Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Kurma, Girişimcilik, Yatırım Ve Dış Ticaret
 İş Kurma Ve Girişimcilik
 Mandira Acmak İstiyorum
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
hakan82 04/04/2010 : 19:56:55
iyi gunler ben imarsiz 5-10 donumluk bir arsayi mandira acmak icin almak istiyorum.benim sorum bu imarsiz arsaya mandira imalathanesi icin yapi kurabilir miyim.imarsiz arsalarda boyle bir hakkim olurmu.yada devlet bu imarsiz arsanin bir bolumune mandira imalathanesi icin imar izni verebilir mi .simdiden tesekkurler
SON 14 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
erkan12 24/12/2012 : 13:55:12
erbilde satılık ayran yoğurt fabrikası tüm izinler alınmış pazarı hazır devretmek istiyoruz.
erkan 0532 680 85 12 / erkan12uzun@hotmail.com
mirliva 29/05/2010 : 15:18:13
dediğiniz doğru olabilir.imar hukuku na bakmayalı cok uzun zaman oldu,siz işin içinde olduğunuz için bilgilerinizi devamlı kullanıyorsunuz..

Saygılar
zeustasarim 28/05/2010 : 18:19:36
Sayın mirliva, bahsettiğiniz kural imar düzenlemesi yapılan parseller için geçerlidir. Gerçi 3194 de geçen %40 rakamı, son imar kanunu düzenlemesiyle %35 e indirildi ama benim bahsettiğim imar kanunu değil, Bayındırlık ve iskan bakanlığının 2.11.1985-18916 sayılı Mükerrer Resmi gazetede çıkan "plansız alanlar imar yönetmeliği" dir.
Bu yönetmelik mücavir alan dışında kalan alanlar ile köy yerleşik alanları ve çevresinde geçerli olan yönetmeliktir. Konuyu açan arkadaşımız imarsız alanda mandıra açmak istediğine göre, sahip olduğu arazinin de bu yönetmelik kapsamına giren alanda olacağı düşünülmüştür. İşte bu plansız alanlar yönetmeliğinin 63 maddesi tarımsal gelişim için (tesadüfen) %40 yapılaşma hakkı veriyor. Sanırım bu tesadüf size imar yönetmeliğindeki %40'ı çağrıştırdı.

sevgiler
mirliva 28/05/2010 : 15:43:21
%40 tan kasıtta bir yanlışlık olabilir.nazım imar planı ve uygulama imar planı olmayan yerlerde bu planlar yapılırken arazi ve arsa düzenlemesi yapılır.belediyeler bu arazi ve arsa düzenlemesi yaptıktan sonra imar kanununa göre bir ortaklık payı alırlar.buna da düzenleme ortaklık payı denir(DOP) ve bu oran max %40 tır fakat belediyeler max lafına bakmadan herkesten %40 alırlar.yanı senin 100 donum arazın varsa,belediye arsa ve arazi düzenlemesinden sonra 40 donumunu kendıne alır(bknz. 3194 sayılı imar kanunu madde 18)
zeustasarim 06/04/2010 : 20:13:05
Sevgili dostlar,
içten yorumlarınız sayesinde, bilgi paylaşma konusundaki hevesimi ödüllendirmiş oldunuz.
Sitede bu yönde çaba sarfeden bir çok arkadaşımız olduğunu biliyor ve ben de keyifle onları izliyorum.
Ben de bu teşekkür kafilesine katılıp yorumlarınızla beni ödüllendirdiğiniz için sizlere, ayrıca bilgisini esirgemeyen tüm dostlara, sonra da bu siteyi ayakta tutmak için özveriyle çalıştığından emin olduğum site yönetim ekibine teşekkür ediyorum.
İyi ki varsınız...

sevgiler
.tslvys. 05/04/2010 : 21:17:37
sayın zeustasarım

bu siteye çok uzun süredir üyeyim her ğün devamlı ğirerrim fakat son birkaç ayda sitede yazılan en ğüzel en açıklayıcı ve en motive eden cevap.

sizi ğerçekten tebrik eder ve teşekkür ederim demekki bu sitede birkaç tane adam ğibi adam kalmış.
maltunok07 05/04/2010 : 01:27:09
sayın Zeustasarım,

hakan82 isimli Beyfendiye vermiş olduğunuz detaylı,doğru,anlaşılabilir bilgilerden ve yardımlarınızdan dolayı sizi gerçekten kutluyor ve tebrik ediyorum.
Umarım burada gerçekten birşeyler öğrenmek isteyen,aydınlatılmayı ve doğru yönlendirilmeyi bekleyen nice girişimci ve üretici adayı arkadaşlarımıza sizin gibi samimi ve içten kişilerin yardımları devam edecektir..

Saygılarımla..

Murat Altunok
End. Müh.
zeustasarim 04/04/2010 : 23:11:52
Keyifle cevapladım Hakan82, birşey değil. İşe girişince takıldığın şeyler olursa haberleşelim.

sevgiler
hakan82 04/04/2010 : 23:01:04
sagol kardesim yazilarin bircok konuyu aydinlatti tekrardan Allah razi olsun

selametle
zeustasarim 04/04/2010 : 22:57:49
%40 konusuna gelince;
Arazin 10 dönüm (10.000 m2) ise, toplam yapabileceğin alan bunun % 40'ıdır. Yani en fazla 4.000 m2 kapalı alanın olabilir. Bu alanı hesaplarken sadece taban alanı olarak hesaplamayacaksın, zemin kat, 1. kat veya asma kat olarak ne varsa hepsini hesaplayacaksın.
Sanırım 4.000 m2 alan fazla fazla yetecektir. İhtiyacın olacak alanlar, hammadde depoları, ürün işleme (üretim) alanları, dinlendirme alanı, paketleme ve depolama alanları, çalışanlar için soyunma, wc, duş alanları, yönetici odası, laboratuar, muhasebe, ısıtma soğutma için makina daireleri ve başkaca hayalin varsa onlara ait alanlar.
Üretim kapasitene ve cihazlarının büyüklüğüne göre bu alanları belirlemek lazım. Tabi bir de çalışacak personelinin sayısı ve teknik mekanlar dediğimiz alanların kapasitesinin belirlenmesi (mesela kazan dairesi için ne tür bir ısıtma kullanacağının belirlenmesi) gerekiyor.
Bu soruların hepsini birer birer ele alıp, uygun çözümleri belirledikten sonra, bunları arsanın eğimine, yola bakan cephesine ve kuzey-güney durumuna göre bir mimari çizim haline getirmek gerekiyor. Mühendisler için de, zemin etüt yapılması, yöredeki elektrik, su, kanalizasyon imkanlarının öğrenilmesi, peyniraltı suyunun ne yapılacağının belirlenmesi, bant sistemin elektrik ve su girişlerinin nereden olacağı ve kullanım kapasiteleri vs gibi alt konular kalıyor.
Bu soruları ciddi ciddi araştırmanda fayda var, zira cevaplanmamış her soru projenin eksik veya yanlış çizilmesi demektir. Bu yüzden inşaat imalatlarının yanlış ya da eksik yapılmasının bedelleri maalesef senin sırtına biner.
Gördüğün gibi, "ver bi mimara, çizsin" diye boşlanacak bir konu değildir.

Kolay gelsin,
Allah yardımcın olsun.
hakan82 04/04/2010 : 22:42:17
anladim cok tesekkurler arkadasim benim ve bu ise girmeyi dusunen pek cok insani aydinlattin soylediklerinle Allah razi olsun.yalniz son bir soru bu %40 tan kasit nedir?yani diyelim 10 donum arazi icin ornek verirsek toplamda ne kadar bi alana mandira uretimi icin yapi kurabilirim?
zeustasarim 04/04/2010 : 22:39:11
Bence peynir üretim bandı, mandırayı entegre tesis yapmaz.
Zira, "üretimden pazarlamaya kadar" tüm aşamaları barındırmış olmazsın.
Özetle, dikkat edeceğin husus, bu mandıranın içinde hiçbir yere "pazarlama, satış departmanı" gibi bir laf yazmamaktan geçiyor. Sen burada üretim yapmış olaacksın ama pazarlamayı başka yerde yaptığını söyleyeceksin. Püf nokta budur.
Zaten, imarsız alanda, muhtemelen şehir dışında bir yerde yapacağın mandıranın pazarlama ve satış departmanı da şehir içinde ufak bir ofis veya depo olacaktır. ama sen yine de mandıra projesine "satış, pazarlama" gibi laflar yazma.
hakan82 04/04/2010 : 22:32:57
zeus tasarim
yanitin icin cok tesekkurler arkadasim.yalniz soyle bir konu var.ben mandiraya peynir uretim bandi almak istiyorum.bu makina mandirayi entegre tesis statusune mi sokar ?

zeustasarim 04/04/2010 : 22:25:45
Selamlar Hakan82,
Bu konuyla ilgili yasa ve yönetmelikler epey çeşitli. Eğer alacağın arsada yapılacak olan yapılar için Belediyeden izin alacaksan ilgili belediyenin imar plan notların bakman lazım. Belediyenin ilgilendiği alan içinde değilse bu durumda İl özel İdareleri yetkili demektir. İl özel idareleri de "imarsız" diye isimlendirilen alanlar için "plansız alanlar yönetmeliği" isimli yönetmeliği kullanır.
Alacağın arazi Sit alanı değilse, en az bir kenarından "kadastro yolu" geçiyorsa, 5 dönümden büyükse, yönetmeliğin 63. maddesinin 2. fıkrasına göre mandıra yapabilirsin. Bu maddeden seni ilgilendiren cümleyi aşağıya alıntılıyorum.

"Bu alanlarda tarımsal üretimi korumak amacı ile üretimden pazarlamaya kadar tüm faaliyetleri içeren entegre tesis niteliğinde olmamak kaydıyla, konutla birlikte veya ayrı yapılan mandıra, kümes, ahır, ağıl, su ve yem depoları, hububat depoları, gübre ve silaj çukurları, arıhaneler, balık üretim tesisleri ve un değirmenleri gibi konut dışı yapılar, mahreç aldığı yola (10.00) m.den, parsel hudutlarına (5.00) m.den fazla yaklaşmamak, parselde bulunan bütün yapılara ait inşaat alanı katsayısı %40 ı ve yapı yüksekliği (6.50) m.yi ve 2 katı aşmamak şartı ile yapılabilir. "

Not: Yapacağın tesisin "entegre tesis" olmaması lazım. Entegre tesis, yani "üretimden pazarlamaya kadar tüm faaliyetleri içeren tesis" yapamazsın. :)


0.78 saniye.
14:53:17, 27 Nisan 2024, Cumartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım