak üzere, muharrik kuvvet kullanmamak ve dışarıdan işçi almamak şartıyla; oturdukları evlerde imal ettikleri havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı, kilim, dokuma mamûlleri, kırpıntı deriden üretilen mamûller, örgü, dantel, her nevi nakış işleri ve turistik eşya, hasır, sepet, süpürge, paspas, fırça, yapma çiçek, pul, payet, boncuk işleme, tığ örgü işleri, ip ve urganları, tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri işyeri açmaksızın satanlar. Bu ürünlerin, pazar takibi suretiyle satılması ile ticarî, ziraî veya meslekî faaliyetleri dolayısıyla gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olanların düzenledikleri hariç olmak üzere; düzenlenen kermes, festival, panayır ile kamu kurum ve kuruluşlarınca geçici olarak belirlenen yerlerde satılması muaflıktan faydalanmaya engel değildir."



Aradığınız kanun budur.

İnternet sitesi muharrik kuvvete girmiyorsa ve durumunuzu bozan başka bir unsur yoksa gelir vergisinden muafsınız demektir. Vergi dairesine vergiden muaftır yazısı için müracat etmek ve yazıyı almak yeterli. Kimlik, ikametkah ve başka gelir ve mal olmadığının beyanı gibi evraklar lazım olur.

Ancak kanunun hiç bir yerinde satış yapılabilecek yerler açıklamasında internet sitesi geçmiyor.

Gene de bu bir yorum. Yetkili uzman görüşü gerekir. En yetkili uzman ilgili vergi dairesindeki memurdur.
akinselcuk 18/03/2012 : 05:50:35
İnternette satacağım, kampanya yapacağım diyor. İş ciddiye biniyor.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - wonder
sanıyorum ,soru tam anlaşılmamış,Hirasu' nun öğrenmek istediği, ev hanımlarının evde kendilerinin ürettiği el işleri vb. ürünlerle ilgili.Benimde bildiğim kadarıyla ev hanımlarının bu tür üretimleri için vergi alınmıyor,vergi dairesine bildirimde bulunup ürününüzü makbuz karşılığında satıyorsunuz.


Sizin bildiğiniz şey doğru,

Ancak şöyle bir şey var yanılgıya sebep olabilen;

Ev hanımlarının el işi vs. ürünler satarak gelir elde etmesi durumunda, bağkur priminde indirim var. Vergi dairesinden vergiden muaftır yazısı alınıyor. Bu yazı bağkura veriliyor ve tam prim ödemek yerine indirimli bir prim ödeniyor. Mesela 250 yerine 160 gibi.

Buradan çıkaracağımız diger sonuçta bu müracatı yapan ev hanımının vergi dairesine vergide ödemeyeceğidir. Fatura yok fiş yok beyan yok vergi de yok.

Ama başlıktaki yazı bu duruma girmez gibi geldi bana.

İşin içinde internet var. Kargoyla gönderilen ticari mal var. Yani para karşılığı satılmış bir malın kargoyla gönderilmesi durumu var.

İnternet sitesinde bir havale numarası olacak insanlar buraya para yollayacaklar. Bunun karşılığında kargoya mal verilecek. Bu eylem eninde sonunda vergini öde noktasına gelir.

Evde yapılan ürünler sessiz sedasız evde gezmede satılırsa kayda gerek yok zaten. Biri şikayet bile etse ev hanımlığından yararlanılıp vergi ödemesede olur yazısını maliye veriyor.

Tabi bu durum evde üreten her ev hanımı için geçerli de olmayabilir. Ev hanımının ayrıca kayıtlı maaşı vardır. Üzerinde tapulu, kayıtlı değerli mallar vardır. Dikiş nakış tan üç kuruş kazanıyorum vergi vermesem olur mu denmez. Kabul olmaz.

wonder 18/03/2012 : 02:09:51
sanıyorum ,soru tam anlaşılmamış,Hirasu' nun öğrenmek istediği, ev hanımlarının evde kendilerinin ürettiği el işleri vb. ürünlerle ilgili.Benimde bildiğim kadarıyla ev hanımlarının bu tür üretimleri için vergi alınmıyor,vergi dairesine bildirimde bulunup ürününüzü makbuz karşılığında satıyorsunuz.
akinselcuk 15/03/2012 : 11:36:15
Evin tapusu sizin yada eşinizin değilse tıpkı dükkan kiralamış gibi yılda bir vergi doğar, iki taksitte stopaj adı altında ödenir.

Alıntı Yapılan Metin:
şirket kurmanın sana aylık maliyeti:
aylık muhasebeci parası min:50tl
vergi enaz (kdv): 25tl


Bahsettiğiniz şeyin adı şirket değil. Şirket kurmanın maliyeti birkaç bin liradan başlar. Kapatması en az bir yıl sürer. Büyük ticaretlerde avantajları vardır ama evden internete satış yapma işi için büyük külfet olur. Sizin tarif ettiğiniz şey şahsi mükellef olmaktır.

Aylık muhasebeci üctreti şahsi mükellefler için bile aslında 150 liraları bulur ama muhasebeci sizi seviyorsa bu işe, duruma göre ucuza bakabilir. Bu muhasebeciye kalmış bir olay. 50 lira yanlış bir rakam değil ama kurala uygun değil. Muhasebeci bir güzellik yapmak isterse olur.

Vergi, yapılan satışa kesilen faturaya göre değişir. O ay hiç bir satmadı fatura kesmedi iseniz rutin bir kaç vergiden başka bir şey ödenmez haliyle. Bu rutinler de bazen 40 bazen 80 lira olabilir. Ayına göre.

Kesilen faturanın KDV oranı devlete ödenecek paradır muhasebeci kanalı ile. Faturanın altına hesaplayıp yazılır. 100 liralık fatura kesti iseniz sattığınız şeyin KDV oranı %18 ise, 18 lira devlete kalanı size demektir.

Bir ay boyunca hiç fatura kesmediniz ve faturalı mal aldı iseniz zarar bile görünür devlete KDV ödenmez. Ancak maliyeler sürekli zarar durumunu bir süre sonra incelerler gerçek dışı olup olmadığına bakarlar ve bu işe sizin umduğunuz gibi değil kendi kazançlarını düşünerek çok kabalama bakarlar ve ceza kesip gidebilirler. Bir işletmenin sürekli zarar edip durma şansı yoktur. Maliye memuru böyle düşünür.

Aylık bir kaç yüz liralarla iş yapacaksanız şahsi mükellef olacaksınız.

İnternetten satış yapma işini kanunlara uygun ve titizce yaptığınızda çok para kazanabilirsiniz. Bir anda elemanlara ve bir depoya ihtiyaç duyar hale gelebilirsiniz. İmal edip satmak her zaman daha kazançlıdır. Ancak işinize (teşbihde hata yoksa) devleti ortak ettiğinizde kazancınızı çok daha dikkatli kontrol etmeniz gerekir. Küçük kazançlı işlerde devleti bir baba olarak değil (ticaretin azizliklerini anlatmak için yapılan bir farzı misal olarak düşünürsek) mahallenin mafyası gibi algılamalı ve korkarak hareket etmelisiniz.

Devlet bu aşamalarda sizi tanımaz ve çok duygusuz olacaktır. Sadece kurala uyup uymadığınızı katı şekilde izleyecek ve kendini koruyacaktır.

Devletin kendini koruması diğer vatandaşların hakkını korumak anlamına gelir. Diğer vatandaşlar size hakkını helal etmeye hazır olsalarda devlet vatandaşlardan oluşan ayrı bir şahsiyettir ve duygusu yoktur. Tıpkı insanların kurduğu ama ayrı bir şahsiyet sayılan şirketler gibi.

Şirketi, şahıs firmasından ayıran en önemli özellik budur. Şirket kurucularından ayrı başka bir kişilik olarak görülür.

Zamanla kendinizi sevdirmek ve devletin maliyesinden şefkatli yaklaşımlar görmek, sizin büyük bir tacir olabilme azminizle doğru orantılıdır.

Mükellef olmak için size gereken evraklar kimliğiniz, kiracıysanız kira kontratı , mal sahibi iseniz tapu ve bir dilekceden den ibarettir.

Maliye size bir vergi numarası verir vergi levhanız oluşur, bu vergi numarası ve adınızın yazdığı bir fatura ve irsaliye bastırırsınız. Bir faturayı en az 3-4 cilt bastırabilirsiniz. Yani matbacı en az o kadar basar. İrsaliyede aynı şekilde olur. Fatura ve irsaliyeyi A4 ebatında (tam kağıt) , A5 ebatında (yarım kağıt) ebatlarında bastırabilirsiniz. Ya da sürekli forma bilgisayar çıktısı alabilecek şeklilde yaptırabilirsiniz. Bunların hepsi bir kaç yüz lirayı geçmez. İrsaliyeli fatura olarak tümleşik de basılabilabilir ki bu size daha çok yarar. Çünkü her malı kargoyla gönderip mutlaka faturanın yanına irsaliye de ilave etme durumunuz var.

Ticari bir mal yola çıkacaksa yanında bir irsaliye belgesi bulunması zorunluluktur. Faturasından başka. İster birleşik ister ayrı ayrı. Sürekli bir yerlere mal göndermeyenler irsaliyeye ihtiyaç duymadıklarından ya bastırmazlar yada kırk yılda bir lazım olursa diye ayrıca bastırırlar. Yolda irsaliyesiz mal yakalandığında ciddi cezalar kesilir. Kargolar ticari kişiliklerden irsaliyesiz mal almazlar.

Resmi prosedürler bir şekilde halledilir bilinmeyenlerde kısa sürede uygulamalı olarak öğrenilir. Tek tavsiyem cana yakın olumlu bakışlı işini bilen bir muhasebeci bulun. Özellikle acemi tacirler muhasebeciden çok çeker. İşler yürürken muhasebeci işlerini nasılsa hal oluyor diye görmezliken gelmeyin takip edip öğrenin. Muhasebeci kanuni zorunluluk şahsi mükelefiyette. Yıl sonu defter tastiği için ekstra para ödeyeceğinizi unutmayın. Bu defter parasına şirket kurup aylık bir kaç yüz bin ciro döndüren tacirlerden bile çok şaşıranlar çıkıyor kazık yediklerini sanıyorlar.

Bu olayın enteresan bir yanı yok bir muhasebeci için hepsi bilir.

Hani nasıl çeşmeciyim diye eve gelip bir çeşmeyi düzgünce takamayan ancak böyle olur diye işin içinden sıyrılan çeşmeci varsa ufku haddinden fazla dar olan muhasebeci de var. Her meslekte var olduğu gibi. Muhasebeci özelliklerini sorgulayamazsınız ama insancıllığını, pratikliğini sorgulamak zor olmaz.

Başarılar.
delizora 15/03/2012 : 09:32:49
merhaba
bende evden çalışıyorum nasıl yaptığımı anlatayım. muhasebeci buldum önce evrakları muhasebeciye verdim . 3 gün sonra memur geldi eve interneten satış yaptığımı söyledim. ne naslı satıosun sorularını cevapladım.acılışı onayladı.iceri bile girmediler. ondan sonra faturanı bastırıyorsun işini yapıyosun


şirket kurmanın sana aylık maliyeti:
aylık muhasebeci parası min:50tl
vergi enaz (kdv): 25tl
ev kendinin değilse stopaj belli bi yüzdesi var bilmiyorum bukadar

interneten satış yaptığını söyleyip ürünleri gösterirsen sıkıntı olmaz
Hirasu 14/03/2012 : 22:39:06
çok teşekkür ederim bilgiler için Umarım olayı bilen bir muhasebeci bulabilirim
akinselcuk 14/03/2012 : 20:48:21
Bu durumda adresiniz önemli. Dediğiniz gibi olur teknik olarak ama eviniz bu işe uygun değilse olduramazsınız.

Birincisi bir muhasebeci arkadaşınız tanıdığınız birileriniz bulacaksınız. Yani size samimi şekilde yaklaşacak birileri lazım. Muhasebeciye mutlaka ihtiyacınız var.

Evin adresinin girdiği vergi dairesine gidip mükellef olacaksınız. Bir dilekce ile bir günde.

Ev adresini işyeri adresi olarak göstereceksiniz. Evin bir odasını beyan ettiğiniz işe göre düzenleyeceksiniz. Bir masa, bilgisayar, telefon, satıştaki ürünler gibi şeyler bu odada olacak. gelen memurun bu işin bu odada yapılabikleceğine ikne olması lazım. Her ilde birbirinden değişik enteresan memurlar vardır. Her şey yolunda gidedebilir, memur olayı pratik gerçeklere ve kanunlara gayet uygun şekilde anlayadabilir, masanın şekline, pencerenin perdesine bile takıladabilir. Biz normal şartlarda düşünüp odanın uygun olduğunu düşünürsek bu sefer evin adresi konumu işin içine girer.

Bazı yerlerde özellikle bayan iş girişimciler için şartları kolaylaştırıp ince eleyip sıkı dokumuyorlar, bazı yerlerde evin nisbeten bir ticaret bölgesinde olmasını arzu edip onay vermiyorlar.

Mükellef olmak için bir iki cilt fatura bastırmanız lazım. Yazar kasa ile işiniz olmadığından yazar kasasız bir mükellefiyet seçmeniz lazım. Bunları muhasebeci söyler zaten.

Evde yapılacak imalat işlerinin internetten satışında sizden bir işletme ruhsatı isterlermi bilmiyorum. Sanki gerek yokmuş gibi görünüyor. Sanıyorum bir de meslek odasına kayıt olmanız gerekiyor. El işleri ile ilgili bir meslek odası mutlaka vardır.

Evin bir odasını açılış için düzenledikten sonra vergi dairesinden bir memur gelip açılış verecek. Ondan sonra satış yapar fatura kesersiniz. Kargo ile mal yollayacağınızdan bir de irsaliye bastırmanız lazım.

Fazla bir prosedürü yok aslında. Kolayca ve çok ucuza yapılır bir iş.

Kabaca bildiklerim bunlar.

Başarılar dileriz.


0.95 saniye.
20:07:57, 28 Mart 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım