Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 Gayrimenkul, Emlak, İnşaat - Özel
 Prefabrik Ev
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
mdincer 25/04/2010 : 15:45:09
Prefabrik evler konusunu burada açmak ve fikirlerinizi almak istiyorum. 3-4 hafta önce bu konuda fuar vardı ve neyazıkki tek gün dolaşabildim. Bu konuda uzmanlaşmış beklediğimden çok fazla uzman laşmış firma vardı. Kullanılan malzemelerin çok farklı olduğunu gördüm. Bir karşılaştırma yapabilmek için 100m2 bir evin fiyatlarını araştırdım ama arsa ve temel hariç 20.000TL ' den 100.000TL ye kadar değişik fiyatlar ortaya çıktı. Kimi içi dahil anahtar teslim fiyat veriyordu, kimi ise kısmen içini döşüyordu.

Uzun yıllar dayanabilecek, betonarme binalar kadar sağlıklı uzun ömürlü prefabrik evlerin sırrı nedir ? Statik açıdan malzeme seçiminde pek endişem yok çünkü belediyelerce onaylanması gerekiyor. Üreticiler bu malzemeleri uygun seçmek zorunda. Benim esas bilgi edinmmek istediğim yalıtım malzemeleri. Hangi malzemeler yalıtım için doğru malzemeler olduğu. Taş yünü, cam yünü, ve strafor (çeşitli yoğunluklarda) malzemelerin kullanıldığını gördüm. Bunların önüne var. Şuan bu malzemeleri detaylı araştırıyorum. Detaylı bilgi veren siteler de buldum ama daha çok teorik bilgi içeriyor. Pratikte bilgili ve tecrübeli arkadaşların yorum ve bilgilerini bizlerle paylaşırlarsa daha hızlı yol alacağımıza inanıyorum.

Bu konuda herkezin kendi bulunduğu bölegede proje çıkartabileceğine inanıyorum. Benim düşüncem, bu tip evleri denize 10-15 km. Uzaklıktaki uygun yerlere inşa etmek. Deniz kenarları bildiğiniz üzere doldu. Boş olan yerler de çok pahalı. Fakat 10-15 km. Uzaklıktaki alanlar hala boş. Emekliliği gelmiş, sessizlik arayan ve toprakla uğraşmayı seven kişiler için iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum. Bu kişilerin birinci dereceden akrabaları da denize yakınlıktan dolayı sık sık ziyarete gelebileceklerinden bu seçime fazla itiraz etmeyeceklerdir. Denize 10-15Km. Uzaklıkta bir yazlık, arabası olanlar için fazla bir mesafe değildir. Alış fiyatı da uygun sa benim düşüncem (arsa ve temel dahil 100.000/150.000 TL civarı), emekli kesime uygun bir alternatif olacağıdır.




SON 11 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
villayaşam 28/11/2015 : 00:05:16
100 m2 betonarme anahtar teslim villa yaklaşık maliyeti 80 Bin TL dir. Dubleks daha uygun olacaktır. Yaklaşık 100 m2 dubleks anahtar teslim 70.000 TL dir. Ayvalık Altınova da 35-50 bin tl ye arsa bulabilirsiniz.

Villa Yaşam tek katlı, dubleks ve tribleks villa modelleri ile ister konut isterse iş yeri projelerinizde betonarme karkas yapı sistemi, markalı malzeme kullanımı ve kısa inşaat süresi ile projelerinizde profesyonel çözümler sunmaktadır.

Villa Yaşam sisteminin en önemli avantajlarından biri esnek mimari yapısıdır. Konutu inşa ettirmeden satın almanın avantajı olarak ana taşıyıcı ve konut imajı bozulmadan oda sayısında ve büyüklüklerinde değişiklikler yapabilir, zevk ve ihtiyaçlarınıza uygun yeni tasarımlar yaptırabilirsiniz.

Detaylı bilgi ve villa modellerimiz için;
www.villayasam.com
tufanbozkurt1 03/04/2015 : 22:02:17
onu bunu bilmem çok para olduğu söyleniyor.
http://prefabrikevankarada.blogspot.com.tr
masal06 13/11/2013 : 18:15:09


*Betonarmeye Kıyasla Aynı Metrekare Bir Ev %60 Daha Ucuzmuş,
*Kurulum Süresi Maksimum 12 Günmüş
*Görünüm Olarak Betonarmeden Daha Şık Dururlar,
*9 şiddetinde Depreme Dayanıklıymış
*Saatte 100 Km Hızla Esen Rüzgara Dayanıklıymış
*Ortalama Ömrü 40 Seneymiş
*Portatifmiş
zeustasarim 09/05/2010 : 23:06:27
Sadece o kısmı (yani 35.000 tl ile yapılan kısmı) ayırmak hiç kolay değil. Ama prefabrik firmasının yaptığı ve yapmadığı tüm kısımların fiyatı (Bodrum için) anahtar teslimi maliyet 57.000, satış 75.000 olurdu. Bu fiyat tek ev yapımında bir miktar daha artsa da, her şekilde prefabrikten ucuza gelirdi.
Kimsenin uğramadığı dağ başlarında prefabrik ev yaptırmanın maliyeti ile geleneksel yöntem aynı fiyata gelebilir. İşte o zaman prefabrik evi tercih etmek söz konusu olabilir. Ancak böylesi bir durumda da, o dağ başında temeli atacak, binanın zemin kaplamasını, banyo kaplamalarını yapacak adamı nereden bulacağız sorunu başgösteriyor.
Sonuç: Prefabrik de yapsan, işçi-usta tayfasıyla uğraşmak zorunda kalıyorsun.
Prefabrik ev yaptıran birileri varsa, işin başından sonuna kadar tüm maliyetlerini söylemesi lazım ki karşılaştırmamız tam olsun.

sevgiler
mdincer 08/05/2010 : 22:41:04
Maliyet karşılaştırması yapabilmek için soruyorum. Yukarıda belirttiğiniz 35.000TL ye kısımı bir mühahit ortalama kaça mal ederdi ? ortalama kaça satardı ?
zeustasarim 06/05/2010 : 18:32:39
Az önce mailime gelen bir bültenin sunduğu linki takip ettim ve prefabrik ev üreten bir sitede şu bilgiye rastladım.
"SORU Müşteri tarafından yapılması gereken işler nelerdir?
CEVAP Zemin betonu ve her türlü Hafriyat ve çevre düzenleme işleri
Zemin ve duvar kaplamaları (Şap, seramik, fayans, laminat parke vs.) , Prefabrik bina harici dış bağlantıların yapılması (elektrik, pissu, temiz su ), Belediyeden alınması gereken, müsadeler ve ruhsat işleri , Isıtma ve soğutma tesisatları ( Kalorifer, klima vs..) İstanbul dışı montajlarda montaj ekibinin konaklama ve yemek bedelleri, malzemenin Nakliye ve nakliye sigortası müşterimize aittir."

Bu firma 100 m2 evi 35.000 tl ye teslim ettiğini yazmış.
Şimdi şu 35.000 in üstüne arsa fiyatını ve yukarıdaki imalatları ekleyince göreceksiniz ki prefabrik evler hiç de ucuza gelmiyor.
Prefabrik evlerin avantajını bir kez daha hatırlatmakta fayda var:

"SORU Aldığımız bina daha sonradan sökülüp başka bir yere kurulabilir mi? Ne maliyet getirir?
CEVAP Evet kurulabilir. Sadece sökme maliyeti, yeniden montaj maliyeti, boya maliyeti ve tesisat maliyeti getirir. Yapılarda istenildiği takdirde tadilat mümkündür."
"SORU Teslim Süreniz Nedir?
CEVAP Ortalama 100m2 Tek katlı bir bina o anki üretim durumumuza göre 2 gün ile 15 gün arasında imalat tamamlanır, sevke hazır hale getirilir. Sevkiyattan ve Zemin betonu tarafımıza teslim edildikten sonra da 5 günde binanın montaj, tamamlanır."

sevgiler
akis 28/04/2010 : 21:58:41
mdincer arkadaşım denizden 10 veya 15 km uzak dediğiniz zaman kolay kolay hiçbir emekli yanaşmaz,hele siz emeklilere hitaben yapılabilecek prefabrik yapılar diyorsunuz,hemde 100 000 veya 150 000 bu para hangi emeklide var ???Bursa nın zeytinbağı beldesinde denize 1 km uzakta bazıları ise daha yakın 1000m2 si 10 000 çok yerler var,prefabrik dediğin olay ise 60m2 si 25 ile 50 bin tl arasında fiyatlara zaten yapılmakta...
zeustasarim 26/04/2010 : 22:55:03
Sağlam bir araştırma yapın, göreceksiniz ki hangi malzemeyi kullanırsanız kullanın, inşaat maliyetini aşağı çekemezsiniz. Ahşap, taş, tuğla, sandviç panel, kütük, çelik farketmez...
Sebebi de şudur: yıllardır inşaat yapan yüzbinlerce insan ve bu malzemeleri daha ekonomik üretmeye çalışan onbinlerce firma var. Bunları hepsi, olabilecek en ekonomik şekilde bina üretmekteler. Bu ekonomik yöntemler, tam da şu anda kullanılmakta olan yöntemlerdir. Daha ucuzu olsaydı, çoktan kullanmaya başlardık.

Şimdi kullandığımız yapı malzemelerine bir bakın, pişmiş toprak, öğütülmüş toprak, dere kumu, çakıl, eritilip çubuk haline getirilmiş demir vs vs. Bütün bu malzemeler doğadan çıkartılıyor, taşınıyor, işleniyor, taşınıyor, perakende olarak satılıyor, taşınıyor, yerine yerleştiriliyor ve sonra bu imalatın çirkinliğini örtmek için başka yerlerden başka malzemeler aynı yollarla aynı kaderi paylaşıyor. Önce ahşap kalıp, inşaat demiri, sıvı beton, sonra tuğla, sonra sıva, sonra alçı, sonra boya... Sürekli nakliye ve sürekli işçilik... Bu inşaat sistemleri ile maliyetleri aşağı çekmek imkansız.

Yine de sizi ümitsizliğe düşürmeyeyim. Şöyle birşey denenebilir: Bir fabrika kurup, tümüyle bitmiş yapı elemanları üretebilirseniz ve bunları şantiyedeki montajını birkaç saatlik bir çalışma ile yapabilirseniz o zaman devrim yaptınız demektir.
Hele bir de, bu parçaların sökülüp takılması, yer değiştirmesi, evin genişlemesi veya daralması mümkün olabilirse, insanlara hayatları boyunca ayrılmayacakları bir ev vermiş olursunuz.
Bu elemanları alışıldık yapı malzemelerinden yapmayı düşünmeyin bile, bambaşka malzemeler denemeniz lazım.
Birim alanı örtmek için harcanması gereken para 500 tl/m2 nin altına inerse, bu işten para kazanabilirsiniz, 200 tl/m2 civarına inerse Nobel'den tutun, Pritzker'e kadar bütün ödüller sizindir.
Size biraz da zaman kazandırayım: bu malzemeleri yapı fuarlarında bulamazsınız.

sevgiler
mdincer 26/04/2010 : 18:44:01
Yorum ve değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim. İnşaat konusunda tecrübeli bir kaç tecrübeli kişiden aldığım bilgi de "geleneksel yapı metodlarını tercih edilmesi" doğrultusunda olmuştu. Bu kadar firma işin içine girince bir bildikleri olduğunu düşünüyordum. Şimdi ahşap yapılar üzerine araştımalar yapıcam. Yalnız fuardaki en pahalı evler ahşap yapılardı. Yanma ve çürümeye açık olmaları ayrı problem.
mterdem 25/04/2010 : 19:41:09
Sayın mdincer söylendiği üzere prefabrik evlerin kullanım amacı hız, pratiklik ve mobilitedir. Sizin gibi emekliliğini geçirmeyi düşünen bir büyüğüme tavsiyem geleneksel yapı metodlarını tercih etmesidir.Prefabrikten kastınız çelik yapılarsa inanın deprem çığırtkanlığı yapıp fazladan para kazanma yollarından biri sadece. Eğer evi yapmaya karar verirseniz yalıtım işi en önemli ama kolay kalemlerden biridir mantolama ile halledilir. .
zeustasarim 25/04/2010 : 19:04:07
Sevgili mdincer,
Güzel bir konuya el atmışsın ve fakat daha girer girmez konuyu dağıtmış görünüyorsun.
Prefabrik evlerle ilgili temel soru şudur: NEDEN?
İnşaat için acelemiz varsa, inşaat yapılacak yerde yeterli inşaat ekibi yoksa, ya da yapım yöntemleri kaliteli değilse prefabrik ev seçeneği düşünülebilir.
Ancak bu tip evlerin "daha ucuz" olduğu konusunu dikkatle incelemek lazım. İnşaatta neyin daha ucuz olduğunu anlamak için ya çok detaylı analizler yapmak ya da pratik olarak "bir kere yapıp görmek" lazım.
Çoğunlukla "ucuz" zannedilenlerin pahalıya geldiği görülür.
En basiti, bir kapı alırken, aksesuarları, nakliyesi ve montajının maliyetleri, çoğu zaman kapıdan fazla tutar.
Bu nedenlerle, aklınızdaki projeyi gerçekleştirmek için prefabrik ev fikrine sabitlenmeyin bence.
Hele prefabrik evleri incelerken ısı yalıtım malzemelerini ön plana çıkarmak, hepden küçük bir detay olmuş.
Bilgi olsun diye o konuda da yorumumu yazmış olayım: Taş yünü ve cam yünü bir kere ıslanırsa ya da rutubet ve yoğuşma görürse, yalıtım performansını %90 lara kadar kaybeder. Strafor ise 5 seneden sonra tamamen eriyebilir.

sevgiler


0.78 saniye.
06:53:38, 18 Mayıs 2024, Cumartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım